Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 08:27 - Сирачетата на Берлинската стена
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 25727 Коментари: 31 Гласове:
32

Последна промяна: 26.01.2011 08:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това е предговор към българското издание на "Обединени в омразата" от Джейми Глазов. Книгата е издадена от  Издателска къща "МаК" и ще бъде представена в книжарница "Хеликон" /бившето кино "Витоша"/ на 27 януари, 18.30.

Сирачетата на Берлинската стена

 

След разкритията на Хрушчов през 1956г. за гигантските сталинистки зверства и антикомунистическото въстание в Унгария,  по-голямата част от западната левица, която покорно служеше на Сталин до смъртта му, без никакво разкаяние гъвкаво се прегрупира. Беше създадена така наречената Нова левица с идеолози Бертран Ръсел, Херберт Маркузе, Албер Камю, Жан-Пол Сартр и Симон дьо Бовоар. Преките изпълнители на идеите бяха Даниел Кон-Бендит и Руди Дучке; първият беше от главните организатори на майските безредици във Франция /1968/; вторият беше водач на ляворадикалното студентско движение в Германия. /През април 1968г. десен екстремист рани тежко Дучке и го превърна в мъченик/.  

 

Дейците на Новата левица се определяха като анти-анти-комунисти, което ясно говори за убежденията им. Скоро се появи и кауза, която ги обедини – войната във Виетнам, всъщност война против комунизма в Югоизточна Азия. Левицата от 60-те изживя звездните си мигове с Виетнамската война. С голям жар левите се бореха за мир на левия бряг на Сена и в модните кафенета на Сохо в Лондон и Ню Йорк. Борбата им странно съвпадна със световните стратегически цели на СССР. Йон Михай Пачепа, заместник-директор на Секуритате, който избяга в САЩ през 1978г., свидетелства, че Юрий Андропов му казал, че края на Виетнамската война е най-голямото геополитическо постижение на СССР.

 

След падането на Берлинската стена десетки милиони хора с леви убеждения на Запад осиротяха и изгубиха основната кауза на живота си. СССР изчезна, а с това и битката срещу американския империализъм. Последваха десет години на безцелно лутане и идеологически  вакуум. Но дойдоха терористичните нападения на 11 септември 2001г. в САЩ  и западната левица /американска и западноевропейска/ с възторг откри нов съюзник – ислямизма. Този съюз укрепна и стана световно явление през последните години, но международните медии и анализатори, с малки изключения пазят изумително и оглушително мълчание. Фактът, че западната левица като цяло днес подкрепя и оправдава световния ислямистки терор, е желязно табу за почти всички международни медии и анализатори, включително и в България.

 

Милиони и милиони хора, повечето с леви убеждения, след нападенията на 11 септември 2001г. в САЩ бяха убедени, че това е голяма трагедия, но американците сами са си виновни заради външната политика на американските правителства. С други думи милиони хора оправдаха най-тежките терористични атаки в историята в онзи черен ден, обвиниха за тях Америка и оказаха морална подкрепа на Ал-Кайда. Това е най-масовото и ярко свидетелство за явлението-табу. Второто най-силно доказателство е съпротивата на милиони души, много от тях с леви убеждения, против свалянето на терористичния режим на Садам Хюсеин в Ирак, който открито плащаше по 25 хиляди долара на семействата на терористите-самоубийци, взривяващи се в Израел. За третото доказателство отново помагат милиони левичари, които вярват в безумието, че американското правителство е организирало атаките на 11 септември 2001г. Ислямисткият президент на Иран ги подкрепи и повтори същото през септември 2010г. пред Общото събрание на ООН. От няколко месеца, сайтът WikiLeaks, който може да бъде определен като ислямо-левичарски, публикува откраднати тайни документи на американското правителство за войните в Ирак, Афганистан, както и голяма част от поверителната кореспонденция на Държавния департамент. Ислямо-левичарите и леви западни медии публикуват чувствителна информация за американската армия в тези страни, която безспорно заплашва живота на войниците и местните им помощници и пречи на военните операции. Т.е. сайтът WikiLeaks пряко помага на терористите в Ирак и Афганистан. Това никак не безпокои милиони хора с леви убеждения, включително и много българи, които ръкопляскат на ислямо-левичарите. Така се формира четвъртото доказателство за съюза на западната левица с ислямистките терористи.  Този списък може да бъде дълго продължаван.  

