Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 15:25 - Шокирани
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 23027 Коментари: 69 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ШОКИРАНИ

Вълнението около израелската акция продължава. Както и шокът на прогресивната световна общественост. Всички са още в шок – генсекът на ООН,  правителствата на Швеция, Гърция и Йордания, които бяха толкова шокирани, че отзоваха посланиците си от Тел Авив.  Шокираното ислямистко правителство на Турция направи същото. Тони Блеър, който е нещо като главен миротворец в Близкия изток, но още не е отворил куфарчето си, за да свърши някаква работа – и той е шокиран. Франция не само е шокирана, но е „изключително шокирана”. Комисарката Кристалина Георгиева пък е шокирана от „недопустимото” поведение на Израел. ЕС поиска официално международно разследване, толкова беше шокиран

Други възмутени прогресивни представители не са шокирани, но изричат мъдрости. Любимецът на фризьорките, продавачките и манекенките, Паулу Коелю умно заяви: „израелците трябва да приемат, че силата никога няма да победи идеите”. Коелю вероятно има предвид идеите за опасване на гръдния кош с взрив, както правят терористите-самоубийци или щитовете на Хамас пред ракетите на израелската армия,  направени от живи хора.

Западните ислямо-левичари са силно възмутени от това, че Израел не позволи на  така нар.флотилия на свободата да пробие блокадата около Газа. Защото там управлява смъртния враг на Израел, Хамас, който изстреля не по-малко от 10 хиляди ракети срещу еврейската държава за времето от 2005-2008г. Именно поради тази причина, Leslie Gelb, бивш директор на Council on Foreign Relations, твърди, че блокадата около Газа е напълно законна. Има и други подобни примери – действията на САЩ  при  Карибската криза, когато Кенеди направи абсолютно същото, което прави сега Израел – блокира Куба по море, за да не позволи на вражеската държава да придобие смъртоносни оръжия.

Но нали уж мирните активисти възнамеряваха да доставят хуманитарна помощ за Газа, а не оръжия? Ако искаха това, активистите щяха да приемат предложението на израелците доставките да бъдат проверени в израелско пристанище и после закарани с камиони /безплатно/ до Газа. Както всяка седмица 10 хил. тона храни, лекарства и други хуманитарни материали са изпращани безплатно от Израел в Газа. Защо активистите отхвърлиха предложението? Защото, както призна един от организаторите, Greta Berlin, целта им не е доставка на помощи, а пробиване на блокадата. Естествено с цел неограничен последващ достъп на кораби и неограничена доставка на оръжия за Хамас. Израелската армия провали тези планове. Ето защо милионите ислямо-левичари по света и в България са възмутени. В световните медии общо взето се премълчава, че от 6-те кораба на флотилията, 5 мирно и тихо бяха разтоварени в Газа и само на турския кораб Mavi Marmara  се разигра драмата. Според израелските власти на този кораб около 50 екстремисти, без лични документи /!/, са нападнали командосите и по този начин предизвикаха кръвопролитието.

Спомням си една от идеите на прогресивната международна общественост за разрешаване на сблъсъка в Близкия изток. Казваше се„земя срещу мир”. През последните десет години Израел възприе идеята – изтегли се от Южен Ливан /2000г/ и от Газа /2005/. И какво получи в замяна? В Южен Ливан,  Хизбула заздрави позициите си. Последваха повече омраза, трескаво и тежко въоръжаване на врага, многобройни отвличания, презгранични нападения, терористични самоубийствени атаки. В Газа, Хамас законно спечели избори с едно основно послание – отричането на правото на съществуване на държавата Израел. И след това Хамас изстреля десет хиляди ракети срещу еврейската държава. Съвсем законно последва не много успешната за Израел втора война в Ливан /2006/  и акцията в Газа от края на 2008 и началото на 2009. Тези операции бяха посрещнати с лицемерни критики от същата прогресивна общественост, която поиска от Израел да даде земя срещу мир. Евреите дадоха земя, но не получиха мир.Сега същата международна общност иска от Израел да вдигне/промени/облекчи блокадата, което е неприемливо за еврейската държава, тъй като в резултат към Газа ще потече поток от оръжия за Хамас.

Несъмнено, най-големият губещ в кризата е Израел. Защото за сетен път изгуби международен престиж и изпадна в невиждана световна изолация. Еврейската държава беше изоставена дори от САЩ с президент, чието средно име е Хюсеин.  Американското правителство безпрецедентно подкрепи резолюция на ООН, осъждаща Израел и официално поиска от израелците да облекчат блокадата на Газа. Израелците изгубиха и стратегическия си съюзник Турция. Западноевропейците, много от които са антисемити и антиционисти и  винаги са били несигурен съюзник, също изоставиха държавата на евреите.

Въпреки настоятелните анализи на много коментатори за Турция, стремяща се към лидерство в ислямския свят, тази страна е вторият най-голям губещ. Защото проигра окончателно възможностите си за членство в ЕС. Западноевропейците, въпреки антисемитизма и антиционизма си, отлично разбират какво означава да приемат в ЕС азиатска държава с огромно ислямистко население и правителство. За съжаление, кемалистките /светските/ жители на Турция все повече намаляват за сметка на ислямистите.

Третият най-голям губещ, без да знае това, е западната ислямистко-левичарска общественост. Сега ислямо-левичарите тържествуват, защото злепоставиха, унизиха и изцяло изолираха Израел. Но те не съзнават, че така пряко помагат и оправдават действията на ислямисткия световен терор, който е и техен враг.  

А кризата с уж флотилията на свободата отново показа, че заразата на политическата коректност лети мощно и волно през границите, но мощно вреди именно на свободата.

