Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 15:42 - Провал
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 14796 Коментари: 27 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Провал

На 2 ноември т.г. на междинните избори в САЩ избирателите отхвърлиха крайно лявата политика на Обама. Десницата, Републиканската партия спечели голямо мнозинство в Камарата на представителите, спечели шест губернаторски места, но не успя да спечели мнозинство в Сената. Независимо от това изборите са провал за левицата, Демократическата партия и Обама. Гласувалите за десницата се възпротивиха  на основните стълбове на политиката на  Белия дом – икономически пакет за съживяване на икономиката / кейнсиански, Обама помпа колосални суми от хазната в икономиката, за да я съживи, но без успех, печата миларди долари, взима милиарди назаем от Китай и Япония, безработицата е 9.6% от месеци/  реформата в здравеопазването, /направена по европейски социалистически модел, не се одобрява от около 53% от американците и е чудовищно скъпа – един трилион долара/, регулациите на финансовия сектор, реформата в имиграционната система и зеленото законодателство. Последните две останаха само на хартия и в новия състав на Конгреса няма да бъдат приети.  /Имиграционната реформа предвижда амнистия за незаконните 10-15 млн имигранти и безконтролна имиграция в САЩ от Третия свят, главно от Мексико, за да бъде създадена нова класа от избиратели, гласуващи само за президента и партията му. Зеленото законодателство е заради така нар. световно затопляне  и е насочено пряко против промишлеността на САЩ/.

Избирателите гласуваха и срещу външната политика на Обама, чиято основна цел е отслабването на Америка като единствена световна свръхсила. Новият Конгрес най-вероятно няма да ратифицира подновеното споразумение „Старт” с Русия, защото по нечуван начин обезоръжава Америка. Според споразумението, стратегическите защитни оръжия /противоракетната ядрена отбрана на САЩ/ ще бъдат силно съкратени. От 1986г. четири американски президенти /Рейгън, Буш-старши, Клинтън и Буш-младши/ отхвърлят това съветско/руско искане, но Обама отстъпи пред Кремъл.

Главното несъгласие, обаче,  на избирателите с Обама е невижданото нахлуване на държавата в живота на хората и гигантското държавно харчене. Съставът на федералното правителство за 21 месеца управление на президента се увеличи с 30%, т.е. с всякакви видове чиновници. Националният дълг на САЩ, според съобщение на Министерството на финансите от 18 октомври т.г. за последните 21 месеца е нараснал с три трилиона долара и сега е 13, 665 трилиона долара! /За сравнение Буш за осем години увеличи националния дълг с 4.9 трилиона долара след като с война унищожи два терористични режима в отговор на войната, обявена на Америка на 11 септември 2001г./ Ето каква е цената на меко казано неуспешните и погрешни икономически експеримента на левия радикал Обама.

Новият Конгрес за съжаление няма да направи много в следващите две години за икономиката, защото всяко предложение на десницата в Камарата на представителите ще бъде блокирано в Сената, където мнозинство има левицата. Обама обеща да работи с републиканците, но едва ли ще изневери на крайно левите си инстинкти. Първото изпитание ще бъде в края на годината, когато изтичат данъчните намаления на Буш (Bush tax cuts), предвиждащи  по-малко облагане на бизнеса и средната класа, т.е. всички, които правят повече от 250 хил. долара годишно. Именно тези данъчни облекчения помогнаха за възстановяването на икономиката след рецесията от 2000г., до финансовата криза, която започна на 15 септември 2008г. с фалита на Lemon Brothers. Обама вече заяви, че е против продължаване на данъчните облекчения, но ще видим как ще действа Конгреса. /Всъщност мнозинството на левицата в Сената не е лоша новина за републиканците, защото на президентските избори в 2012 Обама, ако се кандидатира, няма да може да се оправдава, че е с вързани ръце в подобряването на икономиката/.

 

Основният двигател за по-малко държава, държавни разходи и ниски данъци  беше Чаената партия. Това е хаотично движение, главно от либертарианци, което набира сила начело със Sara Palin, Jim DeMint, републикански сенатор от Южна Каролина и Glen Beck, тв водещ от Fox News. Движението номинира за Сената двама неизбираеми кандидати, в Делауер и Невада, които загубиха. Но Чаената партия определи и двама успешни кандидати, които спечелиха изборите за Сената – във Флорида и Кентъки. Най-голямото постижение на републиканците и Чаената партия е че останаха единни и не разцепиха десницата /както в България и почти всички бивши комунистически страни в Източна Европа/. Несъмнено разделената десница е неоценим подарък за президента. Дейци на Чаената партия с основание предупредиха републиканците, че избирателите гласуваха не толкова за тях, а против левия радикал в Белия дом и ляворадикалната му политика. / Част от републиканския истаблишмънт е безнадеждно отровен от Вашингтон, т.е. от вечната политическа непочтеност/. 

