Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 15:52 - Отново за Че Гевара
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 58613 Коментари: 116 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отново за Че Гевара

 

На „Цариградско шосе” вчера видях голям билборд с реклама на в. „Дума” с образа на Че Гевара, направен от думи. След това се разминах с двама души с фанелки с лицето на същия човек. М. Карбовски и А. Слабаков гордо разнасят изображението на Гевара из родината си. Във Фейсбук, групата от почитатели на Че е с пъти по-голяма от противниците му. В България има младежки организации и журналисти /Велизар Енчев/, почитащи Гевара.  Наскоро една позната небрежно ми каза във връзка с революционера „е, голяма работа, това е мода”. Миналата година Холивуд направи поредния хвалебствен филм за Гевара, в две части. Индустрията с неговата снимка отпечатана върху какво ли не, продължава със сила. Явлението живее,  въпреки, че Гевара всъщност е комунистически масов убиец и садист. Това се доказва подробно в книгата „Истинският Че Гевара” от Умберто Фонтова.  Незнанието за него и романтичната вяра в мита на световната левица не са оправдание за милиони хора, които съзнателно подкрепят Че. Защо милионите почитатели не носят фанелки на Химлер или Берия? Те са отнели повече невинни животи от Гевара, само защото са работили за по-мощни държави. Според мен основното обяснение за продължаващата мода е нарастващото олевяване на света, разочарован от новия световен ред след падането на комунизма. Това разочарование сега се засилва заради световната икономическа криза. Стотици милиони хора днес обвиняват за всичко капитализма и затова техен естествен герой е Че Гевара.

 

Милионите левичари обичат идола си, но не знаят, че именно КГБ е в основата на легендата. На 9 октомври  1967 Гевара е заловен в Боливия и екзекутиран заради подривна комунистическа дейност. По рано там е заловен Regis Debray, френски комунист и сподвижник на Гевара. Debray е осъден на 30 години, но скоро е освободен под натиска на световната левица, главно на влиятелните френски комунистически интелигенти, Жан-Пол Сартр /идеолог на терористичната група „Баадер-Майнхоф”/ и Андре Малро. Regis Debray пише книгата  Revolution in the Revolution, в която превъзнася Гевара и по-късно като съветник на Митеран, сее омраза към Америка. Кастро разбира, че екзекуцията на Гевара в Боливия, тогава съюзник на САЩ, и книгата на Debray са отлично средство за антиамериканска  пропаганда и възхвала на  кубинския режим. През септември 1967 в Хавана пристига Giangiacomo Feltrinelli, италиански комунист и издател-милионер, типичен представител на лимузинната левица. Целта му е да помогне на Гевара, чийто отряд в същото време е преследван и обграден в Боливия.  Feltrinelli се среща с Alberto Corda, фотограф и служител на кубинските тайни служби. Той му показва сега легендарната, но по онова време почти неизвестна снимка на Гевара, която е направил на 5 март 1960. Италианецът веднага разбира, че това е изключително подходящо пропагандно средство и в следващите години, след смъртта на Гевара, започва мита за него с помощта на прословутатата фотография. (Feltrinelli е убит като терорист на 14 март 1972, докато се опитва да взриви бомба извън Милано).

 

И точно тогава се намесва КГБ. Агентът на съветското разузнаване Йосиф Григулевич получава задача да напише книга за Гевара. Григулевич е от най-важните агенти на КГБ, участвал в убийството на Троцки и подготвя убийството на Тито по заповед на Сталин, отменено след смъртта му. Григулевич е изтъкнат специалист по Латинска Америка, където години е работил като съветски „дипломат”. И така в 1971 в Москва се появява първата биография на Гевара, издадена от издателство „Прогрес”  с автор Йосиф Лаврецки /псевдоним на Григулевич/. /Книгата е преведена и издадена на български от „Партиздат” в 1974/. Книгата, в която за пръв път е отпечатана известната снимка, бързо е преведена на английски и испански и се разпространява от КГБ из целия свят. Именно КГБ и Feltrinelli до смъртта си, за пръв път наводняват планетата с легендарното изображение! Именно КГБ в испанското издание на книгата си,  дава прочутото име на митичната снимка -  Guerrillero Heroico!

 

Ето какво не знаят десетките милиони левичари, разнасящи по света лика на Гевара. Това не знаят рекламните агенти на „Дума”, нито холивудските полезни идиоти или българските геваристи Карбовски, Слабаков и Енчев.

 

Сигурен съм, обаче, че дори и да знаеха, идолът им пак би се наричал Че Гевара.

 

 




Тагове:   Отново,


Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Пешо
23.06.2010 18:08
С този текст трябва да се удрят всеки ден комунистическите кухи кратуни.
цитирай
2. анонимен - U
23.06.2010 18:10
И аз го видях този билборд. Намира се, точно преди колелото за Дружба, отляво, като си с лице към града. Комунягите срама нямат.
цитирай
3. semtomovi - аз съм против убийствата и при ставане на мит
23.06.2010 18:50
Абе човекът нали е зверски убит. Нека вас да убият. Пък дали ще се радват после мъртвите ви кокали, че сте станали "мит"?
цитирай
4. semtomovi - Превърна се в култ
23.06.2010 18:51
Да, Че Гевара много продава тениски и всякакви сувенири днес на Запад. Култ е!
цитирай
5. semtomovi - Убийците и предателите на Че ГЕвара са по-интересна тема, която на Запад е лансирана
23.06.2010 18:54
А защо нищо не казваш КОЙ го е заловил и убил?
На тази тема може да се напишат няколко книги. Аз гледах в Швеция няколко филма, и имах 1 съсед, който се срамуваше много, че е обвинен по предаването на Че Гевара и направи собствен филм за това. След близо 40 години имаше ужасни угризения на съвестта и влезе в контакт с телевизията си да му филмира мемоарите
цитирай
6. анонимен - Абе, Дъскарев
23.06.2010 19:06
докога ще ровиш костите на Че Гевара. От години му ровиш в ковчега. Егати некрофила си, Дъскарев!
цитирай
7. анонимен - Мишо
23.06.2010 19:07
Изключително интересно! Не мисля, че някой е писал за това в България. Не знаех и едва ли много знаят, че КГБ е от създателите на легендата на Че Гевара!
цитирай
8. анонимен - GT
23.06.2010 20:18
От друга страна, за много хора той е символ на непрестанното противопоставяне срещу народните потисници в страните от Латинска Америка и Африка и на борбата за социално равенство. Наричат го последният революционер романтик. Името му е станало синоним на бунтарски и революционен дух. Паметно е неговото пълно отхвърляне на охолството, осигурено му от политическата му позиция в следреволюционна Куба, в полза на преследване на идеала за промяна на начина, по който се управляват държавите не само в Латинска Америка, но и в целия свят. "Че" Гевара може да се нарече последният революционер от поколението революционери, който е предпочел да рискува всичко и да загине за идеалите си, вместо да се задоволи със своето лично щастие и благоденствие.
Приживе "Че" Гевара печели симпатиите дори и на представители на "капиталистическия лагер".
цитирай
9. pontis - Какво беше ... Химлер и Берия... И те ли са продукт на PR- кампанията "Че Гевара"?
23.06.2010 20:25
Или просто е време да не се упражняваме по история ...
цитирай
10. анонимен - Серго
23.06.2010 20:43
Химлер и Берия са убийци като Гевара. Дъскарев съвсем на място го сравнява с тях. Само мащабите са различни. Но вие сте комунист и няма да разберете.
цитирай
11. анонимен - Камен П.
23.06.2010 20:47
Излишно е да се хвърлят определения и да се обижда автора. Нека само се запитаме, беше ли прав Гевара, или сгреши в живота си. Отговорете си.
цитирай
12. анонимен - И защо истината да принадлежи точно ...
23.06.2010 21:37
И защо истината да принадлежи точно на някой си Умберто Фонтова? Защо точно на него? Само защото е контрареволюционер ("гусано"), а ти си антикомунист? И какво общо имат снимката на Корда и тениските с истината? А колкото до това дали Че Гевара е сгрешил - да, определено е сгрешил като е избрал Боливия - най-бедната и до днес страна в Латинска Америка. Затова са го и предали боливийските селяни - от простотия, мизерия и оскотяване. Чети повече, tull, има много книги по темата, не само на противници на Кастро.
цитирай
13. анонимен - Отново за Че Гевара
23.06.2010 21:55
tull, моето момче, ти си болен-нещастник!!! Трябва да се прегледаш!
Почети малко, погледай малко, а най-добре е да посетиш Куба или Боливия, за да разбереш кой е Ернесто Гевара - Че! Сега сме "Демокрация" и е възможно да попътуваш малко. Попитай всеки в Ю.Америка ш те ще ти разкажат по мъничко за Че. Преди да правиш предположения, изказвания и умозаключения, прочети и автобиографичната книга на Ернесто(има я и на бълг. език)!
Как се навъдихте в последно време ПИСАЧИ-ДРАСКАЧИ, ловци - търсещи ефтени сензации с великите люде на планетата и България!!!Просто да ви се чуди човек!?
цитирай
14. анонимен - Няам думи
23.06.2010 22:45
човече - Ти ли се намери да плюеш този велик човек .
Той ще остане завинаги в ума и сърцата на хората . Ти , обаче - ще останеш
Незабелязан и Неизвестен - дори за хората от махалата в ,която живееш .
цитирай
15. анонимен - Eрнесто Че Гевара - Легенда
23.06.2010 22:50
Комунистически масов убиец и садист си Ти - Авторе на тази статия, жалък драскач Нещастен, Гевара е дал живота си в името на свободата мухльо а такива като вестник дума се опитват да направят дивиденти от него, малоумник такъв , мишка с мишката ти жалка
цитирай
16. ranik56 - Чий задник целуваш сега ?!
23.06.2010 23:16
Виждам около 50 г. мъж ,който иска да ни впечатли - ДА АМА НЕ . . .
Уважаеми - не си ти - човека ,който ще пренапише историята на Куба и Боливия.
Всички добре знаем ,кой е ЕРНЕСТО ЧЕ ГЕВАРА .
За да не ти се смеят хората - изтрий простотията ,която си сътворил .
цитирай
17. анонимен - @ 15
23.06.2010 23:26
анонимен написа:
човече - Ти ли се намери да плюеш този велик човек .
Той ще остане завинаги в ума и сърцата на хората . Ти , обаче - ще останеш
Незабелязан и Неизвестен - дори за хората от махалата в ,която живееш .


Зомбирано комунистче, и ти като "Че" си съгласен на всичко само и само да станеш Забележим и Известен. При това без труд, с няколко пистолетни изстрела и с много заповеди за разстрел на набедените за врагове.
Ако Че е бил човек, щял е да се опита да стане известен с професията си. Но той така и не става лекар, защото е мързелив и суетен. Защото е хиляди пъти по-лесно да размахваш пистолет отколкото да влизаш в изолаторите с тропически болести.
Да си си задал въпроса, защо твоят идол с юнашки накривена барета е толкова чужд на жените? Първата му съпруга е грозница. С втората едва ли има и два дни брачен живот. Седи самотен и "отдаден на революцията". А истината е че е страхливец и комплексар.Такъв може да бие жена си за нищо и да не е забелязва и затова малцина жени ще го харесат. Жените го усещат това и не му се лепят въпреки героичния вид. A отива в Колумбия пак от суета и жажда за власт. Иска да стане известен и велик. Не може да се мери с популизма на Кастро. Иска да е непременно първи. Да има власт! Защото властта за такива е повече от водата и въздуха.
И само комплексари се възхищават на такива като Че.
А авторът е наистина страшен. Убиец е на масова илюзия! И на масова лъжа, че Гевара е отишъл да освобождава народа на Боливия, а не да има властта, която е имал в Куба. Но са го поограничили, защото всяка революция си има края на своя Термидор! (Ако знаеш какво значи!) И добре, че не е успял в Боливия. Сигурно сега щеше да прилича на Куба.
цитирай
18. анонимен - М до @
23.06.2010 23:54
И ти си не по-малко зомбиран щом си успял да изпишеш всички тези глупости за пистолета, мързела и самотата на Гевара. Важно е едно - колкото и да се пените и кряскате с автора на т.нар. статия, Че е бил и ще остане велик и такива мижитурки като вас няма да променят този факт.
цитирай
19. анонимен - Отново за Че Гевара
24.06.2010 01:42
Дъскарев, разрових се в блога ти и разбрах, че ти си превел антибиографията на ЧЕ! Сега разбирам, че си "нарцисов" тип антикомунист, а и прав е човекът, който те нарича некрофил!
Послушай ranik56 и "изтрий простотията ,която си сътворил."!
цитирай
20. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.06.2010 03:53
анонимен написа:
tull, моето момче, ти си болен-нещастник!!! Трябва да се прегледаш!
Почети малко, погледай малко, а най-добре е да посетиш Куба или Боливия, за да разбереш кой е Ернесто Гевара - Че! Сега сме "Демокрация" и е възможно да попътуваш малко. Попитай всеки в Ю.Америка ш те ще ти разкажат по мъничко за Че. Преди да правиш предположения, изказвания и умозаключения, прочети и автобиографичната книга на Ернесто(има я и на бълг. език)!
Как се навъдихте в последно време ПИСАЧИ-ДРАСКАЧИ, ловци - търсещи ефтени сензации с великите люде на планетата и България!!!Просто да ви се чуди човек!?