 

За щастие има хора, които не се подчиняват на световната политическа коректност. Те разкриха и разобличиха сътрудничеството между западната левица и радикалния ислям. Сред тях са американците Дейвид Хоровиц, автор на „Нечестив съюз”, Йона Голдбърг, автор на „Либерален фашизъм” /тук главната тема е произхода на днешната левица от фашизма/ и Джейми Глазов, който написа „Обединени в омразата”, книгата, която Издателска къща „МаК” за пръв път предлага на българските читатели. Трудовете на  Хоровиц и Голдбърг са богато документирани и информативни, но повествованието на Глазов, син на съветски дисиденти, е по-близо до неотдавнашната история на България. За разлика от колегите си, той проследява историята за взаимното привличане между западната левица и съветския режим през 20-те и 30-те години на миналия век, както и любовта на левите към комунистическите диктатури през Студената война. Глазов прави успешен и уникален опит да изследва мрачното подсъзнание на днешните левичари и ислямисти.

 

В „Обединени в омразата”  Джейми Глазов тръгва на необичайно пътешествие из непознат и неочакван свят, а българските читатели вече имат възможност да го придружат.


Огнян Дъскарев

 





Гласувай:
38



1. анонимен - Безпощадно
26.01.2011 08:49
тесногръд, сектантски и фанатичен анализ. Браво, Дъскарев!
цитирай
2. анонимен - Книгата е много интересна. Напи...
26.01.2011 11:47
Книгата е много интересна. Написана е увлекателно и са дадени доста примери. На мене особено ми хареса психологическото обяснение на произхода на левите идеи и защо един нормален човек се превръща в левичар. Там авторът би могъл да цитира повече авторитети, защото има много изследвания в тази област. Така става ясно и защо левичарят не може да бъде убеден с разумни аргументи; всъщност, на него му е необходима терапия. Надявам се повече хора да я прочетат.
И накрая с дребен шрифт да отбележа, че издателството не трябва да пести от коректор.
цитирай
3. анонимен - Оруел бедни, ряпа да ядеш....
26.01.2011 11:53
"Видна" и световно неизвестна българска журналистка, гледайки с колегите си в студио на БТВ зловещите картини на 11.09.2001 възкликнала спонтанно: "Е СЕГА ИМ СЕ Е-А МА-КАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ".
Та, и ние си имаме нашите си левичаро-антиамерикански върхове.
А за да възкликнеш така пред колегите си, очевидно смяташ, че всички там са от твоя десен.
Както беше казал Даниел Дефо във безсмъртния си роман "Робунзон Крузо" - БОЛЕСТ И ТЪГА.
И най-странното е, че на подобни болни "душици" се възлагат често репортажи с хуманна тематика - съдбата на възрастни хора, на деца с увреждания, на болни хора...
Оруел бедни, ряпа да ядеш....
цитирай
4. анонимен - Светломира Панова
26.01.2011 16:56
До № 2 - Дочитам книгата. Преводът на Огнян Дъскарев е блестящ, без всякакви грапавини, както винаги. За което го поздравявам. Не разбирам за какви коректорски грешки говорите - тирета, запетайки, печатни грешки? Ако е така, не забелязах и такива пропуски, поне досега. Поредният ругател на този блог ли сте?
цитирай
5. анонимен - 1984
26.01.2011 17:01
Левичарите у нас са обикновено и Чалгари!
цитирай
6. koliok5 - Хм
26.01.2011 17:34
"Милиони и милиони хора, повечето с леви убеждения, след нападенията на 11 септември 2001г. в САЩ бяха убедени, че това е голяма трагедия, но американците сами са си виновни заради външната политика на американските правителства."

