Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 17:52 - Стълб на лявата пропаганда
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 9318 Коментари: 27 Гласове:
3

Последна промяна: 05.08.2009 17:56



Този текст е публикуван в днешния брой на "Седем".

 

СТЪЛБ НА ЛЯВАТА ПРОПАГАНДА

Тези дни се  навършват 64 години от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки. Това трагично събитие беше и е отбелязвано през годините със страстна комунистическа пропаганда. Левите международни пропагандисти в миналото и сега използват бомбардировките, за да сеят омраза към Америка. Тук това не е трудно, защото според доклад на „Отворено общество” от 28 юли т.г., 50%  от 15-годишните българи днес са неграмотни. Затова е лесно на тези хора да бъде внушено във връзка с бомбардировките, че американците са „варвари” и „войнолюбци”. Това внушение би могло да бъде подсилено от някоя от централните телевизии с изъчване в най-гледаното време на филма на Ален Рене „Хирошима, моя любов”, любим на някогашните БКП-борци против американския империализъм. На неграмотните българи може да бъде обяснено в големите леви вестници и радиостанции /те са в изобилие/  от млади и стари леви анализатори /те са в изобилие/ колко жестока и ненужна е била американската акция. А пък изобилните леви блогъри, фейсбукъри и туитъри ще осветлят грамотните българи за връзката между Хирошима и Нагазаки и всичките следващи войни до наши дни, несправедливо запалени от американците.

 

Левите коментатори, чужди и местни, никога не споменават това:  основната причина президентът Труман да  нареди бомбардировките е фанатизмът на японските  военни,  които отказваха да капитулират. В месеците преди бомбардировките бяха извършени 2000  самоубийствени нападения от камикадзе. Според историците поне  10 000 самолета с летци-камикадзе са очаквали заповед в  Кюшу и Хоншу!  Бомбата над Хирошима имаше определена  военна цел  – Главната квартира на 2-ра  японска армия. Най-важното е, че  дни след  бомбардировката над Нагазаки, Япония се предаде. Така беше спасен животът на стотици хиляди американски, съветски, японски, британски, австралийски войници.

 

Освен това трябваше  бъде спряна  Червената армия, която в началото на август 1945 беше  навлязла в Манджурия с цената на 80 000 японски жертви и 8000 съветски. И  преди всичко –  Труман даде на Сталин ясно да разбере, че проектът “Манхатън”  вече е в действие. Това беше първото проявление на американското ядрено въздържане,  което в годините на Студената война обуздаваше агресивните амбции за световно господство на Кремъл и опази живота и имота на западноевропейската левица, антиамериканска по подразбиране.

 

Всъщност Хирошима не е най-кръвопролитната бомбардировка. На 9-10 март 1945  в резултат  на “огнените нападения” над Токио загинаха около 150 хиляди души.

 

Бих искал да обърна внимание на двойният стандарт. Малцина отбелязват страшните престъпления на японската армия, която уби милиони китайци в края на 30-те и през войната.  Например, само  в Нанкинг, от 13  декември 1937  до  края на март 1938 японците убиха около 370 хиляди китайци. Обичайно било  японските офицери да се упражняват с щикове на бойно изкуство върху живи пленници и да се състезават кой ще обезглави повече китайски цивилни  за единица време. Обичайно било победителят да бъде възхваляван в токийските вестници. Императорската армия принуди стотици хиляди жени в Корея да проституират, червеноармейците изнасилиха милиони жени в победената Германия.  Но за това световните и българските медии не бият камбаната,  не се организират бдения  и шествия за мир.

 

Няма съмнение, че  шести и девети август 1945 са  трагични дни в историята. Трябва да ги помним и заради  широкото разпространение на ядрените оръжия/програми  днес в непредсказуеми страни, като Иран и Северна Корея. И заради неописуемата вероятност такива оръжия да попаднат  в ръцете на терористите. Но  това не трябва да бъде причина за  нова съчка в световния огън на антиамериканизма.

 

Левите умишлено пропускат и друг огромен факт – именно  САЩ  под ръководството на генерал Дъглас Макартър  възстановиха  Япония след войната, дадоха  подтик за японското чудо и превърнаха  тази страна в това, което е днес – модерна, свръхразвита технологична нация. Днес Япония е икономически съперник, но и изпитан съюзник и приятел на Америка

 

Може би затова на 6 август 2005  един оцелял от бомбардировката над Хирошима възрастен японец каза пред  БиБиСи:

 

“Не обвинявам Америка. Ние започнахме войната.”