 

 





Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pegas08 - Хубав коментар!
07.06.2010 15:31
Всички губят!
Печелят само убитите! Всичко е ясно! Да влязат последните!
цитирай
2. анонимен - НОВАТА ЗАПЛАХА ,ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ
07.06.2010 15:43
"...силата ,никога няма да победи идеите...."???!!
КОИ ИДЕИ ,МОЛЯ?
...ДА ПРАЩАШ НЕВРЪСТНИ ДЕЦА ЗАРЕДЕНИ СЪС ВЗРИВ, ПО АВТОБУСНИТЕ СПИРКИ ,ЛИ?
....ДА ОТРИЧАШ ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА ВСИЧКИ ЕВРЕИ,ЛИ?
....ДА ОБСТРЕЛВАШ С РАКЕТИ,МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ИЗРАЕЛ,ЛИ?
....ДА ИЗБИВАШ СПОРТИСТИТЕ НА СВЕТОВИ СЪСТЕЗАНИЯ ,ЛИ?
...ДА ОТВЛИЧАШ И ВЗРИВЯВАШ ,САМОЛЕТИ ,ЛИ?

ТОВА СА ИДЕИТЕ НА ТЕРОРИСТИ....А , С ТЯХ ПРЕГОВОРИ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
ТЕ РАЗБИРАТ ,САМО ОТ ТОЯГА И ОРЪЖИЕ!
НЕ СИ ПАДАМ ПО ЕВРЕИТЕ ,НО ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ ,СА НАШИЯ ОБЩ ВРАГ !!!
ПОДКРЕПЯМ ЕВРЕИТЕ, В БОРБАТА ИМ ЗА СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА!
СМЪРТ НА ТЕРОРИЗМА И ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ!
ТЕ СА НОВАТА ЗАПЛАХА ,ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!!!!!!!
цитирай
3. анонимен - Сега
07.06.2010 15:44
Новите прозрения на циониста Дъскарев са неверни и скучни.
цитирай
4. flyco - ...
07.06.2010 16:35
В момента местата, където има пари, не са толкова много. Вие как свързвате Световната икономическа криза с "международната изолация на Израел". Мислите ли, че няма връзка?
цитирай
5. ianchefff - anonimen 3,
07.06.2010 18:13
кое не е вярно?
цитирай
6. анонимен - Много белИ
07.06.2010 18:49
се извършиха под маската на "политическата коректност". Този филм сме го гледали. Стига толкова.

"Знам, фанатици от всички страни
за дни разоряват живота
и причиняват безчет злини,
докато "гонят" злото..."
цитирай
7. анонимен - браво
07.06.2010 19:48
браво.добре че се появи някой,който да изкаже жестоката истина,че плиткомислещите политици режат клона на който седим всички ние-християни,евреи,будисти и т.н,иначе казано ГЯУРИ
цитирай
8. gothic - Втори, казваш ИСТИНАТА! Ако си р...
07.06.2010 19:55
Втори, казваш ИСТИНАТА! Ако си регистриран тук, не се бой от нея. Посочи я с името си!
цитирай
9. анонимен - Страхотен текст
07.06.2010 20:33
благодаря Ви за смелостта, г-н Дъскарев!
цитирай
10. анонимен - е, това е Великоо!!! - от Серго
07.06.2010 20:35
Любимецът на фризьорките, продавачките и манекенките, Паулу Коелю умно заяви: „израелците трябва да приемат, че силата никога няма да победи идеите”. Коелю вероятно има предвид идеите за опасване на гръдния кош с взрив, както правят терористите-самоубийци или щитовете на Хамас пред ракетите на израелската армия, направени от живи хора.
цитирай
11. анонимен - Ke
07.06.2010 20:40
мръсно, гяурско псе, спри да лаеш!
цитирай
12. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-
07.06.2010 20:52
анонимен написа:
мръсно, гяурско псе, спри да лаеш!
Това пък какво е,ако смея да се обадя!?:)
цитирай
13. rebu - глас на прогресивен общественик
07.06.2010 20:53
анонимен написа:
мръсно, гяурско псе, спри да лаеш!

