Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 12:54 - Долу политическата коректност!
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 25524 Коментари: 66 Гласове:
14

Последна промяна: 26.10.2010 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Долу политическата коректност!

 

 Juan Williams, известен чернокож американски коментатор преди дни беше уволнен от National Public Radio, защото заяви, че се страхува от пътници в мюсюлманско облекло, когато пътува със самолет.  В САЩ се надигна вълна от възмущение и Williams стана жертва на политическата коректност, според която никога не трябва да бъдат обиждани мюсюлманите.

 

Наскоро един от световните ръководители, Ангела Меркел, открито каза, че десетилетната интеграция на ислямските имигранти в Германия се е провалила напълно. Без да обясни подробно причините, Меркел, все пак се осмели да разчупи донякъде политическата коректност. Със сигурност почти всички от десетките милиони ислямски имигранти в Западна Европа не са се интегрирали,  но ръководителите на западноевропейците, за разлика от Меркел, се страхуват да кажат това. Да не говорим, че водачите на Западна Европа се страхуват да назоват истинската причина за провалената интеграция на ислямските имигранти - тяхното нежелание да се впишат в западния живот.

 

Политическата коректност владее почти изцяло днес демократичните страни в света. Мултикултурализмът /многокултурието/ е основна част от нея, а лицемерието е основната част на многокултурието. Например, възмутените от Juan Williams със сигурност се страхуват от пътници в мюсюлмански облекла в самолета, но не го признават. Многокултуристите гръмко защитават всички култури, но винаги предпочитат да си купуват къщи в еднокултурни квартали. Дори и в класическата имигрантска страна, САЩ, днес, общо взето, белите и всички други малцинства живеят в отделни квартали. Има и изключения, но те са като цяло в големите американски градове. Разликата между белите и черните американци се прояви най-ясно при избора на Обама, когато почти всички чернокожи /95%/ гласуваха за него, а от белите само 43% го подкрепиха. Между белите и малцинствата в Америка има голяма разлика в стандарта на живот – белите печелят повече пари и живеят по-добре. Според данни на Министерството на правосъдието за 2008г., 70% от затворниците в САЩ са от малцинствата, главно чернокожи и латиноси. Това е горчиво признание за разликата в живота на хората от различните култури в Америка. Но никога не трябва да се забравя, че именно имигрантите от различни култури построиха най-великата страна на света.

 

Политическата коректност прикрива едно световно явление, което е желязно табу за международните медии, с много малки изключения. Това явление е абсолютно табу и за българските медии.  А именно, че световната левица подкрепя, узаконява и оправдава световния ислямистки терор. Най-яркото доказателство – левите в света подкрепиха терористичния режим на Садам Хюсеин, противопоставиха се на войната в  Ирак и свалянето на диктатора.  Друго доказателство - десетки милиони левичари по света вярват в безумието, че американското правителство е организирало нападенията на 11 септември 2001г. Ислямисткият президент на Иран заяви същото в ООН преди седмици. Ислямо-левичарският сайт WikiLeaks през юли т.г. публикува документи за Афганистан, откраднати от US Army. В отговор талибаните създадоха 9-членна комисия, която да провери имената на информаторите за НАТО, упоменати в документите и да ги ликвидира. Преди дни ислямо-левичарите от WikiLeaks публикуваха откраднати документи за Ирак. В тях се твърди, че иракските сили за сигурност измъчват заловените терористи. Но изтезанията са всекидневие в арабските затвори в Близкия изток, а в Ирак до преди няколко години бушуваше война. Какво друго да се очаква от войната? Ислямо-левичарите твърдят, че от документите става ясно, че убитите в Ирак са много повече от официалните цифри на американските власти. Но според американските власти общо загиналите в Ирак цивилни, иракски, американски и съюзни войници, са 104 111 души. В документите се споменава цифрата от общо 109 032 души.  От друг сайт, Iraq Body Count побързаха да съобщят, че от документите ставало ясно, че загиналите във войната са с 15 хиляди повече. Не е ясно на какво се основава това твърдение и досега няма никакви доказателства. Според американското правителство в документите се споменават 300 иракски сътрудници на US Army, които сега са в опасност. В опасност са и американските войници в Ирак, защото там се упоменати секретни бойни техники и тактики. Но главната задача на WikiLeaks е да дестабилизира и без това слабото правителство на Ирак. След изборите през март т.г. иракските политици не успяха да съставят кабинет, заради сериозни противоречия. Именно това е причината за засилените атентати през пролетта и лятото на 2010г. Ето как ислямо-левичарите от WikiLeaks пряко помагат на терористите в Ирак.

 

В България също е на власт политическата коректност.  Всички политици, журналисти, правозащитници знаят, че най-много битови престъпления се извършват от цигани, но почти всички се страхуват да го признаят. Няма никаква известна статистика за точния брой по етнос на извършителите на битови престъпления. Според неофициални данни 70% от затворниците са цигани. Огромното мнозинство от политиците и журналистите политкоректно твърдят, че циганите са като другите българи, но нито един от тях няма приятели цигани или живее в циганска махала. Всички наблюдатели и медии знаят, че социалните помощи и Здравната каса се източват в голяма степен от цигани, които не плащат нищо или почти нищо за здравни услуги. Почти всички наблюдатели и медии се страхуват да признаят, че само незначителна част от циганите се интегрират в обществото, както и че те сега са колосална, асоциална маса, която е тежко бреме за България. /Несъмнено не само циганите са виновни за бедите на страната. Българският народ, не политиците, е отговорен за всички нещастия и успехи на страната си, но това също е политически некоректно да се огласява/. Под натиска на ЕС, правителството крои закон, пряко насочен срещу свободата,  който аз наричам Закон за политическата коректност. Законът предвижда всички текстове като този да бъдат считани за насаждане на расова омраза и наказвани със затвор. Най-смешното и жалкото е, че огромното мнозинство от българските журналисти и наблюдатели, които иначе са много смели и гръмогласни в критиките си против властта и политиците, сега позорно мълчат. Причината е ясна – почти всички български медии и журналисти не протестират против Закона за политическата коректност, защото се страхуват и са политически коректни!

 

Политическата коректност е равна на автоцензурата при комунизма. Комунистите измислиха автоцензурата, при демокрацията страхливите и недостойните създадоха политическата коректност. Лицемерието е нейното верую.Тя е безмилостен убиец на честта, смелостта и таланта.  Но преди всичко политическата коректност е мракобесно, черно оръжие срещу свободата.

 

Ето защо, аз сега казвам:  Долу политическата коректност!





Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Трите мюсулмански правила:
26.10.2010 13:03
1 - мюсулманин не се обижда
2 - на мюсулмански мъж не се отказва
3 - преклонена глава мюсулманин не я сече

ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ЧОВЕШКОТО ЩАСКИЕ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА С ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ ОРИЕНТАЛСКИ КЛОЗЕТ, БРАТЯ БЪЛГАРИ!
цитирай
2. анонимен - Тя е, която
26.10.2010 13:41
ще изяде главата на цивилизацията. Очаква ни "Планетата на маймуните".
цитирай
3. flyco - =
26.10.2010 13:56
tull написа:
Всички политици, журналисти, правозащитници знаят, че най-много битови престъпления се извършват от цигани

Обаче най-големите престъпления в България са извършени от българи.

tull написа:
Огромното мнозинство от политиците и журналистите политкоректно твърдят, че циганите са като другите българи, но нито един от тях няма приятели цигани или живее в циганска махала.