 

 

 

 

 





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - И истината трябва да се знае!
05.08.2009 17:57
И истината трябва да се знае!
цитирай
2. ianchefff - чудесно
05.08.2009 18:07
казано!
Поздрави.
цитирай
3. tull - Boristodorоv56
05.08.2009 18:45
да, истината трябва да се знае, но трудно се разпространява.Следете утре и следващите дни бг и международните медии какво ще кажат за годишнината от бомбардировките.

Янчев, благодаря и бъди здрав!
цитирай
4. spasymyr - Истината
05.08.2009 21:23
Тя къде се намира? Преди започването на войната или след като е завършила.След толкова факти и филми на тая тема мисля единственото вярно е-жертвите.
цитирай
5. анонимен - ГС
06.08.2009 00:22
Гледната точка на Дъскарев е интересна за България. Това е гледната точка на десницата в САЩ, но в Европа вярват друго - че бомбардировките са били ненужни, защото Япония е била вече на колене и е било въпрос на дни да се предаде. Даскарев не споменама и за бомбардировките над Дрезден от британците, които са били изключително жестоки.
цитирай
6. gantree - @
06.08.2009 07:26
анонимен написа:
Гледната точка на Дъскарев е интересна за България. Това е гледната точка на десницата в САЩ, но в Европа вярват друго - че бомбардировките са били ненужни

Това не е вярно. Аз съм в Европа, и не вярвам в подобно нещо.
цитирай
7. анонимен - Гледната точка на Дъкарев...
07.08.2009 07:18
Интересно е, че левицата в България и по света имат една обща черта: стремят се да контролират свободата на мисълта. В САЩ, както и в България се гледа на дясното като на престъпление: схемата е проста: богат – лош, беден – добър! Това е мотото на „лявото”и то би трябвало да се е изтъркало от употреба, но, уви, винаги прииждат нови наивници.

Вас учудва ли ви, че когато стане дума за жертви по целия свят, дори и децата знаят за жертвите на Хитлер, но за жертвите на комунизма почти не се споменава? Това е „скучна” тема, както за академици, така и за политици. Лично аз в САЩ съм получавал забележки като: „Какво са сто милиона жертви на комунизма, когато капитализмът е взел много повече!”. Как може да се мисли по този начин, нечовешки бих казал?

„Дясното” в САЩ не се състои от богати хора, драги господине, а главно от средната класа, която все още съхранява и цени „овехтелите” добродетели. Богаташите се концентрират най-вече около американския любимец на лява Европа. Всички, с които се е заобиколил са белязани от корупция. Препоръчам ви новата книга на Michelle Malkin – “Culture of Corruption”.

Фактите за „спестените” жертви в статията на Дъскарев са достачно красноречиви за интелигентния читател. А и да не забравяме безумното предизвикателсво на Япония с Pearl Harbor. Американските и британските войници убити през Втората световна война са над 500, 000.
Представяте ли си какво щеше да остане от Европа, ако американците не бяха се намесили?

Аламеда
цитирай
8. анонимен - Напълно вярно
07.08.2009 16:32
Писах по темата в блога си и напълно споделям мнението на Огнян. За любопитните ето къде може да се прочете статията.