1. повечето разумни хора не вярват, че 11.09 е дело на някаква групичка ислямисти, изпълзяли от някой близкоизточен кирпич
2. дори и ислямистите да са виновни за 11.09, тогава - ами да - американците са си виновни с тяхната външна политика (жалко за невинните хора, разбира се)

"терористичния режим на Садам Хюсеин в Ирак"
1. режима в Ирак може да беше мракобесен и деспотичен, но никога не е бил "терористичен"
2. дори и левите да са поддържали режима на Саддам, вече е видно, че е имало защо - иракчаните сами си продаваха петрола, а сега мириканците им го гепиха, в страната имаше ред, спокойствие и небивал разцвет, а сега тероризъм, убийства и безработица... и т.н.
3. знам, че Щатите много искаха да намерят там ОМП, та да се оправдаят, ма не би...

АлКайда е някакво нещо витаещо по репортажите на CNN - няма как левичарите да му окажат морална подкрепа... пък и да му окажат - тя е морална, за разлика от съвсем истинските оръжия, с които щатите въоръжаваха ислямистите в Афганистан или пък рашките в Северен Виетнам...

Оф - хайде стига. И въобще - струва ми се идиотско да обвиняваш социалистите в ислямизъм! Пълна глупост - социализма се бореше срещу ислямизма в Афганистан, социализма сменяше имената на мюсюлманите в целия соц блок и забраниха верското образование... За разлика от демократичните Щати и Франция, които докараха ислямизма в Иран, Афганистан, Ирак и т.н.

Колкото до Глазов - по-млад съм от него с петнайсетина година, но дори и аз съм живял по-дълго в социализъм от него и живея в страна с голям процент мюсюлманско население. Плюс това, много интересно как така се казва Джейми, като са отишли в Канада, когато е бил на 6 години... Предатели и родоотстъпници да искаш.. Пък и книги ще пишат и на акъл ще ни учат...

Ай със здраве!
цитирай
7. koliok5 - Забравих
26.01.2011 17:44
Забравих да отбележа, че изобщо не съм левичар, социалист и т.н.

Нали знаете френската поговорка: "Който на 20 години не е бил социалист - той няма сърце! Който на 30 продължава да е социалист - той няма акъл!"
цитирай
8. koliok5 - А
26.01.2011 17:56
И защо WikiLeaks да ислямистки сайт?! Защото публикуваха видеото, как героичните мириканци разстреляха от хеликоптер като пилци децата в оня бус? Затова ли? А?

Егаси!! Книга с подобни твърдения и за тоалетна хартия не бих я ползвал!!!
цитирай
9. анонимен - Кольо Колев,
26.01.2011 18:35
написаното от теб е напълно в стила на социолога Кольо Колев и за това те подозирам,че си точно ти.От друга страна се учудвам, че човек като теб, който на младини е бил комунист, а сега крупен капиталист се е заел да пише по форумите.Ако си въпросният "социолог", слагам те в кавички, защото ти не си никакъв социолог , а най-обикновен посредствен манипулатор, то ти и сега се опитваш да демагогстваш.Пишеш,че не си левичар, нито социалист, пък разсъждаваш точно като тях.Значи си левичар и социалист.Не лъжи.А може би се нуждаеш от терапия и затова пишеш по блоговете?
цитирай
10. анонимен - knigata izglejda mnogo interesna
26.01.2011 20:08
merci za prevoda!
цитирай
11. анонимен - Кратко пояснение
26.01.2011 23:40
Хоровиц,Голдбърг и Глазов са върли ционисти и евреи и следователно са обединени в омразата си към : комунизъм,социализъм,СССР-Русия,мюсюлманство и в поклонничество пред американския империализъм ,помагащ им в изтребването на палестинския народ.
цитирай
12. анонимен - ЯСЕН СИ...11...
27.01.2011 01:09
ЯСЕН СИ НА ВСИЧКИ ,.....КАКВА ТИ Е МАЯТА....!!!
цитирай
13. tull - За № 2 от Tull
27.01.2011 09:13
Радвам се, че книгата ви харесва, но какви са другиге изследвания за подсъзнателното превръщане на нормален човек в левичар? Занимавам се с тази тема от години, за нея има само три книги написани, но не знам за какви други авторитети говорите. Издателят и аз се стремим да не допускаме и най-малките грешки в преводите на книгите, които са общо дело. Мисля, че успяваме почти винаги. Но, разбира се, възможно е да бъдат допуснати грешки, малки. И аз да добавя с дребен шрифт - много е лесно да търсиш недостатъци със силна лупа в ръце.