Мда, какот каза пича- има я на български език. Написана от КГБ. А ти вместо много да знаеш вземи сам посети Куба и поговори с Кубинците и после ела да спориш. ЗАщото точно преди 3 дни с група кубинци обсъждахме темата. С потрес разбрах, че в Куба, когато той е имал власт в ръцете си, по негова заповед са избити хиляди нещастници...
Ама ние вичките винаги много знаем и препоръчваме... То се навъдили напоследък и един куп некадърни анонимници дет само говорят, ама покритие йок.
Раник...май ти не знаеш какво пишеш значи... За да не ви се смеят хората, отидете първо до Куба и после давайте съответният съвет на автора.
Аман от коне с капаци.
цитирай
21. анонимен - Уайт
24.06.2010 06:51
Воплите и ругатните против Дъскарев показват, че е той е засегнал съкровена и безценна струна в нежните комунистически души. За тях Гевара е митология и слава, вечна! Хахаха, комуняги, не поумняхте, нищо ново не научихте, невежи сте, прости сте, в калта се. Винаги там ще бъдете.
цитирай
22. gantree - :))
24.06.2010 08:23
Поздравления, Tull. :))
На Карбовски и Слабаков може би никога няма дори да им просветне малка искрица разум в главите.
А книгата на Умберто Фонтова е библиографска рядкост. Дори и най-кадърните антиквари на Славейков я нямат. Просто плаче за преиздаване.

п.п. Сега, в момента, в който пиша, един от най-известните крадци и измамници от последните две години у нас е в сутрешния праймтайм. Това е България, за съжаление.
цитирай
23. анонимен - Не е странно, че поддържниците на комунизма и соца са анонимни
24.06.2010 08:25
Много кръв и престъпления им тежат на съвестта. Сега, за Че Гевара. Малцина знаят, че:
1.На съвестта на Че Гевара /съвест и комунист са две несъвместими понятия/ тежат над 800 доказани лично извършени убийства.
2. Че Гевара е бил и министър на икономиката. /Една от причините Кастро да го изрита от Куба/.
3. Че Гевара е заминал за Боливия да "изнася" революция. Методите му на политическа агитация са били такива, че е бил предаден на властите от самите селяни. Избивал е неутрални и несъгласни, палел е селата и посевите им и други характерни за комунистите методи.
4. "Че Гевара" е търговска марка. Пазят си я и я лъскат от време на време.
цитирай
24. анонимен - Донев
24.06.2010 09:27
Благодаря на г-н Дъскарев, че е изровил интересни, неизвестни факти за Ернесто Гевара. Авторът, обаче, неубедително обяснява продължаващото явление - планетарната популярност на Че. В Латинска Америка го боготворят стотици милиони, не десетки милиони хора. Според, г-н Дъскарев, всички те са заблудени левичари, фанатици, които обичат един "садист и масов убиец". Авторе, тук издишате - защо, все пак, Гевара е световен идол. На това не можете да отговорите!
цитирай
25. анонимен - и какво от това?
24.06.2010 09:29
И какво от това какъв е бил аржентинеца Ернесто Гевара де ла Сера?

Кубинският "Че" е наистина търговска и пропагандна марка, допре продавана на тениски в Куба и на политическата сцена по света. (Аз лично имам поне 5 тениски с неговия образ).
В Куба хората знаят много добре, че Че е бил отговорен за екзекуциите и е разписвал смъртните присъди. Бил е наистина много краен.
След победата в "Залива на прасетата" той е искал да разстреля на пкажа 1500 военнопленници, но Кастро не е разрешил и ги е използвал за пропаганда, като ги разменя за 800 трактора и комбайна.

Че освен това е бил и министър на външните работи и е обиколил над 150 страни. Той е отговорен и за смъртта на хиляди кубински войници в Африка (Конго, Ангола). Но, въпреки това е легенда, която под натиска на режима все още се уважава в Куба.

Който не е бил в Куба и не е виждал как се прави това, моля д ане коментира.
Виждал съм и отрязаните ръце на Че (за потвърждаване, че трупа е негов) в стъкленица в мемориала в Санта Клара.

Някой каза, че не е бил доктор и не искал да се занимава с болни. Ами да прочете/гледа Мотоциклетни дневници, там няма никаква политика, а само идея защо Че избира пътя на революционер след обиколка на Латинска Америка. Живял е и е бил доктор в лагер на прокажени при тази обиколка - доброволно, без заплащане.

Не съм комунист, не съм поклонник на идоли, не нося тениска с Че защото е модерно. Не знам защо изобщо си купувам такива...може би защото това е история и имам сънтименти към прекрасният остров Куба, който си има своята съдба.

Има и тениски с Чингиз Хан , който в Монголия е тачен много повече от Че в Куба, а той е отговорен за милиони убийства. А Наполеон, Александър Македонски, римски императори, кръстоносци, ...? всички ли да задраскаме и да им свалим образите от тениските?
цитирай
26. nakom - колко ужасно нещо е комунизма
24.06.2010 09:40
дано, дано никога тези червени сатрапи да не се върнат на власт.Трябва да бдим, враговете не спят
цитирай
27. анонимен - Благодаря на г-н Дъскарев, че е и...
24.06.2010 09:57
анонимен написа:
Благодаря на г-н Дъскарев, че е изровил интересни, неизвестни факти за Ернесто Гевара. Авторът, обаче, неубедително обяснява продължаващото явление - планетарната популярност на Че. В Латинска Америка го боготворят стотици милиони, не десетки милиони хора. Според, г-н Дъскарев, всички те са заблудени левичари, фанатици, които обичат един "садист и масов убиец". Авторе, тук издишате - защо, все пак, Гевара е световен идол. На това не можете да отговорите!

Просто и ясно, бе анонимен! Кока кола, Нес кафе и Че Гевара са стока. Продават се. Въпрос на PR. Много хора обичат и боготворят Сталин. Според тебе, какви са тези хора?
цитирай
28. ploudinperper - Международен терорист и масов убиец!
24.06.2010 09:59
Патологичният убиец на бременни жени и деца, вечно дрогираният бисексуален социалист Че Гевара, никога не се е радвал на подкрепата на народните маси. Точно обратното – хората са го мразели и при първа възможност са до предали.

Кубинците в средата и края на 60-те полагат неимоверни усилия да изнесат партизанската технология за завземането на властта в независимите държави на Латинска Америка, с надеждата да постигнат победата на Марксистката революция и там. В поч­ти всички държави на Южна Америка възникват местни пар­тизански движения, марксистки по своята ориентация и радващи се на открита кубинска подкрепа. И без
изключение, те претърпяват кошмарен провал. Най-ярка персонификация на този провал представлява самият Че Гевара и неговият трагикомичен опит да започне подобно движение в Боливия, който завършва със собствената му смърт. Ернесто Гевара(Че) пише:

Продължаваме да живеем в тотална изолация. Различни болести подкопават здравето на някои от нашите другари. Селската ни база е все още неразработена, въпреки че евентуална програма за пла­ниран терор би успяла да неутрализира част от тях, а после да дойде и подкрепата им. Засега нямаме нито един доброволец от селяните… Ако трябва да обобщя, измина месец, през който всичко протече нормално, предвид стандартното развитие на
партизанската война.

Че Гевара,
Боливия, април 1967 г.
цитирай
29. ploudinperper - Международен терорист и масов убиец!
24.06.2010 10:04
http://www.therealcuba.com/MurderedbyChe.htm - ето тук има достатъчно материал за размисъл на всеки непредубеден човек.
Не става въпрос за комунистите.
цитирай
30. анонимен - Донев
24.06.2010 10:07
Добре, де, пак не разбирам защо стотици милиони хора обичат Че! Любовта им няма нищо общо с търговията, с пиар-а, с печалбите. Стотици милиони хора обичат Гевара не защото те печелят от продажбите. Обичат го неистово и страстно, въпреки ужасните обвинения в масови убийства! Хайде, отговорете ми на този въпрос. Дъскарев, явно не може.
цитирай
31. анонимен - ex, ама мераци
24.06.2010 10:12
мераци да поливат с помия, ма като не става....


изкарайте една светла личност де, другари анти-че-геваристи?

разбрахме, чe умеете да заливате с помии, да правите компромати и да дискредитирате....

изкарайте една светла личност от неговия ранг?

цитирай
32. анонимен - Серго
24.06.2010 10:16
До Донев и всички геваристи - Гевара го обичат стотици милиони хора, защото са прости и тъпи комуняги. Дъскарев казва същото, но възпитано. Но вие, комунягите, от възпитание не разбирате. Дано сега разберете защо убиец и престъпник го обичат милиони - защото са комунисти.
цитирай
33. kentoff - http://www.therealcuba.com/MurderedbyChe.htm
24.06.2010 10:16
THE REAL CHE GUEVARA

"Crazy with fury I will stain my rifle red while slaughtering any enemy that falls in my hands! My nostrils dilate

while savoring the acrid odor of gunpowder and blood. With the deaths of my enemies I prepare my being for

the sacred fight and join the triumphant proletariat with a bestial howl!"

"Hatred as an element of struggle; unbending hatred for the enemy, which pushes a human being beyond his

natural limitations, making him into an effective, violent, selective, and cold-blooded killing machine. This is

what our soldiers must become … " Che Guevara

цитирай
34. анонимен - Отново за Че Гевара
24.06.2010 11:04
До voinyt-Konstantin Kostovski : ти да не си имен, бе! Аз съм анонимен, но мога да се регистрирам като the real cuba-Педро Педровски, подобно на теб! В Куба съм бил на бачкане 3 години, а не като тебе по партийна линия (новите демократи, като Дъскарев)!
Аман от заблудени коне с капаци.
цитирай
35. анонимен - До Серго
24.06.2010 11:12
Абе, ти си по-зле и от Дъскарев! Кои са стотиците милиони "прости комуняги"? Ти изобщо чунеш ли се какви ги редиш!!! Слагаш под общ знаменател цяла Южна Америка, почти цялата западна интелигенция, всички хора по света с леви убеждения. Според теб всички са "тъпи комунисти", така ли? Само защото симпатизират на една легендарна личност, като Че? Брей, вие новодемократите сте крайно ограничени, пилешки мозъци!!!
цитирай
36. анонимен - Казвам ти го директно:
24.06.2010 11:28
Застреляй се! България няма нужда от такива идиоти!
цитирай
37. анонимен - На всички червени прасета с фесове!
24.06.2010 11:38
Ел Чанчо! Да това му е прякорът. Знаем защо. Гнус ме е да го споменавам. Другарчетата не искат да ровят кокалите на "червения" Менгеле - комунистическия доктор убиец. Първо да се заинтересуват кой е и какъв е бил Ел Чанчо /прасето/ после да го славят." .............. пиян аз дано забравя туй що вий глупци незнайте позор ли е или слава." Браво Оги, номенклатурните дечица пак се вбесиха. Най са ми интересни тези от левичарите с дългите коси и брадите. Дали ги влече бисексуалността като Ел Чанчо.
цитирай
38. анонимен - Sr.
24.06.2010 11:55
Не прави чест на Огнян Дъскарев да хули един покойник, и то велик! Обвиненията срещу Че са недоказани, основани на слухове, лична омраза и са в резултат на политически вражди, винаги яростни в Латинска Америка. Четох книгата на Фонтова и мисля, че се крепи именно на това. Преводът на Дъскарев е отличен, но какво от това.
цитирай
39. анонимен - Така се пише за Че Гевара с преклонение и уважение, мракобесници дърти!!!
24.06.2010 11:59
http://kushel.blog.bg/drugi/2010/04/15/niama-nito-edna-pesen-za-kapitalizma.529227
цитирай
40. анонимен - от Радо
24.06.2010 12:09
Огнян Дъскарев пак е разлаял камуняките!! Хахаха, евала пич, страхотно го правиш, просто имаш медицинска дарба да вбесяваш комунистите. хахахахах
цитирай
41. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.06.2010 12:14
Не те знамкъв -(х)имен си, ама ако щеш Развийболтчо Говедарев да се пишеш- все тая. Пак анонимен ще си останеш. Заразлика от теб моето ме си има покритие. Какво и как не ти е работа, прост си.
Колко време си бил в Куба не те знам, ма нищо не си видял. Щот а вместо да ходя по музеи говоря с обикнвените хора. И те са, които са важни. Тяхнотомнение е меродавно. А менако питаш пазят ръцете му в стъкленица за да са сигурни, че е опънал петала. Така че хия не ми разправяйте, че всичко са дължи на зли езици. Елате го разкажете на кубинците, които ми разказаха какво е било по него време. Защото те помнят.
Защо толкова хора са лудо по Че? PR. Нищо повече. След смърта му комунистите го преръщат в своя икона, а по правило латиноамериканците са доста прости хорица и са отворени към такъв тип пропаганда. Оттам идва и цялата "народна" любов. Те обичат не толкова Че, колкото идеите, които стоят зад неговото име.
Истината е, че Че е бл отрепка. И толкоз.
Пък ти и 10 години да прекараш в Куба, кат те гледам все същото говедо ще си останеш.
цитирай
42. mitternacht - ....
24.06.2010 12:26
Че к'о лошо да има тениска с чичо Хайнрих.Доста хора биха си облекли такава :) Да не говорим ако има с чичо Ади :)
цитирай
43. анонимен - Комунистите
24.06.2010 12:29
лаят по Дъскарев, защото им доказа, че точно от КГБ са създали легендата им. Сегашните комунисти са се маскирали като модерни социалисти, европейци, натовци дори, и точно заради това ги боли, че КГБ стои зад идола им. Европейските ценности някак не се връзват с КГБ, нали?
цитирай
44. анонимен - сигурна
24.06.2010 12:34
Сигурна съм, че всички идоли на комунистите са масови убийци, садисти, избили милиони невинни. Това е част от идеологията им.
А Дъскарев им въздейства като червено на бик! Ха-ха, много ме радва.
Браво!
цитирай
45. анонимен - Отново за Че Гевара
24.06.2010 13:00
voinyt - SAMOTNIQT_VOIN - Govedoto si ti i zatova si samoten voin!
цитирай
46. анонимен - До горните умници
24.06.2010 13:10
И какво е доказал Дъскарев? Къде са му доказателствата? Може да си пише каквото иска против омразния му Че. Доказва само, че е добър плювач.
цитирай
47. анонимен - Отчайващо си тъп бе..........батее!
24.06.2010 13:38
ЦРУ уби Гевара, защото беше международен престъпник и изби много невинни хора. Каквото и да прави Си Ай Ей то се проучва, за да бъде финансирано с парите на американските данъкоплатци. Ние тогава не бяхме данъкоплатци, ние бяхме "труженици". Ега ти простотията комунистическа! Кой е длъжен да ви дава доказателства баш на вас посткомунистическите боклуци, дето се оказа, че сами неможете да си изкарате пари за едни джапанки. Ако искате да ги знаете тези неща обаче, никой не ви пречи ей го Интернет и много други източници. Това не е едно време комунистическта цензурата. Заинтересувайте се прочетете.!Не се излагайте пак! Много си тъп бе Сашееееееееееее! Какви доказателства още искаш, че" комунизъмъ" се провали ли. Лошото в България е още по-лошо сега, че още сте на власт. Вижте си президента какъв превзет селянин е само. Като го гледам потъвам от срам заради България.
цитирай
48. анонимен - мераци да поливат с помия, ма като не ...
24.06.2010 13:47
анонимен написа:
мераци да поливат с помия, ма като не става....
изкарайте една светла личност де, другари анти-че-геваристи?
разбрахме, чe умеете да заливате с помии, да правите компромати и да дискредитирате....
изкарайте една светла личност от неговия ранг?