http://p-monstrum.blogspot.com/2009/08/forever.html
цитирай
9. анонимен - Левундерската мутация
08.08.2009 23:59
Поздравления за статията !!
Добре че си ти, защото в изпостелялата ни левундерска родина няма друг кой да напише и ред по въпроса. Мозъците са промити за поне трийсетина години напред.
Поздрави от Ниската земя !!
цитирай
10. tull - До
09.08.2009 08:32
Spasymyr - да, вярно е, главно и само жертвите, разрушенията и скръбта остават след войните. Все пак има изключения.
До № 5 - прав сте, че това е гледната точка на десницата в САЩ. Общо взето също сте прав, че в Европа вярват друго. Но има и изключения, като Ган /Ган, привет!/, за щастие.
До Аламеда - благодаря ви за коментара. Да, тази книга на Мишел Малкин ще я купя в най-скоро време. Както и една друга - United in Hate by Jamie Glazow, за явната връзка между световната левица и ислямския тероризъм.
До № 8 - благодаря ви. Но връзката, която сте оставили не се отваря.
До № 9 - благодарности за теб и поздрави на Ниската земя.
цитирай
11. stix - страхотна статия за истината
09.08.2009 10:27
но каквато и да е тя...
войната е най ужасното творение на мъжете!
цитирай
12. анонимен - p-monstrum
09.08.2009 16:24
Блога е p-monstrum.blogspot.com, статията е Хирошима forever. Не знам защо се зарежда грешно оставената по-горе връзка. Ще ми е интересно да дадеш мнение за статията все пак. Благодаря ти предварително.
цитирай
13. анонимен - p-monstrum and tull
09.08.2009 17:19
Аз също не можах да отворя p-monstrum!
Колкото до явната връзка между левицата и ислямския тероризъм ще ми е интересна книгата и още днес ще я купя. Струва ми се, че много явни връзки се натрупаха през годините и би било добре да си зададем въпроса дали наистина няма лява конспирация, Боже пази. Знае се, че има "a vast right-wing conspiracy", нали? Благодаря и поздрави.
Аламеда
цитирай
14. tull - До № 12
10.08.2009 10:03
отворих сайта и прочетох Hiroshima Forever. Радвам се, че мнението ни е еднакво, което все пак е нещо за условията тук. Поздрави.
До Аламеда - да, тази книга за ясната и категорична връзка на световната левица и световния ислямски терор би могла да излезе тук, стига да намеря издател. Което е съмнително. Преди няколко години безуспешно се опитах да намеря издател за книгата на Дейвид Хоровиц на абсолютно същата тема. Но книгата на Глазов е по-актуална и по-разширена като факти. Поздрави.
цитирай
15. tull - До Stix
10.08.2009 17:33
Благодаря ви. Войната е изобретение на хората, включително и мъжете. Бъдете здрава.
цитирай
16. flyco - ...
11.08.2009 09:30
Насилието предизвиква насилие, но няма оправдание за насилието. Миналото трябва да се помни. Добре подредена статия с явна насоченост.
цитирай
17. анонимен - @ flico
14.08.2009 16:59
Да статията е насочена. Насочена е против това да се виждат нещата през антиамериканското "миролюбие". Насочена е против грижливото повтаряне на едни факти за жертвите на атомната експлозия и пренебрегването на другите факти, че японците са щели да продължат войната и трагедията на Иво Джимо е щяла да се повтаря на всеки от хилядите японски острови.
Не е било нито леко, нито добро решение, но е било неизбежно и единствено водещо към незабавен край на войната.
Поздравления на Тулл! Аргументиран, точен и разобличаващ коментар. СТБ
цитирай
18. анонимен - Радо
14.08.2009 22:15
Страхотен текст! Колко жалко, че малко хора го прочетоха в нашата безднадеждно левичарска държава.
Поздрави на Оги Дъскарев!
цитирай
19. анонимен - Кръвожадност или кокоша слепота
17.08.2009 01:26
Наистина ли нито един от тук изразяващите мнението си не използва поне малко критично мислене. Всеки нормален човек е против каквато и да е форма на насилие и извращение независимо от чия страна. Но да оправдаваш хвърлянето на двете ядрени бомби ... това е чиста форма на сатанизъм. Ако американците искаха да прекратят войната на секундата можеха да ударят една телеграма на японците - утре в 10.30 сутринта гледайте какво ще стане на еди кой-си безлюден остров и му правете сметка. След демонстрацията императора щеше да направи меча си на кламерчета и да ги прати за нуждите на американсия президент. Нито американофобство, нито русофобство а българофилство ще ни помогне да изградим хубав, китен дом за нашите деца. Поздрави на всички здраво мислещи.
цитирай
20. tull - До
19.08.2009 09:05
СТБ и Радо - благодаря!
До № 19 - ако беше така лесно нямаше да има войни.
Заглавието на мнението ти е много глупаво, но то е защото ти си глупав.
цитирай
21. pontis - Към "специалистите"
19.08.2009 09:38
Единственият разумен коментар е No. 19. Винаги може да се оправдае насилието, стига да имаш силата да наложиш оправданието за това.
А за почитателите на американската десница мога да припомня, че "иконата" на консерваторите Сара Палин не знае, че Африка е континент, да не говорим за Япония.