цитирай
14. анонимен - АНБОСС
07.06.2010 21:04
ЗАПОМНЕТЕ:
ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРСТВОТО Е НОВАТА ЧУМА, КОЯТО ЗАПЛАШВА ДА ЗАЛЕЕ ЕВРОПА.
ТОЗИ ПРОЕКТ ,НЕ Е ОТ ВЧЕРА!
ТОЙ СЕ ПРОИГРАВА В БЪЛГАРИЯ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ, ПО ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА ДОГАН И КОМПАНИЯ.
ТОЙ,ТОЧНО ЗА ТОВА ,ГОВОРИ В РЕЧИТЕ СИ-ПРОВЕРЕТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ.
ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, БЕШЕ ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ ЗА ЛЕВИЯ ЗАВОЙ.
ТАЗИ ИДЕЯ СЕ ПРОМЪКВА И В ЕС, ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ И ЗА ЖАЛОСТ НАМИРА ПРИВЪРЖЕНИЦИ СРЕД ХОРАТА С НАИВНО МИСЛЕНЕ И НЕПОЗНАВАЩИ АЗИАТСКИТЕ
МЕТОДИ НА ВОЙНА И ТЕРОР.
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ.
ТОВА СА ДРЕМЕЩИТЕ ВЪЛЦИ ,ГОТОВИ ДА РАЗКЪСАТ СНАГАТА, НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ НА СВОБОДНИЯ СВЯТ.
СПОМНЕТЕ СИ -ПОЛ ПОТ,КОЙТО УЧЕШЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ КОМУНИЗЪМ,ЗА ДА ИЗБИВА ПО-КЪСНО С КИРКИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА,СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
НЕ СЕ ОТНАСЯЙТЕ ЛЕКОМИСЛЕНО, КЪМ ТОЗИ НОВ ПРОЕКТ НА СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ!
ТОВА ЩЕ ВИ СТРУВА СКЪПО! УЖАСНО СКЪПО!
цитирай
15. анонимен - До Янчев
07.06.2010 21:19
Дъскарев лъже за израелците, които убиха девет НЕВИННИ хора. Колко израелци бяха убити!!! Раезултатът е важен, не бръщолевенията на Дъскарев. Важното е това - убитите девет НЕВИННИ хора от израелските убийци
цитирай
16. анонимен - НОВАТА РАКЕТА ,"НОСИТЕЛ"....
07.06.2010 21:20
СХЕМАТА Е ИЗВЪНРЕДНО ПРОСТА:
ЛЕВИТЕ ИДЕИ ,ИЗИСКВАТ: ПРИМИТИВНИ МОЗЪЦИ И БЕЗПРЕКОСЛОВНА ПОДЧИНЕНОСТ,.
НИСКИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИ ПОТРЕБНОСТИ И ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН НА ЖИВОТ,
СЪЧЕТАН СЪС СИЛНА ВЯРА В ЕДНА ИДЕОЛОГИЯ,РАВНОСИЛНА НА РЕЛИГИЯ И ОБРАТНОТО!
ЗА ЛЕВИЧАРИТЕ ,ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА Е ЗАГУБЕНА ЗА ТЯХНАТА КАУЗА.
ЛЕВИЧАРСТВО И КОМУНИЗЪМ ИМА САМО В СЛАБО РАЗВИТИТЕ СТРАНИ .
ОГЛЕДАЙТЕ СЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ!
ИСЛЯМА Е БЛАГОДАТНА ПОЧВА ЗА ЛЕВИТЕ ИДЕИ И ЧИСТИЯ ,КОМУНИЗЪМ!
ТОВА Е ЦЕЛИЯ ЗАМИСЪЛ!!!!!
КОМУНИСТИТЕ ,СА СИ НАМЕРИЛИ ,НОВА РАКЕТА НОСИТЕЛ-ТОВА Е ИСЛЯМА!!!
цитирай
17. анонимен - IU
07.06.2010 21:41
Дъскърев, и кои според теб са ислямо-левичарите, които ще провалят света - папата, Меркел, Саркози, Т. Блеър, Обама, Дейвид Камерън, премиерите на Канада, Австралия, Русия, лидерите на Холандия, Австрия, на всички скандинавски страни, на целия ЕС. Целият цивилизован свят осъди Израел. Този свят ли ти наричаш ислямо-левичарски? Дъскарев, ти обезумя!
цитирай
18. анонимен - ЗА IU
07.06.2010 22:09
ХАЙДЕ ,НЕ СЕ ЗАСЯГАЙ ПРИЯТЕЛЧЕ!
КОГАТО САДАМ СТРОЕШЕ ВЕЛИКОТО СИ ОРЪДИЕ , ТЕЗИ СЪЩИТЕ МУ ПРАЩАХА ТЕХНОЛОГИИ И ЧАСТИ!
АМЕРИКА ,ТЪРГУВАШЕ С ХИТЛЕР ,ДО ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ.
СТАЛИН -СЪЩО!!!!НА ЗАПАДА ,ДЪЛЖИ ПОБЕДАТА СИ ....НА ВТОРИЯ ФРОНТ!
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЛЕКОМИСЛЕНА И УЖАСНО ЖИЗНЕНА, ТАМ И Е СИЛАТА.
НЕ ПОМНИШ ЛИ ,КАК КРАДЯХТЕ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЗАПАДА??!
ЗАБРАВИ, ЛИ ??!
цитирай
19. ivouzunov - 17. анонимен -Мерси. . написал си го ...
07.06.2010 22:30
17. анонимен -Мерси ..написал си го вместо мен ! ха ха.. Не че тези ,които изброи са много готини , но все пак трябва да се ..избира " по -малкото".. зло !! Нагли станаха ..евреите , както винаги всъщност.. ;(( Лошото е, че може да е част от един сценарий , за да отидат отново " Миротворци " в Близкия Изток.. уви !!! Боже, хем снощи се зарекох да не чета повече "масовките".. от така наречената Първа страница !?
цитирай
20. анонимен - Може ли по-точно?
07.06.2010 23:20
Левите партии са създадени и са пълни с евреи, за кои по-точно ляво-ислямисти става дума
цитирай
21. sparhawk - ами всички
07.06.2010 23:53
анонимен написа:
Дъскърев, и кои според теб са ислямо-левичарите, които ще провалят света - папата, Меркел, Саркози, Т. Блеър, Обама, Дейвид Камерън, премиерите на Канада, Австралия, Русия, лидерите на Холандия, Австрия, на всички скандинавски страни, на целия ЕС. Целият цивилизован свят осъди Израел. Този свят ли ти наричаш ислямо-левичарски? Дъскарев, ти обезумя!

освен GOP са ислямо-левичари :) Иначе според мен ставащото в онези земи е трагично, сблъсък на религии и култури, тъй близки и тъй далечни. Тъжно.
цитирай
22. анонимен - ДО КЕ
08.06.2010 02:21
ЕЙ,МРЪСНА СГАН РЯЗАНА.НЕ ОНАЗИ РАБОТА А ГЛАВИЦАТА ТИ Е ЗА РЯЗАНЕ!!!
цитирай
23. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
08.06.2010 03:21
анонимен написа:
Дъскарев лъже за израелците, които убиха девет НЕВИННИ хора. Колко израелци бяха убити!!! Раезултатът е важен, не бръщолевенията на Дъскарев. Важното е това - убитите девет НЕВИННИ хора от израелските убийци

Гений на човешката мисъл. А ти какво очакваш, когато нападаш с тръба тежко въоръжен командос? Да оживееш? В коя приказка за лека нощ ти го прочетоха...И кой невинен изобщо напада командоси? Вдлъбнати...
цитирай
24. анонимен - Само два въпроса: 1. Чий търсят ...
08.06.2010 07:21
Само два въпроса:
1. Чий търсят евреите в Палестина?
2. Чий търсят израелски командоси на кораб в неутрални води?