Обаче огромното мнозинство от циганските барони живеят в баровски къщи разположени далеч от гетата.

tull написа:
Всички наблюдатели и медии знаят, че социалните помощи и Здравната каса се източват в голяма степен от цигани, които не плащат нищо или почти нищо за здравни услуги.

Никой не може да източва нищо законно, а ако го прави законно, то е защото законът е такъв. Между другото той /законът/ не е приет от циганско мнозинство.

tull написа:
Политическата коректност е равна на автоцензурата при комунизма. Комунистите измислиха автоцензурата, при демокрацията страхливите и недостойните създадоха политическата коректност. Лицемерието е нейното верую.Тя е безмилостен убиец на честта, смелостта и таланта. Но преди всичко политическата коректност е мракобесно, черно оръжие срещу свободата.

С това заключение съм съгласен напълно.
цитирай
4. анонимен - Още един
26.10.2010 14:08
расистки текст на Дъскарев, но този е завит с политическа коректност.
цитирай
5. ianchefff - перфектен текст.
26.10.2010 14:26
Поздрави.
цитирай
6. анонимен - Дъскарев
26.10.2010 15:31
е перфектен bigot. Сто пъти го е доказал, и с тази статия отново.
цитирай
7. анонимен - Някога един журналист бе казал, че ...
26.10.2010 17:38
Някога един журналист бе казал, че най-страшно е безразличието. Но преди да се стигне до безразличие има друго. Смисълът на думите се е изопачава, за всяко събитие се търсят удобните, а не верни обяснения. Лицемерието измества истината. Политическата полза се облича в "коректност". Неприятните неща се заобикалят или обличат в евфимизми. Когато човек живее сред лъжа идва страхът и автоцензурата. Между замълчали и уплашени хора, останалите стават и безразлични. А безразличните най-лесно се вкарват в стадото, най-лесно се управляват, мачкат и грабят. Чрез "политическа коректност"!
Не мога да не се съглася с Дъскарев, че това е нова форма на мракобесие.
Поздравления. Симеон
цитирай
8. mamkamu - +
26.10.2010 17:50
Както обикновено цивилизацията залита от едната крайност в другата. И понеже "политическата коректност" е наложена на повечето хора зорлем, в защита на някакви малцинствени права, сега очаквам до 20-30 години Западния свят да се люшне постепенно към "политическата некоректност".

А балансът, който поне от началото на 20 век крепи Запада, кучета го яли...
цитирай
9. bilingual - Съгласна съм, че прекалената п...
26.10.2010 19:23
Съгласна съм, че прекалената политическа коректност е опасна и че е еднаква с автоцензурата, но и прекалената некоректност също е опасна. Защо е нужно всички мюсюлмани да бъдат демонизирани по този начин? Че всички са терористи и т.н.
Освен това вие нямате ли приятели мюсюлмани? Ако имате, казвате ли им, че като видите по летищата хора с мюсюлманско облекло ги мислите за терористи? Ако не го правите, това не е политическа коректност, а чисто човешко отношение, защото те са хора като вас! Защото клишетата и стереотипите, в които ги поставяте ограничават тяхната свобода.
Америка, уви дава много разочароващи примери за липса на свобода на словото; примерът, който вие давате е един от многото такива. Веднага се сещам за злополучните кънтри певици от Dixie Chicks, които си позволиха да изкажат мнението си за Буш и неговата политика.
А за западна Европа, не съм напълно съгласна с Меркел. Генерализацията, към която тя клони също е опасна. Уви, самата социална система в повечето западно-европейски страни позволяват малцинствата да си стоят в техните си общности и да не се интегрират; имам предвид социалните помощи, които получават и чрез които могат спокойно и без да работят.
Ако имате време, ще ми е интересно да прочета за вас какво точно означава свободата. Къде започва вашата свобода и тази на някой с различно от вашето мнение.
цитирай
10. tull - Благодаря на
26.10.2010 19:52
Янчев, Симеон и Парасол. Вие сте от малкото, за съжаление, които разбират. За Флайко: най-големите престъпления са на българи, но засягат мн малко българи. Свободният човек сам гради живота си и не зависи от ограбване на пенсионни, здравни фондове и пр. Циганските барони са малцинство от циганите и не са представителни, освен това мнозина имат палати именно в гетата. Третото не го разбрах. За bilingual - обобщенията са вредни, но ето ви едно вярно обобщение - не всички терористи са мюсюлмани, но почти всички терористи са мюсюлмани. Dixie Chics /жени с много малко ум/ наругаха президента си в чужбина по време на война. Те са от Тексас, и после в Тексас им стана тясно и с пълно право. Жителите на Тексас ги презират. Свободата на словото в Америка е огромна - вижте само какво се пишеше за Буш.
цитирай
11. bilingual - Tull - Очаквах, че ще се захв...
26.10.2010 20:25
Tull -

Очаквах, че ще се захванете за тези Dixie Chicks. Може и да са с малко ум, но не са наругали Буш както вие казвате. Изразиха мнението си против войната, което е тяхно право. Ако си бяха замълчали щяха да са политически коректни. И щом са от Тексас трябва да мислят и говорят като всички, за да не им стане тясно, така ли? Това няма ли да е автоцензура тогава?
цитирай
12. анонимен - За каква цензура говорите бе хора ?
26.10.2010 21:18
Та то си е тотално информационно затъмнение !
цитирай
13. анонимен - ПЕРФЕКТНА СТАТИЯ!
26.10.2010 21:31
КРИСТАЛНА ЛОГИКА И АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ!
С ТЕБ СМЕ ,АВТОРЕ!
МИСЛИМ ,ЕДНАКВО!
цитирай
14. tull - Сега гледам игр. филм за 11 септ. ...
26.10.2010 22:36

Сега гледам игр. филм за 11 септ. Всички левичарски, политкоректни идиотщини не заличават това: мюсюлмани извършиха наи-страшното терористично нападение в историята. Не християни, евреи, будисти, хиндуисти, а мюсюлмани в името на исляма, корана и Мохамед. Точно това вбесява ислямо-левичарите, но е факт.
цитирай
15. анонимен - Do 10
26.10.2010 22:49
tull написа:
... но ето ви едно вярно обобщение - не всички терористи са мюсюлмани, но почти всички терористи са мюсюлмани.

Това не е вярно обобщение, ами е част от глупостите на комунистката Фалачи. Тимъти Маквей, атенаторът от Оклахома, да не би да беше мюсюлманин. Баските сепаратисти, които тероризират Испания от години, и те ли са мюсюлмани. Бойците от ИРА, които тероризират Сев. Ирландия, също ли са мюсюлмани?

tull написа:
... Жителите на Тексас ги презират.

Ама всичките ли жители на Тексас? До един, без изключение, са ви заявили, че презират тези пацифистки?
Не ви ли е малко неудобно така, да плещете от името на всичките "жители на Тексас"?
цитирай
16. анонимен - киро
27.10.2010 08:44
Адмирации за статията. Браво хубаво написано и точно.
цитирай
17. анонимен - Спорно е дали е така... повечето филми за 9/11 които съм гледал твърдят точно обратното.
27.10.2010 08:52
tull написа:

Сега гледам игр. филм за 11 септ. Всички левичарски, политкоректни идиотщини не заличават това: мюсюлмани извършиха наи-страшното терористично нападение в историята. Не християни, евреи, будисти, хиндуисти, а мюсюлмани в името на исляма, корана и Мохамед. Точно това вбесява ислямо-левичарите, но е факт.