цитирай
22. анонимен - Сара Пейлин
19.08.2009 09:59
Обичайното обвинение на левичарите към Пейлин е че необразована. Това, естествено, не е вярно. Тя е различна от левите интелектуалци, затова много ги дразни. Не може необразован човек да управлява бюджет от милиарди долари като губернатор /до скоро/. Насилието в Хирошима и Нагазаки е част от огромното насилие на войната тогава. То е войната.
цитирай
23. pontis - За Сара Палин
19.08.2009 13:00
Съжалявам, че се отделихме от темата в един блог, който не е мой. Но за Сара Палин не мога да приема нищо с нейното име и "интелектуалци" в едно изречение. Остава да вкараме и George W Bush в същото изречение... А не знам какви милиарди е управлявала и как, след като щата Аляска има население колкото средно голям град в Калифорния, а преди това тя е била кмет на град Уасила с насел. 9 хил. души. Освен това вече не е губернатор по нейно желание. А това че някой е глупав, необразован или невеж не е привилегия на левите или десните. Консерваторите могат да си изберат някой малко по"умен"- Rush Limbaugh, например...
Но да се върнем на темата - не мога да приема унищожаването на един цял град невинни - подчертавам последната дума, хора, за да бъдат постигнати военни цели, ако ще да са за да възтържествува "световната любов". Никакви значими военни цели не е имало в Хирошима или в Нагазаки. Целта е била максимално поражение в жива сила - ако може повече дечица, още по-добре. Защо не провериш дали децата или военните са били повече в Нагазаки? Мисля че мога да позная.
А чисто исторически- мненията на историците се раздвояват дали капитуалцията на Япония е резултат от ядрените бомби или от смазването на японците в Манчжурия от руснаците. И руската армия се е включила във войната срещу Япония съгласно изрично споразумение между САЩ, Англия и Сталин.
Нали сега няма да коментираме дали Сталин е добър християнин или дали Барак Обама е нацист? Гледай The Real Time с Bill Maher. Няма да ти кареса.
Още веднъж се извинявам на автора на блога.
цитирай
24. ianchefff - pontis,
19.08.2009 13:20
аз също не мога да приема избиването на 20 милиона руснаци от немската армия, но се е случило.
Не мога да приема и избиването на 40 милиона (или там колкото милиона са) руснаци от Сталин в лагерите на смъртта. Но се е случило.
Такива са фактите.
Всеки ги тълкува както си иска.
Но факт е и че след Хирошима войната спря, нали?
цитирай
25. pontis - добре
19.08.2009 13:57
Не искам да задълбавам повече, твоята теза има известно основание. Макар че войната щеше да си спре и без това. По-важното, от чисто прагматична гледна точка, мисля, е да няма нова война.
цитирай
26. sparhawk - Бих искал да кажа
23.08.2009 11:11
че е много лесно от дистанцията на времето да се говори кой е бил прав и кой крив. Трагичното на втората световна война е, че безброй човешки животи са си отишли от всички страни. Няма как да не съчувствам на японците за това, което им се е случило. Поклон пред паметта на жертвите им. Не може сляпо да се обвиняват и американците, които явно са били шокирани от японския фанатизъм и са прибегнали до крайни, може би прекалени мерки.
Жертвите наистина не бива да се забравят. Но важното е, че днес двете страни са близки и работят заедно за развитие на технологиите и на по-добър живот на хората и от двете държави. Трябва да се гледа напред.
Що се отнася до крокодилските сълзи на комунистите, те са убили толкова много народ, че е най-добре да си замълчат.
цитирай
27. анонимен - САЩ=Глобализъм=Комунизъм
29.08.2009 16:49
Не съм левичар и презирам комунизма!Но не оправдавам САЩ за техните варварски и страхливи действия обричащи на жестока смърт милионни невинни граждани не само в Япония но и в България дори!Не забравяйте че американски бомбандировачи хвърляха бомби над българските градове и избиваха невинни българи!С хиляди....и знаете ли кой им е указвал целите от земята със светлинни сигнали... а познайте де това е въпрос и към автора на статията....българските КОМУНИСТИ от БРП тогава сега БСП.Да това ми го е казал дядо ми който е бил летец изтребител по това време и е бил в едно ято с кап Димитър Списаревски геройски загинал онищожавайки на таран американска крепост.Вечна им памят на героите на царство България защитавали българските градове от американците!И като за финал комунистическия президент преди две години откри пометник на американски летци бомбандирали България и свалени от български герой над Кулата!А на гроба на Списаревски няма паметник.Най големите протежета на САЩ са били винаги левите комунистически режими!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1966144
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930