Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 16:12 - Девет години на успех, злорадство и лъжи
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 42416 Коментари: 124 Гласове:
8

Последна промяна: 11.09.2010 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

Преди девет години бяха извършени терористичните нападения в САЩ, най-големите в историята. Последваха девет години на успех – до днес в САЩ няма никакъв терор.

 

Преди девет години бяха извършени терористичните нападения в САЩ, най-големите в историята. Последваха девет години на успех – до днес в САЩ няма никакъв терор. Заслугата за това е на Джордж Буш, който опази Америка от ислямистки тероризъм.  /При  20-месечното управление на Обама досега бяха разкрити два сериозни опита за терор/. Решителността на Буш, който светкавично унищожи два терористични режима в Афганистан и Ирак, както и силно засилените вътрешни мерки за сигурност, са основната причина за деветгодишното спокойствие в САЩ. Буш стратегически пренесе войната с тероризма от САЩ в Ирак, където бяха ликвидирани десетки хиляди ислямистки терористи и врагове на Америка. По този начин беше нанесен болезнен и силен удар по световния терор. Войната в Ирак, обаче, се превърна оправдано или не, в изключително противоречиво военно и политическо действие, което причини големи загуби за американската армия и хазна, влоши представата на света за Америка и разруши рейтинга на предишния американски президент. Но това е друга тема. /Успехът на Америка във войната с терора предизвика завист в левицата. Известният ляв коментатор Фарид Закария наскоро писа в лявото издание „Нюзуик”, че властите са „преувеличили” 11 септември със създаването на „огромен” апарат за сигурност. Този анализатор едва ли би имал смелост да напише това в първите месеци и години след нападенията, да не говорим, че демагогски не споменава, че именно благодарение на апарата за сигурност, в Щатите вече девет години няма тероризъм. Не се съмнявам, че такива като него първи биха хвърлили камък срещу властите, ако недай си Боже, системата за сигурност в САЩ се пропука/.

 

За съжаление, вече девет години злорадството и лъжите съпътстват атентатите от 11 септември 2001. Френският, уж десен вестник „Монд” на 12 септември 2001 излезе с лицемерното заглавие „Днес ние всички сме американци”. Два дни по-късно, обаче, когато телата на жертвите още не бяха изстинали и развалините на кулите продължаваха да димят, същото издание най-вероятно първо в света лансира тезата, че американската външна политика е виновник за трагедията. Точно така до днес стотици милиони хора по света прикриват злорадството си от нещастието на Америка – те твърдят, че случилото се на 11 септември е ужасно, но причината е дългогодишната външна политика на САЩ. Според тях, ЦРУ „създало” Бин Ладен и талибаните в Афганистан. Вярно, е че през  1979 – 1989 Щатите подкрепяха широката съпротива в Афганистан против съветската окупация. Но това беше напълно оправдано, защото бе част от студената и не толкова студена война против световната агресия на СССР. Америка тогава победи и разгромената червена армия безславно напусна Афганистан през февруари 1989г. след като загуби 15 хиляди войници и офицери и изби около един милион цивилни афганистанци. Бин Ладен в онези години е бил никому неизвестен, включително и на ЦРУ, участник в съпротивата против Кремъл. Той и талибаните се появиха на картата на терора, по-късно, в средата на 90-те в Судан и Пакистан при управлението на Беназир Бхуто и ЦРУ няма нищо общо с това.

 

Освен в света, злорадството от нещастието на 11 септември е широко разпространено и в България. Огромен брой българи са убедени, че трагедията на 11 септември е голяма, но вината е в самата Америка. Неприятното е, че български медии разпространяват тази теза вече девет години. Например, на 11 септември 2010  външнополитически коментатор на БНР, заяви, че за американците е „удобно” да обясняват нападенията с религиозния фанатизъм, сякаш не именно това е причината. Примерите за злорадството на българи и български медии /левите, антиамерикански вестници  „Сега” и „Атака” са активни в тази насока/  за американското нещастие на 11 септември за безбройни и безкрайни.

 

Друго грозно явление, съпътстващо терористичните атаки са безумните лъжи и конспиративни теории, според които американското правителство е организирало 11 септември, за да има предлог да нападне Афганистан и Ирак, да произвежда и продава оръжия, да установи диктаторски режим в САЩ и пр. Френският комунист Тиери Мейсън е от основните  разпространители на тази теза. Той написа книгата „Ужасната измама”, в две части, много популярна в света и в България, където беше издадена два пъти. Поддръжниците на това безумие са по-малко от злорадстващите в света, но и те са милиони. Например, през юли 2003 в социологическо проучване се оказа, че 20% от германците вярват, че американското правителство е пряк организатор на нападенията от 11 септември! В България и по света, включително в САЩ също има много такива третокачествени хора /не мога да ги определя по друг начин/, като тези 20% третокачествени германци. Достатъчно е да се разходи човек из българските и международни форуми и сайтове, за да се убеди в това. Електронният форум на „Сега” е шампион в българската мрежа, а познати третокачествени българи, поддържащи безумната теза са Георги Ифандиев, Волен Сидеров, Андрей Слабаков, някакъв си полумузикант Део, и т.н.

 Но злорадите, третокачествени българи бяха крайно неприятно изненадани през 2007г., когато българката Мартина Балева представи тезата си, че в Батак през 1878 в действителност не е имало никакво турско клане, а е главно измислица на българските историци. Твърденията на Балева, впрочем напълно несъстоятелни и вече забравени, бяха подигравка с българската национална трагедия. Известните антиамериканци – професорите по история Божидар Димитров, Георги Марков и Иван Илчев, журналистите Велизар Енчев и Мартин Карбовски и много други противници на САЩ,  с право бяха възмутени.

 

Ето как третокачествените българи разбраха колко е хубаво да злорадстват и да се гаврят с чуждото нещастие, с националната трагедия на Америка.

 Някакъв американски имам наскоро реши да построи ислямски център и огромна джамия за 100 млн. долара, на метри от някогашните кули, където именно в името на исляма бяха убити хиляди хора. За нещастие той е подкрепян от Обама, от Блумбърг, кмет на Ню Йорк и като цяло от американската левица.  Според тях джамията означава толерантност и мирно съвместно съществуване на религиите. Всъщност ще се случи точно обратното – враждебността между двете религии ще се засили, защото световните ислямски радикали ще приемат джамията като тяхна победа и слабост за Америка. Мисля, че джамията никога няма да бъде построена на това място, защото 70% от жителите на Ню Йорк са против.  Друго крайно проявление във връзка с деветгодишнината от 11 септември е намерението на американски свещеник да изгори корана. Свещеникът не изгори корана /засега/, но в Пакистан и Афганистан предварително беше изгорено знамето на САЩ. Американското правителство е свикнало с такива прояви /във Франция, Гърция, Сърбия, Палестинската автономия, Индонезия/ често горят американски знамена/ и не реагира.

 

11 септември 2001 е национална трагедия на Америка,  но тази дата за света е спорна и винаги ще разделя хората. Поради една горчива истина -  мнозинството от хората по света считат че най-силната страна е противоречива и несправедлива сила.  




Тагове:   успех,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Всяка оригинална теза е интересна
11.09.2010 16:23
Аз пък поддържам тезата, че зад това стоят банкерите около Ротшилдови
цитирай
2. анонимен - Някой
11.09.2010 16:49
Поредна безумна глупост от Дъскарев. Безумията и тъпотиите в тази статия са толкова много и се застъпват, че ми е трудно да кажа кое безумие или тъпотия са най-големи.
цитирай
3. mileidi46 - :(((((
11.09.2010 17:00
Nari4ate uspex voinata na Amerika po sveta???I si vqrvate?? I za6to ne otkrixa devet godini ve4e Ben Laden??Dori ne se spomenava? Namerixa i ubixa Milo6evi4,Sadam..i mogat da namerqt vseki koito si poiskat!!!
Tvurde nepodplateni tvurdeniq imate!!Ne oskvernqvaite smurtta na nevinnite zaginali v tozi den..Ot 5 godini sum v Italiq i se vodqt neprekusnato predavaniq s 4asove po televiziqta,diskusii s injineri,fizizi i xilqdi profesionalisti ot konstruktor do pilot...nikoi ne potvurdi Va6ata versiq..I nai sme6noto e,4e 4 samoleta ostavat nekontoliruemi...nezabelqzani...(dori zvu4i sme6no) nad teritoriq deto pile ne moje da prexvrukne......Sme6no i jalko...Jalko za zaginalite nevinni xoriza..A nie si zaslujavame 4ipovete...
цитирай
4. анонимен - От не-левичар
11.09.2010 17:08
Текстът на Огнян Дъскарев е както винаги пристрастен, неточен, непочтен и измамнически. Американофилията на този човек е досадна и грозна.
цитирай
5. анонимен - Да,
11.09.2010 17:32
глупостите на Дъскарев са огромни и краи нямат. Дори не трябва да го разоблицхавам.
цитирай
6. анонимен - Поздравления, Оги!
11.09.2010 17:55
Ще те подкрепя с една своя епиграма срещу червените драскачи:

"Има много български ребуси,
но един е с най-дълъг стаж:
мнозина,
вместо от себе си,
са недоволни от САЩ..."

)))
цитирай
7. mamkamu - +
11.09.2010 17:56
Някои българи се радват на случилото се на 11-09, както ония палестинци които танцуваха по улиците в безумно веселие тогава. Още не мога да забравя кадрите...
цитирай
8. анонимен - Sever
11.09.2010 17:58
Статията на Дъскарев е много глупава,спор няма. Но, няма проблем, текстовете на Дъскарев са необикновено тъпи.
цитирай
9. анонимен - Димо Г.
11.09.2010 18:12
Баси глупостите наистина, които е подредил Огнян Дъскарев. Буш ударил тероризма болезнено и силно, хахахахахахах! Отдавна не се бях смял така. Дъскарев, изложи се!
цитирай
10. анонимен - Димитър Ганчев
11.09.2010 18:23
Статията на Дъскарев е добра, доколкото вярно описва настроенията в света против Америка. Да, господине, мнозинството от хората считат Щатите за несправедлива страна! Тук сте прав, но за всичко друго, което сте написал - не сте!
цитирай
11. анонимен - БЪЛГАРИТЕ ,СА ТЪПИ И ЗЛОБНИ....
11.09.2010 18:49
ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА СА "КЕНЕФА" НА ЕВРОПА И ДА НЕ ИМ ВЪРВИ В ЖИВОТА!
ПОСЛЕДНИТЕ 20-г.,.... МАЛКО ИМ ПРОВЪРВЯ.....ОТ РУСКИ,СТАНАХА ЕВРОПЕЙСКИ "КЕНЕФ"!
...И ТОВА Е ПРОГРЕС-ВСЕ ПАК!
НЕКА НЕ СМЕ ПЕСИМИСТИ!!!!
цитирай
12. анонимен - Дюзевич
11.09.2010 19:22
Айде стига с този 11 септември! Американците изтребиха стотици хиляди невинни хора в Ирак и Афганистан, а тоя Дъскарев изписал безброй глупости. Пфуу
цитирай
13. анонимен - Сериозно тъпа публикация, издъ...
11.09.2010 19:42
Сериозно тъпа публикация,издържана в стил "Работническо дело"
цитирай
14. анонимен - все повече се убеждавам,
11.09.2010 19:44
все повече се убеждавам, че крайнодясната седерастия е абсолютно нелечима болест, която сериозно се отразява на менталните възможности на поразените от нея...


