Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 12:57 - Липсващата връзка
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 15436 Коментари: 51 Гласове:
1

Последна промяна: 01.11.2012 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ЛИПСВАЩАТА ВРЪЗКА

„Разбирате ли! Първо убили тези свини, след това вечеряли в същата стая. Дори забили вилица в корема на един от тях! Страхотно!”

„Около два милиона души присъстваха във Вашингтон на встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Барак Обама. Международните наблюдатели са единодушни в мнението си, че това е историческо събитие” .

Между двата цитата има бездна от култура, история и време. Но между тях има и мост, който ги свързва. Първият цитат се отнася до убийството на холивудската актриса Шарън Тейт и приятелите и през 1969г. от бандата на Чарлс Менсън.

Вторият е част от съобщенията на медиите за встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Барак Хюсеин Обама.

Автор на първия цитат е Бернардин Дорн, съпруга на Бил Ейърс. По този начин тя изразила отношението си към убийствата от лятото на 1969 г. Дорн и Ейърс са леви градски терористи от терористичната група Weathermen, които през 70-те убиваха хора и взривяваха държавни сгради в САЩ. И двамата са близки приятели на президента Обама. Президентът Обама е мост над бездната от култура, време и история, която разделя двете епохи. Той е пример за една изумителна политическа кариера – от неизвестен социален работник, ляв радикал, невзрачен провинциален политик, до сенатор във Вашингтон и сега – заемащ най-влиятелната длъжност в света. Не е изненада, че американските и световни медии обвиха Обама с ореол на светец – в „Обамаманията” има силен религиозен елемент. Обожанието и истерията достигнаха до кресчендо при встъпването в длъжност на Обама и продължиха след това почти навсякъде по света. Да се критикува днес Обама се счита за много лош вкус – или за десен екстремизъм.

Но има хора, макар и малко на брой, готови да поемат този риск. Един от тях е Дейвид Фредосо, американски журналист, автор на тази книга, издадена през лятото на 2008 г., преди изборите за президент на САЩ. Фредосо, който работи в популярното консервативно издание National Review, не се колебае да изследва неизвестното минало на Обама в Чикаго. Град, който през последните осемдесет години безскрупулно и корумпирано се управлява от демократите – съпартийци на сегашния президент. Фредосо разказва за скучната антиреформаторска кариера на Обама, който като сенатор в Сената на Илинойс и в Сената на САЩ, помага на леви радикали като Ейърс и Дорн и на корумпирани предприемачи като Тони Резко и Алисън Дейвис, и гласува за безперспективни каузи като производството на етанол.
Фредосо е истински самотник в критиките си срещу Обама. Сред океана от хвалебствени книги и публикации, освен „Непознатият Барак Обама”, в САЩ са издадени само 2 (две) критични книги за американския президент. Същото важи и за България, която беше затрупана от лавина от обамофилия както в електронните и печатни медии, така и на книжния пазар. Може би издаването на „Непознатият Барак Обама” донякъде ще възстанови равновесието.

Няма нищо случайно в близкото приятелство на Обама с Бил Ейърс и Бернардин Дорн. Защото 60-те и 70-те години на миналия век драматично се завърнаха в американската политика и главните действащи лица от онези години единодушно подкрепиха сегашния президент. Освен Ейърс и Дорн, Обама беше подкрепен и от известните марксистки радикали Том Хейдън, Джейн Фонда, Карл Дейвидсън, Анджела Дейвис. Тези хора десетки години твърдо подкрепяха съветската политика, пряко насочена против собствената им страна. През 1969 г. Дейвидсън заедно с Том Хейдън организира бригадите „Венсеремос”, съставени от млади американци, които събираха захарна тръстика в Куба и помагаха на Кастро да спечели международно признание. Бригадирите бяха обучавани от кубинските тайни служби на партизанска война, и през 70-те участваха в подривните операции на Кремъл и Хавана в Африка. През май 2004г. г. Дейвидсън писа, че „правителството на САЩ, поне през последните 50 години, е най-големият терорист и спонсор на тероризма в света”. Същата личност е един от основателите в 1992 г. на така нар. New Party, коалиция от марксистки, троцкистки и маоистки групи. През 1995 г. Обама поиска и получи подкрепата на New Party в кампанията си за Сената на Илинойс. Дейността на Джейн Фонда и Анджела Дейвис е известна. Само ще припомня, че и двете бяха любимки на БКП и КПСС.

