Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2009 12:01 - Комунистически кучи синове
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 11247 Коментари: 29 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2012 19:32


Този текст е публикуван в днешния брой на "Седем":

Комунистически кучи синове 

 

На 19 януари т.г.  холивудски звезди направиха клип, наречен „Президентско обещание” /Presidential Pledge/. В този клип, режисиран от интелектуалния гигант Деми Мур, интелектуалните гиганти Камерън Диас, Пъф Деди, Арон Екхарт, Мариса Томей, Аштън Къчър и пр. дават обещания на Обама: „ликвидиране на робството на 21 век” /Къчър/, „да гася лампите и да консервирам енергия” /Пъф Деди/, „да интегрирам, това, което зная в сърцето си, с разума си” / Томей/, „да бъда по-добър човек” / Екхарт/, „да освободя 1 млн. души от робство в следващите пет години” /Деми Мур/.  Някаква звезда с висш интелект, която не можах да разпозная, обеща на Обама никога вече да не пие бутилирана вода, друга – да не хвърля найлонови торбички в природата.

 

Ако изключим глупости, като „ликвидиране на робството на 21 век” и  „да освободя от робство 1 млн.души....” /какво значи това?!/ и бутилки/торбички, бих искал да знам кой преди Обама е пречил на Екхарт да бъде по-добър човек, на Томей да се интегрира със себе си или на Пъф Деди – да гаси лампите. Всъщност не видях най-важното обещание – никога вече звездите да не участват в антиамерикански филми, защото вече Америка намери своя правилен месия, който сега е в Белия дом.

 

Липсваха обещания звездите да не обичат чак толкова много Кастро,Че Гевара, Чавес, Садам Хюсеин.  Както и ислямските терористи. / Пример: „Пътят за Гуантанамо” на Майкъл Уинтърботъм и оглушителното холивудско мълчание при убийството на холандския им колега Тео ван Гог от ислямист в 2004г/.  Стивън Содърбърг и  Бенисио дел Торо не участват в клипа, но за сметка на това се отчетоха с нов хвалебствен,  двусериен филм за комунистическия масов убиец и садист Че Гевара. За съжаление в „Президентско обещание” не участват и вехтите марксисти „Ханой” Джейн Фонда, Дани Глоувър и Майкъл Мур.

 

Трудно може да се намери на планетата по-безвкусни, лицемерни и скучни личности от мнозинството от холивудските звезди. Заучените им изречения и движения, безкрайно повтаряните скудоумия пред неизбежните слугински световни медии, предизвикват  смъртно отегчение у нормалните хора. Холивуд от години злобно и безнаказано се подиграва на американските християни и на американската армия. Но най-противно е космическото лицемерие на холивудците. Най-видните представители на лимузинната левица, живеят в сибаритски разкош и великолепие. Обикновено обитават огромни имения със златни тоалетни или  многомилионни, многоетажни каменни къщи в Манхатън /като М. Мур/ и Bay Area в Сан Франциско. Масово си ходят на гости с частните си самолети, въпреки, че силно се тревожат за замърсяването на околната среда. И в същото време,  милионерите-холивудци, които се къпят в злато и брилянти, най-много се безпокоят за....бедните американци и за бедните по света! Чудя се, кое е по-противно – холивудското левичарство или космическото холивудско лицемерие.

 

Президентът Обама, който също е много загрижен за бедните американци, се опита да вмъкне в антикризисния си план 246 млн. долара данъчни облекчения за верните си поддръжници -  холивудските милионери. Но тази обяснима щедрост беше отхвърлена от дясната опозиция.

 

Преди 20 години най-модното в Холивуд беше борбата против СПИН. Холивудците тогава организираха десетки благотворителни акции, закичени с червени панделки. Днес, обаче те имат проблем – оказа се, че омразният им Буш е направил най-много срещу СПИН в Африка и по света.  През 2003г. 50 хил. африканци са били лекувани от СПИН, сега – 1.3 млн. От 2003-2008г. САЩ изразходваха 18 млрд. долара за борба със СПИН по света, благодарение на Джордж Буш и неговият план PEPFAR. Някой холивудец да е казал поне една добра дума за това за Буш? Вместо тях  Боб Гелдоф и Боно многократно му благодариха, като Гелдоф заяви че „Буш е направил повече за Африка от всеки друг президент”.