уникално неграмотна и тъпа американогъзолизска статия...
цитирай
15. анонимен - Оги пак разлая кучетата.
11.09.2010 20:19
Другари бесепедерасти, имайте поне малко срам и замълчете поне в тоя ден от уважение към загиналите.
Поне за миг се поспрете и помислете, че всяко злорадстване неминуемо ще се върне на злорадстващия.
цитирай
16. анонимен - Дъскарев,
11.09.2010 20:35
подмазвачите никой не обича. А ти си нищо друго освен американска подлога!
цитирай
17. анонимен - Да!
11.09.2010 20:58
и 9 години само живото-спасяващи лекарства са откриват.Особено в Пенсилвания, където има колосално производство но фармацевтични продукти.
цитирай
18. анонимен - Ако ти плащат за глупостите които ...
11.09.2010 21:00
Ако ти плащат за глупостите които пишеш - евала - добър начин да искараш някой лев, ако го правиш без пари - ти си рядко безмозъчно създание,отрепка от миналото които с лека ръка подменят СССР с USA и по тази схема сте преписали статията от Работническо дело.
цитирай
19. анонимен - Много от коментиращите са прека...
11.09.2010 21:26
Много от коментиращите са прекалили със слушането на,, ЧАЛГА''
цитирай
20. анонимен - До #19
11.09.2010 21:28
Кулите са метална конструкция. Вследствие на високата температура носещите колони се деформират и рухват от собствената си тежест. Едната кула е ударена по-лошо и въпреки, че е втората ударена, рухва по-рано, защото ударът е в единия край, а не в средата. Това го знае всеки инженер, който се е интересувал от случая. Извинявам се, че не потвърдих информацията от кварталния ти клуб по интереси на БСП (К), че лично Буш е заложил взрив в основите на кулите.
цитирай
21. анонимен - Chico
11.09.2010 21:42
Рядко откровена статия, кои досега се е осмелил да обвини стотици милиони хора по света, които злорадстват заради 11 септември!!! Браво на Огнян Дъскарев!
цитирай
22. mitternacht - Айде
11.09.2010 22:10
автора да разкаже и защо аджеба рухва и WTC кула 7 и то- отново free fall.Официалните обяснения бяха някакви простотии от рода на пожар, който бил пламнал от отломки и видиш ли- кулата се сринала изведнъж.Че то тогава терористите да минат да хвърлят по една молотовка във всеки небостъргач (и гледаш всички се сриват изведнъж) вместо да губят години в обучение за пилоти и т.н.
цитирай
23. malinko69 - ......
11.09.2010 22:24
гледай това ...http://vbox7.com/play:561e4db2
цитирай
24. mitternacht - ...
11.09.2010 23:04
Гледал съм доста филми за конспирацията, която изглежда доста по-вероятна от официалните версии :) Ще ми се автора да видим какво ще измисли :)
цитирай
25. анонимен - VILI
11.09.2010 23:28
G-n Daskarev ne e li vreme malko da porazchistite levite boklyci ot komentarite na statiite si- kakto napravi Edvin v bloga si?Yjasno e,che pisachite sa predimno mladi xora,no sa zadrasteni ne po-malko ot roditelite i diadovcite si!
цитирай
26. анонимен - Болката на един десар от разбитата ...
11.09.2010 23:35
Болката на един десар от разбитата му американска мечта!Колко мъка има по този свят!
цитирай
27. анонимен - G-n Daskarev ne e li vreme malko da ...
11.09.2010 23:38
анонимен написа:
G-n Daskarev ne e li vreme malko da porazchistite levite boklyci ot komentarite na statiite si- kakto napravi Edvin v bloga si?Yjasno e,che pisachite sa predimno mladi xora,no sa zadrasteni ne po-malko ot roditelite i diadovcite si!


Цензурата най-верното оръжие на един "демократичен" десар!
цитирай
28. анонимен - za 911
12.09.2010 00:06
vsishko zaposhna po vremeto na klintun,kogato edna sgrada padna v Oklaxoma ,no
Gospodin klintun ,kaza she tova e rabota na timoti,oshte togava Gospoda ako ne ste
razbrali tova beshe purvata ataka na .........
Zashto tolkova mnogo i sega se obrusta vnimanie na pregovori megdu Izrael i Palestina?????
A ZAshto gospoga Klintun ,ogeni dushteria si za EVREIN< ANE ZA PALESTINEC
цитирай
29. анонимен - Кулите
12.09.2010 00:18
Бог да прости всички загинали и починали на тази дата!Истината ще излезе наяве.Излишно е да се обиждаме и грубиянстваме по форумите.Нека има повече фактология и истинска дискусия за тази трагедия.Защо повечето от коментарите са насочени да се обиждаме един друг.Хей БЪЛГАРИ нека бъдем единни!
цитирай
30. ianchefff - поздрави за прекрасния текст, tull.
12.09.2010 00:43
Интересно е да се отбележи, че почти всички критикуващи този текст са анонимни.
Анонимни червени боклуци.
цитирай
31. анонимен - МИТКО - МНЕНИЕ...
12.09.2010 01:57
ТАКА Е,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ 11.СЕПТЕМВРИ ВИНАГИ ЩЕ РАЗДЕЛЯ ХОРАТА... ТАКА КАКТО Е И ПРИ НАС,В БЪЛГАРИЯ - 9.СЕПТЕМВРИ И 10.НОЕМВРИ,НАПРИМЕР,ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ДАТИ НА РАЗДОРА.... КАКТО И НЕЩО ДРУГО - ДАТАТА 11.СЕПТЕМВРИ НАИСТИНА ОТПРИЩИ ПОВСЕМЕСТНО ПЛЮЕНЕ СРЕЩУ АМЕРИКА...ОТ ЗАВИСТ ЛИ,ОТ ЗЛОБА ЛИ?!...... ВСИЧКИ УПОРИТО ЗАБРАВЯТ,ЧЕ АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД НЕ Е НИЩО ДРУГО,ОСВЕН КОМПИЛАЦИЯ ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИ НАРОДИ И РАСИ НА ЗЕМЯТА.С ГНЯВ И ПЛАМ В ОЧИТЕ ПЛЮЕМ ЛИ,ПЛЮЕМ АМЕРИКА И АМЕРИКАНЦИТЕ,НО.... В СЛЕДВАЩИЯ МИГ ГОРДО ЗАПОЧВАМЕ ДА СЕ БИЕМ В ГЪРДИТЕ,ЧЕ,ВИДИШ ЛИ,ДЖОН АТАНАСОВ И АСЕН ЙОРДАНОВ,Е-ХЕЙ-Й-Й - БИЛИ БЪЛГАРИ!!! А ТЕ СА СИ ЧИСТА ПРОБА АМЕРИКАНЦИ,ХОРАТА!! АМИ ДРУГАТА ТЕМА - КОЛКО МНОГО ХОРА Е ИЗБИЛА АМЕРИКА ПО СВЕТА??...ФАКТ - ВСЯКА ИМПЕРИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ Е ИМАЛА ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА СЕ НАЛОЖИ,КЪДЕТО И ДА Е... САМО ЧЕ ТАМ,КЪДЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА УБИВАЛИ,В МНОГО КРАТЪК СРОК СА НАСТЪПВАЛИ МЪЛНИЕНОСЕН ПРОГРЕС И РАЗВИТИЕ! - СПРАВКА: ГЕРМАНИЯ,ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,АМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВКИ,УЖАС!!!!... КАКВО СЕ СЛУЧВА МНОГО СКОРО СЛЕД ВОЙНАТА ТАМ,В АМЕРИКАНСКАТА ЗОНА?! ПОСЛЕ - ЯПОНИЯ - ХИРОШИМА? ВМЕСТО ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В НАЙ-ЗЛИЯ ВРАГ НА АМЕРИКА,ЯПОНЦИТЕ КАКВО ПРАВЯТ - НАЙ-ВЕРЕН СЪЮЗНИК,ЗА ИКОНОМИКАТА ДА ГОВОРИМ ЛИ?! АМИ КОРЕЯ? АМИ ВИЕТНАМ ДОРИ,В ДНЕШНО ВРЕМЕ?! НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО - НИ НАЙ-МАЛКО НЕ СЪМ АМЕРИКАНОФИЛ,ПРОСТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ТУК И ТАМ,НА ТОЗ И ОНЗИ.... А НАШИТЕ,БЪЛГАРСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ,А?!?!?!?!
цитирай
32. ok3223 - Значи
12.09.2010 04:49
не мислещите като теб и тези, които които ти плащат са от 3-то качество.
Ама и ти, като се съди от написаното от какво качество си
За мен и болшинството около нулата. Подмазвчеството не се котира високо.
Язък за загиналите невинни в кулите нюйркски, това е голяма трагедия за САЩ.
10 пъти по-язък за загиналите и загиващи днес в Ирак и Афганистан цивилни, мъже, жени и деца, а те са вече милион, и нарастват с всеки минал ден.
Или и това не са невинни хора.
Или това не е престъпление, да избиваш с години в името на демокрацията хора, за да ги демократизираш.
Да търсиш под вола теле и терористи в Ирак и в...Афганистан.
Търсене, което чак тук ВОНИ НА ПЕТРОЛ.
цитирай
33. tull - До № 6 - Parasol
12.09.2010 08:44
Слави, благодаря! Но червените драскачи са вечни.
цитирай
34. анонимен - Иван Даскалов
12.09.2010 08:48
И аз съм треторазряден българин!И питам защо трябва да се наказва цяла страна за престъпленията на шепа терористи?Децата и те ли са такива?Ако отговора Ви е да,няма какво да добавя!извод -Вие и мамкаму се измекяри,които могат да Ви водят за носа до средата на морето!!
цитирай
35. анонимен - Тони
12.09.2010 09:11
"Буш стратегически пренесе войната с тероризма от САЩ в Ирак, където бяха ликвидирани десетки хиляди ислямистки терористи и врагове на Америка. По този начин беше нанесен болезнен и силен удар по световния терор". - Това е абсолютно вярно, малко световни анализатори го забелязаха, но това беше от основните причини за войната в Ирак. Изключителен умен ход на Буш, защото така примами световните терористи в Ирак и там ги изтреби с хиляди и хиляди. Поздрави на Огнян Дъскарев за точния анализ.
цитирай
36. анонимен - Авторът много разбира от вестници явно...
12.09.2010 09:46
Монд е автентично ляв вестник и няма нищо общо с десните. Дори имат общи страници с вестник Дума!
цитирай
37. podvodni - Г-н Дъскарев, не зная причината за ...
12.09.2010 09:59
Г-н Дъскарев, не зная причината за вашето явно сериозно изкукуригане, но не преставайте да пишете. В днешното време, когато пробиват единствено кретенясалите лумпени, Вие се явявате като един нов Тошко Козарев. Винаги ще намерите начин да разсмеете хората. Вашите писания могат да предивикат единственно смях или съжаление.