цитирай
18. vmir - Страхувам се, че политическата коректност може да приеме епидемични размери.
27.10.2010 08:55
Защото е удобна за посредствените, изостаналите и безскрупулните. Изкушението да постигнеш отстъпка с аргумента, че еди какво си те обижда, е голямо. Такъв аргумент е само на крачка разстояние от това, че различия в собствеността са обида и следователно - недопустими. Циганите вече на дело и безнаказано преразпределят собствеността, парализирайки възможностите за работа на много хора. Мюсюлманите почти открито си заявяват, че терористите им трябва да са недосегаеми, но заради конфуза на такова изявление, предпочитат да твърдят, че запада сам си се самотероризира, а техните бомбаджии са божи кравички. Комунистите пригласят на всичко това, защото още лелеят за слаба власт и залповете на "Аврора". Посредствеността настъпва без какъвто и да било респект към постиженията на цивилизацията, обратното, използва ги срещу самата нея. Таланта и вдъхновението стават думи лишени от смисъл, търгаши и кретени ги "предлагат" на сергии двете в едно на промоция за лев. Съжалявам.
цитирай
19. ianchefff - обобщение:
27.10.2010 10:23
Грешката на 20 век беше, че потъна Титаник, а не Аврора.

За анонимен 15:
Ориана Фалачи е била левичарка, за щастие осъзнала грешката си.
И кое точно от книгите и ако си ги чел/а е глупост?
Посочи поне една, моля.
Бръкна ви в здравето тя, лека й пръст, нал тай? Направо ви смаза. За щастие в Европа все повече хора я преоткриват. И как няма да го правят след като виждат какво се случва...
цитирай
20. анонимен - Таратанчеффф
27.10.2010 11:33
Няма левичар, осъзнал грешката си. Книгите й съм чел, щом знам откъде е цитата, който Дъскарев не посочва, че е неин, а си го приписва смело без посочване автора му. Даже ги знам наизуст книгите й, ако искаш да знаеш.
Не мога да ти посоча "една грешка" в книгите й, и не защото няма такива. Цялата й теза е сбъркана, но ти това не го знаеш и няма как да го знаеш, защото не разбираш нищо от думите й. Тя е като един Сидеров и Боко Борисов, взети заедно, само че в рокля - "бивши" комунисти, обърнали гъза в съответната посока на Запад, защото сега слънцето им изгрява оттам, а не както допреди двайсет години, от североизток. И не ми е бръкнала в здравето, ама никак даже.
Само в едно си прав - че в Европа все повече и повече хора преоткриват шашавите тези на такива комунистически пачаври като Фалачи - Герт Вилдерс, Шведски демократи, Британска национална партия, Йобик в Унгария, Сидеров и Боко в България, и ти, също така, и автора Дъскарев и той, също така. Янето и неговия помак-благодетел също преоткриват Фалачи. Много сте, верно е. Ако се съберете заедно, площада пред Невски ще прелее. Може и Орлов мост пак да запълните, като на онзи митинг през 1990-та, сещаш ли се? Сещаш се, няма начин.
цитирай
21. анонимен - четете Фалачи!!!
27.10.2010 12:00
Ориана Фалачи би камбаната преди доста години, заради което бе анатемосана точно от левите анархо-комунисти, а еврожурналистиката се снишаваше позорно - Европа затваря очи пред опасността и й отваря широка порта, на която пише "политическа коректност". Политическата коректност като ЕДНОПОСОЧНА философия и действие, без реципрочност си е чисто самоубийство.
цитирай
22. анонимен - КАК НЯМА ДА ПРЕЛЕЕ, БЕ ПИЧ...ОТ №20???!
27.10.2010 12:00
КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА "ПАРИ" И "ВЛАСТ", КОМУНИСТИ И "ЛЕВИЧАРИ"/от бкп/бсп/, ВИНАГИ СА НА ПЪРВА ПИСТА!
ТАМ Е ".....ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ"/ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ/!!!!!!!!!!!
НАЛИ ЗНАЕШ:...."ВСЯ ВЛАСТ И ДЕНГИ, СОВЕТАМ"------ОСНОВЕН ПРИНЦИП!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
23. анонимен - КАК НЯМА ДА ПРЕЛЕЕ, БЕ ПИЧ...ОТ №20???!
27.10.2010 12:00
КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА "ПАРИ" И "ВЛАСТ", КОМУНИСТИ И "ЛЕВИЧАРИ"/от бкп/бсп/, ВИНАГИ СА НА ПЪРВА ПИСТА!
ТАМ Е ".....ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ"/ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ/!!!!!!!!!!!
НАЛИ ЗНАЕШ:...."ВСЯ ВЛАСТ И ДЕНГИ, СОВЕТАМ"------ОСНОВЕН ПРИНЦИП!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
24. анонимен - браво
27.10.2010 12:08
Да, как бих искала да мога така блестящо да изразявам мислите си! Но статията сякаш е излязла от мозъка ми. Благодаря! Диана
цитирай
25. анонимен - Поздравления за текста!
27.10.2010 13:11
Силен текст, браво! Политическата коректност започва да надхвърля всакакви разумни граници. Това отдавна не е тактичност, деликатност или добро възпитание, а мрачна средновековна цензура. Особено с формулировките на "hate speech" и "inciting hatred". Въпросът е дали дадена теза е ВЯРНА ИЛИ НЕ, а не дали подбужда към омраза. Ако написаното е вярно И подбужда към омраза - ОК, какъв е проблемът? Тогава, тази омраза е справедлива.