"Книгата е много интересна. Написана е увлекателно и са дадени доста примери. На мене особено ми хареса психологическото обяснение на произхода на левите идеи и защо един нормален човек се превръща в левичар. Там авторът би могъл да цитира повече авторитети, защото има много изследвания в тази област. Така става ясно и защо левичарят не може да бъде убеден с разумни аргументи; всъщност, на него му е необходима терапия. Надявам се повече хора да я прочетат.
И накрая с дребен шрифт да отбележа, че издателството не трябва да пести от коректор."[/quote

цитирай
14. tull - Благодаря ви г-жо Панова. Заповядайте днес на представянето на книгата.
27.01.2011 09:14
анонимен написа:
До № 2 - Дочитам книгата. Преводът на Огнян Дъскарев е блестящ, без всякакви грапавини, както винаги. За което го поздравявам. Не разбирам за какви коректорски грешки говорите - тирета, запетайки, печатни грешки? Ако е така, не забелязах и такива пропуски, поне досега. Поредният ругател на този блог ли сте?

цитирай
15. анонимен - Дъскарев,
27.01.2011 09:35
какво означава "подсъзнателното превръщане на нормален човек в левичар"?! Да не би да твърдиш, че левичарите не са нормални хора?!

O, Sancta Simplicitas!!!


за анонимен 9: не съм никакъв социолог Кольо Колев - това е просто ник. Когато комунизма свърши бях дете - дори пионерче не можах да стана (не че съм искал, но тогава не те и питаха). Но я си признай ти за комсомолската кариера :) :)
цитирай
16. анонимен - До #15
27.01.2011 14:44
Абе защо всички интернет - комуняги сте правени сякаш от един и същи калъп, бе. И са се получили еднакви чугунени отливки. Всичките сте много млади ("млади сме, много сме, силни сме" - лозунг, скандиран всяка година на сборището ви на Бузлуджа, когато осирате хубавите околни полянки, пеейки партизански песни), ама разсъждавате като червени бабички или пенсионирани фатмаци от сержантското училище в Горна Оряховица, всичките живеете на Запад и сте супер-преуспели бизнесмени, но незнайно защо кумири са ви Чавес, Кастро и най-вече император Путя Первий Късий, на когото редовно отдавате чест пред портрета, пеейки си "Ширака страна мая радная", все сте и много натренирани и много яки (не, не дебели, а яки, некой да не си помисли друго), все сте тренирали бойни изкуства, а най-обичате да обвинявате други в собствените си грехове.
Сега, за да не стават грешки, да ви обясня нещо: колкото и да се пънете, комунизма няма да се върне. Той си отиде безвъзвратно в историята. След десетина-петнайсе години, когато и вие изчезнете според природните закони, от него ще остане само неприятен спомен. Междувременно Червената армия няма да се върне в България, няма да можете да си върнете привилегиите, ще трябва да си налягате парцалите и сами, с труда си да си изкарвате хляба (нещо, на което не сте свикнали, но няма начин, ще трябва да се учите и да свиквате). Това е положението. От вас вече нищо не зависи.
цитирай
17. koliok5 - Хм
27.01.2011 14:58
16-ти, ти пък къде отиде? :) :) К'ви комунисти, к'ъв Кастро, к'ва Бузлуджа, к'ва Червена армия.. :) Пий си редовно 'апченцата - по-добре ще ти стане! :)
цитирай
18. анонимен - Кольо Колев,
27.01.2011 16:35
голям лъжец си.Казваш,че когато свършил комунизма си бил дете(дори пионерче не можах да стана), а на друго място(№6) пишеш,че си живял дълго в социализма.
цитирай
19. koliok5 - Чети внимателно
27.01.2011 16:54
Когато свърши соц-а бях на 10 - не съм казвал, че съм живял дълго по соца - написах, че съм живял по-дълго в соца от руснако-канадеца (той е бил на 6 години, когато отиват в Канада).