Поздрави, и дерзайте с парасол!!!
цитирай
38. анонимен - Серго
12.09.2010 10:19
Поредният отличен анализ на Огнян Дъскарев. Отличен, защото е очевидно е раздразнил "третокачествените" българи. Поздрави на Огнян за чудесното хрумване. Ами, да третокачествени сте, както са третокачествени и стотици милиони други злостни антиамериканци по света. Вашите естествени съюзници са ислямските терористи, те са вашите братя по оръжие.
цитирай
39. penchoan - Това е типична платена публикация, ...
12.09.2010 10:27
Това е типична платена публикация, в стила на бедния Уорлик. Третокачествен политически тюрлюгювеч.
цитирай
40. анонимен - ИЖГ
12.09.2010 10:30
Третокачествен си ти Дъскарев, драскач жалък!
цитирай
41. podvodni - По - добре третокачествен антиа...
12.09.2010 10:37
По - добре третокачествен антиамериканец, отколкото първокачествен глупак!
цитирай
42. анонимен - КОМЕНТАРИЙТЕ СА ...ПЪЛНИ С КОМУНИСТИЧЕСКА ЗЛОБА!
12.09.2010 10:37
БРАВО ОГИ!
ПРЕБЪРКАЙ МОЗЪЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ!
ТЕ НЕ СА "ТРЕТОКАЧЕСТВЕНИ"-БЪЛГАРИ......ТЕ СА НАПРАВО, "ДЕФЕКТНИ -БЪЛГАРИ"!
АКО БЕШЕ ПИСАЛ ХВАЛЕБСТВИЯ ЗА РУСИЯ....ЩЯХА ДА ТИ ОБЛИЖАТ ЗАДНИКА С
РОБСКА ПОКОРНОСТ И БЛАГОГОВЕНИЕ!

ПРОБВАЙ, И ЩЕ СЕ УВЕРИШ!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
43. анонимен - Съжалявам,
12.09.2010 10:49
господин Дъскарев, но ще се присъединя към тези, които ви критикуват. Абсолютно е вярно това, че никой не уважава подмазвачите, дори и тези, на които те се подмазват. Просто ги онуждат и после ги захвърлят!
цитирай
44. vmir - Не е за вярване колко много си обясняват нещата с подмазвачество.
12.09.2010 11:35
Явно подмазвачеството е върха на способностите им. Ако имам власт, ще въведа тестове за мислене преди постъпване на работа. Любителите на жълти простотии, световни заговори и обяснения чрез подмазвачество, ще ги поставям на заслуженото място, защото е явно, че им липсват принципи, които заставят хората да мислят и да избягват глупавата примитивна конфликтност.
цитирай
45. анонимен - от Радо
12.09.2010 11:37
Причината някой да се подмазва някому е почти винаги материална, в може и да има психологически причини - да се харесаш някому. Познавам Огнян Дъскарев и със сигурност знам, че няма никакви материални причини да пише такива текстове. Нито пък има психологически причини. Той само изказва мнението си, което забележете, винаги е противно на това на мнозинството, тук и по света. Кой защитава Буш и войната в Ирак тук? Това е точно обратното на подмазване, защото ОД е против всички. Същото може да се каже и за мнението му за 11 септември. Няма никакво подмазване, а само точен, жесток анализ, който, естествено вбесява комунистическо-ислямските пачаври. Като № 43, 41, 42 и повечето комунистическо-ислямска измет по-горе.
БРАВО на Огнян за смелостта му да се пише против комунистическото мнозинство!
цитирай
46. gantree - @ Tull
12.09.2010 12:20
Поздравления, статията ти е много силна.
За третото качество, малко е грубо, но е вярно. Вярно е, но пък не бива да се изговаря. В никакъв случай не го приемай като критика, просто аз ставам все по-голям привърженик на по-кроткото нахокване.
Поздрави.


п.п. по-горе прочетох в коментара на един несретник, че цивилните жертви в Ирак били "милиони" и продължавали да нарастват, сигурно към милиарди. Това е лъжа. Този човек е комунист, и затова лъже толкова наедро. Цивилните жертви в Ирак педантично се броят от такива, обикновено подобни на него левичари в Америка. Те обаче не си позволяват да лъжат толкова наедро, колкото лъже той и българските му съмишленици, защото в Америка не е евтино да се лъже, както е у нас. Цивилните жертви в Ирак от началото на конфликта до 15 август 2010 според американските противници на войната са 106 738 души. За справка:
http://www.iraqbodycount.org/database/
С две думи, няма никакви "милиони" или "милиарди" цивилни жертви на войната в Ирак.
Жертвите сред военните от коалицията до момента са 4736. Справка за тях тук:
http://icasualties.org/
цитирай
47. анонимен - Верно ли си вервате,
12.09.2010 12:32
седерасти, че това не е подмазване? Какво е всъщност един такъв панегирик към най-силните? Любов необяснима? Айде стига, бе! И нямало милиони и милиари жертви в Ирак и Афганистан? Тъпако Гантрий, ти изобщо слушаш ли, гледаш ли, четеш ли? Ма що ли питам - то такива като вас някога бяха в първите редици на БКП и са си развили навиците да викат за силния на деня!
цитирай
48. gantree - :)))
12.09.2010 12:40
анонимен написа:
Айде стига, бе! И нямало милиони и милиари жертви в Ирак и Афганистан? Тъпако Гантрий, ти изобщо слушаш ли, гледаш ли, четеш ли?

Добре, възвишен комунистически гений, кажи ми колко точно милиони и милиарди са цивилните жертви в Ирак и в Афганистан. И ми посочи източника си, за справка, за да не си помисля, че лъжеш поради тежкия сутрешен махмурлук.
цитирай
49. podvodni - Ето Ви едно мнение на видни амери...
12.09.2010 13:00
Ето Ви едно мнение на видни американски ислямо-комунисти:

"В петиция, подписана от над 130 американски експерти по строителството, обединени в сдружението „Архитекти и инженери за истината за събитията от 11 септември“, и адресирана до Конгреса на САЩ, се твърди, че кулите са паднали, затрупвайки хиляди невинни човешки същества, вследствие на „контролиран взрив“ ( controlled demolition), извършен от професионалисти, а не защото самолетите са се забили в тях.

В светлината на новите доказателства вече може да се твърди с голяма сигурност, че атентатите са режисирани от кръгове, близки до администрацията на Белия дом.
За повече подробности можете да се информирате, ако изслушате лекцията на един от ръководителите на „Архитекти и инженери за истината за събитията от 11 септември“ Ричард Гейдж."

Информацията е достъпна на тоз адрес :
http://video.google.com/videoplay?docid=-8182697765360042032&hl=en#
цитирай
50. ianchefff - podvodni, абсолютно прав си, човече.
12.09.2010 13:08
Взривове, а не самолети са причината за рухването на WTC.
Самолетите всъщност, са компютърна 3Д анимация, те всъщност изобщо не са били там, не са катастрофирали в кулите, никакви араби не са отвличали каквото и да е. Всичко е 3Д рисунка. Т.е. видео.
Пък и скоро гледахме "Аватар" знаем възможностите на съвременната техника в Холивуд. Ей, страшни са тия от специалните ефекти!
Ама и ти си страшен, "130 американски експерти", т'ва звучи като 100 български интелектуалци против еди какво си.
Браво, браво.
цитирай
51. podvodni - Явно си голям капацитет. Едва ли бих ...
12.09.2010 13:21
Явно си голям капацитет. Едва ли бих отминал твоята точна оценка за ситуацията. Навярно можеш да отговориш на въпроси които ме имъчват вече 9 години.
Къде са останките на самолета който се бухна в Пентагона?
Как половината от терористите завзели самолетите са живи и здрави по родните си места?
Как са завзели самолетите при положение че кокпита задължително се затваря и достъпът до него е строго ограничен с директиви на международната асоцияция по въздухоплаване от началото на 90-те години?
Поради каква причина останки от самолета който се разби в Пенсилвания са намерени в радиус от 12 километра, при положение че се врязва в земята?
Защо не са намерени черните кутии на нито един самолет, при положение че това е най-здравата тяхна част?
Надявам е най-накрая да намеря отговор. Искренно се надявам на твоето суперекспертно мнение.
цитирай
52. podvodni - Забравих още два въпроса: Ост...
12.09.2010 13:32
Забравих още два въпроса:
Оставащите 50 000 американски войници в Ирак ще продължат ли търсенето на Садамовите оръжия за масово поразяване?
Намаляването на производството на опиум в Авганистан след свалянето на талибаните (от 9 тона за 2001 г. на 900 тона за 2008 година) как можем да го определим - като частичен или половин успех?
цитирай
53. tomcat - ДОБЪР ДЕН, подводни задава доста ...
12.09.2010 13:43
ДОБЪР ДЕН, подводни задава доста уместни въпроси хубаво е хората съмняващи се в така наречената "теория на конспирацията "да направят собствено разследване ,ако искат да научат истината!Жертвите в Ирак са около милион точната бройка естествено е неясна и едва ли някога ще бъде.Официалната история на американското правителство е оборена ,като лъжа от редица експерти в най-различни сфери като професори по физика и архитекти в блога ми съм пуснал линкове с техните доказателства,които иска дахвърли по едно око.Плановете за нападение над Афганистан и Ирак са подготвени много преди 11ти септември.Вече се разбра от целия свят че тази война срещу световния тероризъм е едно фиаско и измама!Сащ имат богата история да организират терористични актове над собствени цели ,напишете в гугъл operation northwoods,USS liberty.Единственото което искам е виновниците за този терор по света демек англо-американския политически елит да си получат заслуженото нищо повече!Живи и здрави!
цитирай
54. анонимен - do #32
12.09.2010 13:45
" а що се отнася до това къде и коя е чукната по-рано, може би недовиждам или зрението ми изневерява. "

Ами явно недовиждаш или зрението ти изневерява (което, впрочем, е едно и също). Обективните факти сочат, че втората по ред на удара кула рухва по-рано. Провери пак и ела да спорим. Не че това има някакво значение, но фактологията е важна. Още повече във връзка с причините за рухването на кулите - деформацията на носещите колони.
цитирай
55. анонимен - ДА ЖИВЕЕ, БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА !
12.09.2010 14:00
ДА ЖИВЕЕ, ДВИЖЕНИЕТО "КРЪВ И ЧЕСТ"!
ДОЛУ КРАДЛИВАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА!!!!
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ!!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ, ЗА ВСИЧКИ, КОИТО МИЛЕЯТ ЗА РОДИНАТА СИ!!!!
цитирай
56. анонимен - До Подводни
12.09.2010 14:00
Има снимки, от които ясно личи кокпита на самолета, ударил се в Пентагона. Няколко от терористите действително са на свобода, но на свобода е и Бин Ладен. Не е било никакъв проблем да влязат в кокпита, защото това се е случвало много пъти и преди 11 септ при тероризъм. Не е никакъв проблем останките на самолета да се бъдат разхвърляни на километри /не знам за 12, но сигурно са около 2-3/, защото машината се е ударила със огромна сила в земята. Не е вярно, че не са намерени черните кутии, напротив намерени са. Оръжията за масово поразяване най-вероятно са изнесени за месеците преди войната. През декември 02 в Багадад бяха руски генерали именно за тази цел /това е недоказуемо, но много вероятно/. В месеците с границата със Сирия беше забелязан огромен трафик с тирове, вероятно това да са били ОМП на Садам. Но също е вероятно Садам да не е имал ОМП. Но факт е, че тайните служби на основните натовски държави, вкл. американските твърдяха, че Садам има ОМП. Това значи, грешката е обща на Нато, не само на Буш. Производството на опиум в Афганистан се увеличи, но това е съвсем нормално, защото е основния поминък на голяма част от населението. Тук има добив на тютюн, който също е наркотик. Не казвам, че е законно, но в тази част на света, поминъкът е най-важен, по-важен от законите. Тези 130 архитекти, които споменаваш са част от така нар. truthers, т.е. хората, които считат, че 11 септ. е организиран от Буш. В Америка такива има страшно много. Дори един от съветниците на Обама, Ван Джоунс беше от тях, но републиканците го принудиха да си подаде оставката. И, да, Огнян Дъскарев е абсолютно прав да ги нарича третокачествени немци, българи, американци и пр. По-горе четох, че било вярно, но нелюбезно. Но тези хора действително са малоумни, защото вярват в нещо толкова безумно и нелепо, т.е. те са хора трето качество. Сравнението на Дъскарев с подигравката на Балева е супер. Поздрави на Огнян Дъскарев за страхотната статия, както винаги изключително политически некоректна.
цитирай
57. spasunger - Леле...
12.09.2010 14:03
Голяма американо-патриотарщина, голямо чудо. Липсват само двата патлака в двете ръце и "Bang! Bang! Bang!" субтитрите отдолу.