Кои, освен Обама и хората му се провалиха на 2 ноември? Това са американците, които гласуваха за него преди две години. Но огромна част от тях поправиха грешката си на изборите. Независимите избиратели, гласуващи наляво и надясно и са основен фактор на всички избори, сега подкрепиха с 18% повече десницата. През 2008г. 45% от белите американци подкрепиха Обама, сега само 38% гласуваха за партията му. Голям брой от младите, испаноговорящите, католиците също го изоставиха.

Провалът на Обама е професионална катастрофа най-вече за почти всички световни медии, журналисти и анализатори, главно американски и западновропейски. Преди две години всички те непрофесионално, безкритично и лекомислено, заслепени от левите си идеи, възторжено подкрепиха президента и го превърнаха в месия, световен светец. Част от тези, които се провалиха като професионалисти: BBC, CNN, Deutsche Welle, Spiegel, Monde, Figaro, Guardian, Independent, Economist /това уж дясно списание подкрепи левия Джон Кери и крайно левия Обама/, New York Times, CBS, NBC, NPR, ABC, Washington Post. Огромен брой от западноевропейците са социалисти по душа и затова не харесват Америка /и Джордж Буш/. Те бяха изумени и очаровани от един американски президент, който обикаля света и обвинява собствената си страна и предшественика си във всякакви грехове. Ето защо тези западноевропейци се влюбиха в Обама и все още го обичат.

Почти всички български медии, журналисти, анализатори, социолози са леви. Поради това те също се влюбиха в Обама и се провалиха като професионалисти. Ето част от тях: вестниците „Сега” /този крайно ляв вестник се отличи в провала/ „Новинар”, „Гласове”, Нова телевизия, бТВ. В „Гласове”  уж десните Дачков и Татяна Ваксберг се изявиха в подкрепата си за Обама и нападките си против Буш. Ваксберг дори писа в „Гласове”, че американците били „унизени” при управлението на Буш. Крайно левият наблюдател Чавдар Киселинчев редовно и монотонно хвали Обама по БНР / и в „Монитор”/ от предварително написан текст в отговор на предварително зададени писмени въпроси. Журналистката Диана Найденова дори възпитава детето си в любов към американската левица. Тя, милата разказва с вълнение пред „Монитор” как след изборите за президент, детето и викало „на ти Макеин!”.

Севда Шишманова се прояви с непрофесионалното си, пристрастно отразяване по БНТ на президентската кампания от 2008г. За съжаление и десен наблюдател като Евгений Дайнов се увлече по президента на САЩ. През октомври 2008г. по вече несъществуващата RE:TV, вероятно повлиян от левичарско-рокаджийското списание Rolling Stone и хипарски леви видения, той  каза, че Обама е „подарък за Америка”.

Световната левица се засилва,  защото се поддържа тайно или явно, от почти всички световни медии, журналисти, анализатори, социолози. Поради световната икономическа и финансова криза и други причини левицата ще става все по-силна. Днес тя има могъщ съюзник – Барак Обама. Но се надявам, че само след две години, този съюзник няма да е на власт.

За мен и това не е малко.

 

 





Гласувай:
8



1. анонимен - Много я мразиш
04.11.2010 15:55
тая световна левица, бе пич. И какво ти е направил Обама, изяде ти десерта?
цитирай
2. thetrooper - One Big A Mistake, America!
04.11.2010 16:27
Грешката обаче е на път да бъде поправена...
цитирай
3. meto76 - Моето мнение е че световната левица ...
04.11.2010 17:17
Моето мнение е че световната левица не се засилва.Икономическото отваряне, интернет и глобализацията помагат повече на десницата.Дълго и широко за обяснение, но благодарение на свободната търговия мултинационалните компании стават все по-силни, а това благоприятства десницата в световен мащаб, защото бизнеса винаги е стоял зад нея. В Америка сме свидетели на естествената смяна на левица и десница, на едно управление с друго.Може би, поради войната в Ирак и Афганистан американските избиратели завиха малко повече в ляво на изборите 2008 год., но сега нещата си идват в нормалната позиция.
цитирай
4. ianchefff - страхотно обобщаване.
04.11.2010 17:44
Поздрави.
цитирай
5. анонимен - Syrius-B
04.11.2010 18:10
meto76 написа:
Моето мнение е че световната левица не се засилва.Икономическото отваряне, интернет и глобализацията помагат повече на десницата.Дълго и широко за обяснение, но благодарение на свободната търговия мултинационалните компании стават все по-силни, а това благоприятства десницата в световен мащаб, защото бизнеса винаги е стоял зад нея. В Америка сме свидетели на естествената смяна на левица и десница, на едно управление с друго.Може би, поради войната в Ирак и Афганистан американските избиратели завиха малко повече в ляво на изборите 2008 год., но сега нещата си идват в нормалната позиция.