Смърт за ционистката пасмина!
цитирай
25. tull - До № 17
08.06.2010 07:31
Всичките, които си изредил са политически коректни левичари, които вероятно несъзнателно помагат на ислямисткия световен терор. Ти как мислиш, дали сега талибаните в пещерите, Бин Ладен и хората му, се радват като гледат как смъртния им враг, Израел, е напълно изолиран, оплют, унизен? Целият цивилизован свят, вкл. Америка на Обама забравиха, че Израел е на първия пост в битката срещу варварите. А израелците направиха една грешка - подцениха яростната съпротива на "мирните" активисти и изпратиха малко командоси, въоръжени със смехотворни оръжия. Ако бяха повече, щяха да обезвредят ислямистите, без да ги убиват. Тогава нямаше да стане тази криза. Жалкото е, че милиони образовани хора не мислят с кълбата на раменете си.
цитирай
26. ivouzunov - до tull
08.06.2010 08:39
Абе защо ли се хващам , за на този спор ..ама.. нейсе ! ;)) Май забравяш Историята !? Кои наричаш Варвари !? Тези ,така наречени от теб Варвари..са дали почти всички открития на Човешката мисъл през годините! А Варварите са били тук в Европа !;))) А в Америка даже и "варвари" не е ..имало!! Освен изброените от теб хора по "пещерите " на Изток има милиони , които пренасят една съхранена Духовност ,далеч по- чиста от прехвалената от теб / Западна/ ... Защо настройваш читателите !? Нов "кръстоносен поход" ли ще правиш !? ха..ха..
цитирай
27. анонимен - така ли?
08.06.2010 08:51
През последните десет години Израел възприе идеята – изтегли се от Южен Ливан /2000г/ и от Газа /2005/. И какво получи в замяна?

Трябваше да бъде награден, че се изтегля от престъпно окупирани от него земи ли?
цитирай
28. ianchefff - я да чуем
08.06.2010 10:23
какви са тези "почти всички открития на Човешката мисъл през годините", които са ни дали арабските терористи?
цитирай
29. watchtowerman - За арабите
08.06.2010 10:28
"мирните" споразумения с Израел са късче хартия, след подписването на което, го запалват за да изгорят с него израелското знаме,например. Колко пъти Арафат подписваше споразумения за мир с Израел - Осло, Кемп Дейвид и прочие, а когато отиваше сред "свойте" мюсюлмански братя им казваше: Ние подписахме "мир" с Израел, но това е мира на Мохамед - "мир" с "нечестивци" не е обвързващ за нас."
И така какъв е този "мир" на Мохамед, ами от историята го знаем - подписал Мохамед "мир" с племето "Кураиш", а на следващата година го изклал до крак...
Такава е позицията на арабите и спрямо Израел, ама след Израел идват и другите "нечестивци" - християните, а муждувременно ще изколят и тези . по-на изток - хиндуисти, будисти и прочие. Както изклаха християните в Ливан през 1973-76гл. Не сте ги слушали какви са им проповедите ВЪТРЕ - "Първо съботатар после неделята". Това е истинатал А паплачта, която е в защита на арабите и във форума си е чиста мюсюлманска. Българите са наясно, че падне ли Израел, идва ред да пламнат и Балканите. И като почнат едно мирно рязане на глави няма да питат ти с християнско изповедание ли си, левичар ли си, скинар и прочия - ще карат наред...Затова става въпрос приятели, ако държим на Израел, то е защото Израел ги ЗАДДЪРЖА досега, падне ли ще ни плане и нашата черга, няма да има милост. Пък после иде ред и банкерите на Уолстриит, те да не мислят че са далеко и недосегаеми....
цитирай
30. lambo - Всички "прогресивни" левичари, либерали, педерасти и т.н.,
08.06.2010 10:35
в крайна сметка завършват на едно място - с навирени задници в джамиите
цитирай
31. анонимен - Ето къде сме ние!
08.06.2010 11:11

Ако прочетете по-напред в блога пише и за евреите левичари.

Тук не става въпрос за цинозъм и анти-ционизъм, нито за ислямизъм и анти-ислямизъм и пр.
Другарчетата пак не разбраха.
Майната им на всички и на всичко!

Става въпрос каква да бъде България. Огнян непрекъснато подсказва това, от което всички най-много се боим, че комунистическата ни простотия още дълго ще пречи да станем "умна", европейска държава.

цитирай
32. анонимен - истината
08.06.2010 11:48
истината на istinatazaproekta.bg
цитирай
33. анонимен - Дъскарев не е ционист - той само им ...
08.06.2010 12:42
Дъскарев не е ционист - той само им ближе угоднически задниците на ционистите. Понеже е начетен и интелигентен не ми се вярва да не знае историята на възникването на еврейската държава в Палестина - предварителната подготовка от края на 19 в. и началото на 20 в. та до 1948 г. И тъкмо това му знание на нещата го прави противен гъзоблизец.
цитирай
34. анонимен - Дъскарев лъже за израелците, които ...
08.06.2010 12:49
voinyt написа:
анонимен написа:
Дъскарев лъже за израелците, които убиха девет НЕВИННИ хора. Колко израелци бяха убити!!! Раезултатът е важен, не бръщолевенията на Дъскарев. Важното е това - убитите девет НЕВИННИ хора от израелските убийци

Гений на човешката мисъл. А ти какво очакваш, когато нападаш с тръба тежко въоръжен командос? Да оживееш? В коя приказка за лека нощ ти го прочетоха...И кой невинен изобщо напада командоси? Вдлъбнати...