Буш бил опазил Америка от терористите. Откак Буш нахендри Америка в две войни, икономиката му се срина, а по света има повече мразещи Америка екстремисти, че и умерени, от когато и да било. Проблемите за Америка, икономически и дипломатически, тепърва се задават. Но на Буш разбира се за това не му пука - той се е оттеглил в "заслужена" почивка в ранчото си. (Bang! Bang! Bang!) А американците - те да се оправят.

Относно "терористичния" режим в Ирак - така и не видяхме къде аджеба са оръжията за масово поразяване, за които вкупом Буш, Ръмсфелд, Пауъл, Райс и Чейни (но особено Чейни!) твърдяха, че "знаят къде са", после "може би знаят къде са", после "трябва да са някъде там", а накрая "не ме питайте за оръжия".

Теорията за Икономическия Убиец от Джон Пъркинс се потвърждава на практика - Саддам просто не беше удобен и необходим на династията Буш, затова се пробваха с различни средства да го махнат, докато накрая опряха до армията. Схемата се е повтаряла многократно и това няма да е последният случай.

А за масата зяпащи телевизия хорица си остава заблудата, че Америка нападнала Ирак, за да им снесе демокрация.

Демокрация не се носи на върха на автомати и бомбардировачи.
цитирай
58. анонимен - Само да попитам
12.09.2010 14:27
как Саддам беше приятел на американците,, а стана враг, когато спря да им ходи по свирката? И като говорим за американската "демократизираща" роля по света, какво би казал авторът за Саудитска Арабия?
цитирай
59. vmir - Бре, какви титани на мисълта се подвизават тука!
12.09.2010 14:30
По тяхната логика, Буш може в центъра на Америка да срине без да го усетят два огромни небостъргача, за да смачка една - две квазидържавици, а толкова не му минало през ум да подхвърли някоя и друга пребоядисана ядрена бойна главичка в някоя от пустините им... Браво, малоумници, вярвайте си, както си вярваха нашенските малоумници, че Саддам ще зарови цялата американска армия в пясъците - дори сам и дори само с пушката, която малоумниците от БСП му подариха тогава, за да отстрелва американските войници като зайци... Малоумници.
цитирай
60. podvodni - до 59
12.09.2010 14:35
Скии ся. По официални данни терористите завзели самолетите са 12, всичките загинали. Обаче някак си 6 от тях са останали живи след катастрофите, излекували са се и са се върнали по родните си места. Дали пък Христос не се е преродил едновременно в тях? Бин Ладен е на свобода въпреки, че ЦРУ е имало възможност за неговото арестуване и ликвидиране на 4 пъти. Обаче и четирите пъти са получавали категорична забрана от Уаит Хаус да не го пипат. И между другото не е търсен за атентатите от 11.09, а за атентатите над американското посолство в Йемен. Останките на самолета от Пенсилвания в официалната пропаганда не са пръснати на 2-3 км, а на 12 км. Даже и в Уйкипедията го пише. А това категорично не може да стане вследствие на удар в земята на падащ самолет с каквато и да е скорост. Може единствено ако самолетът е взривен на голяма височина. А за черните кутии съм категоричен - не са намерени. Защото в самолетите които се бухнаха в кулите е нямало такива (мерки за сигурност). А самолети паднали в Пенсилвания и Пентагона не е имало. ОМП не е имало, и това го твърдят именно тайните служби на САЩ точно по времето когато Колин Паулър размахваше някакво шишенце с течност, и показваше някакви рисунки на камиони от Ирак. А именно той си призна години по-късно, ме е бил принуден да лъже защото е бил заплашен с физическо елиминиране. Тук думичките вероятно и много вероятно въобще не означават истина. Предположенията не са факти. По времето на управлението на талибаните в Авганистан се забелязва намаляване на производството на опиум, от 100 тона през 1995 г до 9 (девет) тона през 2001г. От началото на демократичното управление на Афганистан наложено с помоща на САЩ производството някак си се увеличава до някакви си 900 (деветстотин) тона за 2008г. Какъв ли е бил основният поминък при талибаните?
цитирай
61. ianchefff - podvodni,
12.09.2010 14:40
а къде са останките на двата самолета, ударили WTC?
Да си ги виждал някъде? Колела, двигатели, крила, седалки? Аз не съм.
Опа, сетих се, та те са 3Д анимация, както вече споменах. Помисли за това.
Още веднъж, къде са останките на двата гоооолееееемииии саааамооолета, ударили WTC???

И още нещо. Едно е самолет да се удари в земята, съвсем друго в огромна сграда. Парчетата му влизат навътре и се разпиляват вътре в сградата. Ако си очаквал да видиш трупове, колета, спици и други части пред главния вход на Пентагона, няма как да се случи. Освен в съзнанието ти, аф коърс.
цитирай
62. анонимен - до подводничарчето:
12.09.2010 14:43
В този ред на мисли, по някаква случайност Юрий Гагарин е жив и обикаля в орбита около Земята. Хитлер е съветски разузнавач със задача да срине Германия, а няколко мармота завиват шоколади.
цитирай
63. podvodni - До 64
12.09.2010 14:59
Аиде малко математика. Температурата на свободно горяш керосин не надминава 600 градуса по целзии. На нагнетяван примесен с нагнетяван въздух достига до 1100. Самолетните двигатели са изградени от титан (по-специално лопатките на турбината, и соплото) Температурата на топене на титана е 1668 градуса. А температурата на изпарение е 7800 градуса. В най- добрият случай за стопяване на елементите от титан не достигат 600 градуса, а за тяхното изпарение няколко хиляди.
Друго. Дупката в Пентагона е с диаметър 7 метра. Размахът на крилата на Самолетите е 32 метра. Някъде се губят 25 метра. Сравни пораженията по кулите и тези по Пентагона.
Пак повтарям, с каквато и скорост да се забие самолет в земята, физически е невъзможно парчета да се разпръснат на 12 километра. Противоречи на всички знайни и незнайни физични закони.
цитирай
64. ianchefff - podvodni,
12.09.2010 15:05
пак те питам, къде са колелата на двата самолета, ударили се в WTC?
Отделно, не знам какво си гледал за Пентагона, но аз снощи гледах филм за този случай. Частта от сградата, където е удара, рухва известно време след катастрофата. Поради високата скорост всичко влиза през образуващата се дупка. Т.е. при самия удар всичко влиза на вътре. И то не просто навътре, а към 100-ина метра навътре.
И ти какво искаш, да почнат да изваждат колелата и двигателите специално за такива като теб и да им ги показват ли?
Пълни глупости.
И пак, да не забравим въпроса, къде са седалките на двата самолета, ударили WTC? Седалки, двигатели, стъкла, ламарина и т.н.
цитирай
65. xloranphyl - Ей,мушмурок!
12.09.2010 15:07
ianchefff написа:
а къде са останките на двата самолета, ударили WTC?
Да си ги виждал някъде? Колела, двигатели, крила, седалки? Аз не съм.
Опа, сетих се, та те са 3Д анимация, както вече споменах. Помисли за това.
Още веднъж, къде са останките на двата гоооолееееемииии саааамооолета, ударили WTC???

И още нещо. Едно е самолет да се удари в земята, съвсем друго в огромна сграда. Парчетата му влизат навътре и се разпиляват вътре в сградата. Ако си очаквал да видиш трупове, колета, спици и други части пред главния вход на Пентагона, няма как да се случи. Освен в съзнанието ти, аф коърс.

В Пентагона има една дупка,а трябва да са 3! Една от фюзелажа и две от двигателите.Двигателите са от титан и стомана,тежат по 6 тона. А в пентагона има една дупка... в дупката няма нищо. Дупката е достигнала до третия пръстен на Пентагона. Бах ти якия самолет,той като ракета дупчи,ве!
tull пак драска глупости,изкуфял е дъртия фашага нещо!
Хи-хи-хи!
цитирай
66. ianchefff - и недей да лъжеш,
12.09.2010 15:08
дупката не е 7 метра, а доста повече.
цитирай
67. vmir - 66. podvodni,
12.09.2010 15:16
podvodni написа:
Аиде малко математика.
Пак повтарям, с каквато и скорост да се забие самолет в земята, физически е невъзможно парчета да се разпръснат на 12 километра. Противоречи на всички знайни и незнайни физични закони.


Само един мангал, жалеещ за бай Тошо да е имало в целия щат, пак ще е възможно, даже не на 12 а на 120, че и на 1200 километра и нагоре.
цитирай
68. ianchefff - хлорофиле,
12.09.2010 15:16
според мен, дупките не трябва да са три, а няколко стотин, бацка.
Значи, по една дупка за всеки пътник, по една за двигателите, за колелата, за крилата. Трябва да има и дупки за тоалетните чинии, а защо не и за сапуните, които също могат да имат пробивна сила.
Да не забравим и дупка (в сградата на Пентагона), пробита от химикалката на пилотите, с която си записват разни неща, дупки за куклите на пътуващи деца, както и (евентуално) дупки, пробити от вибратора на някоя по-разкрепостена госпожа.
Прав си, дупките трябва да са доста повече. Признавам, сбъркал съм.
цитирай
69. podvodni - Ламарината от която е направен ф...
12.09.2010 15:22
Ламарината от която е направен фюзелажът на самолетите е алуминиева сплав - дурал. Температурата на топене е около 600 грдуса. Температура на изпарение над 4000 градуса. Следователно фюзелажите са стопени, но не изпарени. Стъклата на илюминаторите са направени от плексиглаз (пластмаса). Съответно стопени. Седалките от неголрима но топима полиуретанова пяна. Следователно стопени. В останките след срутването на кулите и последвалото разчистване са намерени двигателите и колесниците. И още нещо - серни примеси използвани единственно в армейски взрив "Термит" и "Супер термит", използван за рарушаване на железни конструкции.
Доволен ????
цитирай
70. анонимен - Товарищ Подводний,
12.09.2010 15:58
Знаете ли защо руснаците сте прокълнат народ? Как така прокълнат ли? Ами да като циганите никога не сте били добре, не сте добре и сега и никога няма да бъдете.
Защото не уважавате човешкия живот. Голяма работа, че загинали 3000 американци.
И то бизнесмени, според вас гадове. По време на Войната баща ми видял в Русе на пристанището как руски офицер застрелва руски войник и го ритва във водата само защото не може да товари сандъци на шлепа. Попитал офицера защо. Отговорът: "А у нас люди много" Защо ли като бях командировка в СССР през 1969 г. и попитах защо елктрическите контакти там нямат "шуко" получих същия отговор. Веднага се сетих за този случай като за лош филм.
цитирай
71. анонимен - Товарищ Подводний,
12.09.2010 16:10
Вероятно го произнасяте: "бьез значьение". Когато има повод ще ви "светна" и защо руският език е развален старобългарски. Ако сте учили истинска история може и да знаете. Тогава през 1969 година един съветски професор на масата ни убеждаваше нас българите, че Ломоносов бил създал кирилицата т.е. ломоносовицата. Вие си знаете и другите простотии сега вие останала само злобата.
Ама чукчето не може да стане ескимос вече. Ето Дъскарев всички мразят Америка, ама от завис.
цитирай
72. xloranphyl - Уффф!
12.09.2010 16:51
ianchefff написа:
според мен, дупките не трябва да са три, а няколко стотин, бацка.
Значи, по една дупка за всеки пътник, по една за двигателите, за колелата, за крилата. Трябва да има и дупки за тоалетните чинии, а защо не и за сапуните, които също могат да имат пробивна сила.
Да не забравим и дупка (в сградата на Пентагона), пробита от химикалката на пилотите, с която си записват разни неща, дупки за куклите на пътуващи деца, както и (евентуално) дупки, пробити от вибратора на някоя по-разкрепостена госпожа.
Прав си, дупките трябва да са доста повече. Признавам, сбъркал съм.