Най-сериозната грешка, която масово се прави, е възгледа, че международните конгломерати - най-вече банките, са поддръжници на дясното в политиката. Това впрочем е основен елемент от лявата пропаганда, но не е вярно.
Свободното общество (страни) не е по вкуса на склонните към монополизация големи в бизнеса и най-вече от финансовите среди.
Продукт на това ляво и разбойническо мислене във финансите доведе и последната криза. Ако не беше лявата политика на гиганти като САЩ и ЕС, да се спасяват банките, кризата щеше да е отминала. Поради левичарските действия на правителствата, финансовата криза премина в световна икономическа криза, защото финансистите на произвеждат блага. Реалната стойност (и реалните пари) се създават от истинската икономика, от труда и знанията на хората, които създават благата - средната класа. Те сега плащат и ще плащат сметката, защото само те могат.
цитирай
6. анонимен - Тодор
04.11.2010 18:18
Поредното крайно дясно, до бяс дясно писание на Огнян Дъскарев. Този човек не е ли чувал за социална справедливост, за потиснати и онеправдвани хора, на които държавата трябва да помага. Не е ли чувал за солидарното здравеопазване в Европа, което е общо взето успешно. Именно това се опитва да направи Обама, когото Дъскарев очевидно силно ненавижда. Лошото е, че американците не се отливат с особен интелект - това се доказа на последните избори.
цитирай
7. анонимен - Ст.
04.11.2010 18:24
Абсолютен буламач от полуистини, невярно интерпретирани факти и много, много крайно дясна злоба. Дъскарев пак се е постарал.
цитирай
8. mamkamu - .
04.11.2010 18:27
Америка започна да възвръща здравия си разум. И слава Богу! Но в дългосрочен план от 50-100 години изгледите никак не са на страната на републиканците. Все по-нарастващото лумпенизирано латиноамериканско население и и до известна степен афроамериканско такова ще бъде главния фактор за една все повече олевяваща Америка в бъдещето....

Всъщност политиката на Обама едва ли може да се нарече "крайно лява". Поне според европейските стандарти. Според американските обаче, си е чисто крайно лява и това е така, защото тая страна за век и половина се превърна в световна суперсила, не благодарение на армията си, а заради свободата на индивида, свободната икономика и по-малкото участие на държавата във всеки един аспект от живота на нейните граждани. А това си е чисто съвременен републикански начин на мислене.

Макар, че като погледнем в исторически план демократите, по време на техните управления, не са посягали на тези основополагащи принципи в общи линии, с изключение на някои мимолетни безумности. Друг е въпроса, че те напоследък яхват крайно популистки идеи в търсене на електорат, което един ден ще ги превърне в една типично социалдемократическа партия от европейски тип. Глобализацията не прощава никому :)

Поздрави!
цитирай
9. meto76 - Поредното крайно дясно, до бяс д...
04.11.2010 18:36
анонимен написа:
Поредното крайно дясно, до бяс дясно писание на Огнян Дъскарев. Този човек не е ли чувал за социална справедливост, за потиснати и онеправдвани хора, на които държавата трябва да помага. Не е ли чувал за солидарното здравеопазване в Европа, което е общо взето успешно. Именно това се опитва да направи Обама, когото Дъскарев очевидно силно ненавижда. Лошото е, че американците не се отливат с особен интелект - това се доказа на последните избори.