Поздравления на г-н Дъскарев.
цитирай
26. vencivaleri1951 - Титаник е потънал защото се е
27.10.2010 13:49
опитал да хване "синята вълна" , /и да спечели кинти/ а не защото е бил лош като конструкция. Напротив, бил е последен писък на инжинерната мисъл. Аврора и до днес си е над вода защото "салютира"/крайцерът нищо друго не прави/ един гняв-за едни справедлив-тези които са мрели безмислено по фронтовете пратени там до голяма степен по волята на един "надървен" поп/Разпутин/ и безволието на последния Романов. Фалачи е права поне в едно/и това не е нейно съждение , а течение в левичарството/, че именно етносите в Европа, "страните от третия свят" правилно или не ще са движещета сила при едни нови промени. То е и разбираемо-стандарта им/ако всекидневната борба за оцеляване може да наречем стандарт/ е много далеч от "бялото " население на Европа и света. Това , че това е справедливо, защото са необразовани, тъпи...не върви. Не можеш да обясниш на една майка на която детето гладува катадневно, че това е справедливо и тя с чиста съвест слага колана с експлозивите. Просто нищо не може да се направи...Човек който е готов да загине е неуязвим. Авторът на статията оправдава войната в Ирак и се възмущава , че преките жертви са били завишени с двадесетина хиляди. Това е цинизъм и не познаване на нещата. Да, спрямо европийското законодателство Ирак бе деспотична държава, но тя бе на светлинни години от другите държави в региона. Единствено Йордания бе по светска държава там от Ирак. Погледнете една Саудитска Арабия, та тя живее в средновековието. Да сте чули за някакви санкции срещу нея. Напротив, непрекъснато е подпомагана от Щатите...Защо ли? Главната вина на Ирак е че национализира нефтодобива и дистрибуцията-всичко останало е оправдание за войната. Къде са оръжията за МП??? Защо когато шаха беше на власт атомната централа беше нужна на Иран/тя е американски проект/ а сега вредна...Как така преди 10ти ноември правата ни бяха толкова сериозно нарушени, а сега сме ОК макар, че вече на практика оцеляваме без здравоопазване, образование, живеем под властта на прякори от фауната...?
цитирай
27. анонимен - Поздравления за хубавата статия и ...
27.10.2010 14:01
Поздравления за хубавата статия и въобще за целия блог, много ми хареса. Толкова се радвам като видя нормален човек в България!
Ще помоля по-горния коментатор да не сравнява Вилдерс, Фалачи, Зарацин със Сидеров и ББ. В сравнение с нашите те са не просто интелектуалци, а направо гении. Все едно да сравняваме политическите платформи на бай Ганьо и Чърчил.
Що се отнася до десните в Западна Европа, ме притеснява фактът, че при голяма част от тях има някакъв притаен антиамериканизъм и второ, за разлика от Щатите, десните политически идеи не винаги са подкрепени от дясна икономическа политика. А без това дясна политика е просто невъзможна (като вица за онази, дето хем искала да е блондинка, хем да е с черна коса). Всъщност, това май е най-сигурният критерий за различаване на десните популисти от нормалните десни – последните имат сериозна и осъществима икономическа платформа.
цитирай
28. ianchefff - анонимен 20,
27.10.2010 14:04
странни разсъждения. Явно си доста объркан.
Не искам да знам, дали знаеш наизуст книгите й. Явно нищо не ти е влязло в червената кратунка.
Не знам откъде съдиш, аз какво съм разбрал от книгите на Фалачи, но това също изобщо не ме вълнува.
Забавно е как в целия си пасквилоподобен текст си намъкнал и митинга на СДС? Явно червеното море в главата ти съвсем се е развълнувало и вече не ти позволява да разсъждаваш нормално.
Като съдя по тъпотиите, които си написал, никога не си можел да мислиш що годе добре, ама това също за пореден път не ме интересува.
Живей си със заблудите, няма проблем и се надявай да има кой да свърши работата, щото иначе лошо. Лошо за Европа и за целия цивилизован свят.
цитирай
29. анонимен - Таратанчев
27.10.2010 14:15
"Не искам да знам ...", "... не ме интересува" :)))))
Тогава защо ми пишеш, скъпа? Ако е само за да ти се обърне внимание, добре, получи се.
цитирай
30. vencivaleri1951 - Ще сипозволя само да цитирам:
27.10.2010 14:25
ianchefff написа:
странни разсъждения. Явно си доста объркан.
Не искам да знам, дали знаеш наизуст книгите й. Явно нищо не ти е влязло в червената кратунка.
Не знам откъде съдиш, аз какво съм разбрал от книгите на Фалачи, но това също изобщо не ме вълнува.
Забавно е как в целия си пасквилоподобен текст си намъкнал и митинга на СДС? Явно червеното море в главата ти съвсем се е развълнувало и вече не ти позволява да разсъждаваш нормално.
Като съдя по тъпотиите, които си написал, никога не си можел да мислиш що годе добре, ама това също за пореден път не ме интересува.
Живей си със заблудите, няма проблем и се надявай да има кой да свърши работата, щото иначе лошо. Лошо за Европа и за целия цивилизован свят.


" Нищо не струво толкова малко, и не се цени така скъпо колкото вежливостта"
Сервантес
цитирай
31. анонимен - ислямо-левичар и русофил-направо кошмар
27.10.2010 14:31
Аааа,страшно интересна статия-като се започне от това,че Америка била най-великата страна на света-по този повод,аз като един явен русофил съм изкушена да цитирам режисьора Кончалонский,който казва приблизигелно средното "Винаги ми е смешно,когато американския президент отиде да съветва китайския-200 годишна демокрация съветва хилядолетна култура"-та това по повод величието на Америка-то ,между другото и сега се вижда колко е велика,пълно фиаско.В този ред на мисли,естествено се поражда въпроса,а ти защо си мислиш,че точно американското правителство не е организирало атентатите от 2001 ?!Може и да се отнасяте насмешливо към тия"конспирации",но не е нужно да си особено мнителен и конспиративен,за да ти стане ясно,че нещата са точно такива,каквито ни ги показват тези "теории".Все пак разбирам този наивен плач-когато се вижда как умират илюзиите не само боли....
цитирай
32. анонимен - Do 27
27.10.2010 14:32
анонимен написа:
Ще помоля по-горния коментатор да не сравнява Вилдерс, Фалачи, Зарацин със Сидеров и ББ. В сравнение с нашите те са не просто интелектуалци, а направо гении. Все едно да сравняваме политическите платформи на бай Ганьо и Чърчил.


И какво, като сравним политическите платформи на бай Ганьо и Чърчил? Какво е тук несравнимото, ако така или иначе в платформите им се говори на един и същи език за едни и същи неща, и се предлагат едни и същи решения на едни и същи проблеми? И Вилдерс, и Сидеров предлагат едни и същи решения на коментираните от тях проблеми - каква е разликата? Че единият е смахнат холандец, а другия - смахнат българин, това ли е разликата? Какво значение има кой колко е по-умен от другия, при положение, че предлаганото от тях е едно и също? Сарацин, впрочем, нищо не предлага, той решение не предлага. Фалачи също нищо не предлага. В книгите й има само една фалшива теза, с навъртяни около нея факти, представени дотолкова, доколкото са в услуга на тезата. И Дъскарев прави същото, започвайки с напълно несвързан пример за уволнена чернилка от National Public Radio. Сарацин също беше махнат от борда на Дойчебанк, заради книгата си. Всъщност, и в двата случая тези две институции просто искат да се разграничат от несвързаните коментари на вече бившите си служители. Това не е никаква проява на "политическа коректност", а е обикновен предприемачески дух, който подсказва на вземащите решения в бизнеса да отстранят тези хора от екипите си. И аз бих постъпил така, ако бях на мястото на вземащите решенията в Дойчебанк и в американското National Public Radio.