А да наричаш някого лъжец, защото четеш както ти изнася, си е меко казано просташко...
цитирай
20. анонимен - do #17
27.01.2011 16:56
koliok5 написа:
16-ти, ти пък къде отиде? :) :) К'ви комунисти, к'ъв Кастро, к'ва Бузлуджа, к'ва Червена армия.. :) Пий си редовно 'апченцата - по-добре ще ти стане! :)


Ами такива комунисти като теб, такъв Кастро и такава Червена армия, каквито ти имаш в главата си. Това за хапчетата е доста тъпо и изтъркано, крайно време е да почнат да ви учат на други лафове водещите ви офицери.
Така че - слаб (2). Пробвай нещо друго.
цитирай
21. koliok5 - :)
27.01.2011 17:17
Само не разбрах как и защо реши, че съм комунист?! :) И как пък погледна в главата ми?! :)

Да - хапчетата са изтъркан метод, но човечеството друго още не е измислило - изпий си ги - ще ти облекчи симптомите на човеконенавистност. :)

Какво значи "водещ офицер"? Както казах, когато соца свърши бях на 10 и не съм запознат в детайли - мирише ми на ДС материя, в която ти изглежда си доста отракан :)

Иии нищо не каза за комсомолската си и комунистическа дейност - кажи си, ще ти олекне - как те приеха в комсомола, пазиш ли си червената книжка от партията... Знаеш ли защо съм убеден, че си имал червена книжка? Защото само хора цоцали и бозали яко по онова време, могат с тая злоба да се обръщат назад и да хапят ръката която ги е хранила. Нещо като бившите пушачи - те са най-големите и страстни непушачи. А - на върлия антикомунизъм помага и да си реститутка. :)

Ако греша - прощавай.

Но все пак по темата - и според тебе ли WikiLeaks е ислямо-левичарски сайт? :)
цитирай
22. анонимен - Наистина да си дойдем на темата. ...
27.01.2011 22:53

Наистина да си дойдем на темата. На въпроса: "Но все пак по темата - и според тебе ли WikiLeaks е ислямо-левичарски сайт? :)" - ще кажа
- Не знам според него как е, но според мен Е!
За кой ли път се вижда и доказва много логично и то не само от Даскарев, а от Глазов и много други преди него. И не в отделен пост в блог, а с книга преведена на доста езици. Но вижда се, че някои не могат да преглътнат написаното и ДОКАЗВАНОТО, ни от Дъскарев, ни от Глазов. Но като не им стига ръста и ерудицията да оборват Глазов си го изкарват, или поне се опитват, тук под постовете на автора. И така потвърждават доста неща от тезите и изводите му.
Полезно е да се четът такива автори. Поучително е да се четът изказванията на опонентите им. Виждаш че наистина нещата излизат ( или са влезли ) в подсъзнанието на такива индивиди.
Благодаря на автора!
цитирай
23. анонимен - Бях на
28.01.2011 01:06
представянето на "Обединени в омразата". Преди това я прочетох. Страхотна книга! Само се страхувам, че левицата ще я игнорира, левичарските медии ще я пренебрегнат. Дано да не съм прав.
цитирай
24. анонимен - do #21
28.01.2011 11:23
Старши, не всички наглеци са комунисти, но че всички комунисти сте наглеци, спор няма. Що за морален урод трябва да си, за да вярваш в теориите за това, че 11 септември е "инсайд джоб" или да злорадстваш над смъртта на 3000 невинни, казвайки, че САЩ си заслужавали атентата, и същевременно да поучаваш другите какво било "човеконенавистност". Това сте ти и твоите другарчета. Говориш за хапчета (друго не можа да измислиш), но за твоята заблуда хапчета не помагат. За нея и бронебойни патрони няма открити. Така че никой не си прави илюзии, че чугуни като теб ще започнат да мислят като нормални хора. Та нали вас не ви е раждала майка, вас ви е раждала Партията. Това обаче не ви прави безсмъртни. Има природни закони, според които вече сте намалели дотолкова, че от вас слава Богу нищо да не зависи, а след десетина-петнайсет години ще изчезнете съвсем.
цитирай
25. анонимен - Защо се обиждат толкова от комунист?
28.01.2011 18:44
Кольо, компаниеро признай си, че имаш татуировка на Че Гевара/ Ел Чанчо/!