Самотният воин за жалост не е и "самотен идиот" и "еврейска подлога"! Много са такива сбъркани надъхани ционистчета като него, но както се знае така е планирано - те (сатанинските изроди) трябва да завладеят цялата земя, да изтребят всичко направено с любов и светла мисъл на нея, да я осерат и скапят и чак тогава ще им дойде възмездието. Защото те са за урок на тъпото (все още) човечество.
цитирай
35. tomcat - АЙДЕ СТИГА С ТАЯ ПОРАНОЯ ПО "...
08.06.2010 13:21
АЙДЕ СТИГА С ТАЯ ПОРАНОЯ ПО "световния тероризъм" нали точно САЩ и Израел го създадоха, Алкайда и Хамас са тяхно творение както и терористичните актове приписани на тях.Осама е мъртъв от години стига си плашил гаргите с него ,хората започват да разбират за манипулацията на новия световен ред.
цитирай
36. ianchefff - anonimen 34,
08.06.2010 14:28
"всичко направено с любов и светла мисъл"?
A именно?
В Ливан колко християни си заминаха от любов?
А 9/11? И то беше направено с любов, нал тай? И светла мисъл, тоже.
И хилядите други терористични актове, и те с любов са направени.
Брех, дееба, тия, терористите, големи любовчии ше дойдат бе. То, затова сигурно имат по няколко жени.
цитирай
37. tomcat - "всичко направено с любов и ...
08.06.2010 15:09
ianchefff написа:
"всичко направено с любов и светла мисъл"?
A именно?
В Ливан колко християни си заминаха от любов?
А 9/11? И то беше направено с любов, нал тай? И светла мисъл, тоже.
И хилядите други терористични актове, и те с любов са направени.
Брех, дееба, тия, терористите, големи любовчии ше дойдат бе. То, затова сигурно имат по няколко жени.


По големи терористи от САЩ и Израел няма.Най големите терористични актове като 9/11 са именно тяхно дело.Прочети пак номер 35
цитирай
38. анонимен - ХРИСТОС ,е евреин ,по националност.ХРИСТОВОТО УЧЕНИЕ, ЗАПОЧВА ОТ ПАЛЕСТИНА.
08.06.2010 15:41
АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН,...но между ислямо-левичарите и евреите, предпочитам да подкрепя вторите, защото Христос...все пак е евреин, по произход и национална принадлежност.
МРАЗЯ ,КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ/ИСЛЯМИСТИ/!
ТАЗИ ЧУМНА БОЛЕСТ, ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ С ОГЪН И МЕЧ!
цитирай
39. ivouzunov - за... 28. ianchefff
08.06.2010 15:51
Какво да ти обяснявам -това си е История , не мога да ти я преразкажа цялата -да си внимавал в училище !! ;)))) Цивилизацията започва от Изток и както отдавна се очаква ..отново се връща натам / за щастие/ ... ;)))) Айде стига с тези "терористи".. това са "синеоки бебета ".. в сравнение с Държавите - терористи , с "промиването на мозъци" ,което се практикува методично десетилетия наред вече... !!! С манипулациите чрез медиите и..Интернет !! С унищожаването на Природата... Изобщо не обичам смърт и насилие ...ама онези "твои терористи" си имат свои ценности и ..свой живот и своя гордост !!! При друга конюктура щяха да бъдат ..герои!! Излизам от този спор!! ;))) За щастие ... Животът се подрежда правилно - пример : Тата купи Ровър !!! ;)) Успех на ..оставащите тук !! Пък и много му вдигнахме Рейтинга на Дъскарев -ще се подмокри.. ;)))))))
цитирай
40. ianchefff - tomcat,
08.06.2010 17:16
т'ва са пълни глупости. прочети пак последното изречение.

иво,
значи ти се радваш, че цивилизацията отново се връща на изток. Тогава какво правиш в България? Или в Европа? Не си ли чувал за европейски цености, западна демокрация и т.н.? Малко по-различно е от ценностите на исляма.
При друга култура щели да бъдат герои? Живеем в 21 век, погледни си календара. Ти пиян ли си или се друсаш с нещо?
Като си заритал толкова за ислямската демокрация и ценностите на Изтока, отивай да живееш там.
цитирай
41. ivouzunov - до 40. ianchefff - tomcat,
08.06.2010 18:28
цитирам.... "значи ти се радваш, че цивилизацията отново се връща на изток. Тогава какво правиш в България? Или в Европа? Не си ли чувал за европейски цености, западна демокрация и т.н.? Малко по-различно е от ценностите на исляма. " За съжаления това са Оксиморони ..!!! Западна демокрация !? Европейски ценности !? А ние сме в Европа..чисто политически-инак сме на Балканите ... !!;))) Безмислен разговор водим ,защото сме на различни позиции ! И какво като живеем в 21 век !? Какво произлиза от това!? Нищо..!!! Живеем доста по -зле ,отколкото преди .. век..например ..! ха ха.. И много моля без "Ти пиян ли си или се друсаш с нещо? " -това не е аргумент ! Ако познаваше ценостите на ..Исляма , щеше да знаеш , че те по нищо не се различават от Християнските що се отнася до духовното развитие на Човек / например/.. В крайна сметка Корана го диктува..Архангел Гавраил! ;))) Ами бих отишъл с удоволствие , ама поостарях вече и имам "работа тук"... А и там е малко "сложно" .. с алкохола и жените.. а вече ми е късно за промяна !! ха ха.. А теб те съветвам да прескочиш до Турция /близко е/ и да видиш за каква инфраструктура става въпрос , за какви усмихнати и уверени в бъдещето си хора , за какви строежи и за каква ..икономика !! Колкото до това "При друга култура щели да бъдат герои?" ..не забравяй че "Победителите ..пишат историята! "...все пак.. не ние !! ;)))))))))
цитирай
42. sparhawk - а аз
08.06.2010 19:02
анонимен написа:
АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН,...но между ислямо-левичарите и евреите, предпочитам да подкрепя вторите, защото Христос...все пак е евреин, по произход и национална принадлежност.
МРАЗЯ ,КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ/ИСЛЯМИСТИ/!
ТАЗИ ЧУМНА БОЛЕСТ, ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ С ОГЪН И МЕЧ!