Между другото, Джордж Буш беше първият, който публично каза, че Америка НЕ ВОЮВА с мюсюлманите и с исляма. Искаш ли да ти намеря в нета цитат на това негово изказване? Джордж Буш беше напълно прав, казвайки това, и лапацала като Вилдерс, като Сарацин, като Фалачи и като автора тук не могат и до днес да го разберат. Иначе са много умни, разбира се, и са интелектуалци, а не байганьовци.
цитирай
33. ianchefff - анонимен 29,
27.10.2010 14:38
скъпи смешнико, пиша ти, за да обърнат внимание хората на глупостите, които си наръсил.
Сеш' ли се?

venci, нали знаеш, че общо взето за всеки повод може да се намери подходящ цитат? ;)

анонимен 31,
можеш да цитираш и другаря Ленин и другаря Сталин, други титани на мъдростта.
Със същия успех, разбира се.
И нали разбираш (надявам се), че американския президент не се натиска да съветва руския.
А нелепиците за конспирации, хилядолетна култура и фиаско на Америка изобщо няма смисъл да се коментират. Но нека ги прочетат повече хора, че да има с какво да се забавляват в това мъгливо време навън.
цитирай
34. анонимен - Таратанчеффф
27.10.2010 14:52
Ти си умен и красиффф, и аз те обичам. :))))))
Жалко, че си изчерпан и вече нямаш какво да кажеш по същество.
цитирай
35. анонимен - ХА,ХА,ХА,......" ....ФИАСКОТО, НА АМЕРИКА".....ХА,ХА,ХА,ААААА....
27.10.2010 14:56
ЛЕ,ЛЕ .......ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ГО ЧАКАТЕ ТОВА "ФИАСКО",И.....ВСЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА!
СССР СЕ ОТИДЕ .../БОГ ДА ГО ПРОСТИ/.......АМЕРИКА ,НЕ ЩЕ... И ТОВА СИ Е.!!!
ПОЛУЧАВА СЕ , КАТО ПРИКАЗКАТА ЗА ЛИСИЦАТА И КОЧА....!
СИГУРНО ,ЗА ТОВА ПРАЩАТЕ ДЕЧИЦАТА СИ В АМЕРИКА.....ЕГА ,ПАДНЕ НЕЩО....!
/от коча имам предвид/
цитирай
36. анонимен - Белчо Дончев
27.10.2010 14:59
Във войната между световната войнстваща колективна некадърност и простотия - наречени "левичарство", и на отделните човешки личности като единствени деца на Разума - наричани с омраза "десни", за съжаление Разумът непрекъснато губи територия. Причината е проста: левичарството има ясни и лесни послания: "Мрази Америка! Мрази Буш! Мрази богатите! Мрази десните! Мрази мислещите!...". Левичарството е омраза на некадърника към всичко, което той не е и така нареченият "световен пролетариат" е блестяща илюстрация. На левичарите е невъзможно да живеят без идеология. Защото идеологията замества необходимостта от мислене. Няма дясна идеология, нали?

И ето, че световният некадърник измисля и налага на практика Закон за политическата коректност. Този закон забранява на човекът да нарича некадърника некадърник. Този закон на практика му сваля гащите, и когато го такова левичар, той няма право да каже, че го е таковал левичар, защото ще е политически некоректно. Защото, казват те, тебе може да те такова всеки, не само левичар. Освен това не всички левичари са те таковали, нали?!...Да, ама като е левичар? Да изчака кротко да дойдат да го таковат и останалите ли?

Та според този закон той може да кажеш само - Мене ме таковаха!, следствие което изявление не може да се търси отговорност от насилника, защото законът забранява идентификацията! Простете за примера, защото той е политически некоректен! Под таковане нямам предвид нищо сексуално, както си мислите, имах предвид съвсем други действия като: набиха, окрадоха, лъгаха, измъчваха, заблуждаваха, взривяваха и още каквито се сетите, заместени с универсалният български глагол - таковаха.

Нещата трябва да се наричат такива, каквито са. В противен случай ще живеем като къртици - слепи и безмозъчни за заобикалящата ни светлина. И също толкова удобни, доколкото ни натикват под земята...

Оги, както винаги блестящ!
цитирай
37. ianchefff - смешников 34,
27.10.2010 15:12
радостното е, че ти имаш какво да кажеш.
:)))))))
цитирай
38. анонимен - "Не всички терористи са мю...
27.10.2010 15:55
"Не всички терористи са мюсюлмани, но почти всички терористи са мюсюлмани" - това не е цитат на Фалачи, а световен израз, който съм срещал в десетки форуми. Като "За едни терористът е терорист, за други - борец за свобода". Така, че не лъжи. Не Фалачи, а май Дъскарев ти е бръкнал в здравето, а? ТИ си комунистическата пачавра, но си и нещо по-лошо - ти си ислямо-левичар по блестящия израз на Дъскарев. Срам си ти за цивилизацията, защото съзнателно помагаш на ислямските терористи.
Поздрави на Дъскарев, великолепна и смела статия!

Няма левичар, осъзнал грешката си. Книгите й съм чел, щом знам откъде е цитата, който Дъскарев не посочва, че е неин, а си го приписва смело без посочване автора му. Даже ги знам наизуст книгите й, ако искаш да знаеш.
Не мога да ти посоча "една грешка" в книгите й, и не защото няма такива. Цялата й теза е сбъркана, но ти това не го знаеш и няма как да го знаеш, защото не разбираш нищо от думите й. Тя е като един Сидеров и Боко Борисов, взети заедно, само че в рокля - "бивши" комунисти, обърнали гъза в съответната посока на Запад, защото сега слънцето им изгрява оттам, а не както допреди двайсет години, от североизток. И не ми е бръкнала в здравето, ама никак даже.
Само в едно си прав - че в Европа все повече и повече хора преоткриват шашавите тези на такива комунистически пачаври като Фалачи - Герт Вилдерс, Шведски демократи, Британска национална партия, Йобик в Унгария, Сидеров и Боко в България, и ти, също така, и автора Дъскарев и той, също така. Янето и неговия помак-благодетел също преоткриват Фалачи. Много сте, верно е. Ако се съберете заедно, площада пред Невски ще прелее. Може и Орлов мост пак да запълните, като на онзи митинг през 1990-та, сещаш ли се? Сещаш се, няма начин.[/quote]
цитирай
39. анонимен - Т.С.
27.10.2010 16:03
До № 32 - Нищо не си разбрал - Хуан Уилямс беше изгонен от радиото си именно заради политически некоректно изказване. Цяла Америка това коментира, само ти не знаеш. Същият веднага беше нает на работа в дясната Фокс нюз с 2 млн. долара годишна заплата. Каква институция кого е махнала? И къде Дъскарев подкрепя Фалачи, Сарацин, Вилдерс и пр. Той просто иска да докаже тезата си за политкоректността като нещо зло. Това разбира се е смелост и прави чест на Дъскарев. За Буш си прав, но статията изобщо не е за това. Неподготвен си и малко знаеш.
цитирай
40. анонимен - дано свърши това
27.10.2010 16:27
Истина е, че журналистите са напълно необективни.Води се целенасочена пропаганда.Политическата коректност и мултикултурните глупости са завладели света и са промили мозъците на хората.Европейската култура и ценности са поставени под въпрос и се самоунищожават сами.Говори се за уважаване на разнообразието на хората, а всъщност цели нации изчезват в демогравски срив.Модерно е да се обвинява в дискриминация и расизъм.Прогейски и антибългарски комисии се въдят като мухи и печелят мръсни пари. Истински геноцид спрямо европеидните хора, без които световният прогес е невъзможен ...
цитирай
41. анонимен - Do 38
27.10.2010 16:44
анонимен написа:
"Не всички терористи са мюсюлмани, но почти всички терористи са мюсюлмани" - това не е цитат на Фалачи, а световен израз, който съм срещал в десетки форуми.

Е как да не е цитат на Фалачи? Ето ти и съответният откъс от последната й книга, публикуван именно заради този цитат в един български нацистки сайт:

http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=2053

Това, че преводачът на последната й книга "Интервю със себе си. Апокалипсис" е друг, не означава, че цитатът не е неин.