Матей Преображенски, Васил Левски,Паисий Хилендарски. Евлоги и Христо Георгиеви и още много българи. Мартин Лутер Не си рекъл, не съм те засипал с имена. Това е на прима виста, комуненце.
цитирай
49. анонимен - До М и всичките му превъплащения
24.06.2010 13:51
А ти какво доказваш? Само "че комунизмът ти е брониран здраво в гърдите".
И не наричай 3 годишният си пашалък в Куба "бачкане". В посолството ли "бачкаше" та не си видял нищо. Ти си работил на идеологическият фронт, като сега.

И не говори глупости, колко милиона се възхищавали от Че. Още повече са се възхищавали на Хитлер, Сталин, Мао.
Ясни сте. Готови сте да славите и оправдавате всеки убиец и окаяник щом е от вашите. Световен идол!? Комплексиран Чунчо. (Забравих че е бил и смръдливец! и то нарочно - още едно доказателство за комплексарщината му!)
Каквито идолопоклониците, такъв и идолът им!
Браво на Дъскарев, предизвика ви и се показахте със целият си бяс. "Реформирани" демагози.
цитирай
50. анонимен - Добре, де, пак не разбирам защо с...
24.06.2010 13:54
анонимен написа:
Добре, де, пак не разбирам защо стотици милиони хора обичат Че! Любовта им няма нищо общо с търговията, с пиар-а, с печалбите. Стотици милиони хора обичат Гевара не защото те печелят от продажбите. Обичат го неистово и страстно, въпреки ужасните обвинения в масови убийства! Хайде, отговорете ми на този въпрос. Дъскарев, явно не може.

Просто обяснение, бе момче. Знаят образа на чистия,светъл,девствен и прочее лъснат образ на Че Гонабара. Не знаят за истинската му същност. Основният аргумент за Сталинообичането, който слушам от векове. Нищо не е откраднал. Да бе, нищо. Само една държава, един народ и всичко, до което се е докопал.
цитирай
51. анонимен - Не прави чест на Огнян Дъскарев да ...
24.06.2010 13:58
анонимен написа:
Не прави чест на Огнян Дъскарев да хули един покойник, и то велик! Обвиненията срещу Че са недоказани, основани на слухове, лична омраза и са в резултат на политически вражди, винаги яростни в Латинска Америка. Четох книгата на Фонтова и мисля, че се крепи именно на това. Преводът на Дъскарев е отличен, но какво от това.

Да допълна и за последно по темата. На вас не ви е достатъчно нищо, което да приемете за доказателство. Добре. Примерът с Катин. Трябваше да загинат куп висши поляци, за да покажат руснаците документа, с който се заповядва да се извършат екзекуциите. 2010 г. Понимаеш? Предложил Берия, одобрил Сталин. това е. Сега продължавай да хвалиш Че Гевара и хуманния ви соцкомунизъм.
цитирай
52. boristodorov56 - Че Лайнара!
24.06.2010 13:59
Че Лайнара!
цитирай
53. nkf - Гевара е "светъл пример&q...
24.06.2010 14:07
Гевара е "светъл пример" за всякакви наркомани,комсомолци,джепчии и морално ощетени "хора".Статията на Дъскарев е чудесна.
цитирай
54. flyco - ...
24.06.2010 14:52
Не може да се твърди, че десетките милиони хора, които носят по фланелките си щампата с лика на Че Гевара са левичари. Не съм съгласен с това изказано в статията твърдение.
Борбата срещу стереотипите е много трудна и продължителна.
Насаждането на нови стереотипи също е трудно и продължително.
цитирай
55. анонимен - от един некомунист
24.06.2010 15:20
не идеологист и не разбиращ какво е това култ към личността
до Дърдорев и всички други дърдорковцки тук
Спрете да мислите за Че Гевара като за личност от миналото, като за принадлежността му към дадена партия, нация, култура. какъвто и да е бил, комунист, утопист, антихрист или "никога няма да бъда", името му е надживяло действията му. Че Гевара днес не е Че Гевара от 60-те години. И какъвто и да е бил някога, кажете защо днес, световната рекламна индустрия е яхнала името и образа му. Става дума за милиарди, а повярвайте ми, в сферата подобни парични измерения няма и капка комунизъм. Дори като разредител.
Около образът му витае някаква харизма, и нито производителите на фланелки, нито тези които ги носят, имат нещо общо с комунизма.
И последно за тези които го наричат убиец - не знам точно, не съм запознат в детайли с историята му, но предполагам че в Латинска Америка има милиони хора, които го боготворят, защото е бил техен защитник и е бил убиец за подтисниците им, поддържани обаче от американската пропаганда. В такъв случай трябва да приемете, че за турците Левски и Ботев са убийци....
цитирай
56. анонимен - От Радо - до двамата горни
24.06.2010 15:38
Няма съмнение, че днешните геваристи са левичари, може би не точно комунисти, но със сигурност левичари. До 56 - хората, които правят пари от Гевара са повечето представители на лимузинната левица. Богаташи, влюбени в Мао, Че и пр. Иди си кажи милата теория за потисниците, убити от Гевара на някой кубински-американец във Флорида. Няма да те спасят левичарските ти убеждения. Според мен си комунист. А статията на Огнян Дъскарев е прелюбопитна, заради данните за КГБ, като създател на мита за Гевара.
цитирай
57. анонимен - до 57
24.06.2010 15:55
по-скоро очаквах да решиш, че съм турчин; ти заложи на комунист, все едно, не съм си мислил, че тук има гадатели.
ей това е най-идиотското на всички подобни форуми - каквото и мнение да изкажеш, все ще се появи някой многознаещ гадател, който да ти каже, че си идиот щом мислиш така, а като бонус да ти разкаже собствената ти история.
Ако след половин час напиша обратната позиция, разбира се, ще се появи някой друг, който да ме разпъне заради схващанията ми.
Ръкопляскам ви на всички, дърдоркайте си на воля
цитирай
58. анонимен - от Радо
24.06.2010 16:05
Да, разбирам, ние дърдорим, ти не си комунист, но уважаваш Гевара, защото е против американските потисници. Ръкопляскай, но си остани комунист. Признай си, че си комунист, не е страшно. И без това разказа като бонус собствените си геваристки убеждения.
цитирай
59. анонимен - Че Гевара
24.06.2010 16:15
Че Гевара е масов убиец на невинни хора в Куба и в още няколко други страни.
Това е положението, к`во има да се говори повече?
Колко прост и невежа трябва да си, за да си облечеш фланелка с лика на такава долна отрепка и да се разхождаш с нея по улиците сред нормалните хора?
цитирай
60. анонимен - по-скоро очаквах да решиш, че съм ...
24.06.2010 16:21
анонимен написа:
по-скоро очаквах да решиш, че съм турчин; ти заложи на комунист, все едно, не съм си мислил, че тук има гадатели.
ей това е най-идиотското на всички подобни форуми - каквото и мнение да изкажеш, все ще се появи някой многознаещ гадател, който да ти каже, че си идиот щом мислиш така, а като бонус да ти разкаже собствената ти история.
Ако след половин час напиша обратната позиция, разбира се, ще се появи някой друг, който да ме разпъне заради схващанията ми.
Ръкопляскам ви на всички, дърдоркайте си на воля

Всеки анонимник може да плещи каквото си иска. Един път така, един път иначе. По трудно е да имаш визия и позиция. Ами, вземи, че се поучи от Че Гевара. Бил е с лицето си. Виж, убийците на КГБ са безлични. Това им е професията. Сега, момче мило, ще ти препэръчам да прочетеш малко съветска художествена литература. Ако вникнеш в написаното ще прочетеш някои любопитни неща. Първо - в окупираните от Германия територии е имало съветски граждани, които са били на разположение на германцити и са били против съветската власт. Би ли обяснил защо са ги наричали " националисти" и защо? Сега ще те светна за нещо. Чети бе, човек! Чети и анализирай! Сами са си го написали. Обясни си и какво са търсили кубински войски в Ангола и Мозамбик. В историята на 20 век има премного факти. Въпросът е да ги видиш.
цитирай
61. анонимен - Евгени
24.06.2010 16:37
Текстът на Дъскарев е много интересен, но никак не се учудвам, че КГБ е в основата на мита за Гевара. Съвсем логично е, въпреки, че не беше известно и лично аз не го знаех. Гевара е обучаван от КГБ на терор в началото на 60-те. Ген. Сахаровски, един от шефовете на КГБ, е бил голям почитател на Че. Идиотщините по-горе против автора и против някои от форумците също не ме учудват. България е пълна с комунисти.
цитирай
62. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.06.2010 16:44
Те ви на комунизъм в действие..
"Ужасяващи разкрития за отношението на властите в КНДР към провалилите се спортисти направи бившият национален селекционер по футбол в комунистическата страна Ки Нам Мун.

По думите му властта в Пхенян е наказвала неговите възпитаници с принудителен труд в мини.

"При големи победи играчи и треньори получават големи къщи за награда. Когато обаче губят, отиват да работят във въгледобивни мини", споделя Мун пред АП, цитиран от немския “Билд”.

Самият треньор успя през 2004 година да избяга от КНДР."
цитирай
63. анонимен - ВЕНИ
24.06.2010 18:55
ИЗВЪРШЕНО Е ПОКУШЕНИЕ ВЪРХУ ПРОФ. ЯНКО ЯНКОВ-ЧЕТЕТЕ В ЕДНОИМЕННИЯ САЙТ.
цитирай
64. анонимен - Che. El Chancho, нечистоплътен, мързелив, че даже и прасе убиец!
24.06.2010 19:26
Леле мале какъв лай, какъв бяс. Браво г-н Дъскарев. Това си е чиста music to my ears.