Съм против всички, които разчитат на огъня и меча и го предпочитат пред перото и разговора. Въпрос на ценности.
цитирай
43. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
09.06.2010 02:49
ivouzunov написа:
Абе защо ли се хващам , за на този спор ..ама.. нейсе ! ;)) Май забравяш Историята !? Кои наричаш Варвари !? Тези ,така наречени от теб Варвари..са дали почти всички открития на Човешката мисъл през годините! А Варварите са били тук в Европа !;))) А в Америка даже и "варвари" не е ..имало!! Освен изброените от теб хора по "пещерите " на Изток има милиони , които пренасят една съхранена Духовност ,далеч по- чиста от прехвалената от теб / Западна/ ... Защо настройваш читателите !? Нов "кръстоносен поход" ли ще правиш !? ха..ха..

Още един любител на историята...Иво а ти не разбра ли, че не е важно какво си имал, а как си го използвал и какво имаш сега. На туй му се вика цивилизация. И маите са имали супер календар, ама към днешно време са малко...ъъъ...поизчезнали...
А колкото до появаването на първите цивилизации- след като си толкова голям любител на историята, ако попрочетеш малко, ще разбереш, че тръгват от там заради специфични климтични условия. Простоо по него време само там кажи речи е ставало за живот.
Инак евала им правя на арабите, някога с нямали равни в някои науки, алгебра и астрономия например. А сега нямат равни по идиотизъм. А то инак и дяволът е герой. Ама в ада...
А аз ти препоръчвам да отскочиш в Турция, ама в Анадола. И после пак бих поговорил с теб за инфраструктура.
Сокол- евала ти за последните думи. Точно заради тях ми се прищя да пратя Узунов 100 -150 години назад, да поживее малко там, па пак да си говорим за по- добър или лош живот.
цитирай
44. анонимен - до ислямо-левичарският пропагандатор @15
09.06.2010 13:29
анонимен написа:
Дъскарев лъже за израелците, които убиха девет НЕВИННИ хора. Колко израелци бяха убити!!! Раезултатът е важен, не бръщолевенията на Дъскарев. Важното е това - убитите девет НЕВИННИ хора от израелските убийци


Ако биха били убити 9 израелци, щяхте да славите "героичният отпор" , "даденият урок", "мъжеството" на мужахидините....
Но когато скочилите да убият командосите с железа и подръчни средства ПРОВОКАТОРИ са убити и ранени , това е убийство на невинни хора. Това е демагогия!

Не са невинни, а са ПРОВОКАТОРИ! Преди да тръгнат е имало интервюта и изказвания "Ние или ще пробием блокадата, ИЛИ ЩЕ СТАНЕМ МЪЧЕНИЦИ".
Това означава само едно, ако счупят главите и проснат мъртви израелците ще са герои, ако паднат са мъченици (бонус 70 девици и реки от мляко и мед). И в двата те имат идеята, че са прави. Такива хора не са невинни, а ПРОВОКАТОРИ-ФАНАТИЦИ.
Виновни са не само за това, че правят опит за убийство при опит за ЗАДЪРЖАНЕ. Виновни са защото знаят, че поведението им може да предизвика война и то не само между две страни. Ще предизвика трайно влошаване на отношенията в цели региони и още убийства насилие и кръв.
Но на тях това им е целта. А вие г-н левичаро-ислямист @15 имате наглостта да твърдите, че това са невинни!
цитирай
45. анонимен - Пропуснах да се подпиша @ 99 -:))
09.06.2010 13:31
Пропуснах да се подпиша @ 99 -:))
цитирай
46. ianchefff - оказва се,
09.06.2010 14:52
че светът е пълен с огромен брой заблудени хора, вярващи на сладките приказки за мир и свобода, още от времето на Ясер Арафат, че и от преди това.
А в крайна сметка целта им е заличаването на Израел.
Замислям се в този момент, ако Израел изчезне от картата какво би станало?
И си отговарям: не ми се мисли, жална й майка на западната демокрация, че и на източната също така.
цитирай
47. анонимен - За културното разнообразие и по...
09.06.2010 15:03
За културното разнообразие и политическата коректност.....
"Х" написа:

Ето десет причини, заради които аз, и надявам се и пишещите тук , сме на страната на Израел във войната му срещу ислямския тероризъм:

1. В борбата на пиещите алкохол срещу непиячите, аз съм на страната на пиещите.

2. Повече ми харесват режими, при които лидерът им може да бъде осъден на затвор, отколкото режими, при които главатарят може единствено да бъде убит.

3. По-приятно е да гледам хора, които се молят прави, отколкото хора, които се молят паднали на колене.

4. Предпочитам жени във военна униформа пред жени забулени от главата до петите.

5. Не мисля, не искам и не мога да допусна, че хора, които всяка сутрин се събуждат от крясъците на муезин, могат да победят народ, който знае как да си служи с будилник.

6. Повече ми се нравят тези, които след като узнаят за похожденията на щерка си, протягат ръка към сърцето, а не към сатъра.

7. Струва ми се, че е много по-правилно да дадеш чувал пари, за да се разделиш с жена си, отколкото тонове пари, за да си купиш жена.

8. Проявявам повече разбиране към хора, които веднага погребват жертвите на терора, отколкото към терористи, които тикат труповете
пред телевизионните камери.

9. Изпитвам огромно уважение към общество, готово да
плати за своите пленени и отвлечени с освобождаването на
няколкостотин терористи, но презирам общество, в което
затворниците се ценят по-малко от изтърпяващите наказания в затворите на врага.

10. Искам да живея в мир там, където не убиват деца и жени.
Но ако това все пак се случва, предпочитам военна прокуратура да
раздава на престъпниците хапчета за лудост, пред ликуващи
терористи, хвърлящи бонбони на обезумяла тълпа.

И още нещо:
аз съм на страната на този народ, който обича да разказва вицове
за себе си. Поставям такъв народ над всички други народи,
които заради виц, или осмиваща ги карикатура, издават фатви и
тръгват да убиват.