Не бил комунист!? Това не са политически убеждения. То е диагноза.

Мисля си, че се предава гинетически.

Можеш да си татуираш и Уго Чавес. Незнам си къде?

Добре, че страната му има петрол. Сега там яко щяха да "опъват уши" от комунистически недоимък като в Куба.

цитирай
26. анонимен - бахти
29.01.2011 02:05
боклуците сте всички, начело с Дъскарев!
цитирай
27. анонимен - В анотацията има малко произволни и ...
01.02.2011 15:44
В анотацията има малко произволни и неверни тълкувания на 70-те години. До 68-а година комунистическите партии бяха много силни в Западна Европа (всъщност те си бяха социалистически със силни комунистически крила). Първото разочарование беше култа към личността и разкритията за лагерите. Второто разочарование бе нахлуването в Чехословакия. Тогава западните компартии се разцепиха - по-малката част останаха верни на СССР и изгубиха влияние, а другите формираха така наречените еврокомунисти и евросоциалисти (в крайна сметка - социалисти), които създадоха демократична Европа. Btw - по това време еврокомунистите и евросоциалистите бяха жестоко оплювани от пропагандната машина на режимите в СССР и в България.
цитирай
28. анонимен - От Серго
04.02.2011 15:40
Поздрави на Огнян Дъскарев за страхотния превод на страхотната книга на Джейми Глазов. Тази книга ми е настолна, откакто беше издадена в Америка и много се радвам, че сега е на разположение на българите. До № 27 - тезите ви са верни, но изводите, че предговора на Огнян е произволен и неверен е абсолютно погрешен. Съвсем вярно е, че западната левица и най-вече западните комунисти бяха покорни слуги на Сталин, както пише Огнян. Италианската и испанската еврокомпартии /още преди да станат такива/ на Берлингуер и Карильо бяха яростни противници на Виетнамската война и помогнаха на съветския блок в това отношение. Именно това е тезата на Дъскарев . Италианските и испанските еврокомунисти бяха първи приятели на съветския блок, преди да се скарат в края на 70-те. И то се скараха само заради идеологически, не особено важни причини. Иначе и двете еврокомпартии /никога не са били по онова време социалисти, както вие пишете/ бяха яростни критици на Америка и в това помагаха на Съветите. Това пак е тезата на Дъскарев.
цитирай
29. анонимен - бахти е червен боклук
04.02.2011 21:05
Какво е боклук? Политическите убеждения правят ли човека боклук?

Не! Делата правят човека боклук. Ето защо комунист е обидна дума.

И сега се сетих!

Боклуците са червени. Знаете ли защо знамената на комунистите са червени?

Да! Те самите казват, че са оцапани с кръв.
цитирай
30. tull - До Серго
05.02.2011 07:58
Привет и благодаря! Обади се, във вторник, от 16.00 в културния дом на Красно село се организира честване на 100-годишнината на Рейгън. Ще се видим.
цитирай
31. анонимен - пропаганда на фона на десен тоталитаризъм
05.02.2012 22:56
Жалко, че българският пазар е залят от карйно-дясна, ционистка помия и то в същото време, когато Уолрик открито служи като лобист на престъпни корпорации от рода на Монсанто и Шеврон и когато ни се готви такава фашистко-Сталинистка селекция какво да четем, гледаме и слушаме, като АСТА! А истината е че СССР и Америка никога не са се раличавали много в империалистичните си цели. Латинска Америка им сърба попарата на янките 200 години, докато се превърна в нарицателно за изостаналост и корупция, сега е наш ред! Докога!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1960507
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031