Alameda
цитирай
65. анонимен - I.
24.06.2010 19:33
Дъскарев, мнооого си малък и нищожен и никакъв, за да хулиш Ернесто Че Гевара! Нищожества като тебе са нищо и пак нищо. Замълчи, не мърси интернета с дивотиите си.
цитирай
66. ranik56 - до - 18 - Анонимния
24.06.2010 20:21
Един човек ,сойто е взел пушка и е "хванал" гората не може да бъде наречен страхливец и кариерист . Мисля - в случая ти си Страхливеца ,защото дращиш Анонимно /криеш се ,като мижитурка и такъв - ще останеш до края на живота си ./Що се отнася до "автора " - просто го съжалявам - това е обикновен популист - празнодумец . Не ми пука за партиите в България - особенно за комунягите - ОТДАВНА СЪМ РАЗБРАЛ , ЧЕ ПОЛИТИКАТА Е - КУРВЕНСКА РАБОТА . Смелите мъже ,като ЧЕ ГЕВАРА - опълчили се на ДИКТАТУРАТА - ВЗЕЛИ ОРЪЖИЕ В РЪКА , ЗАСЛУЖАВАТ - УВАЖЕНИЕ .
Отворко - същото нещо -ТИРАНИЯТА е накарала - Христо Ботев и Васил Иванов Кунчев
да грабнат оръжието -
цитирай
67. анонимен - казвам се Томислав Михайлов
24.06.2010 22:20
Очарован съм как г-н Дъскарев методично и аргументирано разбива старите комунистически митове.Пожелавам му здраве и сили да продължава доброто дело.
цитирай
68. анонимен - до 67
24.06.2010 22:26
тъпчо,кога Васил Иванов Кунчев е грабнал оръжието ? "грабната" е тиквата ти на теб.
цитирай
69. анонимен - От 18 до 67
24.06.2010 23:04
Радвам се, че предизвиках зомбираните да крещят. (Писането с главни букви е точно крещене - отчаян опит да заглушиш опонента с вик, а не с факти!)
Не съм анонимен, но се постарай да свършиш нещо, да откриеш анонимния. В живота на комунистите не винаги се поднася всичко на готово. Нали и парите са ваши и властта, и експертния капацитет. Напни се геваристче, напни се! Опитай се и ти да получиш нещо в живота с напън.
А твоето Че не е отишло в гората за да се бори срещу тиранията. То както твоите предтечи е отишло за да я наложи! Не споменавай името на тоя убиец наред с най-светлите имена на България. Сравнявай го с вашите си, с Берия, Сталин, с Крючков....
Мислех, че такива като Берия, Химлер, Айхман, Че са продукти на едно минало време, но като ви гледам не свършвате.
Правилно е казал един човечец, чието име експлоатирате:
- Хора, бдете!
цитирай
70. tull - Благодаря
25.06.2010 09:56
на всички, които ме подкрепиха. Фактът, че точно КГБ е създател на легендата за Гевара е особено лош за световната левица. Световната левица, която обича да се представя за защитник на човешките права, сега изведнъж се оказва свързана с може би най-мракобесната институция в човешката история. Но има дори и по-лошо - левичарите, които винаги гръмогласно крещят за права на хората, от известно време внезапно се окозаха обожатели на един най-обикновен и скучен /комунистически/ садист и масов убиец /Гевара/. За щастие, посл. десетина години се появиха няколко книги, освен тази на Фонтова, които доказват именно това. В интернета има много данни за зверствата на Гевара. Това значи, че легендата за него постепенно се руши. Предложение за геваристите: опитайте да се разходите с фанелка на Че, в градовете във Флорида, населени с кубински-американци, избягали от Кастро.
О. Дъскарев
цитирай
71. eien - Интересно
25.06.2010 12:16
В интернет има статии за него повече на руски език, отколкото на какъвто и да е друг...
цитирай
72. lambo - Че Гевара бе предаден от КГБ, и убит от ЦРУ
25.06.2010 14:10
Още оттогава двете юдейски, контра-революционни терористични организации работеха заедно

Не случайно в Алжир Че Гевара каза :
"Пътя по който са тръгнали съветските ръководители, неиминуемо ще доведе до реставрация на капитализма в СССР"

Докато в западните капиталистически държави, многолюдни митинги заклеймяваха убийството му, то тук в социалистическия лагер, цареше странна тишина
цитирай
73. анонимен - Белчо-дончев - комунистите са фетишисти!
25.06.2010 14:18
“Комунистите са фетишисти. Цялата им история се изгражда около измислени символи, сакрални фрази и идолопоклоничество. Спомням си думите на едно дребно (не само на ръст) комунистче, което наричаха зад гърба му “Полковника”, по времето, когато за пръв път се заговори за изваждането на Мумията от мавзолея. “Те искат да посетнат на най-скъпото ни!”- не знам защо в множествено число се вайкаше Полковничето. Не съм специалист по история на БКП, но си спомнете Бузлуджа, лозето на Габровски, Първото антифашистко (?) въстание, Героят от Лайпциг, партизанските обири, Девети, ех!, Девети септември, дивотията около всеки пореден техен исторически конгрес……Пипнете което и да е от тях и хиляди дребни Полковничета ще скочат – “НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА НАЙ-СКЪПОТО НИ ! ”.
Особено на мумиите им като така нареченият “Че”
Няма други партии в света освен комунистическите, които така да се вият – като копринена буба – около собствената си миризлива история, покривайки я напълно с лъскава кърваво-червена Псевдоистория.
Няма други партии по света, освен комунистическите, за които необходимостта от власт е както слънцето и въздуха за всяко живо същество. Те не умеят нищо друго, освен да консумират власт. Не подбират средствата, за да я овладеят. И веднъж овладяли я – не я изпускат.
Няма други партии по света, освен комунистическите, които така умят да мимикрират. Да сменят политическите си цели, дори и възгледи. Да сменят “стила и метода” си на пропаганда, Въоръжената борба с нелегална съпротива. Държавните структури за сигурност с паравоенни мафиотски такива. Политическият терор с икономически. Просто да се огледаме…..
Затова – НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА НАЙ-СКЪПОТО ИМ! Не им отнемайте властта да ни манипулират! А ни манипулират чрез измислените си фетиши. Ликът на масовия убиеч Гевара, Паметникът на Съветската армия! Альоша! Под и около тези шмайзеризирани паметници играят и растат нашите деца и внуци…”

Този текст съм писал преди няколко години. Но се сетих за него като прочетох реакциите на левичарите.
Да си левичар не е политичести избор. Да си левичар е диагноза!

Поздравления Оги, бъди здрав!
цитирай
74. анонимен - Да харесва някой човек с такива в...
25.06.2010 14:23
Да харесва някой човек с такива възгледи и с такива действия????
lambo написа:


Не случайно в Алжир Че Гевара каза :
"Пътя по който са тръгнали съветските ръководители, неиминуемо ще доведе до реставрация на капитализма в СССР"


Това е още едно доказателство, че Гевара е действал /по-точно е предтеча/ на камбоджанския модел на социализма!
Ако беше получил повече власт щеше да е масов убиец като Пол Пот и Йен Съри.
Интересно защо ли на тях не им носят мутрите върху тениските? Дали защото бройката избити е огромна или защото не са фотогенични?
Аз съм уверен че е зареди второто!
цитирай
75. анонимен - Колкото и да се мъчите,
26.06.2010 06:40
и да се опитвате да окаляте мита за Че Гевара, няма да успеете. Хората по света, които го почитат са с несравнимо повече от хулителите му. Няма да успеете!
цитирай
76. анонимен - Петър
26.06.2010 13:41
Г-н Дъскарев, какво мислите за днешния парад на обратните в София? Според мен това е отвратителна свинщина. Мисля, че повече пишещи хора трябва да протестират против тази разюзданост.
цитирай
77. анонимен - Колкото и да не се мъчим
26.06.2010 13:43
Че Гевата си е един гаден пигмей, а тези които го хвалят - още по-пигмеи, мисловно и духовно. Този факт е отбелязан във вечния регистър. Наздраве!

Аламеда
цитирай
78. tull - До Белчо и Аламеда
26.06.2010 13:54
Благодаря ви за мненията! Вечният регистър, всъщност, е по-важен от сегашното положение, нали?

До Петър - съгласен съм с вас, въпреки, че не бих използвал толкова силни думи. Миналата година в Бостън случайно видях сватба между две жени. Беше странно-отблъскваща гледка. Дано да не ми се налага да свиквам с такива гледки и тук.
цитирай
79. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
26.06.2010 17:48
76 нормално, мислещите хора на този свят винаги са били малко. Пък и то овцете винаги са повече от овчарските кучета.
цитирай
80. анонимен - Гей парада
26.06.2010 19:11
На парад се парадира. Защо гейовете парадират? Трябва ли хетеросексуалните да парадират? Не трябва разбира се. Никой не трябва да парадира със сексуалните си наклонности. Бракове, отглеждане на деца и пр. от обратни ще създаде само нещастници. Надявам се българския народ да продължи да има този здрав мироглед по този въпрос. В българския език думата "обратен" е достатъчно изразителна и отразява отношението. Все пак в никой друг език думата "педерас" без " "т" не се употребява каото най-голяма обида. Видях парада да минава на "Патриарха". Чувството е доста неприятно. Представете си парад на недъгави хора.
цитирай
81. анонимен - присмехулник
26.06.2010 19:29
Всяка дребно пале търси найвисокото дърво !?...да го препикае...Така и автора който цитирайки избирателно някой и друг комплексар като него се хвърля страстно срещу едно от най светлите имена в световната история. Че бил "садист и масов убиец"-Гарибалди и Левски /ако беше успял/ би трябвало да ги пречислим и тях към убийците. Впрочем Левски като такъв е осъден и екзекутиран. С гласът на един като нашия блогър... Кой е Че...? Преди всичко човек скауза. Лекар, произхожда от семейство на едри земевладелци. Втория човек след Кастро в Куба, но напуска Острова на свободата и "отива да се бори за свободата на други народи" Кой го казва това да си спомним два века преди това...Кой не , ако не най големия българин-Васил Кунчев-Левски. Това е и Че за Латинска Америка. Пропагандата може да излъже временно, но не и деситилетия наред. Ние пишештите тези редове ще си отидем назабелязано, но има и други чиито имена векове след житията им ще бъдат споменавани и изучавани.Че е от тези хора и колкото и да не се иска на някои ще стоят там "със страшана сила" и ще ни казват , че не всичко на този свят е пазар и капитал...
цитирай
82. анонимен - Дъскарев
26.06.2010 20:16
боклук си и боклук ще бъдеш.
цитирай
83. анонимен - До Присмехулник
26.06.2010 20:28
прекрасно казано. Дребни хора като Дъскарев търсят слава. И как я намират? Като ругаят легенди, като Ернесто Че Гевара. Дъскарев с тази цел преведе клеветническа книга против Че. И какво последва? НИЩО!!! Тъпата книга с нищо не повреди на легендата за Че в България.

Всуе се напрягате нацисти!!
цитирай
84. анонимен - Педалите
26.06.2010 20:37
даМРАТ!!!
цитирай
85. анонимен - Престъпниците се възхищават и следват други престъпници!
26.06.2010 21:54
анонимен написа:
прекрасно казано. Дребни хора като Дъскарев търсят слава. И как я намират? Като ругаят легенди, като Ернесто Че Гевара. Дъскарев с тази цел преведе клеветническа книга против Че. И какво последва? НИЩО!!! Тъпата книга с нищо не повреди на легендата за Че в България.

Всуе се напрягате нацисти!!



Всуе се напрягате, комунисти! Легенда бил. В средна Азия и Темерлан е легенда!
А че ви е за пример, това е видно.
Престъпниците се възхищават само от по-голям престъпник.
цитирай
86. анонимен - До Присмехулник
26.06.2010 22:02
Не смей да сранвняваш Ботев и Левски с някой си Че Гевара! Бил той убиец или борец за нещо, или не . Не си българин, ако то правиш!
цитирай
87. анонимен - Защо се възхищават на Гевара?
27.06.2010 11:33
Защото след 1989 г. нямаше Нюрнбергски процеси срещу комунизма.
цитирай
88. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
27.06.2010 15:15
Ъъъ...82 виждам че се опитваш да минеш за умен и осведомен /не успяваш/, ама една лека подробност. Че не напуска Куба. Че е прогонен от Куба от Фидел Кастро, заради зверствата му. Нататък няма смисъл да коментирам...
цитирай
89. veselinvalev - Мода сиреч
27.06.2010 19:50
Най-напред - поздрави за постинга!
Тия с фанелките приличат на една много известна певица, която казваше: "Аз не вярвам в господ, ама са много модерни тия големи кръстове сега, и аз затова нося голям кръст в момента. Та и те. Отвреме навреме става модерно да минаваш за революционер и праскаш Че с петолъчната баретка. Иначе всеки ден търчат да лижат задници на началници, спонсори и прочее кожодери, ама фанелката крещи пред околни, минувачи или телеминувачи: "Аз съм революционер!". И изживяващия се мачо пъчи гърди. Педерастите пък чупат китки и с нежен гласец кокетничат: "Аз пък съм за "ДолЧе и Габана" в пепит". А бе въпрос на вкус. Тоест на търговска шмекерия. Мода сиреч.
А пък "Дума", която е частна собственост на милионер, да минава за ляв вестник, ами то това трябва да е някакъв оксиморон. Дървен камък. Че и с реклама на Че Гевара. Гротеската на безумното ни катурнато общество крещи отвсякъде.
А пък като чета коментарите под постинга, виждам, че доста хора са си останали на ниво юношеска литература, сякаш без грам аналитизъм и прочетена книга впоследствие. Че Че в ония години беше пример за износ на революции и лична саможертвеност. Беше. Това пишеше, това четяха хората. Сега друго пише, друго четат. Защото истината е винаги друга от юношеските четива. Въпрос на митологии. Както у нас е масова митологията Васил Левски. Само дето дали има и десет българи на които им дреме, че като дойде 19 февруари, всъщност честват обесването на един детеубиец. Защото Васил Левски справедливо е бил осъден и обесен за убийството на едно четеринадесетгодишно българско момче от Ловеч, а не за някаква революционна, противосултанска или противодържавна дейност. Това е истината, която публицистите и псевдоисториците скриват. А тя си стои в протоколите от разпитите, следствието и съда срещу Левски. Истината понякога е убийствена. Не за митовете, а за техните кресльовци и полуграмотната им, но задължително много агресивно-праволинейна некомпетентност.
Хайде стига толкова, че сега лешоядите ще ме нападнат и мен. А пък аз не ставам за мърша, та да им спестя трошене на тънките откъм интелект и познания шийки.
цитирай
90. mamkamu - Тоя плакат на Дума го зърнах преди ...
28.06.2010 09:35
Тоя плакат на Дума го зърнах преди десетина дни и от тогава все се каня да го щракна. Трагикомичното в случая е, какво иска да ни каже тази реклама. Че латиноамериканския бандит е символ на свободното слово или пък, че вестник Дума е символ на левия бандитизъм?! Чудя се само :)

Поздрави за статията!
цитирай
91. vencivaleri1951 - за 87 анонимен
28.06.2010 13:16
Казах , че " Че "заЛатинска Америка е това което е Левски за нас и това е така. Който го отрича просто или не знае или лъже. Не може хора чийто брой клони към милиард да отъждествяват мечтите си с някого десетилетия наред , а друг на когото "фамилията му хлопа" да се гаври с паметта му. Това не е коректно , не е по християнски дори...Виж измислените митове падат обикновено след смърта на митологизирания...Много кумири от соца рухнаха...при Че обаче нещата не стоят така...Европа също е залята от акцесоари с него...Смешно е твърдението , че руснаците са го направили легенда...Та той клонеше във възгледите към Китай, а в този период идеологическите/а и не само идеологически/ противоречия между тези две страни изглеждаха непреодолими. Кастро бе човека на Москва, не Че и една от причините/не казвам единствена/ зарад която той оставя поста си и напуска Куба е и разрива му/идеологически/ с Кастро-разбирай Москва, защото Осрова на свободата не би оцелял без руснаците при тази блокада която му спретнаха янките. Всеки друг кораб/освен руските/ би се озовал на дъното на Карибите...Колкото до това дали съм българин или не е върос който не се измерва по отношението ми към Че. Пазя доста оредени и медали на фамилията си получени в сражения под флага български...Лесно е да се пишеш патриот в кръчмата или мрежата и да се правиш на мъж препикавайки други с ръст на катедрали...
цитирай
92. ianchefff - vencivaleri1951,
28.06.2010 14:52
"акцесоари" ???