@ 99 -:))
цитирай
48. анонимен - за господин 47
09.06.2010 15:07
Във влака пийнал пътник не може да си открие купето, след посещение на вагон-ресторанта:
- Помня само, че точно пред прозореца имаше едно езеро.
цитирай
49. анонимен - Stephen
09.06.2010 15:42
Напълно съм съгласен с № 33 - Огнян Дъскарев е високо образован човек, със силно перо, но използва тази дарба за отвратителни, мракобесни цели. Трудно ще се намери по-отблъскваща фигура в нашата журналистика от него.
цитирай
50. ianchefff - анонимен 49,
09.06.2010 15:47
посочи едно невярно нещо в този текст, моля.
цитирай
51. анонимен - от Серго
09.06.2010 19:20
Ейййй, много комунистическа смрад, много комунистическа измет! Докога, бе???
Огнян Дъскарев има дарбата да разлайва яко комунягите! Аферим за това!
цитирай
52. анонимен - anon99
09.06.2010 20:41
wow. i didn't realize Hamas had so many fans in BG.
цитирай
53. анонимен - Във влака пийнал пътник не може да си ...
10.06.2010 00:42
анонимен написа:
Във влака пийнал пътник не може да си открие купето, след посещение на вагон-ресторанта:
- Помня само, че точно пред прозореца имаше едно езеро.


Ако признаеш , че пътникът е бил с два билета @ 48 и 52 и че не било във влак, а в кораб, всичко ще се изясни. @99 _:))

Впрочем Дъскарев е точен и верен. Колкото и да дразни това някои.
цитирай
54. анонимен - Нещо не схващам, но щом автора е т...
11.06.2010 15:37
Нещо не схващам ,но щом автора е толкова начетен се надявам да ми обясни-как се наричат въоръжени хора ,които нападат кораб в международни води .Според мен пирати-спаред автора миротворци.Имат ли право нападнатите да се защитят-според мен да ,според автора не.А случайно някой да е чувал за отвлечен Израелски кораб от сомалийците.Не,Няма и да чуете-кривоносковците имат оръжие и войници на търговските си кораби.И какъв е смисъла от резюлиции на ООН щом Израел си прави каквото си иска.Защо едни държави като не спазват тези резюлиции ги посещават бомбардировачи и хамерикански войници , а други си го местят от единия крачол в другия.какво уважаемия автор очаква от деца ,които са родени и израсли зад бодлива тел,гладни и боси и от време на време засипвани с ракети-да станат примерни граждани или да станат терористи.И защо Израел подкрепяше" Хамас"в началото-защато не знаеше ,че са радикални ислямисти или защото бяха срещу ООП и Ясер Арафат и разбиваха единството на палестинците
цитирай
55. flyco - ...
11.06.2010 16:43
Не ми трябва да ходя до Палестина за да наблюдавам и дори участвам в подобен яростен конфликт. Има го в почти всяко българско населено място, г-н Дъскарев обаче още не го е забелязал.
цитирай
56. анонимен - де 54
11.06.2010 16:53
Собствениците на корабите или страните, на които принадлежат могат да заведат дело за пиратство и незаконно задържане. Е делото няма да е срещу "неизвестен" извършител, а срещу държава, която не отрича че действието е нейно дело. Защо не го правят, защо не обявяват дори че ще го направят.
Май не седят нещата точно така както твърдите!
В сомалийски води няма отвлечен търговски не само израелски, но и руски кораб. И в двата случая причината е една безкомпромисно действие. Но нещата са несравними. В единия случай има действие без предупреждение и с цел грабеж! А тук корабите с помощ за Хамаз са били предупредени да спрат.
Доста неубедителна лява пропаганда. Ако "кривоносковците " не ги обичате, не виждам защо трябва да харесвате противниците им.
Сигурно защото действат не така както ви се ще на вас. Браво, защото така се действа в защита на национален интерес.
цитирай
57. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
11.06.2010 19:46
До 54...Абе нали наскоро имаше отвлечен руски кораб? Е всички знаем резултата...пиратите така и не се прибраха по домовете си.
57 не съм много запознат с историята на този регион, но ако не се лъжа, малко след създаването си, Израел е нападнат от горе долу всичките си съседи, съседите нападат новосформираната държава, не обратното...след като е победил, нормално е и територията да му е по- голяма...
Ами опитите да бъдат отклонени реките, минаващи през Израел?
А постоянният рев на Иран, че холокостът е измислица и че евреите трябва да бъдат унищожени?
От друга страна е напълно нормално населението да се е увеличило- много от евреите по света искат да живеят в собствена държава и се стичат натам. Така че фокус няма. А аз дося от Израел не съм чул да са се пръквали терористи.
Изобщо това е единствената демокрация в света, обградена отвсякъде от мюсюлмански държави, които искат да я унищожат. И вие я обвинявате, че прави необходимото да се защити? И то на базата на доказана провокация? Какво да ви кажа...спрете да мислите с вестниците и ползвайте скапаните си глави.
Аз общо взето не ги харесвам. Но това не ми пречи да ги разбирам. Нито ме кара да искам да ги коля.
цитирай
58. анонимен - До 57
12.06.2010 10:28
Не разбрах какво не му хареса на автора коментар 57 ,та го изтри но блога си е негов така ,че има прамо да пише и трие каквото си иска.Но това няма по никакъв начин да промени фактите и историята.А сега до новия под номер 57.Ами точно това е проблема-коя държава за 60 год си е увеличила населението 13 пъти.Понеже призоваваш да мислим с главите си я сега ти си престави че населението на България е 40 милиона вместо 8 и трябва да се простира на същата територия.Ами просто ще потечем извън границите и ако съседите ни са по-слаби от нас ще им вземем земята и къщите.Това става и там -мине не мине известно време и Израел си загражда нещо и почва да го населва.Опитай се да разбереш и палестинците така както разбираш евреити.Все пак не арабите гонят евреите от земите им
цитирай
59. анонимен - До 58
12.06.2010 14:32
"Все пак не арабите гонят евреите от земите им"
Но не евреите искат да се изличи някоя съседна страна от картата!