 

Безвкусицата продължи и на раздаването на новите оскари. Освен задължителните щастливи ридания, радостни крясъци и скачане по сцената, се случиха и други неща. Първата награда спечели някакво индийско повторение на изтърканите до скъсване холивудски приказки. Сякаш още една банална холивудщина ще промени черната и вечна безнадеждност на Индия.  Продуцентът на филма каза, че „...Америка.. ..възкръсна преди няколко месеца”. Този човек явно счита, че Америка преди Обама е била в гроба, а 59 млн. американци, които гласуваха против него са зомбита. Награди спечелиха специалистката по еротични сцени Кейт Уинслет и крайно левият активист Шон Пен. Последният, който има и чудесни роли /”21 грама”, „Реката на тайните”/ е известен със срамната си подкрепа за Садам Хюсеин. През 2002г., преди войната, той демонстративно посети Ирак, „за да разбере по-добре конфликта” между двете страни. Все едно Джон Уейн да посети Германия на Хитлер през 1940г., „за да разбере по-добре конфликта” между двете страни. Освен неизбежната си привързаност към Кастро и Гевара, Шон Пен проявява и топли чувства към Чавес – вероятно най-яростния враг на САЩ в Латинска Америка. Левият активист получи награда за хомосексуалния  филм Milk, който е и пропаганда за еднополовите бракове. Тук бих искал да напомня, че тези бракове бяха отхвърлени в най-големия  щат Калифорния на изборите през ноември м.г.

 

Шон Пен получи наградата си с думите  „здравейте комунистически кучи синове”, които бяха посрещнати със смях и ръкопляскания от бляскавата публика. Сигурно всички си мислеха колко е оригинален и остроумен.

 

 Но едва ли някой, дори за секунда е разбрал, че Шон Пен със сигурност казва истината.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - :)
04.03.2009 12:06
Четох го, поздравления :))
цитирай
2. анонимен - много добре казано!
04.03.2009 13:57
Очаквах да дойдат на оскар церемонията облечени в дрипи в "знак на израз", ама не би. Пък и с тия еднополови бракове - защо когато хетеросексуалните двойки от цял свят считат брака за отживелица, однополовите така напират да се бракуват? не разбирам.
цитирай
3. анонимен - "Неизбежните слугински световни медии"
04.03.2009 18:26
Интелектуалният гигант Огнян Дъскарев има наистина огромно самочувствие. Оправдано ли е то?
цитирай
4. gantree - @ анонимен 3
04.03.2009 18:36
Не мисля, че Огнян Дъскарев "има огромно самочувствие", дори напротив.
Мисля обаче, че ти просто нямаш какво да кажеш по темата. :)
цитирай
5. tull - Да
04.03.2009 19:36
Ган, благодаря и до скоро. До № 2 - мин. ноември в Бостън /там са разрешени еднополовите бракове/ видях две млади жени в бели булчински рокли заедно с щастливи родители и приятели, които скбючиха брак. Някакси не беше приятна гледка. Некрасиво и неестествено е.
Поздрави
цитирай
6. анонимен - Поздрави
04.03.2009 19:46
Много добре написано!