Tова ви е нивото.

А това

"не е по християнски дори..."

просто изкръти всички мивки и сега трябва да викам майстори. Някой да има познати водопроводчици?
цитирай
93. tull - До № 87
28.06.2010 17:04
Гевара едва в края на живота подкрепя китайците. През цялата си кариера е бил човек на КГБ. Ето какво пише, Йон Михай Пачепа, шеф на Секуритате, избягал в САЩ през 1978г . I first heard Che’s name in 1959 from General Aleksandr Sakharovsky, the former chief Soviet intelligence adviser to Romania, who afterwards directed Castro’s “revolution” and was rewarded by being promoted to head the almighty Soviet foreign intelligence organization, a position he held for fifteen years. He landed in Bucharest with his boss, Nikita Khrushchev, for consultations on West Berlin and “our Cuban Gayane.” Gayane was the overall code name of the operation for Sovietizing Eastern Europe.

At that time, the Soviet party bureaucracy believed that Fidel Castro was just an adventurer, and it was reluctant to endorse him. But Sakharovsky had been impressed by the devotion to communism of Fidel’s brother Raúl and of his lieutenant, Ernesto Guevara, and he made them the main protagonists in “our Cuban Gayane.” The two were brought black to Moscow to be indoctrinated and trained, and were given a KGB adviser.
Според Пачепа, който знае какво говори, водещия офицер на Че от КГБ се казвал Николай Леонов, на когото Че и Раул Кастро се отчитали през 50-те и 60-те. През ноември 64г. Гевара минава курс по тероризъм в школа на КГБ в Москва. Основният му покровител, обаче, е ген. Сахаровски, шеф на отдела за външни операции на КГБ, както е видно от англ. текст по-горе.

Четете, учете се.
цитирай
94. vencivaleri1951 - за №94
28.06.2010 17:56
Съжалявам, но английският ми е не е сред езиците които ползвам свободно. Въпреки това от обяснението по долу разбирам какво искаш да кажш. Това, че някой е бил вербуван в определен период от време не значи, че е имал идеологията или не си я е променил с течение на времето. Да си спомним откъде бе вербуван Ким Филби, а бе истински убеден/не казвам прав /комунист. Не бих взел толкова на сериозно и думите на румънеца най малкото за това, че в такиваситуации се пише това което може да се продаде или това което искат да чуят от него. Не е чудно и това че КГБ е работило с лидери на кубинците, както го еправило с други лидери на други страни...Това е маниер на всяка значима централа. Тук разговорът е друг. Можем ли ние като представтели на една малка и обрулена държавица да бъдем саркастични към чувствата на хората , на един цял континент при това в последно време силно проспериращ. Бях преди три години в Белград на концерт на Стонс...ами Мик Джагър в едно от излизанията бе с тениска на "Че" Кой съм аз за да споря с него. Да не говорим че и хлапета/можещи да му бъдат правнуци/ от най различни националности носеха фланелки с лика му. В революциите, войните, превратите...обикновено загиват хора. Нали знаеш че при френската БР е гилотиниран Лавоазие ...Да я обявимзапрестъпна ли.../революцията/ Каквато и да е истината за Че е ясно, че е човек с идеали, човек с кауза...Не е тръгнал да гони далавера от политиката тъй като семейството му е било "неприлично богато" И той като и Кастро е завършил в Щатите ...и двамата са имали предпоставка да водят безметежен и сит живот, но ...Все пак я да погледнем срещу кого се вдигат...Батиста и режима му и Коза ностра...Какво то и да ми пишат различни автори по симпатични са ми от втроите
цитирай
95. vencivaleri1951 - за №93
28.06.2010 18:10
Да...аксесоари...поправката е коректна-иронията не. Всеки може да направи грешка/което разбира се не ме оправдава/, а още повече не съм претендирал за ниво извън рофесията ми, а тя е доста далеч от правописа. Колкото до иронията относно водопроводчиците и мивката... В голямата книга пише че трябва да "възлюбим врага си," и че" всеки се грижи за своите мъртъвци" , а народът ни е го е изтълкувал/според мен правилно/ като... "за мъртвите или добро или нищо..."
цитирай
96. gantree - !!!
28.06.2010 20:15
смотаняк 95 написа:
Каквато и да е истината за Че е ясно, че е човек с идеали, човек с кауза...Не е тръгнал да гони далавера от политиката тъй като семейството му е било "неприлично богато" И той като и Кастро е завършил в Щатите ...и двамата са имали предпоставка да водят безметежен и сит живот, но ...Все пак я да погледнем срещу кого се вдигат...Батиста и режима му и Коза ностра...Какво то и да ми пишат различни автори по симпатични са ми от втроите

Човек с идеали и кауза? Ти луд ли си, смотаняко, или просто имаш юфка в главата?
Какви са идеалите на Че Гевара? В биографичната си книга Хуанита Кастро, сестра на Фидел и Раул Кастро, пише за Че Гевара, когото отблизо е познавала, следното:
"За него нямаха значение ни съд, ни следствие. Той веднага започваше да разстрелва, защото беше човек без сърце".

Според нея появяването на Че Гевара в Куба е "най-лошото, което можеше да й се случи", а не появата на Батиста или американската Коза Ностра. И нейното ли мнение ще оспориш по същата си несъстоятелна логика, с която пишеш за Пачепа? Кое ти е симпатичното у Че Гевара, огромният брой лично избити хора от него ли? Такива идеали и каузи ли те впечатляват?
цитирай
97. libertybell - Tull, точно в целта!
28.06.2010 23:00
Поздрави!
цитирай
98. vencivaleri1951 - за 97-нобелиста
29.06.2010 03:38
Да попържам мога, знам и "мръсни" думи, но не чакай от мен да акомпанирам на изказа ти...Сега по същество За Книгите написани от политически емигранти-било в Москва, Лондон, Пекин или Вашингтон винаги оставам с известен скепсис към тях. Да ви цитирам ли изказвания на Паулус /сваления пилот на U2/ за Американската администрация, ЦРУ, Пентагона...Нали няма нужда...усещам смисъла на репликите Ви. Не съм наивник и знам, че нямапреврат, революция където лидерите да не са опръскани с кръв. Мисля, че френски и ангрийски изследователи правят изследване на последствията след големи обществени катаклизми Изследват събитията при Иван Грозни, Петър първи, Френската и Английската боржуазни революции, Войната между Севера и Юга, Октомрийската революция...С известни нюанси , но общото е в това, че около 30% от сравнително младите мъже отиват на заколение . Доказано е , че не малка част от тези жертви не си отиват в реални боеве, а стават жертва на ожесточение и отмъщение. Защо трябва да мислим че Куба разбира се със свойта специфика трябна да бъде различна. Защо наричам Че-човек с Кауза. Ами защото върви не зад материята , а зад идеи/не казвам правилни и ли не/ Ще те попитам хора с кауза ли са солунските атентатори-90% от българите ще кажат да и ще бъдат прави-атентаторите съзнателно жертват живота си без никакъв интерес за себе и близките си...На друго мнение са обаче близките на жертвите...Ако те попитам обаче за Света Неделя ще скочиш веднага и ще кажеш, че е нечувано престъпление... и щебъдеш прав...Само , че Солунския атентат по нищо не се различава...Атентаторите и на двата атентата отиват на явна смърт по идеологически причини...тоест застават зад кауза/ не казвам правилна или не/ Така и с Куба...Батиста, Коза Ностра сеят кръв на острова и осребряват богато пролятото ...Че и компания в стремежа си да направят Куба по достойна и по успешна държава също минават през кръв но целта им е различна от тази на противниците им. Не казвам, че нямат грях, но по ги разбирам..
цитирай
99. анонимен - Стоян
29.06.2010 07:33
До № 99 - сравненията Ви със солунските атентатори са банални. Сега очаквам да сравните Гевара с Ботев, Левски и пр. Но има съществена разлика - целите и идеите на извършителите - Гевара лично е убивал хора, заради отречени и гнусни идеи . комунистическите, които убиха 100 млн души. Солунските атентатори са отнели живот, заради възвишени идеи за обединението на родината им. Вследствие на действията им не са били убити 100 млн. души, защото те, за разлика от Гевара, не са комунисти. По-горе написахте, че е "смешно" да се свързва Гевара с КГБ, защото той бил с китайците. Дъскарев ви доказа, че са смешни думите ви. И за най-неосведоменият е ясно, че Гевара няма как да не е свързан с КГБ. Несериозно е да се съмнявате в свидетелствата на Йон Пачепа - той от години е от най-сериозните изследователи на тайните служби на комунистите и е автор на няколко книги. Невероятно е да си позволи да лъже. Очевидно левите ви идеи ви пречат да анализирате.
цитирай
100. gantree - @ смотаняк 99
29.06.2010 08:13
Доколкото разбирам, дотам си смотан, че убиването на хора е оправдано за теб, стига то да е движено от каквато и да било идея и кауза. Само при това положение можеш да сравняваш несравними неща, като солунските атентатори и комунистическия касапин Гевара. Ти практически не сравняваш толкова тях, колкото факта, че са имали идеи и каузи, което според теб е достатъчно, за да оправдае убийствата на невинни. Сигурно заради такива като теб хората си казват "да пази Бог от глупаци с кауза".

Солунският атентат се различава от масовите убийства на Гевара, колкото и ти да не виждаш разлика. Това различие не оправдава убиването на хора, но го има, и ти нямаш никакво основание да ги сравниш. То е все едно да сравниш идеята да отгледаш дете с идеята да убиеш дете. Да, идеи са и двете, но само един пълен смотаняк може да каже, че те "по нищо не се различават".
цитирай
101. vencivaleri1951 - за №100,101 Стоян и нобелиста
29.06.2010 09:42
Вменявате ми думи които не съм изрекъл, и мисли които нямам. Не оправдавам нито едно убийство, но хилядолетия те са ставали. Преброилисте жертвите на "комунизма"-и сте ги определили към 100млн/за стотина години-по милион на година/...Добре няма да спориме...милион горе милион долу....А стотиците милиони преди това....а ежедневната кръв днес към която комунизма няма как да е причастен. Та отворете "Голямата книга" и ще видите, че там все някой на някого краде овцете, жената или го убива ...или трите неща заедно. Нали /пак там/ Каин убива Авел и с това се започва...с братоубийството....Ето хилядолетия се преследват евреи и араби, а са една кръв практически...Никъде не съм защитавал или осъждал действията на когото и да е.Казах единствено "кой съм аз да съдя Мик Джагър" когато го видях в Белград с тениска на Че и кои сме ние та да осъждаме " пиянството" на един голям и вече проспериращ континент...Нищо повече. На мен също са ми близки солунските атентатори, но се усъмних единствено че са толкова близки на семействата на жертвите...Не съм отричал никъде връзката на Че със съветските служби. Без тях Куба не би я имало в този и вид, но да преувеличаваме зависимостта на Че от тях също не е продуктивно. Зависят ли действията на Бен Ладен от ЦРУ? Смешен въпрос,но налитой е създание на тази централа по време на съветската окупация на Авганистан....Техен човек? Исках да кажа, че човек сдобил се с властови позиции не рядко става зависим единствено на своите виждания, амбиции... Ще се опитам да обобщя...Човечеството вярвав хиляди неща ...в богове , вождове, камъни , животни , тотеми....вкакво ли не вярва...Защо да не вярва в легенда, ако тази легенда го мотивира позитивно. В края на краищата Че се превърна в една от най печелившите марки....Къде го няма? Разви се цяла индустрия покрай името и образа му...Роднините му ако предявеха авторски права и ги уважеха вероятно щяха да бъдат едни от най богатите хора...Хората обичат Че, независимо от книгите и какво ще каже г-н Дъскарев
цитирай
102. анонимен - за 102; Кои хора го обичат?
30.06.2010 13:24
102, казвате "Харата обичат Че". Кои "хора" го обичат? Тези които са готови за да се докопат до власт да избиват всеки, който им пречи? Това не са хора, а човекоподобни. А човекоподобни са и тези които се възхищават на масови убийци,дори да са прикрити под идеология.
Едно от най-отблъскващите черти на левичарите е точно чудовищтното им лицемерие и безогледност. Да сравняваш Че с Левски и да твърдиш ,че смъртната присъда е била зареди едно убийство, а не зареди конспиративната му дейност срещу империята? Това е ОГРОМНО И НЕОСПОРИМО ДОКАЗАТЕЛСТВО за антибългарския характер на левичарството. Готовността му да спекулира с всяка теза, стига това да му е в изгода.
А изгодата ви е да има митове, да има икони на левичари и хората да забравят, че до ден днешен няма комунист, който да е бил загрижен за бедните и онеправданите, защото целта им е била само и единствено властта и КОНСУМИРАНЕТО И. Затова сте готови да лъжете не само за Левски , а и майките си ще окаляте в името на "революцията" и изгодите които ще измъкнете от това.