Не ми говори за подтиснати и онеправдани хора, на които държавата трябвало да помага. Държавата не е длъжна да помага на никой, още повече с нашите пари. Всеки трябва да се спасява поединично.Така е в капиталистическото общество. За това американците биха шута на Обама, защото не искат социалистическо здравеопазване. Не искат техните пари да се дават за мързеливите латиноси или негри. Всеки сам трябва да носи отговорност за здравето си. Ако иска прави си здравна застраховка и получава най-доброто здравеопазване в света - американското. Ако ли не иска да се застрахова си плаща, когато му се наложи.Точно заради намесата на държавата в живота на хората американците разкараха демократите на тези избори.Задължителното здравно осигуряване, което се опитва да пробута Обама за повечето американци е нарушение на техните конституционни права.Никой не може да ги задължи да се осигуряват, ако не искат.
цитирай
10. meto76 - Америка започна да възвръща здр...
04.11.2010 19:24
mamkamu написа:
Америка започна да възвръща здравия си разум. И слава Богу! Но в дългосрочен план от 50-100 години изгледите никак не са на страната на републиканците. Все по-нарастващото лумпенизирано латиноамериканско население и и до известна степен афроамериканско такова ще бъде главния фактор за една все повече олевяваща Америка в бъдещето....


Поздрави!