Поздрави,
Ивайло
цитирай
7. анонимен - For all red motherfuckers
05.03.2009 10:39
B днешно време у нас няма идеалисти. Комунистите по произход- всичките са кучи синове, които се интересуват и преди и сега само от кокалчето.Холивудските левичари се интересуват на свой ред само от публиката си.Средната класа на Запад няма време да гледа какво да е кино.Това време имат само некадърниците и мързеливците. Най-често тези хора са много озлобени от хала си и за това са "левичари".Виждал ли е някой комунист, който да не е злобар?
цитирай
8. анонимен - Ник - От Холандия - благодаря !
05.03.2009 12:38
"...оглушителното холивудско мълчание при убийството на холандския им колегата им Тео ван Гог от ислямист в 2004г/. .."
Оглушително казано !
Oт Холандия - благодаря !
цитирай
9. tull - До
05.03.2009 12:49
До Ивайло и Ник - благодаря! Радвам се да ви "видя". Бъдете здрави.
До № 7 -ами да, точно така е. Средната класа няма много време за Холивуд. Все пак зависи коя точно част от средната класа. Ако включим интелектуалците, това променя всичко.
Поздрави!
цитирай
10. анонимен - Сербезов
05.03.2009 17:40
Огнян Дъскарев е известен с крайните си мнения по българските медии. С това е известен. На крайни елементи като него не трябва се дава думата, дори и да не е демократично. Всяка крайност е лоша, като горната му статия в "Седем".
цитирай
11. анонимен - Господине,
05.03.2009 17:45
днес следобед слушах Огнян Дъскарев по "Хоризонт", миналата седмица го слушах по "Дарик" и го гледах по тв "Европа" - представяше книгата "Непознатият Обама". Не видях и не чух нищо крайно, екстремистко. Е, личи си че е доста надясно, но какво от това. Човекът е съвсем нормален и говори нормално и логично. Не виждам защо да не му се дава думата. На такива като вас не трябва да се дава думата. Дори и да не е демократично.
цитирай
12. sparhawk - аз пък си мисля
05.03.2009 19:00
че няма нищо противно в това хората да имат определени политически пристрастия. И колкото и да не харесвам политизирането на киното по фестивали, предпочитам хората, правещи развлекателни филми, пред фундаменталистите от Юга, които вярват, че света е на 6000 години и, че динозаврите са крачели редом с хората.
Но - демокрацията е да има различни мнения, а със сигурност в Холивуд хората не са перфектни.
цитирай
13. gantree - :)))
05.03.2009 20:56
Г-н Анонимен Сербезов, мисля си, че тъкмо заради такива като Вас картата на България беше покрита с кенефи на оная злополучна изложба :))
цитирай
14. анонимен - скудоумия
05.03.2009 23:50
Дъскарев, забрави сред почитателите на Садам да сложиш идола си Д. Ръмсвелд. Той ходи да продава оръжие в Ирак през 80-те, докато беше в администрацията на Рейгън. Докато тровеше кюрдите Садам беше ОК, само да не беше посягал на Кувейт. За него или за Рейгън нещо да кажеш? Щото Шон Пен поне не му е продавал оръжие.