Пак ще попитам! Каква е разликата между Сталин, Пол Пот и Гевара? Защо ли си ги носят /носите на тениските?
цитирай
103. vencivaleri1951 - за 103
30.06.2010 16:09
Не можеш да влезеш в диалог с някого който е програмиран да разсъждава еднопластово. Написах по горе-Комунизмът има практика от стотина години...Преди това какво е било....Мир, братство..." дружба между народите"... Не са воювали...нямало е клада, гилотина, Варталомеева нощ...Къде думичка видя да защитавам едно убийство...За Че казах, че не можем да не се съобразим с един цял континент за който той е светиня, не можем да игнорираме и десетките хиляди младежи от стария совтинент които симпатизират на аржентинеца... Казах също-Кой съм аз да споря С Мик Джагър когото видях на концерта на Стонс в Белград да излиза с тенсика с лика на ЧЕ. Толкова по този въпрос... Много малко познаваш левича рството си мисля, защото щеше да знаеш, че няма адепт на социализма без великолепно образование и ...социално слаб Напротив не малка част са били неприлично богати Мор, Херцен, Плеханов, Енгелс...Дори Ленин макар и със скромни финанкови възможности е с дворянски произход...Дзержински също...Парадокс е, но гуратата на пазара -Смит, Кейнс, Фридман/дано знаеш кои са/ тръгват като обикновени клеркове в счетоводни къщи и забогатяването и създаването на собствени такива преди да влезат теоритичво в "голямата" икономика е " върхът на сладоледа" Защо да не вярвам на мислители чиито виждания се потвърждават от практиката. Ето няма социализъм в Северна Ачерика и Европа...Няма опостушителна криза, няма войни за власт и ресурси...? Ако отвориш Маркс днес за пръв път-ще помислиш, че е писал в момента, а отвориш ли Фридман да кажем ще си кажеш-какви ги дрънка този ... Колкото до Ботев и Левски ясно е и документирано в публицистиката на Ботев за отношението им към Парижката комуна-например. по времето когато двамата живеят заедно в Румъния..За целта обаче трябва да се чете... и не избирателно
цитирай
104. анонимен - Човече, Ботев е знаел за Парижката ...
30.06.2010 23:25
Човече, Ботев е знаел за Парижката комуна по-малко отколкото ти за прелетните птици в Гвиана. Като толкова си чел Ботев да знаеш, че е писал и илюстрирал статии срещу Русия, като потенциален подтисник? Илюстрация на еднопластово мислене е точно приемането на Ботев за комунист, заради една негова статия.

"Великолепната образованост" на първите социалисти, е още една легенда и щампа, която ви е удобна , но абсолютно невярна. Образец е Ленин с 1 семестър/година и без взети изпити. Цялото правителство след 18 г. Единственият образован е министъра/комисаря по културата, който се оттегля от правителството виждайки резултата от левичарството.
Това че някой е графоман и е написал дебела книга, която почти никой не е прочел но е удобна за доказателство на всяка теза именно поради този факт, не означава, че е образован.
Това че празноглавеца Мик Джагър е подскачал с фанелка с Че, не означава нищо. Търговска реклама " и аз съм бунтар!"
Призивът ти да се отвори Маркс днес и за любовта на париите към Че, само доказва, че апетитите ви са същите като от 18 година насам. Доказва , че срещу тоталитаризма -т.е. срещу комунизма и фашизма, трябва да се воюва и да се разобличават непрестанно!
цитирай
105. vencivaleri1951 - за 105
01.07.2010 13:47
Някой бе ми казал, че съм разкъртил мивката...Ще го взема на заем и ще ти кажаче знам вече кой разкърти Централната баня Да обвиниш в необразованост Каменев, Зиновиев, Троцки, Ленин/ето ти част от Комисариата/ ...Бях, чувал , че Ленин е сифилистик, че е импотентен...но необразован....Анонимни ми господине Улянов е използвал в изявите си/речи, статии ..трудове/ около 36000 думи!? За сравнение Шекспир/на трето място е използвал 27000/ Ще те оставя ти да намериш втория... Говорел и пишел е свободно на три езика...Работата му върху НЭП/нова икономическа политика/ е в основата на Китойското чудо в икономиката в момента. Сегашна Русия не малко взаимства също от там... Но да оставим Ленин...той е по късен етап...Аз казах , че гуратата на соца са предимно заможни и образовани за разлика от тези на пазарната икономика/става въпрос за изходната точка/ И Пак ти ги повтарям Херцен, Плеханов, Мор, Енгелс, Маркс...а злите езици говорят за причастност на Родшилд към лявото в частност към любиматата ти Парижка комуна:))) Въобще компания от парии... Колкото до "празноглавеца Джагър" мисля, че последното нещо от което се нуждае е търговска реклама. Той също е парий-отказа сърството дадено му от братовчетка ти Нейно величество Британската кралица:) Впрочем ти кой си господине та така снисходително се отнасяш към доста хора извоювали си вечно място в историята на човечеството. Сдухан Маркс, необразован Ленин, празноглав Джагър...Само за един човек се сещам в момента който слага и тримата в джоба си...Бойко ...мамин...ти ли си...? Сега за Ботев...всеки знае, че е мразел деспотизмав Русия. Изгонен е и от Одеса за противодържавни истъпления. Това категорично го поставя от ляво. Лявото тогава е било-република или монархия. Отговорът на Левски също е в тази насока--когато го питат кого ще поставим за цар след освобождението. Никой не е причислявал Ботев къмсоциалистите. по разбирания и действия той е анархокомунист, а това мисля е сложно за теб патриция... Иначе разобличавай Маркс...:))
цитирай
106. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
01.07.2010 19:34
Драги ми господа. Аз лично смятам, че всички сте се побъркали.
цитирай
107. анонимен - " Да обвиниш в необразованост ...
04.07.2010 12:04
" Да обвиниш в необразованост Каменев, Зиновиев, Троцки, Ленин/ето ти част от Комисариата/ ...Бях, чувал ,"

Не обвинявам, констатирал съм го. Да ми посочите другарю , какво е образованието на Троцки, на Ленин , на другите.... Това че са писали статии не означава, че са авторите им. Използването на гръцки означения в номерацията на тези и доводи подсказва, желанието да се изявиш, а не образованост.
Ленин използвал 36000 думи! Повече от Шекспир????? Защо ли хората четат Шекспир , а не Ленин. Фактът, че последователите на Ленин и Маркс (не на Сталин) се застъпват за Гевара, показва, че има да чакаме да станете социалисти, камо ли социалдемократи.
Носете си го на тениските! Поне от далеч да ви знаят и заобикалят хората.
цитирай
108. genadi2000 - Ленин – палач на руския народ и обикновен педераст
05.07.2010 01:09
Ленин – палач на руския народ и обикновен педераст
От десетина години насам из руския печат спорадично излизат факти от засекретените архиви на ЦК на КПСС, разкриващи потресаващи факти за сексуалната ориентация на някой от вождовете на пролетарската революция. Още през 1996 г. са разкрити и публикувани част от писмата, разкриващи педерастките подвизи на най-високопоставените болшевики. Факти за това, че трима от най-главните диктатори на Русия – евреите Ленин /Бланк/, Троцки /Бронштайн/ и Зиновиев /Радомислский/ – са имали уклон в педерастията, бяха открити и публикувани от историка Соколов.

За първи път статията на Соколов с любовната кореспонденция между Ленин и Зиновиев е публикувана през 1996 г. във вестник ,,Русский взгляд” бр.3, под заглавие – ,,Ленин – палач на руския народ и обикновен педераст”. След това същата статия излиза във вестник ,,Русский порядок” /бр.38-40/. През същата 1996 г. откъси от кореспонденцията на педерастите Ленин и Зиновиев се появяват във вестник ,,Наше отечество” /бр.55/, под заглавие „Марксисткият любовен триъгълник”.

Та , за какво става въпрос?

И така, пламнала любовта между Ленин и Зиновиев още в Швейцария. Именно там, в своята квартира, Надежда сварва своя мъж и съратник Володя в обятията на Гришка Зиновиев, като Гришка ,,чукал” Володя. След този неприятен случай, ,,когато тя най-напред ни свари” /по думите на Зиновиев/, срещите на тези двама педерасти-марксисти не прекъснали, но се наложило да бъдат по-внимателни. Крупская, разбира се, е подозирала, че те продължават да се сношават, но била принудена да търпи.

Ленин и Зиновиев са се срещали и във Франция, и в Австрия, и в Полша. Ленин и Зиновиев заедно са съчинявали книжката”Социализма и войната”, издадена през 1916 г. След февруари 1917-та, Ленин, Зиновиев, Крупская и Инеса Арманд, заедно с десетки още болшевики, пристигат с пломбиран вагон под немска охрана в Русия. За съжаление, те така и не са написали книжка „За педерастията в редовете на социалдемокрацията”. Не са написали и книжка „За ползата от педерастични сношения за революционерите марксисти”. Не са написали и книжка „За необходимата пълна свобода за педерастите в бъдещето комунистическо общество”.

Още с пристигането си в Петроград, Ленин започнал да навива своята партия да завладее властта и за „социалистическа” революция. През юли 1917 г. не им се удало. След неудачната „бъркотия”, организирана от болшевиките, правителството на Керенски взема решение за арест на Ленин и другите ,, революционери”. Правителството обвинило вождовете на РСДРП /болшевики/ в държавна измяна и шпионаж, в полза на Германия. „Водачите болшевики са получили крупна сума пари и били изпратени в Русия, за да създадат анархия в страната и да обезпечат победа на немците на Източния фронт. А след превземането на властта болшевиките се задължават да сключат сепаративен мир с Германия на поставените германски условия.” Започнало следствие. Трябвало да се крият. На 8 юли Сталин и Алилуев съпровождат Ленин и Зиновиев до станцията Разлив, на 34 километра от Петроград. Ленин и Зиновив отначало се настаняват във вилата на работника Емелянов. Скоро /както е в официалната хронология/ Емелянов решил, че във вилата е все пак опасно, съседите могат да видят Ленин и Зиновиев и да съобщят за тях. Ето защо ги скрил на един остров на езерото Разлив и там са им оборудвали спалня в една колиба. Жената и синовете на Емелянов са им носили тук храна. Ленин и Зиновиев са живели заедно месец време.

Защо Ленин и Зиновиев са се оказали заедно, а не са се скрили от Временното правителство по отделно в различни дупки? Главната причина – това е желанието на Ленин да се наслаждава на ласките на ,,милия приятел”.

Историкът Соколов привежда намерената в архива на Зиновиев любовна записка от Ленин. Писмото е написано още на 1 юли 1917 г. „Григорий! Обстоятелствата ме накараха незабавно да се скрия от Петроград. Далече да замина не е възможно, работата не позволява.Другарите предлагат едно място, което било напълно безопасно. Но така скучно е да бъдеш самотен,… Присъединявай се към мен, и ние ще си прекараме двамата чудни дни далеч от всичко…Ако можеш да се уединиш с мен, телефонирай бързо – аз ще дам указания да приготвят всичко за двама души.” Зиновиев, разбира се, веднага се съгласил. Ленин и Зиновиев приятно си прекарвали времето сред природата, в колибата на езерото Разлив, отдавайки се на ласки. Къпали се и се препичали на слънце. Зиновиев бил във възторг. Жалко, че в ония времена е нямало видеокамери.

След месец ЦК отправя своя вожд на още по безопасно място, във Финландия. Зиновиев го наляга силна мъка и през септември пише писмо до Ленин: „Скъпи Вова! Няма да повярваш колко ми е мъчно тук без теб, как само ми липсваш, ти и нашите ласки. Няма да повярваш, не съм се докосвал до никой от мига, в който ти замина. Можеш да бъдеш съвършено уверен в моите чувства към теб и в моята вярност. Повярвай ми, нито до мъж, нито до жена не съм се докосвал, нито ще се докосна. Само към теб, мой най-близък приятел…Пристигай, не се бой, аз ще приготвя всичко по най-добър начин.” Вероятно Ленин не откликва на това писмо и тогава Зиновиев, след седмица, му пише следващото: „Мили Вова! Не ми отговаряш, наверно си забравил своя малък Гершел. А аз съм приготвил за нас забележително гнезденце.Можем да бъдем там по всяко време, когато си поискаме. Една прекрасна квартирка, където ще ни бъде хубаво и никой не ще попречи на нашата любов. Ще бъде така прекрасно, какти преди. Аз помня какво щастие бе за мен да те срещна. Помниш ли, още в Женева, когато ни се налагаше да се крием от твоята жена…Никой няма да ни разбере, нашите чувства, нашата взаимна привързаност… Пристигай бързо, чакам те, цвете мое. Твой Гершел”.

В края на октомври двамата педерасти отново се срещат в Петроград. Тук болшевиките и левите есери извършват държавен преврат, възползвайки се от пълната безпомощност на идиота Керенски. Ленин изпраща временно Зиновиев в Москва, за да помага за преврата и там. Зиновиев пише на Ленин от Москва: „Илич! Всичко, което ми поръча, изпълних…..Тук е много тежко и сложно, но мен ме топли мисълта, че след броени дни ще те видя и прегърна в своите обятия. Пазиш ли още нашето гнезденце? Да не би да водиш там други? Аз тук много страдам, и само надеждата за твоята вярност ме топли. Целувам твоето марксистко дупенце.Твой Гершел”.