Очаквах доводи,аргументи,факти,пък то - простотии на безсилен некадърник...
Сори,много неща не знаете или не искат е да знаете - за начало можеш да провериш за какви деяния издирват Осама.Отиваш в сайта на ФБР и четеш.Ако откриеш 09.11,11.09 или подобна комбинация ще ти купя 100 литра бира.
Като стана въпрос за бира - отивам да пия такава с дебело мезе.
tull,старо американско гъзолизче,да не си пропуснеш простамолчето?
цитирай
73. анонимен - До Янчев от Стефан Готев
12.09.2010 20:37
Излишно е да спориш с подводен и №75 - това са хора, които са чели някъде чужди аргументи и могат винаги да докажат, каквото искат. Казва се софизъм - изкуството да докажеш абсолютно каквото искаш. Само че тези двамата повтарят глупости - по-идиотски аргумент от това, че в Пентагона трябвало да има три дупки май не съм чувал наскоро. Ако самолет се удари в сграда може да има всякакви дупки, разрушения и пр. До Подводния - терористите, загинали на 11 септ са 19, не 12. не знам за какви възръснали терористи говориш. Талибаните нямаха нужда от поминък, те бяха фанатици и се интересуваха само от фанатизма си. Вие наистина сте третокачествени хора, както ви определя Дъскарев. Той ви направи за смях и бръкна дълбоко в левичарско-ислямските ви гнили души.
цитирай
74. анонимен - Някой тук написа, че изразът на на ...
12.09.2010 23:05
Някой тук написа, че изразът на на Дъскарев "третокачествени хора" бил груб. Не съм съгласен. Това изобщо не са хора, защото зареди омразата си към САЩ се гаврят с паметта на няколко хиляди невинни жертви.
Самото допускане, че правителството на САЩ е способно да пренебрегне живота на гражданите си, показва природата им. Типично ислямо-левичарско презрение към живота на другите - неправоверни или безпартийни. Дори на тайните служби в САЩ е забранено да убиват политически противници на територията и извън страната.
Както обичайно статията на Дъскарев ги вбеси. Както всичко, което не им приглася на омразата и завистта.
Поздравления за ОД! Симеон.
цитирай
75. gantree - @ Симеон
13.09.2010 00:03
анонимен написа:
Някой тук написа, че изразът на на Дъскарев "третокачествени хора" бил груб. Не съм съгласен. Това изобщо не са хора, защото ...

Аз го написах, Мони.
Върни се нагоре, прочети пак коментара, и ми кажи с какво по-точно не си съгласен. Прочети пак и собствените си думи. Простакът Сидеров пасти да яде пред написаното от теб.
цитирай
76. анонимен - Мен статията
13.09.2010 06:55
на Дъскарев не ме вбеси - разсмя ме с неграмотността си и краината си пристрастност. И това ми било анализатор!
цитирай
77. анонимен - Ган, мисля, че анонимен 77 се въз...
13.09.2010 07:17
Ган,

мисля, че анонимен 77 се възмущава и разсъждава върху низката същност на тези, които намират за умно, интересно и уместно да допуснат, че американското правителство е способно да организира тази кървава баня с... [truthers] и други мозъшни трътки още не са ни светнали защо ще да им е на американските институции такъв акт. И се присъединявам, че който може да допусне, че правителството и Буш ще си организират такъв ацт (с неясна цел) е особъно третокачествено подготвен за елементарна собствена умствена дейност. Толкова е очевадна манипулативно на тази теза - от логическа гледна точка, толкова е отблъскваща именно заради абстрактната омраза, която лъха от нея и която разтърсва с откровения си цинизъм, че ти остава само гняв и презрение за такива болни души и мозъци като швейцарско сирене.

никога не съм обичала или подкрепяла руската външна политика, но никога не съм изпитвала към руснаците тази абстрактна и цинична абстрактна омраза, каквато някои питаят към американците - обикновено без да са виждали и един жив американец. така че ано 77 в това изречение е прав. а в останалите той да изясни какво е имал предвид. някой са двусмислено-неясни: "Самото допускане, че правителството на САЩ е способно да пренебрегне живота на гражданите си, показва природата им. Типично ислямо-левичарско презрение към живота на другите - неправоверни или безпартийни."

Поздрави,
Екатерина
цитирай
78. анонимен - моля да се снизходите над грешките в ...
13.09.2010 07:26
моля да се снизходите над грешките в предишния ми постинг, пиша с конвертор.

изразът "третокласни хора" говори повече за начина на мислене на казалия го, нежели за обекта на наричане. има дълбок смисъл в това да не обиждаш и да не използваш груб език, само щото някой не е съгласен с теб. И тук ГанТРЕЕ е безусловно прав.

Екатерина
цитирай
79. podvodni - Всякакви простотии съм чел, но тази ...
13.09.2010 08:58
Всякакви простотии съм чел, но тази заблудена демагогика надминава всякакви представи. Честно казано, не зная да се смея или да плача. Омраата породена от анти някакви си чувства силно замъглява съзнанието, и блокира мисловната дейност у много хора.
Въобще не мразя американците, нито пък руснаците. Просто мога да мисля. Чудя се как някой лековерно приемат тезата за външни атаки над САЩ. Помислете! Възможно ли е отвлечен самолет, с изключени комуникации, опознавателен маяк да навлее в най-строго охраняваното въздушно пространство- Вашингтон? Отговорът е категорично - НЕ. Въздушното пространство над Вашингтон е разделено на 3 пръстена на сигурност. В последният пръстен е ограден от ПВО батареи пред самите згради на Капитолия, Белият дом и Пентагона. В предните два действат силите на ВВС на САЩ. Нито един самолет без разрешение не може да навлезе във въздушното пространство парцелирано от тези пръстени за сигурност. Особенно пък и отвлечен. Освен ако не бил допуснат нарочно.
цитирай
80. анонимен - От Тони
13.09.2010 09:14
Симеон е напълно прав - не са хора, способни на такава безумна, цинична гавра с националната трагедия на Америка- Но за чувствителните, нежни души Гантри и Екатерина това не е чак толкова важно. За нежните Гантри и Екатерина, Дъскарев е виновен, защото нарича гаврещите се безумци "третокачествени хора".
Чувствителните Гантри и Екатерина изобощ не обръщат внимание на грубите обиди към Дъскарев по-горе. Например от № 75 - "tull,старо американско гъзолизче,да не си пропуснеш простамолчето?"
цитирай
81. meto76 - Браво на автора! Заставам с две ръце ...
13.09.2010 09:45
Браво на автора! Заставам с две ръце и сърце зад написаното :)
цитирай
82. анонимен - Тони,
13.09.2010 10:27
прав си.
гантри и екатерина прекаляват с мрънканети си кой какво бил говорел.
нека гантри да поумува малко и за цитираното от теб: "tull,старо американско гъзолизче,да не си пропуснеш простамолчето?"
нека раздаде няколко шута и тук, както и в блога си и да обясни отново, че "ще се триеме".
подводничаря си е заблуден отвсякъде, но той бил можел да мисли. я, дето и янчеф вика да обясни къде са колелата на самолетите забили се в световния търгоски център?
цитирай
83. gantree - @ до 83 и 85
13.09.2010 11:39
Чакайте малко, вие да не сте се побъркали?

Първо до Тони (анонимен 83) - Тони, написах това до Симеон на първо място, защото го познавам лично, при това от години, от дълго време. Мисля, че това ми дава право да му кажа директно, че ако има нещо в думите ми, с което той не е съгласен, както пише, да го посочи конкретно, дума по дума, за да се поясня и несъгласието да се изчисти. Ако беше обикновен непознат, какъвто си ми ти, и каквито са още десетки други от коментиралите тук - тогава можеше и да не обърна внимание на евентуалното му несъгласие.
Според мен, да казваш за някого, че "не е човек" заради мнението му, с което не си съгласен, е глупаво. По същият начин комунистите до 1989-а наричаха всичките си противници "бивши хора". По същият начин Сидеров нарича кого ли не "грухтящи прасета" и т.п. Няма нужда да си чувствителен, за да си против това. Огнян в това отношение е на границата, но без да я преминава с употребеното "третокачествени хора".

До анонимен 85 - няма какво да умувам аз върху този цитат. Авторът на блога е този, който решава. Ако зависеше от мен, такива коментари щяха да са изтрити без абсолютно никакви обяснения - нещо, което виждам, че знаеш много добре. За разлика от мен Огнян е много по-широко скроен човек, и затова тези обидни за него и по същество крайно безсмислени коментари на негови противници си стоят, като живо доказателство за верността на квалификацията му "третокачествени" спрямо тях.
цитирай
84. анонимен - Ренета
13.09.2010 12:10
Изцяло съм съгласна с горното мнение. Г-н Дъскарев е известен и респектен коментатор и никак не му отива да употребва изрази на границата на добрия тон. Статията му е, много добра, но би била по-добра без някои изрази.
цитирай
85. gantree - @ Ренета, 87
13.09.2010 12:29
анонимен написа:
Изцяло съм съгласна с горното мнение. Г-н Дъскарев е известен и респектен коментатор и никак не му отива да употребва изрази на границата на добрия тон. Статията му е, много добра, но би била по-добра без някои изрази.