анонимен написа:
Като "За едни терористът е терорист, за други - борец за свобода". Така, че не лъжи. Не Фалачи, а май Дъскарев ти е бръкнал в здравето, а? ТИ си комунистическата пачавра, но си и нещо по-лошо - ти си ислямо-левичар по блестящия израз на Дъскарев. Срам си ти за цивилизацията, защото съзнателно помагаш на ислямските терористи.
Поздрави на Дъскарев, великолепна и смела статия!

Видя се от откъса по-горе, че не аз съм лъжецът.
Какъвто авторът тук, такива са му и феновете, като две капки вода сте си лика-прилика.
цитирай
42. ianchefff - смешно забавни анонимен 41,
27.10.2010 16:56
цитатът е: "Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани".
И не е на Ориана Фалачи, а на саудитския журналист Абдел Рахман ал Рашид. В статия, публикувана във вестника му "Ашарк ал Асат".

Този цитат е публикуван в нейната книга, тя просто цитира, не е нейна точно тази мисъл. Не че не я споделя, разбира се. Но ти си виж нивото, пускаш линк, който уж да подкрепи измислиците ти, а сам си го набутваш.

Т.е. ти освен, че си глупав си и лъжец. Което е и разбираемо, повечето ислямо левичари са изпечени лъжци.
цитирай
43. анонимен - пак до 38
27.10.2010 16:59
Дължа ти уточнение, и не за друго, а заради истината.

В този откъс от "Интервю със себе си. Апокалипсис" комунистката Фалачи цитира тези думи като авторски на саудитския журналист Абдел Рахман ал Рашид от негова редакционна статия в "Ашарк ал Асат". И още - Абдел Рахман ал Рашид пише буквално следното:

"Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани".

докато авторът Дъскарев тук политкоректно видоизменя думите му, добавяйки "почти":

"Не всички мюсюлмани са терористи, но ПОЧТИ всички терористи са мюсюлмани"

Защо Дъскарев видоизменя този наистина станал световноизвестен цитат, с това "почти"?
Да не би да е защото ако бъде опроверган с примери, да може да се измъкне с политкоректното "аз не казах всички, а ПОЧТИ всички"? А иначе лесно се скандира "долу политическата коректност". Дали Дъскарев може да скандира това срещу Джордж Буш, който публично заяви, че Америка НЕ ВОЮВА с мюсюлманите и исляма?
цитирай
44. ianchefff - и понеже, смешни анонимни 41 сам си го набута,
27.10.2010 17:00
ето още цитати от книгата на Ориана, дето тук някои я знаели наизуст и т.н.
Цитатът е от книгата на Фалачи, но тя отново цитира саудистския журналист, който е мюсюлманин.
Ето какво казва той:
"Факт е, че не всички мюсюлмани са терористи, но също така е факт, че всички терористи са мюсюлмани.
Тези, които взеха за заложници децата от Беслан са мюсюлмани.
Тези, които отвлякоха и убиха дванайсетте непалци, са мюсюлмани.
Тези, които взривиха луксозните жилищни комплекси в Риад и Кхоба, са мюсюлмани.
Тези, които отвличат заложници и ги колят, са мюсюлмани.
Тези, които осъществяват самоубийствени атентати, са мюсюлмани.
Бин Ладен е мюсюлманин. Нищо ли не ни казва това за нас самите и за нашето общество?".
И по-нататък: "Шейх Юсуф ал Карадави, баща на две деца, които, пазени от английската полиция, учат в невярната Великобритания, оправдава или направо възхвалява убийствата на цивилни американски граждани в Ирак. Питам се как би погледнал в очите майката на Ник Бърг.
Питам се също как си представя, че могат да му повярват, когато заявява по телевизията, че ислямът е мирна, състрадателна и толерантна религия.
Ние, мюсюлманите, сме болни. Наистина болни, и болестта ни е много сериозна. Трябва да я лекуваме.
Бедата е, че за да бъде лекувана една болест, тя първо трябва да бъде открита, трябва да си признаеш, че я имаш. Но никой не го признава. Никой не казва, че е болен".
И накрая: "Ние няма да изчистим името си, ако не признаем, че тероризмът е едно изцяло ислямско зло.
Няма да можем да освободим, да реабилитираме нашата младеж, ако не се противопоставим на шейховете, които, за да постигнат някаква идентичност, позират като революционери, по-скоро като псевдореволюционери, и изпращат на смърт чуждите деца. Но собствените си деца изпращат на обучение в американските и европейските университети...".
цитирай
45. анонимен - Таратанчеффф :))))
27.10.2010 17:05
О, Таратанчев ме разобличил, своевременно :))))

Благодаря ти, Таратанчев, но точно по същото време пишех точно същото на ан. 38.
Така и така е станал разговор за авторството на тези думи, да уточниме и това - дали са на Фалачи, както аз погрешно съм запомнил, или на саудитския журналист Абдел Рахман ал Рашид, и в двата случая НЕ СА на достопочитаемия г-н Дъскарев, още повече пък допълнени с това "почти".

А че съм глупав, то е ясно, щом още продължавам да ти пиша на теб, дето нямаш нищо за казване по същество.
цитирай
46. ianchefff - Смешников,
27.10.2010 17:15
ти "погрешно" с запомнил???
Не е за вярване. Нали ти беше този, дето знаел книгите на Фалачи наизуст???
Аз каквото имам да казвам го казвам, баце. Клоуни и палячовци като теб просто ме развеселяват.
Да видим ти какво казваш по същество... Общо взето нищо. Изсмукани тези, издишащи отначал докрай. Браво, браво. Но пък е забавно, както казах, така че продължавай.
Я се огледай, да не би и нещо друго да не си дочул, донеразбрал, донезапомнил. Айде и като се поправиш пак заповядай.

И още нещо анонимни ислямо левичарю.
Цитирам ти tull, но не от текста, който е написал, а от негов коментар, по-долу:
"За bilingual - обобщенията са вредни, но ето ви едно вярно обобщение - не всички терористи са мюсюлмани, но почти всички терористи са мюсюлмани."

Не смятам, че има някаква претенция за авторство от страна на tull тук. Но явно бетонната топка на раменете ти не ти позволява да мислиш. Ако прочетеш целия му коментар 10, съвсем ще разбереш как си се насрал, но това си е твоя работа.
цитирай
47. анонимен - Таратанчеффф
27.10.2010 17:27
Скъпи Таратанчев, както вече писах, явно съм много глупав, щом продължавам да ти отговарям :)) Няма нужда да ми цитираш думите на Дъскарев до bilingual, защото именно от тях тръгна разговора за авторството на това невярно и политкоректно видоизменено от Дъскарев обобщение, с добавянето в него на "почти".