„При прочита на тези записки – пише историка Соколов – възникнаха два въпроса. Първият – коя е била тая жена, от която Ленин и Зиновиев са се криели в Женева? И втория – кой от тях е бил активният любовник и кой пасивният.” Коя е била тази жена, скоро се изяснява. През 1918 г. Зиновиев пише за нея по конкретно: „Вова! Всеки път, когато съм далеч от теб, се измъчвам ужасно. Все ми се струва, че аз седя тук, страдам по теб, а ти точно в тази минута ми изневеряваш. Знам те, че си голям палавник. А аз се държа и нищо не си позволявам. А при теб положението е по- отвратително – трябва винаги да бъдеш с Надя. Разбирам те… И колко е трудно да се преструваш пред околните, също разбирам.Сега е по-леко – не е необходимо нищо да крием от нея, както тогава в Женева, когато ни свари най-напред…”

Да, в Женева жената на Ленин ги сварила, и тримата били в шок. Вождовете на световната революция вероятно са продължавали да се срещат тайно от Крупская, но след време Ленин признал на жена си за своето непреодолимо желание да се наслаждава с Григорий в леглото, и тя се смирила и повече не се противопоставяла. А дали за педерастическия уклон на Ленин е знаела Инеса Арманд – за това няма никакви данни.

А от следващото писмо на Зиновиев става ясно кой от тях е активен педераст и кой пасивен. От фронта Зиновиев пише: „Вова! Да не би да срасна твоето дупенце от времето на нашата разлъка? Да не би да е предало богу дух през това време?..Скоро ще си дойда и ще се заемем с прочистването на твоето мило дупе.”

През пролетта на 1918 г. Зиновиев /по думите на Сталин/ ,,бе умрял от страх”, когато белите започнали настъпление към Петроград и пише от Нарва на Ленин съвсем откровено: „Вова, скоро се връщам и повече не ще те изпусна от своите обятия. Врагът бяга по всички фронтове. Така че –чакай ме и бързо се подмивай, скоро съм при теб.”

Къде са се срещали двамата – за това никъде не е писано. Мемориални плочи, поставени на тези домове няма нито в Петроград, нито в Москва. Дали са се занимавали тези другари с педерастки секс в Кремъл, работния кабинет на Ленин или са се срещали някъде навън – за това няма никакви сведения. Обаче само след няколко месеца в отношенията на двамата любовници настъпва разрив. И както става ясно, възниква ревност. Това става ясно от следващото писмо на Ленин: „Скъпи Гершел! Не ми се обиждай. Чувствам, че нарочно се бавиш в Кавказ, макар че обстановката не го изисква. Вероятно си ми обиден. Но аз нямам никаква вина, всичко е плод на твоите глупави подозрения. А, що се отнася до Лейб и мен – това бе само еднократно и повече няма да се повтори…Чакам те и ще се помирим в нашето чудно гнезденце. Винаги твой Вова”.

„Илич – следва незабавен отговор от Владикавказ – това съвсем не са глупави подозрения относно теб и Лейб. Кой ли не видя, как ти се въртя около него в последно време? Аз ли не знам как пламват твоите очички, когато видиш мъже с крупно оръдие. Ти винаги си казвал, че по дребните мъже са с великолепни оръдия… Не съм сляп и виждам прекрасно, че ти си готов да забравиш нашата любов заради романчето ти с Лейб. Разбира се, сега той е редом с теб и не му представлява трудност да те съблазни. Или май ти си този, който го е съблазнил?..”

Та, две думи за Лейб Давидович Бронщайн. Това е същият този Троцки, който през пролетта на1918 г. бива назначен за министър /нарком/ по военните и морски дела, а след това и председател на Реввоенсъвета на Русия. Вече му е в подчинение цялата Червена армия. След като от страх местят столицата в Москва, Ленин и Троцки се настаняват в Кремъл. „С Ленин се намирахме през един коридор – пише Троцки в своите спомени. – С Ленин по десетки пъти на ден се срещахме по коридорите и се посещавахме взаимно да обменяме мнения.” Но между тях ,,любовен роман,, не се разгаря. Може би съпругата на Троцки е била по-бдителна и по непримирима към педерастките забежки, за разлика от Надежда Константиновна Крупская. А може би Троцки не е бил особено запленен от бледия, увиснал задник на петдесетгодишния Ленин. Та в охраната на бронирания влак, на който е пътувал Троцки по всичко фронтове, са служили смели юначаги в кожени куртки, препасани с револвери и гранати, винаги готови да окажат и сексуални услуги на Троцки, когото те са считали за ,,титан на революцията”. Пък и това са две различни неща – да удовлетвориш своето тщестлавие и похот и да „изчукаш” вожда на „световната революция” и да се обвържеш с постоянна любовна връзка с „този старец”.

А дали е бил Лейб Давидович действително „дребен мъж с голямо оръдие”, както е писал със завист Зиновиев? Това, разбира се, е забавен въпрос. Но за това никакви свидетелства не са публикувани. И какво са разбирали под ,,крупно оръдие” Ленин и Зиновиев, също не знаем. Достоверно е само едно – и Лейб, и Гершел, са имали ,,обрязани оръдия”, защото и двамата са се родили в иудейски семейства. И на осмия ден след раждането са отрязали краекожието им.

„Не ми се обиждай Гершел – пише Ленин. – Ти си прав, аз действително не можах да устоя на Лейб. Той е така брутален. Той просто ме омагьоса със своите ласки. А аз толкова се нуждая от такива, особено в този политически момент. Не мога да живея без тази нежност, а ти замина, негоднико. И ето, аз не устоях. Но ти ще ми простиш тази малка слабост, нали Гершел? Връщай се и ще видиш, че съм преизпълнен с любов към теб. Твоята малка Вова”.

Скоро над Ленин се извършва покушение. Здравето му се влошава от ден на ден. Започва бързо развитие на атеросклероза на главния мозък. Зиновиев продължава да се домогва до болния Ленин, но скоро връзката им окончателно прекъсва. В средата на 1922 г. Крупская, не много вежливо, пише на Зиновиев: ,,Моля ви да не безпокоите повече моя съпруг със своите претенции. Време ви е и вие да се озаптите.До кога ще търпя вашето безсрамие? Илич е болен и вие прекрасно знаете,че вашите палавости могат окончателно да разрушат здравето му. Моля ви, повече да не го скланяте към това, към което той така охотно се съгласяваше. Надявам се, че ще разберете това мое писмо. То е продиктувано от грижа за моя съпруг.”

Има доказателства, че Сталин е знаел за наличието на педерасти в ЦК на партията, в Политбюро и във висшите органи на държавната власт. През 1999 г. в списание „Чудеса и приключения” /№ 6, стр.34-35/ историкът Герман Назаров публикува писмо на Ленин до Дзержински от гр. Горки. Писмото е изключително интересно. Ленин буквално вопие от драконовската изолация, в която го е поставил Сталин в Горки. В това писмо Ленин се възмущава, че Сталин нарекъл Крупская ,,проститутка и дегенератка”. И още, че той се е превърнал в „личен враг на Сталин”. Пише за ,,заговора” на Сталин срещу него, Ленин, Председателя на Совнаркома. Той умолява Дзержински да го освободи от спецлечебницата, охранявана от агенти на Сталин. В това писмо има и такива интересни редове: „Феликс, Наденка ми каза, че до нея са стигнали сведения, според които Сталин е заявил, че на педерастите в Кремъл им е дошъл краят. Разбира се това било произнесено далеч по-грубо, това се отнася пряко към мен и моите другари”.

Ленин бил потресен. Откъде Сталин е узнал за ,,педерастите в Кремъл”? И до какви подробности се е добрал за ,,педерасткия уклон” във върховете на партията и държавата? И не са ли откраднали неговите агенти любовните писма на Зиновиев от кабинета на Ленин в Кремъл? От Сталин всичко може да се очаква.,,Наверно ги е откраднал! Нима ги е откраднал?”

КРЕМЪЛСКАТА ТАЙНА

КРУПСКАЯ: „В един прекрасен ден той сам отиде до гаража, седна в колата и настоя да заминем за Москва….Там разрови цялата си стая и кабинет. Взе свои тетрадки…. На другия ден се върнахме в Горки и повече за Москва не се спомена”.

МАРИЯ УЛЯНОВА: „По целия път от Горки Ленин препираше шофьора да кара по-бързо…. В своя кабинет и квартира той дълго търси някаква вещ и не я намери. Ленин силно се притесни от това и започнаха конвулсии…”.

Що за ,,писма и документи” е търсил и не е намерил Ленин в Кремъл? От какво така се е развълнувал, че са започнали конвулсии? Какво е търсил в отчаяние с треперещи ръце? Да, той се е надявал, че Сталин не ще да е успял все още да открадне любовните писма на Зиновиев. Той разбирал, че тези писма са мощен компромат срещу него и неговите другари от педерастката дружинка. Разбирал, че ако Сталин се окаже в опасна ситуация, навярно ще използва този компромат за шантаж като мощно средство да опозори Ленин, Зиновиев и Троцки в очите на руския народ, който в болшинството си презира педерастите. И когато не ги е намерил, когато разбрал, че те са в здравите ръце на Сталин, то естествено се ,,затресъл в конвулсии”.

И Сталин не забравя да се разправи с „тези педерасти”. На 24 август 1936 г. Зиновиев бива осъден на смърт и скоро разстрелян. През 1940 г. смъртта настига Троцки в далечно Мексико. Пред изследователите стои въпроса защо Сталин не се е разпоредил да бъде унищожена компрометиращата кореспонденция? Дори утвърдил Ленинския култ в СССР. В последните години от живота си той престанал да посещава мавзолея, където лежала дяволски омръзналата му мумия на Ленин. Никаква светлина и творческа енергия тази мумия не излъчвала. Никакви висши знания не давала. Жалки остатъци от трупа на Ленин, ,,свети мощи” за глупавите ,,червени богомолци”. Сталин сам е създал култа към този ,,бог”, но не е ли дошло време да го повали и него? Документите за педерастията на Ленин биха били могъщо средство за разрушаване на култа към него.