Здравейте.
"До границата" може, отвъд нея не. Понякога има случаи, в които е наложително, в които трябва да се отиде до "границата", без да се отива отвъд нея. Такъв безспорно е случаят с атентатите в Америка отпреди девет години. Отиването до "границата" не всички го могат. Затова е и по-висока отговорността за онези, които умеят да стигнат до границата, без да я прекрачат, защото след тях може да тръгнат хора, които да се увлекат, да прекалят и да я прекрачат, волно или неволно.
цитирай
86. анонимен - Белчо Дончев
13.09.2010 12:35
Левичарството и левичарстването е единственото спасение за хората с вродена умствена недостатъчност, които Огнян условно нарича "третокласни". А третокласни, а защо не и по-нискокласни, са онези нещастни хорица, за които обективната истина е ненужна, понеже е недостъпна за продуханите им мозъци. Толкова продухани, че изобщо не могат да си представят как би изглеждал светът без САЩ. Омразата към САЩ е дирижирана от световната левица с много ясна цел-да не се говори и обсъжда самата левица. Войната на Русия в Грузия. В Чечня. Преди това в Афганистан. Преди това с целия свят. Геноцидът на Пол Пот, убийствата на идола Че Гевара, войната на Ленин и Сталин със собствения си народ. Апропо, Русия воюва със себе си и с останалия свят от създаването си та до днес. И воюва не за да му донесе демокрация, а за да го завладее и включи към империята си. Защото в американската история има много (разбира се с пъти по-малко от войните в руската история) войни, но няма завладяна от тях територия. А където е стъпил руският ботуш...Това го пиша само за тези за които американската армия е агресор, а руската-доскоро съветската, носят "вечна обич, вечна правда на света!"

А тексът на Оги е както винаги точен и верен. Поради което тъжен за мислещите и омразен за останалите.
цитирай
87. анонимен - да
13.09.2010 16:18
Прочетох статията с огромно удоволствие. Огнян Дъскарев пише винаги точно и аргументирано, но най-вече болезнено за комунистическите форумни драскачи. Както им излиза пяна от устата произнасяйки "Америка", "американци"..... така драпат за зелени карти, а децата им задължително избират да учат там.
Пфу!
цитирай
88. анонимен - От Серго
13.09.2010 18:38
Бях в Ню Йорк в дните около 9/11. Ако само някой тогава беше казал, че Америка си е виновна за атаките или още по-лошо, че Буш е зад атаките, дори нюйоркските левичари щяха да го разкъсат. Но мина време и политически коректните, винаги опращаващи души са възмутени, че Дъскарев нарича the truthers "третокачествени хора". Да, точно така е, защото да считаш, че американското правителство е организатор на атаките, значи, че имаш морал на животно. По-лошо - това е на крачка от подкрепата за ислямските терористи, които са по-ниски и от животните. Ето защо определението на ОД е дори меко.
цитирай
89. анонимен - КРИСТАЛНА ИСТИНА .....91!
13.09.2010 18:57
ВСЕКИ КОМУНИСТ---Е ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕРОРИСТ!!!!!!
ТАКАВА Е ГЕНЕТИКАТА НА" КОМУНИЗМА" , ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ДР.КОБА!!
...Я ,ПРОЧЕТЕТЕ ,КОЙ СТОИ ЗАД ОБИРА НА БАНКАТА В ТБИЛИСИ!!
50-г., ПАРТИЯТА ИМ.....ПРАВЕШЕ ,ИЗНОС НА РЕВОЛЮЦИЯ....ЗАБРАВИХТЕ ЛИ???!

ВЪЛКЪТ ,КОЗИНАТА СИ МЕНИ....НО НРАВА ,НЕ!!!!!!
ОСОБЕННО ,ЧЕРВЕНИТЕ ВЪЛЦИ.....!!!!
НИКОГА ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!!!!
цитирай
90. gantree - @ Серго, коментар 91
13.09.2010 20:17
Серго написа:
Но мина време и политически коректните, винаги опращаващи души са възмутени, че Дъскарев нарича the truthers "третокачествени хора". Да, точно така е, защото да считаш, че американското правителство е организатор на атаките, значи, че имаш морал на животно. По-лошо - това е на крачка от подкрепата за ислямските терористи, които са по-ниски и от животните.


Думата "морал" е въведена в латинския език от Цицерон, при превода на "За съдбата" от гръцки. Не е могъл да преведе гръцката дума "ethikos" по никакъв начин, освен по смисъл с абсолютно новата за латинския дума "moralis". Moralis, както и нейният предшественик, Ethikos, са означавали "принадлежащ към характера", като се има предвид, че характерът на един човек не е нищо друго, освен съвкупността на неговите лични предразположения да се държи по-скоро по един начин, отколкото по друг. В този смисъл, моралът е описателна категория на човешкия характер, и не може по никакъв начин да бъде приписван или въобразяван у животните.

Освен това, човекът, според Цицерон, се отличава от животните по това, че на него е присъща "висша целесъобразна дейност", която е проява на намиращата се в него разумна душа. А най-възхитителното (защото той е роден малко повече от сто години преди Христа) в неговите убеждения е, че според него човешката душа е безсмъртна, и човекът е единственото разумно същество, защото "има у себе си от божественото начало", поради което "покорява природата".

Та, Серго, нима мислиш, че Цицерон през целия си живот е бил заобиколен само от възвишени духом ерудити и антикомунисти? Нима и тогава мнозинството от хората не са приличали на левичарско стадо, както много приличат и до днес? Или и Цицерон е бил "политически коректен" и "винаги опрощаващ", и не е имал нито един повод да си мисли за едни или за други, че са вероятно "третокачествени"? Бил е съвременник на големия робски бунт, воден от Спартак, но няма и следа в неговите произведения за нещо подобно на твоето долнопробно мнение.
цитирай
91. анонимен - За 93....
13.09.2010 20:51
...МАЙ.... МНОГО МАЛКО СИ ЧЕЛ ОТ ПИСМАТА НА ЦИЦЕРОН..А...?
ИМАМ ПРЕВОДИ ОТ ЛАТИНСКИ---ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛАТИНСКИ ,НАЛИ?

...И МОРАЛА ....НЕ Е ОПИСАТЕЛНА КАТЕГОРИЯ, А ЕТИЧЕН НОРМАТИВ, ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ОБЩЕСТВО ИЛИ ПРОСЛОЙКА ОТ НЕГО!!!!

ОПРЕДЕЛЕНО СИ СКАРАН С ПОНЯТИЯТА ....ИЛИ ,ПРОСТО СЕ ОПИТВАШ ДА ИМ ПРИДАДЕШ ДРУГА ТРАКТОВКА-УДОБНА ЗА ТЕБ!
НЯМАШ ТОЛКОВА УМ ....ДРАГИ!!!!
НЕ ТИ СЕ ОТДАВА!
цитирай
92. gantree - @ анонимен 94
13.09.2010 21:00
анонимен написа:
...И МОРАЛА ....НЕ Е ОПИСАТЕЛНА КАТЕГОРИЯ, А ЕТИЧЕН НОРМАТИВ, ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ОБЩЕСТВО ИЛИ ПРОСЛОЙКА ОТ НЕГО!!!!

Да кажеш, че моралът е етичен норматив е сякаш да кажеш, че "не е това, ами е същото", сладурче.
И не виждам защо трябва да пишеш на caps lock.
цитирай
93. анонимен - White
13.09.2010 21:08
Страхотен текст на Огнян Дъскарев. Не разбирам за какво се карате - такива статии трябват на загубения народ. Никъде не видях такъв текст във връзка с 9/11. Поздрави на автора!
цитирай
94. анонимен - White
13.09.2010 21:42
Едва сега смогнах да премина през обидите към Дъскарев. Е, гадни са комунягите, няма спор!!! И за какво Огнян да не казва на боклуците "третокласни хора", е, не разбрах. Нали са измет!
цитирай
95. анонимен - Емо Захариев
13.09.2010 23:10
Сутринта прочетох статията и коментарите към нея. Бях възхитен от Дъскарев, и негодувах от Подводния. За съжаление никъде не видях разумен довод и аргумент който да обори неговата теза. Реших да играя неговата игра, и с аргументи и факти да му се противопоставя. За целта цял ден се рових в нета, и търсих подобаваща информация. Това което открих изцяло ме шокира. А то е, че:

Подводни е дяволски прав!

Със съжаление трябва да призная, че в неговите аргументи няма нито един слаб пункт. Всичко е наистина така както го описва. Сравних дупките по кулите близнаци на СТЦ след сблъсъка на самолетите, с тази на Пентагона. И знаете ли? В дупките на кулите ясно са се очертали самолетите, а в Пентагона това го няма. Първоначално дупката в Пентагона е малка, но след това се разширява. Само че първоначално не съответства на пораженията по кулите. Прав е за конструкцията на самолета, и за конструкцията на двигателите, и за въздушното пространство над Вашингтон. Истина е ,че въздушното пространство над столицата на САЩ е със специален режим. Още нещо което ми направи впечатление. Пентагона денонощно се наблюдава от над 80 камери, но странно защо няма и един кадър от момента на сблъсъка на самолета.
Съжалявам хора, но подводния е наистина прав. А от вас няма и един довод в подкрепа на твърденията ви. Едва ли трябва да ви припомням, че "доводи" от рода на комунист, третокласен човек, ислямо-социалист и подобни не са никави доводи.
Днес прочетох една интересна мисъл:
"Пренебрегването на фактите, не променя обстоятелствата, но задълбочава последствията"
Някой бе коментирал, че не може да повярва, че американското правителство ще убие хора от собственият си народ с някаква користна цел. Да, наистина, не е за вярване, но фактите сочат точно противоположното.
Не пренебрегвайте фактите! Оставете демагогията на страна!
цитирай
96. анонимен - gantree,
13.09.2010 23:40
относно коментар 93, ти си побъркал окончателно, пич.
Вземи се, прегледай.
Кое е долнопробно в мнението на човека?
Леле, ти си полудял съвсем.
Освен това, за ирония чувал ли си? Явно не си. Не ми отговаряй.
Просто си много зле в момента.
цитирай
97. анонимен - Дъскарев
13.09.2010 23:47
боклук си и боклук си!
цитирай
98. анонимен - ОТ "НИСКАТА" - ОГНЯНЕ, НЕ СЕ УМОРЯВАЙ ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА
13.09.2010 23:54
За пореден път се убеждавам, че справедливо сме най-бедни, скапани и миризливи в Европа. Когато дъъъълги години си световен шампион в дисциплината ЗЗМ - Завист, Злоба и Мръсотия, защо се гневиш, че те рисуват като кенеф ??
Виж се в огледалото и се попитай - какво си постигнал бе, миризлив мужик, с кръпки и на каскета си..
Когато си нещастен нискочел тъпак, най-лесно е да минеш в кохортата на русогъзолизието и дивата омраза към Америка.
Чудя се, токова ли е трудно най-после американските власти да съставят един черен списък на подобни на гореуригащата се пасмина, коите да не могат да стъпят в Америка ( и техните семейства).
Аууууу, тогава да видиш колко много от тях ще зареват..
Когато се случва да чета подобни вдъхновени фекалодрасканици,
веднага се сещам да дръпна верижката на казанчето..Дано само някога не задръстите
канализацията..
цитирай
99. анонимен - Sew
14.09.2010 00:04
Не знам кои е този Дъскарев, но ние няма по-голяма смрад от нас българите. НЯМА!
цитирай
100. анонимен - Doc
14.09.2010 00:17
На протест против здравната каса! Бъдете силни!
цитирай
101. анонимен - Симеон е напълно прав - не са хора, ...
14.09.2010 02:59
анонимен написа:
Симеон е напълно прав - не са хора, способни на такава безумна, цинична гавра с националната трагедия на Америка- Но за чувствителните, нежни души Гантри и Екатерина това не е чак толкова важно. За нежните Гантри и Екатерина, Дъскарев е виновен, защото нарича гаврещите се безумци "третокачествени хора".
Чувствителните Гантри и Екатерина изобощ не обръщат внимание на грубите обиди към Дъскарев по-горе. Например от № 75 - "tull,старо американско гъзолизче,да не си пропуснеш простамолчето?"