Кандидати на републиканците на тези избори бяха и латиноси и черни. Всичко е въпрос на мислене и възпитание. Двама кубинци бяха избрани за сенатори от републиканците. Индиец стана губернатор от републиканците.Хората, които емигрират в тази държава в голяма част имат нужното дясно мислене или го придобиват с времето. Така, че в перспектива бих казал точно обратното левицата няма бъдеще в Америка.То и никога не е имала.Поне в европейския вариант на левица.
цитирай
11. анонимен - VILI
04.11.2010 20:46
G-n Daskarev,
Ot vchera proveriavam za vashia komentar i eto,che dnes go namerix i prochetox s goliamo ydovolstvie,kakto vsichko pisano ot vas.Veche 4 godini jiveia v USA i s trevoga sledia politikata tyk(kakto i v Balgaria).No vcherashniat den donese novi nadejdi za badeshteto na stranata.Dano dade Bog sled 2 godini,okonchatelno da izxvarlime "levaka"ot politicheskata scena!
Priemete pozdravite mi-malko sa desnomisleshtite xora,osobeno v Balgaria.
цитирай
12. анонимен - От мен
04.11.2010 23:37
Страшно тъпа статия от някой си Дъскарев, за когото сега чувам. Баси тъпотиите измислят българските фашисти.
цитирай
13. thetrooper - @Тодор
05.11.2010 00:57
Каква социална справедливост, какви пет лева? Има само една справедливост и това е Божията справедливост. Да го духат левичарите!!!
цитирай
14. анонимен - добре, очаквано
05.11.2010 13:02
Всъщност всеки неповлиян от комуно-левичарските клишета, които буквално крещяха в подкрепа на черния комунист-популист знаеше, че денят на изтрезняването няма да е далече. Мечтата на световното и най-вече руско-европейското левичарство-да види слаба Америка, Америка на колене се пропука /за кой ли път/ след тези избори. Поздравления за Дъскарев, отново в десятката.
цитирай
15. анонимен - ЯЗЪК, МАЙКА МУ СТАРА....!!!!!
05.11.2010 14:38
ТОЛКОВА ЧЕРВЕНИ НАДЕЖДИ ОТ РУСКО -ИСЛЯМОЛЕВИЧАРСКИТЕ ЗАДНИЦИ.....И ПАК, МАМКА МУ ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ИМ СЕРЕ В ГАЩИТЕ.......!
НЕ МУ ВЪРВИ ,НА ТОЯ "СВЕТОВЕН КОМУНИЗЪМ" ....И ТОВА СИ Е.....!
ХОДИ РАЗПРАВЯЙ ПОСЛЕ ,...ЧЕ СВЕТА ВЪРВИ НА "ЛЯВО"!
УМРЕЛА РАБОТА!
ВЪРВИ -ДОКАТО ИМА ПАРИ.
...НЕЩО НЕ ВИЖДАМ ТУК ,ВЕНЦИВАЛЕРИ-51......!!!!
СИГУРНО ГО БОЛИ ЖЛЪЧКАТА ,ГОРКИЯ......ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ!
ЧАКАШЕ ДА ПАДНЕ АМЕРИКА, КАТО НА КОЧА МЪДЕТЕ .....АМА, НЕ БИ....!
...РАЗПРАВЯМ МУ АЗ, ПРИКАЗКАТА ЗА ЧЕРВЕНАТА ЛИСИЦА И КОЧА.....АМА ,ТОЙ НЕ ВДЯВА ,ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ....И ВСЕ МИ СЕ ПЕТЛЯРКА!
ТЕ ТИ ВЕНЦИ, СЕГА ..."СПАСОВ ДЕН"!
ДА ЗНАЕШ ОТ МЕНЕ...."ПАРИ ,ПРИ ПАРИ ОТИВАТ"!
ЗА ТОВА ЕДНО ВРЕМЕ , ДР.КОБА И ДР.ЛЕНИН,....ПЪРВО В БАНКИТЕ СА БРЪКНАЛИ......ЩОТО, "РЕВОЛЮЦИЯ","ЗАВЕРА" И "МУРАБЕ" СЕ ПРАВЯТ С ПАРИ ,БАКЕ....!
САМО С ГОЛО ДУПЕ ----НЕ СТАВА!!!!!!!
цитирай
16. анонимен - Do #13
05.11.2010 14:46
Левчо, за пръв път чуваш, ама иначе си влязъл в блога на Дъскарев и си му прочел статията. Впрочем, "тъпотиите" на автора не е задължително да ги четеш. Можеш да четеш "мъдрости" в блога на Станишев, Р.Овч. и Гоце.
цитирай
17. анонимен - Б.
05.11.2010 17:50
Абсолютно едностранчиво, пристрастно писание на Дъскарев. Точно така болшевиките громяха враговете си. Браво на болшевика!
цитирай
18. анонимен - От Серго до горния юнак и до № 13
05.11.2010 17:59
Огнян Дъскарев пръв е ЕДИНСТВЕН България пишеше против Обама, още от март 2008г. в "Дневник", "Седем" и други медии. След като Обама беше избраян Огнян пак ЕДИНСТВЕН в България предвиди провала на Обама. В същото време, всички, или почти всички журналисти и медии в Америка и Европа хвалеха и превъзнасяха президента. Сега е лесно да критикуваш Обама, в Америка буквално го разкъсват на парчета. И с право. Изборите доказаха, че Обама е невероятно слаб президент. Така че Огнян беше напълно прав преди две години и горната му статияа е великолепна. Така че, по-полека с оценките.
цитирай
19. анонимен - Я ,ПО КОНКРЕТНО ,БЕ ЛЕВАК....18-ти...
05.11.2010 18:06
ДЪСКАРЕВ , В СЪЩНОСТ, КАКЪВ Е .....ФАШИСТ ....ИЛИ КОМУНИСТ/БОЛШЕВИК/????!
.....ЩОТО КАТО ГЛЕДАМ......В ТЪПИТЕ ВИ ГЛАВИ -ВСИЧКО Е НА "ПРОЛЕТАРСКА"ЧОРБА, ПО СЕЛСКИ.....!
ВЪРТИТЕ СИ ЗАДНИЦИТЕ И "ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПОНЯТИЯ", КАТО "ОКОЛОВРЪСТНИТЕ КУРВИ"!
СПОРЕД СЛУЧАЯ ---ДА СЕ ХАРЕСАТЕ НА ПУБЛИКАТА!
САМО ПИЛОНА.....СЪС ЗНАМЕТО И ЧЕРВЕНИЯ ФЕНЕР ВИ ЛИПСВА....ХА,ХА,ХА,....!!!!
ТЕ ТУКА......СТЕ НАЙ-СИЛНИ.....ВЪВ РУСКИТЕ СВИРКИ!
НЕМАТЕ ГРЕШКА!
цитирай
20. анонимен - Сандо
05.11.2010 18:10
Обама поема на посещение из Азия заедно със свита от 3000 души!!! Заедно 42 бронирани коли, на 34 бойни кораба е заповядано да отплуват за териториалните води където ще се извърши посещението. Обама възнамерява да харчи на ден по двеста милиона долара по време на 10-дневната визита. Ето как държавният глава дава пример в тежка икономическа криза, дава пример как да се пести. Бахти, лицемерния, гнусен комунистически боклук е Обама. Огромна грешка направиха американците, след две години трябва позорно да го изритат от Белия дом!!!!
цитирай
21. анонимен - До Сандо
05.11.2010 19:45
Причината за поведението на Обама е не толкова, че е комуняга, какъвто той е. Причината е, че аммериканските негри са страшно нагли и арогантни пердета. По-нахални хора от тях няма на света. Обама е типичен нагъл, арогантен амеарикански негър.
цитирай
22. tull - Благодаря за
06.11.2010 08:26
мненията на thetrooper, mamkamu, meto76, Syrius-B, Vili, Iancheff, № 15, и 16, както и на Серго. До Сандо - това фараонско посещение на Обама се осъжда сега силно в Америка. Действително е изумителна наглост. Но не съм съгласен да наричате с такива думи Обама. Той е изключително слаб и лош президент, но е законно и демократично избран. С такива думи се обижда най-великата институция на света. Буш също беше засипван с оскърбления, което също беше недопустимо. Ще ви трия, ако още веднъж използвате такива думи за президента на САЩ.
цитирай
23. анонимен - a защо е позволено даже веднъж да се ...
07.11.2010 01:12
a защо е позволено даже веднъж да се използват такива думи към когото и да било?! с какво е по-качествен един президент от гласоподавател, дори и да не е гласаувал за него?!