Източник: http://bg.altermedia.info/?p=14992
цитирай
109. genadi2000 - Че Гевара- палач на кубинският народ и обикновен педераст
05.07.2010 01:14
Че Гевара е бил най-обикновен комунистически дегенерат, педераст и убиец.
Според различни свидетелства, в партизанският отряд на Кастро са се вихрели диви хомосексуални оргии...
Не напразно Че Гевара е "икона" за всички дегенерати...
цитирай
110. анонимен - Отново за Че Гевара
27.07.2010 21:37
Къдринка Къдринова Ново време; Брой 5-6 Май-Юни 2010
ОТ СОФИЯ — С ЛЮБОВ КЪМ ОСТРОВА НА СВОБОДАТА
Къдринка Къдринова е председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България и зам. главен редактор на сп. „Тема“. Родена е през 1958 г. в Рим, Италия. Завършила е журналистика в СУ „Св. Кл. Охридски“. Работила е като журналист-международник във всекидневниците „Народна младеж“, „24 часа“, „Сега“, „Монитор“. Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа“ (1987), „Романси в глобално кърваво“ (2005), „Виетнам — феникс и дракон“ (2009). Пътувала е из над 20 страни в света и е публикувала свои репортажи, пътеписи и анализи за тях.
Гостуването в България на дъщерята на легендарния Ернесто Че Гевара — д-р Алейда Гевара, бе безспорен новинарски хит в средата на май. Семейната история на гостенката, харизматичната £ личност и нейната ярка речовитост фокусираха вниманието на медиите и ги накара да забележат и събитието, по повод на което Алейда бе у нас — състоялата се на 15 и 16 май 2010 г. ХV европейска среща за солидарност с Куба, домакинствана от Асоциацията за приятелство „България-Куба“ с председател Станка Шопова. Неслучайно форумът, на който се събраха над 100 делегати от 27 страни и на чието откриване дойде и зам.-председателят на Народното събрание Георги Пирински, сложи акцент върху необходимостта от засилване на достоверния и същностен информационен поток за случващото се във и около Куба в противовес на доминиращите в големите средства за масово осведомяване манипулации по темата. В нагледна илюстрация на феномена се превърна реакцията на повечето български медии, които обърнаха внимание на събитието само доколкото в него участваше дъщерята на Че Гевара. В същото време организатори и делегати успяха да превърнат срещата в най-представителната и най-добре проведената от съществуването на тези форуми. Първият от тях се е състоял още през 1985 г. Оттогава срещи от такъв тип се свикват на всеки две години в различни страни. Пристигналата няколко дни по-рано кубинска делегация начело с председателката на Кубинския институт за дружба с народите (ИКАП) Кения Серано успя да посети Перник и Благоевград; да се срещне с председателя на Групата за приятелство с Куба в Народното събрание Любен Корнезов; да разговаря с ръководители и представители на Българския антифашистки съюз, на Съюза на българските писатели, на Синдиката на българските учители и т.н. Гостите от Куба участваха и в награждаването на победителите от ежегодния ученически конкурс „Куба — далечна и близка“, чийто инициатор е Асоциацията за приятелство „България-Куба“. Навсякъде особен интерес предизвикваше участничката в делегацията Елизабет Палмейро, съпруга на Рамон Лабаниньо — един от петимата кубинци, неправомерно осъдени в САЩ за действията им срещу терористичните планове на антикубинската емиграция в Маями и задържани вече 11 години в американски затвори. Апелът на Елизабет да се засили международната кампания за освобождаване на петимата, към която са се присъединили и десетима лауреати на Нобеловата награда, срещна топъл отклик. Непосредствената и открита за контакти Алейда Гевара, която по професия е педиатър алерголог, бе най-търсена за интервюта, общи снимки и сърдечни прегръдки. Тя не се умори да разказва за баща си и за Кубинската революция, за истините и изкривяванията около Острова на свободата, за предизвикателствата на нашето време. В многобройните си срещи тя припомняше и за предишното си гостуване в България — преди 25 г. тя идва за първи път у нас заедно с по-малката си сестра Селия. Тогава двете посещават завод в Перник, чийто трудов колектив е вписал в своя списък името на Ернесто Гевара де Ла Серна и изпълнява и неговата норма. Полагаемата се заплата пък внася във фонд „Антиимпериалистическа солидарност“. „Това беше едно от най-красивите преживявания за мен и сестра ми във вашата страна. Все едно баща ни беше жив и работеше, за да помага на потиснатите хора в другите страни — точно както е правел през целия си живот“, подчерта Алейда Гевара. По време на пресконференцията в кубинското посолство тя утоли жаждата на журналистите за повече подробности от живота на Че Гевара със семей­ството му, като разказа непознати на българската публика епизоди от едновременно и веселото, и прочувствено общуване на митичния команданте с децата му. Например, за съчинената от самия него приказка за сина му Камило, или за песничката за кравата, записана на магнетофонна лента специал­но за Алейда. Гостенката изрично наблегна и на „дарбата на Че да обича“. Защото „ако не можеш да обичаш, не си способен да дадеш живота си за друго човешко същество“. Дъщерята на Че успя да насочи интереса и към повода на гостуването си — солидарността с Куба и свикваната по този повод у нас среща. Ето какво разказа Алейда в едно от първите си интервюта, дадени в България: „Благодарение на името на баща ми привличам вниманието и мога да бъда чута, да казвам истини за Куба, да засягам теми, които „големите“ медии по света често манипулират и изопачават. Например, сега много се шуми около смъртта на осъдения за квартирни кражби и улични побоища криминален затворник Орландо Сапата в резултат на обявена от него гладна стачка. Онези, които наричам продажници, защото плюят по страната си срещу пари от чужбина, го обявиха за дисидент чак на 75-ия ден от гладуването му, когато разбраха, че могат да го използват за политически цели. Той почина на 86-ия ден. Бяха му осигурени максимални медицински грижи — факт, който собствената му майка призна, но той категорично отказа да се храни. Исканията му бяха за персонални телефон, телевизор и готварска печка в килията. Как да стане, след като Куба вече пет десетилетия живее в сурова икономическа блокада и още не може да гарантира такива блага на всеки от честните си секачи на захарна тръстика, та ще глези един престъпник?! Разбира се, страната ни много съжалява за смъртта му — като за смъртта на всяко човешко същество. Но в измислиците, които сега се множат около името на Сапата, няма истина — той никога не е бил политически затворник. Сбъркахме. Този
случай трябваше веднага да се разгласи такъв, какъвто е. Вместо това допуснахме той да бъде злонамерено раздут и изкривен в чуждите медии. Сега по инерция се спекулира и с друг любител на гладни стачки — Гийермо Фариняс. Този пък е осъден за нападение над жена и за побой над старец, на когото после трябваше да се прави тежка операция, за да бъде спасен. Трудно ми е да изброя за кой път Фариняс обявява и прекъсва поредната си гладна стачка. Прави го от собствения си дом в Санта Клара. Защото моята обвинявана в какви ли не грехове държава, вместо да приложи ефективна присъда за неговите криминални деяния, го остави да си живее у дома. Има си там телефон, по който раздава интервюта, интернет, по който води свой блог, приема лично чужди посланици и т.н.“
Интерпретацията на споменатите от Алейда Гевара събития в повечето европейски политически среди и медии доведе до т.нар. Обща позиция на ЕС, която поставя сурови условия на Куба —
обстоя­телство, възприемано на Острова като обидна намеса във вътрешните работи. Кампанията по този повод пък се определя от Хавана като „клеветническа“. Темата бе сред акцентите и на откритата на 15 май в София ХV европейска среща за солидарност с Куба. Голям интерес предизвика изказването на испанския делегат Раул Мартинес. Той запозна аудиторията с подробностите на

електронния проект „Кубаинформасион“

който ще разпространява обективна информация за Острова на Свободата. Предложението на Мартинес инициираният в Страната на баските проект да се разшири и да стане мрежа за обмен и разгласяване на обективни факти за живота в Куба, бе въодушевено подкрепено от делегатите.

С оживление и интерес бе посрещнат и обзорът за дейността на европейската мрежа на „МедиКуба“, представен от координаторката му Марианхелика Касула.

Елизабет Палмейро развълнува дълбоко аудиторията в парк-хотел „Москва“ с изказването си за драмата около съдбата на петимата осъдени в САЩ кубински антитерористи и на техните съпруги. На две от тях — Олга Салануева и Адриана Перес, съпруги на Рене Гонсалес и на Херардо Ернандес — американските власти вече 12-а година отказват да издадат визи, с което лишават мъжете им зад решетките дори и от утехата да бъдат посетени от най-близките си същества.

Сред участниците в срещата бе разпространена подписка, инициирана от шведски жени и предназначена за Мишел Обама, с апел за позитивно решаване на хуманитарния казус. Разпространена бе и декларация на Нобеловата лауреатка Надин Гординер с подробности за скандалните нарушения на законите на самите САЩ в съдебните битки по делата на петимата кубински антитерористи, с доказателства за тяхната невинност по повдигнатите им обвинения, с настояване американският президент Барак Обама да вземе решение за освобождаването им. Във всяко от изказванията на софийския форум се подчертаваше решимостта да се продължат активните действия в същата посока.

Няколко източноевропейски делегати изтъкнаха трудните условия, в които им се налага да развиват дейността си в подкрепа на Куба — при наложен след промените от 1989 г. негативен спрямо идеи­те им обществен контекст. В същото време всеки от тях подчерта и

въодушевяващата сила на кубинския пример

който потвърждава, че идеите за социална справедливост могат да се реализират и успешно, независимо от всички агресивни действия на противниците им в световен мащаб. Следното споделено в кулоа­рите
мнение синтезира този възглед така: „Кубинската революция, някогашното палаво дете на вече изчезналата социалистическа система, на което строгите чичковци от промосковския блок постоянно налагаха измислени от тях схоластични правила, се оказа най жизнеспособно, най-здраво вкоренено в реалността, най-предразположено към ефективно развитие и най-обнадеждаващо за привържениците на левите идеи по света“.

На срещата бе прожектиран филмът на ирландката Берни Дуайър „Денят, в който дипломацията умря“. С конкретни факти творбата доказва намесата на Службата за защита на интересите на САЩ (1) в Куба във вътрешните работи на страната, както и прякото финансиране на анонсиращите се като дисиденти противници на социалистическия строй.

„Този строй не е перфектен. Ние самите постоянно се учим в движение да поправяме допусканите грешки. Критични сме, взискателни сме. Но колкото и да търсех в съвременния свят, аз не открих за себе си по-хуманен строй от социалистическия“, заяви Алейда Гевара във вълнуващото си слово при закриване на ХV европейска среща за солидарност с Куба.

Тя подчерта още: „Много ми е забавно, когато разни европейски фактори ме питат какво ще стане с Куба, когато братята Кастро си отидат? Как не можаха за толкова години да проумеят, че Кубинската революция не е дело на един или двама души, колкото и влиятелни да са те, а е дълбок процес, произлизащ от народа и пре­творяван от народа?! На мен пък ми се иска да попитам:

а какво ще стане с тази Европа

която загърбва хуманизма и социалните грижи към хората, която абсолютизира властта на транснационалните корпорации и банковите спекуланти, която кара редовите граждани да плащат за предизвиканата от алчността и безочието на богатите криза, която изпраща войски да помагат на американците да мачкат Ирак и Афганистан, която нехае за правата на палестинците, за глада на африканците, за съсипването на природата?...“

Словото на Алейда предизвика бурни овации и вдигна на крака делегатите. В приетата заключителна декларация участниците в софийския форум отправиха следните 6 искания:
1. Вдигане на убийствената блокада на САЩ срещу Куба, която вече 18 пъти е била заклеймявана в ООН;
2. Призоваваме правителствата на европейските държави към анулиране на Общата позиция на ЕС спрямо Куба и към прекратяване на жестоката клеветническа кампания, както и към преустановяване на медийната агресия и възстановяване на отношенията на основата на взаимното уважение между суверенни нации;
3. Незабавно освобождаване на петимата кубински борци-антитерористи, излежаващи присъди в затвори в САЩ, както и издаване на отказваните вече 11 години визи на техните съпруги, за да получат право на свиждане;
4. САЩ да върне окупираната кубинска територия в Гуантанамо, която е военноморска база и международен концентрационен лагер на САЩ и която въпреки обещанията на Обама, все още не е затворена;
5. САЩ да прекратят финансирането на продажници и терористи на територията на Острова и извън нея;
6. Екстрадиране и осъждане на заклетите терористи, постоянно пребиваващи в САЩ — Посада Карилес, Орландо Бош и др. (Споменатите в последната точка имена са с доказани участия в редица терористични актове срещу Куба, извършени в различни години).

Декларацията завършва ясно и недвусмислено: „Подкрепяме Кубинската революция — истински пример за достойнство, суверенитет, социална справедливост, устойчиво развитие, интернационална солидарност, както и нейното правителство като законен представител на мнозинството на кубинския народ. Подкрепяме борбата на народите от Латинска Америка за суверенитет, боливарските процеси на преобразования, които създават истинската независимост, както и АЛБА (Боливарската алтернатива за нашата Америка) — справедливия и респектиращ проект за икономически, социален и културен обмен между държавите.“

Софийският форум прие и конкретна програма за съвместни действия на Европейското движение за солидарност с Куба. По предложение на германските делегати бе решено следващата подобна среща да се състои в Германия.

Емоционалната поанта бе митингът-концерт в зала „Универсиада“. Наред с винаги възпламеняващата публиката Йорданка Христова, в него участваха също Нина Николина, Калин Вельов, група „Тумбаито“, Алфредо Торес, фолклорен състав „Витошанчета“, детски танцови ансамбли от читалище „София“ и т.н.

Изненадващо за всички Алейда Гевара също показа певчески умения, макар съвсем скромно да подчерта, че не е певица. А когато „Тумбаито“ и Йорданка Христова нажежиха залата с „Гуантанамера“, Алейда не издържа и скочи да танцува заедно с цялата кубинска делегация. Дори започна да учи на стъпките облечените в български носии деца от „Витошанчета“, които
я следваха в захлас. Повечето от тях после се надпреварваха да £ взимат автографи и да се снимат с нея за спомен, докато залата не се уморяваше да скандира думите на Че: „Hasta la victoria siempre!“
(Винаги до победа!).

Бележка

(1) Службата за интересите на САЩ в Куба по същество изпълнява дейността на посолство. Куба и САЩ нямат дипломатически отношения от януари 1961 г., но за разглеждането на въпроси от взаимен интерес от края на 70-те години всяка страна упълномощава другата да установи в съответната столица т. нар. Служба за интереси. - бел. ред.
цитирай
111. анонимен - Отново за Че Гевара
27.07.2010 21:51
tull, да прочетеш внимателно това цитатче, защото ти си един от големите разпространители на лъжи и манипулации за Че Гевара в българският печат(Нет-а), некрофила ти с некрофил!!!
Дъщерята на Че успя да насочи интереса и към повода на гостуването си — солидарността с Куба и свикваната по този повод у нас среща. Ето какво разказа Алейда в едно от първите си интервюта, дадени в България: „Благодарение на името на баща ми привличам вниманието и мога да бъда чута, да казвам истини за Куба, да засягам теми, които „големите“ медии по света често манипулират и изопачават.
цитирай
112. анонимен - боклук
16.01.2011 22:56
6том е убивал хора боклук то4ка...........................
цитирай
113. анонимен - До малоумниците
27.02.2011 17:36
Първо не съм комунист и никога няма да бъда.Но държа да кажа на идиотите, които са писали да си размърдат сурватката в главите и да помислят. Я помислете, кои са тези избитите от Че пряко или по негово нареждане.Това са хора от стария режим, хора които са грабили народа до последната монета, такива каквито има в момента в България които дерат кожите от гърба на хората.Това харесва ли ви, а??!! Питам отговорете нещастници жалки, харесва ли ви да ви унижцават и мачкат, искахте демокрация получихте шайка разбойници дето смучат народа като дойна крава.Преди това искахте комунизъм получихте бащите на сегашните мутри, които избиха интелигенцията и караха хората да работят като роби за мижави стотинки.А сега ви питам какъв к*р искате ?!Нужни са хора като Че нужно е народа да се събуди и да вземе в ръце собствената си съдба, а не да пискат едни за комунизъм други за демокрация трети за капитализъм, така няма да стане.
цитирай
114. анонимен - checker google rank backlinks service
07.08.2011 14:42
link popularity seo usa <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> creating backlinks
цитирай
115. анонимен - hampster movies interracial
23.09.2011 03:42
Easy to understand,I like it!
цитирай
116. анонимен - смехурко
09.10.2012 19:18
Заблудените "другарчета"винаги са се прекланяли пред масови убийци в лицата на другарите-Ленин,Сталин,Гевара,Мао,Пол Пот на чиято съвест лежат десетки милиони невинни жертви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1965041
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930