Първо. Ако за теб не е важно, за мен е важно Дъскарев да не слиза на нивото на хората, за които всички, които не са съгласни с тях, са боклуци. Дъскарев се е подвел по емоции, които може да са много основателни, но такава една изцепка олекотява позицията му. В негов интерес е да не го прави - добрите му тези заприличват на красиви праскови с тук-там черни гнили петна.

Второ. Правото на собствено мнение е неделимо право и е простащина да обиждаш когото и да е, щом не е на твоето становище или не иска да ти приглася. Тези неща се учат вкъщи и в ранна възраст. Но нямам намерение да превъзпитавам никого.

Трето. ДА ме накараш да адвокатствам на когото и да било срещу хора, които не си владеят нервите, не можеш. Ти си въобразяваш, че правиш услуга на Дъскарев, но е мечешка. Не е твоя работа да ми казваш какво да мисля и правя. А и нито Дъскарев е толкова чуплив, нито аз, че нечия простащина може да засегне Дъскарев или мен или друг някого. Но съм наясно, че опитите ще продължат.

Екатерина
цитирай
102. анонимен - Да поясня .
14.09.2010 15:51
gantree написа:
анонимен написа:
Някой тук написа, че изразът на на Дъскарев "третокачествени хора" бил груб. Не съм съгласен. Това изобщо не са хора, защото ...

Аз го написах, Мони.
Върни се нагоре, прочети пак коментара, и ми кажи с какво по-точно не си съгласен. Прочети пак и собствените си думи. Простакът Сидеров пасти да яде пред написаното от теб.

Когато някой се опитва да прикрие убийците на ~3000 човека, той може да бъде или адвокатът им или техен съмишленик. Но когато този някой се опитва да внуши, че това е акт не на верски фанатизъм, а да го препише като „политически ход” на някакво правителство или лидер той е повече от съмишленик. Това мислене и поведение не може да се вмести в обикновените понятия антипатия, антиамериканизъм, фобия или омраза. То е нещо много повече и вече говори доста за нагласата „ценностите” на такова същество. Защото мозъкът и мисленето са устроени така, че се допускат възможното. Възможно, т.е. допустимо или приемливо при дадени обстоятелства от същият индивид. Дали го съзнава или не, но това изказване и внушение подсказва, че той би отнел живота на 3000 свои съграждани, ако намери това за политически изгодно. Би било пренебрежимо ако индивида мислещ така е един, но виждаме, че не е! Означава, че той/те са готови – съзнателно или подсъзнателно, на същият акт не само спрямо другите - различните, иноверците, инакомислящите, враговете, а изобщо към хората, към съгражданите. Означава, че за тях човешкият живот няма стойност. Никаква.
С такова мислене, и при стечение на обстоятелствата (да пази Бог) техните имена биха останали в историята наред с тези на Ирод, Темерлан, Пол Пот…
Мога ли да приема такива същества като хора? Дори с уговорката: „третокласни” , непълноценни и т.н.? …
Въпрос от човешка, а не от юридическа гледна точка?


цитирай
103. анонимен - КАКВА "ТРЕТА КЛАСА" БЕ.....ЧОВЕЧЕ...???!
14.09.2010 17:01
....ТОВА Е ИЗМЕТА,...... /ОТПАДЪКА /НА ОБЩЕСТВОТО!!!!!
КАКВО СЕ ПРАВИШ НА НЕЖЕН И ФИН......КАЖИ , ИСТИНАТА!!!!!
ИСТИНАТА ,.... ЕДИНСТВЕНО ИСТИНАТА ....И ТО ЦЯЛАТА!!

ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА "АНТИКОМУНИЗМА"!!!!
ИСТИНАТА ,....ГИ УБИВА ,КАТО ХЛЕБАРКИТЕ!
ПРОСТО ,НЯМАТ ШАНС!
цитирай
104. gantree - @ анонимен 105
14.09.2010 17:06
анонимен написа:
Мога ли да приема такива същества като хора? Дори с уговорката: „третокласни” , непълноценни и т.н.? …
Въпрос от човешка, а не от юридическа гледна точка?

Да, Мони, можеш. Без никакви уговорки.
В противен случай по нищо няма да се различаваш от тях.
цитирай
105. анонимен - Дали го съзнава или не, но това из...
14.09.2010 18:33
анонимен написа:
Дали го съзнава или не, но това изказване и внушение подсказва, че той би отнел живота на 3000 свои съграждани, ако намери това за политически изгодно. Би било пренебрежимо ако индивида мислещ така е един, но виждаме, че не е! Означава, че той/те са готови – съзнателно или подсъзнателно, на същият акт не само спрямо другите - различните, иноверците, инакомислящите, враговете, а изобщо към хората, към съгражданите. Означава, че за тях човешкият живот няма стойност. Никаква.
С такова мислене, и при стечение на обстоятелствата (да пази Бог) техните имена биха останали в историята наред с тези на Ирод, Темерлан, Пол Пот…
Мога ли да приема такива същества като хора? Дори с уговорката: „третокласни” , непълноценни и т.н.? …
Въпрос от човешка, а не от юридическа гледна точка?


В случая и аз не споделям ТЯХНАТА позиция, но държа да се разгранича и от теб.

първо приписваш качества и намерения и нагласи на някого, съдейки от твое тълкувание на тяхната Същност, само защото някой изказал теза, която ТИ с читаш за грешна. след това даже и се впускаш да съобщиш какво ЗНАЕШ, че подкрепящите позицията щели били да направят, без да са ти казали това. Изключително опасна нагласа - ти си тълкуваш, приемаш го за изтина и след това го ползваш за оправдание за действие.

Аз също не проумявам защо ще му е на американското правителство да се самоубива, организирайки терористични актове на собствена терирория, но се отнасям с усмивка към такава позиция, без да квалифицирам личността на хората, които вярват и разпространяват това - неделимо право на собствена позиция и не си ти или аз, които ще определяме кой колко е умен, защото излиза, че слагаме себе си за критерий на умност и който не го покриел, видите ли, бил втора, трета и не знам каква си класа. Не само грешно и нескромно... Това е комплексарско мислене на индивид с много чупливо его. Такова обикновено е поведението на силно неграмотни, но жадни за

(следва)
Екатерина
цитирай
106. анонимен - Такова обикновено е поведението на ...
14.09.2010 18:35
Такова обикновено е поведението на силно неграмотни, но жадни за власт и надмощие във всички форми, жадни за власт над всички. за да се почувстват значими. иначе - гняв и агресия срещу "непослушните" и опити за поучаване. това е личен проблем, а не обществен, докато не напусне стените на собственото его. а такива са склонни към ексхибиционизъм, психически и емоционален. Това обаче не ги прави нищожества в моите очи, а само човек/хора с лични проблеми.

В случая считам, че позицията ти - а не ти самият, - съдържа силно човеконенавистническа и агресивна енергия: подтикваща към злоба и омраза. И понеже също мисля, че всеки може да сбърка, но може да се поправи и че не винаги сам може да си види грешката, се обадих. Ти ще си решиш дали да приемеш забележката или не и решението ти си е лично твое, аз няма защо да го научавам.

Освен чисто логически, има и психологически доводи срещу такова изказване за "трета класа"-хора. Например: Забравяш, че има хора, които търсят заговор, необичайното, мистериозното, непременно скрита истина - без да твърдя, че всичко написано и казано е истина, но всеки случай следва да се разглежда за себе си. И в други случаи са реагирали така, например смъртта на прицеса Диана и под. и причината е в техните глави и души, а не извън.

Разбира се, съвсем не с усмивка се отнасям, когато някой си позволи да ме заплаши открито. Няма узмивка, когато чуваш "Ще те унищожа". Казвам го, за да няма манипулации и по този въпрос. И в случая мисля, че хората, които са склонни да оневинят извършителите на атентата от 9/11, прехвърляйки подозрения към американците, сами се правят съучастници на тези убийци. Когато говорим за предумишлени убийства, мотивите на извършителите са само фалшиви оправдания.


Екатерина
цитирай
107. анонимен - Велинов
14.09.2010 18:51
Днес по Нова тв глесах Еленко еди кой си, поддържащ тезата, че Буш е зад 11 септ. Ето тезите му: невъзможно е самолетното гориво да стопи огромната метална конструкция /фермите/ на кулите и те да паднат. Според него това е станало с контролирани експлозии на етажите под удара на самолета. В подкрепа спомена за писмото на 130 амер. инжинери.Аз съм конструктивен инжинер /по конструкциите/ с 30-годишна практика и казвам, че е напълно възможно фермите да се стопят. Експлозиите по етажите са от газовата инсталация. Другата му теза - че ударът в Пентагона е от ракета, защото е тясна пробойната в сградата и не може да е от самолет. Както и че почти е нямало останки от самолета. Аз казвам - пробойната е точно такава, защото точно така се е ударил самолета - с носа напред. Освен това аз лично съм виждал снимки огромни останки от самолета пред Пентагона. Еленко твърди, че не е Бин Ладен, който признава от касетата, че е отговорен за атентатите. Аз казвам, че това е Бин Ладен и никой друг. Според Еленко излиза, че 19-те терористи-самоубийци са хора на Буш. Всички знаят кой е водачът им - Мохамед Ата - е възможно ли е той е да човек на Буш? според Еленко е имало огпомен заговор, от години, но нали Буш беше на власт едва 9 мес, когато стана 11 септ? Значи и Клинтън има пръст? Две най-важни неща. Целият свят видя на живо ударите, за каква конспирация става дума? И другото - за такъв колосален заговор са необходими според Еленко страшно много хора и време и това е вярно. Но възможно ли е досега никой да не проговори? Хората като Еленко по света са скверни изроди, те сквернят паметта на убитите, скввернят и националната американска трагедия. Дъскарев, когото поздравявам за отличната статия, с пълно право ги нарича "третокачествени хора" и не ми ясно, защото го критикуват. Всъщност, Дъскарев, както по-горе някой каза, е много мек. Според мен хората като Еленко и някои от горните форумци, както и всичките им поддръжници по света са банда побеснели скверни изроди и негодници!
цитирай
108. tull - от TULL
14.09.2010 19:03
Виждам, че 9/11 предизвиква все още много интерес. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. За критиката за "третокачествените хора". Да, така мисля, защото, хора, които считат, че Буш и правителството му са организирали атентатите не заслужават друго определение. Това е чудовищно, отвратително и неизразимо позорно. Не мисля, че съм нарушил добрия тон, въпреки, че е възможно да изглежда прекалено остро - нека критиците видят как пишат и говорят техни съмишленици - бг политици. Съгласен съм със Серго, Симеон, Тони, Велинов, без да одобрявам някои тяхни крайни изрази /без Симеон и Тони/ Това не значи, че не уважавам и обратното мнение. Само казах моето.
Бъдете здрави.
цитирай
109. gantree - @ Tull
14.09.2010 20:36
tull написа:
Виждам, че 9/11 предизвиква все още много интерес. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. За критиката за "третокачествените хора". Да, така мисля, защото, хора, които считат, че Буш и правителството му са организирали атентатите не заслужават друго определение. Това е чудовищно, отвратително и неизразимо позорно. Не мисля, че съм нарушил добрия тон, въпреки, че е възможно да изглежда прекалено остро - нека критиците видят как пишат и говорят техни съмишленици - бг политици. Съгласен съм със Серго, Симеон, Тони, Велинов, без да одобрявам някои тяхни крайни изрази /без Симеон и Тони/ Това не значи, че не уважавам и обратното мнение. Само казах моето.
Бъдете здрави.