наистина не разбирам логиката и reasoning-a

определно съм сред убедените противници на избора на Обама и не съм изненадана от ситуацията и лекомислието на хората, без значение какви са подбудите.

ясно е, че е слаба политика. Но как би изглеждала добра политика при наличие на свиване на ресурсите, ин-пут-а, на макроикономическо ниво и демографското предизвикателство? Как да се пречупи теорията за растежа в тези нови условия и как да се спасим от нея? Това са проблеми на почти всички страни с развито пазарно стопанство. Ето на това и републиканците, и Чаената група не предлагат никакви конкретни отговори. Даже не се и опитват. Поддакват като една американска синя коалиция, а управляващите раздават щатски гербери от ТВ-екрана + мускули, захарен памук и много усмивки...

Екатерина
цитирай
24. ianchefff - Напротив,
08.11.2010 10:03
още преди Обама да бъде избран, републиканците предлагаха мерки, различни от тези, които предлагаше Обама. Не си измисляй неверни неща, плийз.
цитирай
25. анонимен - Обама отслаби икономическите п...
08.11.2010 19:19
Обама отслаби икономическите позиции на страната, която го е избрала за лидер. Но това не е голяма беда. Хората го разбират и рано или късно гласуват срещу този тип управление. Това се и случи.
Много по-лошо е, че направи слаба международна политическа сила страната, която го е избрала. Загубените позиции пред авторитарни и недемократични държави се възстановяват трудно. За мен той е един президент, без аналог в историята на страната. Може би донякъде му съперничи по отстъпчивост и слабоволие Картър, но онзи бе слаб от нерешителност, от страх да не нажежи отношенията , да не се повтори Караибската криза. Обама го прави без никаква необходимост. Дали не иска да се хареса на всички? Или няма визия за повече от утрешния ден? Не може да се твърди , но истината е , че неговата не мекушава а направо мекотелна външна политика е вредна не само за страната му но и за демокрацията в цял свят, включително и за Европа. Но заслепените от завист и .... леви европейци едва ли го осъзнават.
Това е неговия голям грях не само към страната му, а и към демокрацията изобщо. Когато това бъде осъзнато от повечето граждани на Щатите, вота срещу него ще е още по съкрушителен. Надявам се, това да стане скоро. Ще бъде от полза и на България, и на Евросъюза , и на демокрацията. ....
Моите уважения към г-н Даскарев, който предвиди развоя на събитията. Симеон.
цитирай
26. анонимен - Таратанчев
08.11.2010 19:28
И какво толкова различно предложиха републиканците "преди Обама на бъде избран", може ли да ме осветлиш?
Чаеното парти не го брой сред различните предложения, защото днешните техни предложения са просто ясна реплика на социалистическите реформи на Обама. Какво толкова различно предлагаха републиканците преди две години? Конкретно - първо, второ, трето и т.н.
цитирай
27. анонимен - твърде десен
29.11.2010 21:58
Къдно влизам тук, но съм достатъчно провокиран. Че света върви наляво е очевадно. Ако го свържем с наш термин - си се ,,оциганява". Количествено и качествено. Също като изводите от тези дни /края на ноември/ за демографските тенденции в България /и които обяснявам на разни хора от години с идентични термини и числа, ама няма кой да чуе.../. Та в световен мащаб тенденциите екстраполирано повтарят случващото се в България. Оциганяване. И възниква същия въпрос като тук - А кой ще СЪЗДАВА, за да могат леваците да харчат за хрантутниците, бе френдс??? И нека леваците да не казват, че привилегировано ползващите създадено от други обществено богатство са само стари, болни...и въобще - действително нуждаещи се хора. Тъпо е. Знаем, че си има професионални смукачи на чужди блага. И така, олевявайки, тласкайки наляво дори такъв стълб като САЩ, безделниците режат клона, на който седят. Не знам дали можем да се направи нещо ефективно срещу чалгясването на света. На много трайна тенденция прилича всеобщото изпростяване на народонаселенията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1967008
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930