Така и така си влязъл в онзи наци-сайт, а разгледа ли го? Извън възторженото им публикуване на откъса на комунистката Фалачи с този цитат, видя ли и другите им публикации? Те, все пак, също като теб и Дъскарев са върли фенове на Фалачи и нейните безумни бръщолевеници. Същите тези наци-та, например, са върли фенове и на "великия славянин", виж ето тук:

http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=2467

За нацитата той е Спасителят именно от исляма и мюсюлманите, а всички, които сме срещу него, сме мило квалифицирани като "... подгъзуващи на Запада източноевропейски мекерета." Ей това са ти съмишлениците, на теб и на г-на Дъскарев, не моите. Виж ги, и им се полюбувай.
цитирай
48. анонимен - Радо
27.10.2010 17:29
До № 43 - Естествено, че цитатът не е на Фалачи, както те разобличи Янчев, а ти лъжеш и после се измъкваш заради "истината". И защо Огнян Дъскарев да не вмъкне "почти", като това е самата истина - съвсем не всички терористи на света са мюсюлмани, но ПОЧТИ всички наистина са. И точно заради това вмъкване Дъскарев изобщо не си противоречи с Буш. Глупак си ти и лъжец.
цитирай
49. ianchefff - Смешников,
27.10.2010 17:41
специално за тебе, аз нямам нищо общо с национализма в този му вид. Ако, случайно разгледаш блога ми ще видиш, че и с този славянин нямам нищо общо.
Но, разбира се, не смятам да се самоцитирам, не и за тебе.

А и вече стана ясно на всички нормални тук, че си глупак и лъжец. Ей нямаш умора, а?

Освен това, в последния си коментар не споменаваш, че нямам нищо за казване.
Поправи се в следващия си такъв, щото требе а се поддържа нивото, нал тай?
цитирай
50. анонимен - Белчо Дончев, ……. левичарството ...
27.10.2010 17:42
анонимен написа:
Белчо Дончев,
……. левичарството има ясни и лесни послания: "Мрази Америка! Мрази Буш! Мрази богатите! Мрази десните! Мрази мислещите!...". Левичарството е омраза на некадърника към всичко, което той не е ……..

………
Така е, а доказателството е в есетата на Дъскарев , в които изобщо няма политически тези. Дори и там опонентите му левичари го обявяват за слаб есеист, за плагиат!? И там и тук прозира омразата, че не са на нивото му. Или желанието им, ако не могат те да пишат като него, той да пише като тях.
Е да, ама не. 


Белчо Дончев написа:

Нещата трябва да се наричат такива, каквито са. В противен случай ще живеем като къртици - слепи и безмозъчни за заобикалящата ни светлина. И също толкова удобни, доколкото ни натикват под земята...


Абсолютно! Подмяната на езика е първа стъпка към опростачване, обезмозъчаване, мачкане, заробване. Кражбата не може да се нарича „присвояване”, измамата – „неточно осведомяване”, грабежът – „отнемане”, рекетът – диалог или „предложение”. Лъжата не е „политически коректен изказ”!

Казаното преди 25 века: „КОГАТО ДУМИТЕ ГУБЯТ СМИСЪЛА СИ, ХОРАТА ГУБЯТ СВОБОДАТА СИ” важи и днес.
Още веднъж поздравления на О.Д. и на Б. Дончев за откритото и ясно говорене. Симеон
цитирай
51. анонимен - Саша
27.10.2010 17:50
Не по темата бих искала да кажа нещо: много ми харесва как Огнян Дъскарев се отнася от години с ругателите си тук и в други форуми. Той им казва /вероятно/ - мога да смачкам, т.е. да ви изтрия, но им позволява да го ругаят с неподражаемо презрение, защото сигурно според него те са такива нищожества, че дори не заслужават да бъдат смачкани/изтрити. Много ми допада такова достойнство, съчетано с презрение.

За статията - необичайно смела и откровена, повече дори и от предишните. Не съм съгласна с всичко, но за да напишеш и да се подпишеш под такъв текст, действително се иска смелост и чест.
Браво г-н Дъскарев!!
цитирай
52. анонимен - #########################################################
27.10.2010 21:53
Огнян Дъскарев написа:
водачите на Западна Европа се страхуват да назоват истинската причина за провалената интеграция на ислямските имигранти - тяхното нежелание да се впишат в западния живот.



какво значи "интеграция"= вписване в западния живот? какво значи "западен живот"? защо авторът имплицитно допуска избор дали да се подчиниш на закона като всеки друг в дадена общност? къде остава СВОБОДАТА на избора според автора? - свободата да избираш собствените си ценности?

каква е разликата според автора между интеграция и асимилация?

Огнян Дъскарев написа:
Несъмнено не само циганите са виновни за бедите на страната. Българският народ, не политиците, е отговорен за всички нещастия и успехи на страната си, но това също е политически некоректно да се огласява


с какво бачо е причина и поради това отговорен за постчпки и деяния на други?! малко-много по Вишински звучи тази теза.

избирателят не носи отговорност за кадърността/некадърността и поведението на ВалТопло или РумЗапалка, Дим Абаджиев, станишев, Гоце, а чисто и просто си страда от тях като последица от направен избор.

всеки политик носи лична отговорност за поведение, постъпки, безделие. това, че журналята пишете абстрактни текстове иили конкретни, според Вятъра на промените на банковите ви сметки, е друга тема. Ама да се замазва всичко така абстрактно с изрази като "БЪЛГАРИНА", "БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", ни е познато от недалечното минало. Може би удобно, но неистинно.
цитирай
53. ianchefff - анонимен 52,
28.10.2010 09:49
избирателят носи "отговорност за кадърността/некадърността ".
Виж, при бай Тошо не носеше. Защото наистина не зависеше от него. Но сега зависи. И трябва да се мисли преди да се гласува.
Колкото до "абстрактните текстове", има си, т.е. би трябвало да си има определено ниво на интелигентност у читателя. Не мове всеки текст да е супер лесно смилаем, за да бъде разбран от всеки галфон. Няма и смисъл.
Сорка.
Относно асимилацията, ако тези които се страхуват от асимилация си стояха в техните "високо уредени" държави, нямаше да им се налага да се интегрират или да бъдат асимилирани. Но те се натискат да живеят в Европа и Щатите. Е, там си има правила, които са за всички. Демокрацияата дава свобода, но изисква отговорност.
цитирай
54. sparhawk - честно казано
28.10.2010 10:20
аз предпочитам политическата коректност пред откровено расистки, ксенофобски, хомофобски и насочени против дадена религия текстове, като ми е малко трудно да разбера защо авторът на статията яростно напада всеки, който критикува американските военни и настоява с тях да сме "политически коректни", но е смята, че други политически и обществени сили е редно да ги сечем с голямата секира.
От друга страна обаче именно защото съм много либерален и подкрепям моделът на ЕС, смятам, че което си е вярно, трябва да се каже право куме, та в очи. Една определена група хора - няма да кажа мюсюлмани, но ще кажа ислямисти - определено не желая да се интегрира и с присъствието си застрашава всички достижения на либерализма и западната цивилизация. На същата група и се осигурява социален комфорт, на който те се отплащат на принципа на старата българска поговорка "стори добро - изяж л....о". Това е предателство към ценностите на Европа и най-вече към възрастните хора. Нека си кажем нещата в очите - парите за пенсии отиват за социални помощи за хора, които безконтролно се множат и след това тормозят хората, които ги хранят. Така правят големи групи (мисля, че точната дума е племена) от ромския етнос у нас и фанатизирани ислямистки момчета, които по цял ден нищо не работят и почват да мислят глупости.
Важно е да се отбележи, че нито всички цигани, нито всички мюсюлмани са такива и в този смисъл политическата коректност е важна и необходима, тъй като без нея е много лесно да се обявят "всички критяни за лъжци". Важно е също да се отбележи, че мултикултурният модел не е лоша идея сама по себе - чудесно е хората по света да си общуват, хубаво е в страните да има всякакви хора - например много велики французи са от американски произход, а всеки, който е бил на китайски ресторант знае, че може да хапне там вкусно и евтино. Както прочее и в лафка за дюнери.
Именно заради тези работливи хора обаче трябва да се тегли чертата между тях и нарушителите. Като последните си понесат последствията.
цитирай
55. tull - Благодаря на Белчо Дончев, Симеон, Янчев и Саша за мненията.
28.10.2010 10:58
Sparhawk, американската армия, като всяка друга армия, е отговорна за злини. Основният гарант на демокрацията в целия свят, обаче, е именно US Army. Не го разбирате, защото сте политически коректен.
Ето и становище на Виктор Дейвис Хансен, известен консервативен наблюдател:

Do not, under any circumstances, associate global terrorism with Islam -- despite the countless terrorist operations that have been carried out worldwide by Muslims since Sept. 11, 2001. If Muslims must be mentioned, it should only be in the context that a tiny number, without support and often due to past oppression, commit such terrorism -- earning the furor of the Muslim community at large. Do not end up like Juan Williams of NPR, who was fired for his candid remarks. For insurance, talk ad nauseam about Timothy McVeigh and the Oklahoma City bombing as proof that white male Christians blow things up just as frequently.

http://www.realclearpolitics.com/articles/2010/10/28/american_groupspeak_107756.html
цитирай
56. анонимен - до автора
28.10.2010 12:49
Интересува ме какво е отношението ви към присаединяването на Турция към ЕС?
цитирай
57. анонимен - ###################################
28.10.2010 16:54
ianchefff написа:
избирателят носи "отговорност за кадърността/некадърността ".
Виж, при бай Тошо не носеше. Защото наистина не зависеше от него. Но сега зависи. И трябва да се мисли преди да се гласува.
Колкото до "абстрактните текстове", има си, т.е. би трябвало да си има определено ниво на интелигентност у читателя. Не мове всеки текст да е супер лесно смилаем, за да бъде разбран от всеки галфон. Няма и смисъл.
Сорка.

тонът ти е излишно саркастичен, но ти отговарям, защото имаме някои допирни точки.
да, изисква демокрацията отговорност, но ББ си носи лична отговорност за действията, а не хората, които са гласували за обещания - основна теза, за която няма какво да спорим.
и аз считам, че като решиш да се установиш някъде за продължително време или за постоянно, сам преценяваш дали ти харесва и доколко би се самоинтегрирал. Много хора, българи от поне средно ниво, считат обаче, че важното е парички да падат, Германия, Щатите, Канада и пр. били хубави страни, ама да ги нямало местните... Така че да се говори за интеграция, има поводи много. Проблемът с циганите не е в липса на интеграция, а ниво на мислене. Както впрочем и у мнозинството.

Пропускам назидателния ти тон на разбирачев на "абстрактни" текстове, личи си, че нямаш опит с абстракни текстове, щом определяш този тук за умствено предизвикателство.

Лицемерието, все едно как ще се етикетира, е неприемливо и иска да му се съпротивляваме. Но с издържани тези.

Но да замениш лични обиди от типа "ти си прос" с "политически коректен" е по-скоро за Стършел.
цитирай
58. анонимен - до автора (2)
28.10.2010 20:24
Интересува ме какво е отношението ви към присаединяването на Турция към ЕС?

Попитих ви нещо още наобяд. Чак пък толкова ли е трудно да кажете две думи конкретно?
Имате ли въобще позиция по конкретен политически въпрос, или само общи приказки?
цитирай
59. анонимен - Do 58
28.10.2010 21:29
A ti za6to pita6? Toi da ne e dejuren na monitora, 4e da ti otgovaria vednaga. 4akal bil "ot obed!"

Nepopravimi ste komunistite. Vse niakoi vi dlqjen. Nikoga da vi raboti, a vie da rqkovodite. Nie da vikame ura, a vie da mahate ot tribunite. Zadqljitelni sabrania, zadaljitelni manifestacii. Sega niakoi vi bili dlqjen da vi otgovaria o6te na obiad!
Da ne si rabotil v miliciata?

Az ne bih otgovoril na pitane v stil RAZPIT! Ne viarvam i g-n Daskarev da vi okaje tazi 4est.
цитирай
60. анонимен - Do 58
28.10.2010 22:18
Наивнико, не чакай отговор. Г-н Дъскарев отговаря само ако преди въпроса си написал кодовите думи "Браво!" и "Текстът Ви е прекрасен!". Може да пробваш и с други подобни думи по дух, например "Статията Ви е необичайно смела и откровена!".
Успех, в питането :)))))))))
цитирай
61. tull - Не се интересувам особено от това и ...
29.10.2010 19:45
Не се интересувам особено от това и мнението ми няма значение, освен за мен и приятелите ми. Но според мен 70-милионна азиатска ислямска страна няма място в ЕС. Заради това европейците протакат десетки години приемането и. Ще бавят още десетки години, несъмнено. Това е добре, защото Турция не трябва да бъде превръщана във враг, силна е. Затова и Бг не трябва открито да и отказва. Борисов правилно подкрепи този могъщ съсед. Но от него нищо не зависи.
Интересува ме какво е отношението ви към присаединяването на Турция към ЕС?[/quote]
Попитих ви нещо още наобяд. Чак пък толкова ли е трудно да кажете две думи конкретно?
Имате ли въобще позиция по конкретен политически въпрос, или само общи приказки?[/quote]
цитирай
62. bilingual - само един коментар по повод изка...
31.10.2010 13:19
само един коментар по повод изказването на Меркел. Ако сте напълно съгласни с нея, значи или не сте живяли в Западна Европа или дори не сте били там за повече от няколко дни. Да се заяви, че интеграцията на мюсюлманите се е провалила е да се зачеркне изцяло съдбите на милиони интегрирали се такива в Дания, Германия, Франция, Холандия и т.н. Конкретно за Дания мога да кажа, че имигранти от Близкия Изток (които вече имат деца и внуци съответно първо и второ поколение датчани) представляват значителна част от малкия бизнес и са успели да установят себе си тук съгласно местните закони и порядки.
Друг безспорен факт е, че за не-европейци е изключително трудно напълно да се интегрират където и да било в Западна Европа предимно заради огромната разлика в начина на живот. И въпреки това, тези страни продължават да приемат такива хора и един ден Меркел (а и Саркози) се събуждат и се осъзнават за създалите се такива гета, където дори местният език не е говорим.
За това, соченето с пръст и обобщаването няма да доведе до нищо добро. Така се вреди на тези, които са успели да се установят в съответната държава и по никакъв начин не помага на тези, които не са успели или тепърва им предстои.
цитирай
63. libertybell - Оги, знаеш какво мисля за
31.10.2010 20:02
"политическата коректност" и затова няма да се изненадаш, че статията ми харесва!
Поздравления и до скоро виждане!
цитирай
64. monarchism - Толерастите трябва да се изолират ...
01.11.2010 10:35
Толерастите трябва да се изолират от политиката, но комплексите от ВСВ са все още живи.
цитирай
65. tull - Liberty ,
02.11.2010 06:45
благодаря ти и до скоро!
цитирай
66. анонимен - Благодаря.
13.12.2010 23:06
Поздравления, от години не съм чела нещо толкова живо, смело и оригинално. Благодаря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1960435
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031