Много весело се получи накрая, не мислиш ли?
Като казваш, че уважаваш "и обратното мнение", не се разбира ясно какво имаш предвид - мнението на онези по-горе, които се съдраха да те псуват, или моето и на още две дами, по отношение на разговора за третокачествените. Кое мнение по-точно уважаваш, и защо моето (и на двете дами) стана "обратно" - това не разбрах как се случи.

Казваш, че не заслужавали друго определение, и защо? Това без изключение са хора с комунистически убеждения. Да ги наречем просто комунисти не е ли достатъчно? Наистина ли не виждаш опасното за самия себе си в това, да ги възприемеш и наречеш "некачествени", "злокачествени" или "третокачествени"? Всички сме равни пред Бога. Няма първокачествени, второкачествени и третокачествени. Възприемеш ли такъв поглед към хората, независимо какви са те, това значи, че си с единия крак в нацизма, а с другия - в комунизма. Вярно е, че вече почти никому не прави впечатление, когато публично се говори дори и за "Трети свят", за "хора от Третия свят", но все си мисля, че ти не си от тези, дето с толкова лека ръка ще кривнат в тая крива пътека.

Освен това, да се назидава някой като "третокачествен" е чисто европейски маниер, и азиатски също така, но не е американски.

Край на разговора по този въпрос от моя страна.
Поздрави.
цитирай
110. tull - Не, разбира се, става дума
14.09.2010 21:29
за твоето мнение и на другите две форумистки. Но не съм съгласен 100% с това, което си написал по-горе.Което е нормално, хората не са еднакви. Затова не са и равни навсякъде, вкл. и в Америка. Равенството е останка от комунизма.
Поздрави.
цитирай
111. gantree - @ Tull
14.09.2010 21:56
Равенството, Оги, не означава еднаквост. Не сме еднакви, но сме равни. Това са азбучни неща, и се учат преди всичко в семейството. Например, когато гласуваме догодина, моят глас ще бъде равен на гласа и на най-четвъртокачествения катунарин от Дивотино. Ние с него, разбира се, няма да сме еднакви, но сме равни.

Освен това, равенството е "останка" от християнството. Мерим ръста си спрямо Бога, а не помежду си. В комунизма никога не е имало "равенство", и ти знаеш това не по-зле от мен.
Както и да е. Явно пак не успявам правилно да се изразя.
Поздрави.
цитирай
112. анонимен - Тull, хората са равни по достойн...
14.09.2010 22:03
Тull,

хората са равни по достойнство, а достойнството е неотменимо. докато сам не се откажеш от него. но никой не може да го отнеме от друг. не измествайте темата на разговора, криввайки към "еднаквост". опитен сте в участие в дискусии и знаете как се приема това.

ето ви и моята Tочка на разговора с вас по този въпрос: http://www.youtube.com/watch?v=z-UFfmkkin4&NR=1&feature=fvwp

Екатерина
цитирай
113. анонимен - Светломира Панова
15.09.2010 07:45
Този текст е втори по читаемост за последната седмица в подреждането на блоговете в България. Явно има защо - никъде досега не съм чела толкова откровен анализ на събитията в света и Бългория след 11 септември 2001г. Огнян Дъскарев явно пише точно това, което мисли и изобщо не се съобразява с политическата коректност. А това рядко явление при всички анализатори. Именно поради това пренебрегване на политкоректността, Дъскарев е яростно и прикрито нападан от разни личности по-горе. Аз мисля, че е лудост да се мисли, че американците сами са си организирали атаките. Лошото е, че много хора мислят обратното. Бих ги нарекла не "третокачествени", въпреки, че и това е подходящо. Според мен тези хора са луди, жадуващи за внимание и пълни с омраза към Америка.
цитирай
114. анонимен - Стефан Готев
15.09.2010 08:05
http://e-vestnik.bg/9949/shto-za-ludi-vyarvat-che-na-11-septemvri-amerikantsite-sami-sa-si-saborili-kulite/

Атентатите в Щатите са съвсем ясни, станали пред очите на всички. Атентаторите бяха разкрити поименно. В ислямистките среди ги почитат като светци. Разбра се кой им е плащал да завършат курсове за летци, намериха записите на камерите по летищата с всеки един от тях.

Отвлечени бяха 4 самолета, знаят се имената на загиналите пътници. Атентаторите оставиха писма послания. Ал Кайда застана зад тези “светци, воини на исляма”. Осама заплаши САЩ, че ще продължат с атентатите.

И на това отгоре да твърдиш, че американците сами са си организирали атентата, е меко казано налудничаво. Очевидно някакъв процент от хората не виждат и не чуват, а вярват само на конспирации. В основата на тези конспиративни теории е омразата към САЩ. Това е обединяващ белег.

Когато кулите се сринаха, по улиците в Палестина излязоха радостни тълпи, деца подскачаха заедно с родителите си. Сякаш се е случило нещо прекрасно - врагът САЩ е ударен.

Какво съзнание трябва да имаш, за да се радваш на този атентат? Какво трябва да ти е в главата, за да твърдиш, че американците сами са си взривили небостъргачите и Пентагона?

Цитатът говори ясно. Наистина не разбирам за какво трябва да се отклонява вниманието, да се говори за Аристотел, Бог и достойнство. Дъскарев го е казал - това са третокласни хора. Да, комунисти са, но комунистите са третокласни хора, нали?
цитирай
115. анонимен - Ал кайда маламад (превод арабск...
15.09.2010 11:22
Ал кайда маламад (превод арабски-български - база данни) е информационен масив в ЦРУ, съдаден през 1987 година. В него се съдържа абсолютно всичко отнасящо се до помоща на САЩ към муджехедините воюващи против СССР в Афгатистан. Включително обучението, въоръжаването и помоща при търговията, пренос и пласмент на нарконици. Много анализатори казвайки че Ал кайда е организатор на атентатите визират именно ЦРУ и управляващата върхушка на САЩ. В свое интервю по CNN на 11 09 2001 година, 20 минути след ударите по кулите, генерал Уесли Кларк ясно обяви името на организацията стояща зад атентатите - Ал кайда
цитирай
116. анонимен - до горния
15.09.2010 12:00
Имаш само една малка грешка. Мъничка.
Арабската дума за база данни е мармалад, а не маламад. Оттам е останала и в българския език, по смисъл за нещо, което после се затваря в буркани.
цитирай
117. анонимен - Fedora
15.09.2010 21:52
Прекрасно, подписвам се под всяка дума. Поздрави на Дъскарев, когото не познавам като автор досега. Но ме е срам от българите, които го псуват най-вулгарно, срам ме е от тях. Ние, българите сме грозни хора.
цитирай
118. анонимен - http://e-vestnik. bg/9949/sh...
15.09.2010 22:45
анонимен написа:
http://e-vestnik.bg/9949/shto-za-ludi-vyarvat-che-na-11-septemvri-amerikantsite-sami-sa-si-saborili-kulite/
...
Когато кулите се сринаха, по улиците в Палестина излязоха радостни тълпи, деца подскачаха заедно с родителите си. Сякаш се е случило нещо прекрасно - врагът САЩ е ударен.

Какво съзнание трябва да имаш, за да се радваш на този атентат? Какво трябва да ти е в главата, за да твърдиш, че американците сами са си взривили небостъргачите и Пентагона?

Цитатът говори ясно. Наистина не разбирам за какво трябва да се отклонява вниманието, да се говори за Аристотел, Бог и достойнство. Дъскарев го е казал - това са третокласни хора. Да, комунисти са, но комунистите са третокласни хора, нали?

Не разбирате ли за какво се отклонява? Та Вие сте си отговорили сам в предходния абзац. Отклонява се за да не се вижда какво съзнание имат.

А иначе съм съгласен с казаното от вас.
цитирай
119. анонимен - цитат
23.09.2010 22:18
На 11 септември терористи от Ал Кайда събориха в самоубийствен атентат двата небостъргача на Световния търговски център и оттогава досега не спират конспиративните теории, че това „са си го организирали” сами американците.
Лансират се невероятни хипотези – единият самолет, ударил небостъргача, бил без прозорци, тоест – не е пътнически, а някакъв военен. Пентагонът пък бил ударен от ракета, а не от самолет. Всички евреи от Световния търговски център били предупредени и не отишли на работа в този ден. И т. н.
Откъде извират тези конспиративни теории? Какъв е този неутолим стремеж да се доказва невъзможното? По подобен начин има теории, че Армстронг не е стъпвал на Луната, а всичко е нагласено в студио.
Атентатите в Щатите са съвсем ясни, станали пред очите на всички. Атентаторите бяха разкрити поименно. В ислямистките среди ги почитат като светци. Разбра се кой им е плащал да завършат курсове за летци, намериха записите на камерите по летищата с всеки един от тях.
Отвлечени бяха 4 самолета, знаят се имената на загиналите пътници. Атентаторите оставиха писма послания. Ал Кайда застана зад тези “светци, воини на исляма”. Осама заплаши САЩ, че ще продължат с атентатите.
И на това отгоре да твърдиш, че американците сами са си организирали атентата, е меко казано налудничаво. Очевидно някакъв процент от хората не виждат и не чуват, а вярват само на конспирации. В основата на тези конспиративни теории е омразата към САЩ. Това е обединяващ белег.
Когато кулите се сринаха, по улиците в Палестина излязоха радостни тълпи, деца подскачаха заедно с родителите си. Сякаш се е случило нещо прекрасно - врагът САЩ е ударен.
Какво съзнание трябва да имаш, за да се радваш на този атентат? Какво трябва да ти е в главата, за да твърдиш, че американците сами са си взривили небостъргачите и Пентагона?
Живеем в луд свят, пълен с наивници и конспиратори, готови да обяснят и наводненията със заговор на световното еврейство. Според различни изследвания тук и там в развитите страни, между 5 и 10% от хората вярват в такива теории на конспирацията. В България и по-слабо развитите страни май процентът е по-голям.
Но хората с конспиративно мислене са и по-активни и с шумотевицата която създават, оставят впечатление, че много повече хора вярват в подобни налудничави теории.
цитирай
120. анонимен - Глупаците като tull никога няма да се свършат
24.09.2010 11:01
Иранският президент Ахмадинеджаб им го каза очи в очи, че американците сами си гръмнаха двете кули. Истината вече излезе и на дипломатическия фронт! А вярващи на думите на пропагандата фанатици и наивници винаги ще има.
цитирай
121. анонимен - Do #123
25.09.2010 16:22
Хубавото е, че тъпаците като теб намалявате по естествен път, заедно с изчезването на електората на БСП(к).
цитирай
122. анонимен - окуражен
17.12.2010 20:01
анонимен написа:
Поредна безумна глупост от Дъскарев. Безумията и тъпотиите в тази статия са толкова много и се застъпват, че ми е трудно да кажа кое безумие или тъпотия са най-големи.

мислех се за много тъп,но явно съм гений в сравнение с този драскач
цитирай
123. анонимен - ()
31.12.2010 18:16
mn tapo i zle hahhaha
цитирай
124. анонимен - Войната срещу Империята на злото далеч не е приключила
12.09.2011 19:13
А пипалата на тази империя се познават по подарените на терористите калашници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1967006
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930