"безкрайно повтаряните скудоумия" - добре казано, но на теб ти лепва по-точно. Става к'вото става, ти само за световната левица си знаеш. Смени малко плочата.
'Дясната опозиция' що мълча докато Буш съсипа икономиката? Къде им беше фискалния консерватизма тогава? Само Рон Пол се опъна.
цитирай
15. анонимен - скудоумия 2
06.03.2009 17:26
И да продължим с Дъскаревата примитивна демагогия. Забравяш че Германия през 40 година е страна-агресор, започнала световна война (между другото тогава САЩ не е във войната и Линберг е много популярен политик с прогермански симпатии). А през 2003 не Ирак, а Америка беше агресора. Ирак беше страна съсипана от години ембарго, без реален военнен потенциал. Заплахата от WMD беше измислена (или поне много силно и съзнателно преувеличена) от Буш, Чейни и компания. Колко американски и иракски живота и колко пари костваше това? Защо това не коментираш? Холивуд е лесна мишена, но там ли са истинските проблеми на Америка? Ако Холивуд почне да прави съветски филми за войната по американски (само такива според теб няма да са анти-американски) целия свят ще заобича Америка, икономиката ще заработи и всички глобални проблеми че се решат, а?
цитирай
16. tull - До 15-16
06.03.2009 20:50
Рейгън подкрепяше много ограничено Садам, защото беше против голямото, тогава зло - Иран на моллите. Разбирам те, ти загуби скъп човек, Садам, унищожен от Буш. Ти си садамец, затова не харесваш Буш. В 1940г. Германия и САЩ не бяха във война, но в много лоши отношения. /Линдберг е изключение/ Същото беше и в 2002, когато садамеца Шон Пен отиде в Ирак. Ако беше станало неговото, твоето и на световната левица, сега Садам щеше да е жив и да избива милиони. Другите ти идиотщини не заслужават отговор.
цитирай
17. анонимен - Садаме (опс, Огняне)Огняне...
06.03.2009 21:10
Дори и твойте дивотии трябва да имат граница
Ааа, Иран бил голямото зло. Ама докато беше шаха и избиваше хиляди с тайната си полиция (обучена от американци и израелци), беше ОК.
А стотиците холяди дето измряха във войната започната от Америка? На тях им е по-леко щото не ги е убил Садам, така ли? А за лъжливия предлог за започването на войната да кажеш нещо? Къде са прословутите WMD-а и връзки с Усама? Или Шон Пен ги е пренесъл в ръчния багаж?
цитирай
18. tull - Иран
06.03.2009 21:15
беше голямото зло, разбира се. Благодарение на най-левия/най-некадърния президент Картър /Обама е на път да стане втория Картър/, който оттегли подкрепата си за шаха, заради Савак. Така дойде Хомейни и моллите. Да, имаше нарушения на човешките права при шаха, но гигантската грешка на Картър е с огромни последствия и сега, за целия свят. Не си умен, защото си садамец, казах ти.
цитирай
19. анонимен - tull,
06.03.2009 23:54
този няма да те разбере - нито анатомически, нито физиологически е пригоден за това.
Буш му бил съсипал икономиката - ами дори и "младите" мутанти на мафиозо Кирил Добрев изоставиха тази идиотщина. Даже и те! А тукашния навлек продължава да навива безумията, ветреещи се из главата му. Дори се вживява!

Статията ти е чудесна!
xppp-scorpio52

цитирай
20. анонимен - Ех, какъв интелект...
07.03.2009 00:57
Дъскарев, дори и в лудоста трябва да има последователност. Рейгън въоражаваше Ирак - неморално, но разбираемо. Да кажем Иран са страшни - а защо Буш ликвидира един от сдържащите фактори? Сега Иран са по-силни, и имат симпатизанти на власт в Ирак. Хайде сега обясни ми за стратегическия гений на Буш. Не може и така и иначе. Та какво Америка спечели от войната? И стига с тоя Картър, ти ни обясни за Буш.
А за оная шушумига №19 - прав си, не съм пригоден анатомически. Имам повече от 1 куб. см мозък, горната граница за да си последовател на Дъскарев
цитирай
21. tull - Scorpio52
07.03.2009 08:01
благодаря! До горния - Рейгън даде само крайно ограничена помощ за Ирак. Ирак беше подкрепян главно от СССР и Франция по време на войната с Иран. Всъщност отношенията бяха лоши с Ирак тогава, защото Садам удари USS Stark /1987/ и загинаха 17 американски моряци. До скоро в Ирак главния агент на Иран беше М. Садр, шиит. Но той загуби битката с умерения шиит и премиер Малики в Басра мин. год. На изборите през февр. т.г. в Ирак спечели Малики основно, умерен шиит, приятел на Америка. Малики иска добри отношения с Иран, но не е техен приятел , а на САЩ. Заради Буш сега в сърцето на Бл. Изток има зараждаща се демокрация, приятел на САЩ, втора по залежи на петрол в света. Но такива като теб и стотици милиони още садамци, искахте в Ирак да остане на власт средновековна диктатура. Вие, садамците/комунистите/левичарите, се провалихте със страшен трясък, защото Буш спечели войната - това е факт. Ирак постепенно ще се нормализира напълно - за това това трябва да работи Обама. Да, загинаха повече от 4200 американци, повече от 24 хиляди бяха ранени, изхарчени бяха 600 млр. долара. Загинаха десетки хиляди невинни иракчани. Тази цифра изобщо не е уточнена. но те бяха убити от терористите. Стигна се дотам, че терористи-самоубийци /това е огромно варварство/ да избиват масово свои жени и дец, от тяхната вяра, за да накарат една чужда армия да напусне страната. това е неописуемо варварство. Буш примами световните терористи в Ирак и там им даде сражение - изби десетки хиляди ислямски терористи, почти унищожи Ал Кайда. Това беше един от начините да опази Америка от терор. Сега терористите отново настъпват в Афг. но вината за това не е на Америка, а на Стара Европа и новото, слабо пакистанско ръководсто. /Ген. Мушараф беше много по-добър/ Всъщност сега положението в Афг. изобщо не е толкова тежко, колкото беше в Ирак - доказателство, че на световния терор е нанасен смъртоносен удар. познай от кого? Обама и другите св. ръководители вече не говорят за война с тероризма, познай защо? И заради кого? времето ще се окаже, че Буш е бил абсолютно прав. Само след 3-4 години Ирак ще бъде съвсем нормална /за тази част на света/ демократична държава с добра петролна икономика.
цитирай
22. анонимен - К.П.
08.03.2009 17:40
Много се смях на тази статия, хехехе. Отлично чувство за хумор на автора.
цитирай
23. анонимен - Онлайн разговор с Огнян Дъскарев
09.03.2009 14:44