Да те запитам защо евреите не гонят арабите жители на Израел? Защо тези араби имат три партии в парламента? И защо тези араби не хукнат да живеят на свобода в някоя от съседни или по-далечни арабски страни?
@ 99 -:))
цитирай
60. tull - До № 57
12.06.2010 16:39
Нищо не трия, не знам за какво пишете.
цитирай
61. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
12.06.2010 16:45
58 нещо напълно нормално смятам аз. Ти как мислиш са създадени настоящите държави? А? Ами /македония, Гърция, Румъния...останалите ни съседки защо са толкова големи? Защото са взели ОТ НАС. Само че, разликата между нас и евреите е, че ние не сме няколко десетки милиона разхвърлени по цял свят от няколкохилядолетни гонения. Пък и някога ние сме правили същото- как мислиш се е стигнало до България на 3 морета- чрез рязане на глави и завземане на чужди територии. Това едно. Второ- не знам дали знаеш, но почти всичките земи, които принадлежат на Израел са ЗАКУПЕНИ. Не завладяни. Т.е. арабите сами им дават земята. Макар в днешно време някои закони да осъждат на смърт арабин, продал земя на евреин. Това е реалноста...
цитирай
62. анонимен - Изкривен
13.06.2010 08:53
човек си Дъскарев. Също и измамник.
цитирай
63. анонимен - До 61
13.06.2010 13:27
Това ,че някой си е купил земя не означава ,че може да си я загради и да си прави държава в държавата.Това ,че някакаъв англичанин си е купил някое село в България дава ли му право да го обяви за държава .А турско говорящите които са 95% от жителите в Кърджалийско и са собственици на земите имат ли право да си направят някаква държава или да се присъединят към Турция.Отвори си картата на Израел и виж какво представлява държава им
цитирай
64. анонимен - До @63
13.06.2010 15:19
Те не са изкупили земята и после да обявят независимост. А са обявили независимост от Британската империя и после са изкупували земите.
Не променяйте по левичарски смисъла на казаното.

@ 62 Типично водене на спор от вас и съмишлениците ви. Няма аргументи има лепене на етикети. В тази област сте определено водещи.
цитирай
65. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
13.06.2010 20:18
До 63- вземи да прочетеш малко и ще разбереш какво имам предвид.
А това не е изолиран случай между другото. Аляска е закупена от САЩ и в момента е американска територия, нищо, че някога е била руска.
А турскоговорящите в кърджалийско дори не говорят на турски, а на някакъв изроден през десетилетията диалект на турският език. Освен това си имат собствена държава- да си ходят ако се смятат за турци.
И има огромна разлика между закупеният от кърджалийци имот и този закупен от евреите. Всичко зависи от договорите, нали се сещаш. А че арабите сами са позволили да им бъдат отчуждени територии- вината си е само тяхна.
цитирай
66. анонимен - Израел и равините не го признават
14.06.2010 11:46
Първо МЕСИЯТА трябва да съгради ХРАМА, а не както на ЦИОНИСТИТЕ им харесва.
Израел е направен за да отклонява вниманието на ГОИТЕ от основния процес - НОВ СВЕТОВЕН РЕД
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/05/03/noviiat-svetoven-red-idva-gotovi-li-ste.329958
цитирай
67. анонимен - Sparhawk
24.06.2010 19:33
До сега пеодозирах само, но съм вече сигурен,ч че си просто един оскубан керкенез. Тъжно ми е, защото все пак имаш нещо в главата си. Прегледай го това нещо внимателно.

Дядо ти.
цитирай
68. libertybell - Tull, поздравления за добрия анализ!
28.06.2010 22:18
"Хуманитарната" акция беше планирана, за да предизвика скандал - и колкото по-голям, толкова по-добре за организаторите. Израел нямаше полезен ход в случая...
Но съм убедена, че Израел загуби само битката, а не войната. Надявам се, че след изборите през ноември, САЩ ще "нюансира" позицията си по отношение на Израел. Колкото до Турция: не й е мястото в ЕС!
Поздрави, и до скоро виждане!
цитирай
69. watchtowerman - В края на юни турският премиер Ердоган отмени 21 военни споразумения с Израел
13.07.2010 15:48
Много хора са загрижени за Иран и опитите му да се сдобие с ядрено оръжие. Но военната мощ на Иран е всъщност много малка в сравнение с тази на Турция. Турция разполага с една от най-големите армии в света – по-голяма от армиите на Германия, Великобритания и Франция взети заедно.
Нещата се променят толкова бързо, че е трудно да следим събитията.
В началото ма месец юли лидерите на Иран, Сирия и Турция се срещнаха в Истанбул за консултации. След тази среща писателят Джоел Ричардсън писа: „Трябва да се запитаме дали Турция следва Иран или Иран следва Турция?” Според Аднан Октар, мюсюлманин интелектуалец и най-четения автор в ислямския свят. Ахмадинеджад и иранското правителство подкрепят възраждането на нео–османска империя. Ричардсън изтъква няколко предимства на Турция пред Иран. Първото е стратегическото разположение на Турция на прага между Азия и Европа, което ще позволи на Турция скоро да се превърне в суперсила в региона. Второто е миналото на Турция. За ислямския свят е много трудно да се обедини. В продължение на 500 г. в миналото Турция успя да го направи и контролираше целия регион, което е уникално. Ердоган и сънародниците му смятат, че съдбата на Турция е да постигне това отново.

Предимството на Турция пред Иран е това, че Турция изповядва сунитски ислям, а Иран шиитски. Около 85% от мюсюлманите в света са сунити и повечето от тях се отнасят към шиитите с презрение. В същото време повечето сунити са недоволни от арабските лидери и правителства в Саудитска Арабия, Египет и Йордания, които според тях са повлияни от запада лицемери, които тънат в лукс, вместо да разпространяват исляма. Турция е перфектния избор и днес Ердоган е изгряваща звезда в ислямския свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1966266
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930