По идея на Stoni и главно чрез посредничеството на Rhino в петък, 13 март от 17 до 19 часа българско време ще се проведе онлайн-разговор на участници във форума "Де зората" с публициста и преводач Огнян Дъскарев.

Като гост на редакционния корпус на в-к "Про и Анти", чийто автор е, Огнян ще отговаря на въпроси и ще сподели свои мисли по външнополитически теми. Акцентът навярно ще бъде в областта на неговия специален интерес - американската политика в началото на новия президентски мандат и очакванията за нейното отражение в Европа, в Близкия и по-далечен Изток, както и в отношенията с путинска Русия.

Разбира се няма тематични ограничения за разговора - единствените ограничения са обичайните норми на приличното човешко общуване. Добронамерено и експериментално администрацията снема за тази нова тема ограничението да могат да пишат само регистрирани, т.е. всеки влезъл във форума може да пише тук. Нека не се забравя обаче, че всеки провокационен или не дай си Боже обиден постинг ще бъде премахван незабавно, а в случай на по-сериозна злоупотреба дебатът ще бъде веднага ограничен само за регистрирани потребители.

От администрацията на "Де зората"

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,871.msg22109.html#msg22109
цитирай
24. tull - За "Де зората"
10.03.2009 09:17
Благодаря за поканата. До скоро.
цитирай
25. gantree - За Гуантанамо
10.03.2009 15:23
http://mediapool.bg/show/?storyid=149856
цитирай
26. анонимен - Tull бях ти обещал
12.03.2009 01:24
Tull, бях ти обещал преди известно време интервюто на Ан Култър по СиЕнЕн. Най-после го конвертирах и го качих ето тук:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3371798659316299520&hl=en

М
цитирай
27. анонимен - Друг линк
12.03.2009 12:03
За три часа са го открили и свалили на Тед Търнър копоите...

Но нищо - ето, намерих го на друго място интервюто (при това с хубав коментар...!)

http://watching-tv.ew.com/2009/02/ann-coulter-joy.html?xid=rss-tv-Joy+Behar+vs.+Ann+Coulter+on+CNN

М
цитирай
28. tull - Милене,
12.03.2009 12:06
благодаря! До скоро.
цитирай
29. анонимен - XVeyjtHLzG
31.10.2012 05:29
2TyhdJ <a href="http://iiqbgvvctrjd.com/">iiqbgvvctrjd</a>, [url=http://hdzfjtstqurl.com/]hdzfjtstqurl[/url], [link=http://rahlrfajztdq.com/]rahlrfajztdq[/link], http://mkbiwtkvjang.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1960466
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031