Освен тези видни леви активисти, цялата крайна американска левица, всички левичарски, антикапиталистически, антиглобалистки групи в САЩ, без колебание подкрепиха Обама. Обстановката в Щатите преди изборите удивително напомняше за края на 60-те и 70-те. На власт беше непопулярен републикански президент, любима мишена на световната ненавист, точно както някога беше омразния на левицата Ричард Никсън. Америка отново води непопулярна война в чужди земи – новият Виетнам, както левицата обича да определя войната в Ирак. И Америка отново е раздирана от икономическа криза, както беше в средата на 70-те години. Както в края на 60-те и 70-те, когато „прогресивната световна общественост” осъждаше Никсън, Кисинджър и войната във Виетнам, днес същата „общественост” и нейните наследници, т.е. международната левица, незабавно припозна своя американски президент. Видни културни дейци, известни с отрицателното си отношение към Америка, като Харолд  Пинтър, Дарио Фо, Хорхе Кастанеда, Джон льо Каре, Дорис Лесинг, Маргарет Драбъл, Гюнтер Грас, Гор Видал, Ноам Чомски, пряко или непряко подкрепиха новия американски президент. Лесинг дори заяви, че на Обама няма да бъде позволено да ръководи САЩ и е възможно да го постигне съдбата на Кенеди.

Разбира се, това съвсем не означава, че Обама е като крайно левите си обожатели или като корумпирания Тони Резко. (Въпреки, че приятелството му с Дорн, Ейърс, Резко и Райт не говори добре за преценката му за хората). Напълно е възможно Обама да бъде добър и умерен президент, да изведе страната си от икономическата криза и да продължи успешната политика на Джордж Буш, който опази САЩ от тероризъм в годините след 11 септември 2001 г. 

И все пак днес, след осем години управление на Джордж Буш, въплъщението на злото и прероден Никсън за американската крайна левица, тя получи необикновената възможност да изпрати свой човек в Белия дом. Кандидатът, подкрепен от бившите революционери – Барак Обама, беше избран законно и демократично за президент на най-могъщата страна в света.
Липсващата връзка.

Огнян Дъскарев

Този текст е публикуван с малки съкращения в днешния брой на "Седем". Текстът е предговор към книгата "Непознатият Барак Обама" от Дейвид Фредосо, издадена от издателска къща МаК. Книгата, която е много критична към Обама, ще бъде представена на 23 февруари, понеделник, от 18.30 в новия салон на книжарници "Хеликон" във фоайето на х-л "България".

Елате!



 

 

 



Тагове:   връзка,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divini - Ще направя
18.02.2009 13:53
всичко възможно да се появя :)

Поздрави
цитирай
2. анонимен - Като чета кои и какви хора
18.02.2009 15:26
подкрепят Обама, направо да те хване страх.Историята може да даде примери,когато злодеи и диктатори са идвали на власт по демократичен път.Дано този случай да не бъде такъв.Надямам се на благоразумието на поне една част от американците,тези които не са гласували за Обама.
цитирай
3. анонимен - бушомания
18.02.2009 18:48
Дъскарев, твойта 'Бушомания' има силен релогиозен елемент. 'успешната политика на Джордж Буш, който опази САЩ от тероризъм в годините след 11 септември'...?? А защо говорим само за след 9/11? А преди това кой беше президент за 8 месеца и кой е отговорен за случилото се? Или какво става - за 11 септември Буш не носи никаква отговорност, така ли? Това ако не е демагогия, здраве му кажи. За неуспешните войни и икономическата криза няма да говорим.
За глупостите за Обама който си написал - какво общо има Анджелика Дейвис? Рейгън навремето казал че ако някой го подкрепя не означава че той (Рейгън) приема неговите възгледи а че подкрепящия се е съгласил с възгледите на Рейгън. И е лъжа че семеиство Ейърс са близки приятели на Обама. Това беше надълго предъвквана по време на кампанията. Измисли си нови лъжи, старите се изтъркаха.
цитирай
4. dagma - Много интересно и любопитно е всичко това
18.02.2009 18:59
И аз ще запомня името Фредосо...
Марксизмът печели от време на време, тук-там, своите малки и големи победи. За съжаление с избора на Обама той си извоюва един мъничък триумф в САЩ.
Обама в момента се радва на своеобразен култ към личността си, което струва ми се, не е типично за традициите и манталитета на американците. Много са смущаващи изобилните хвалебствия и това, че може би в световните медии се прикрива или смекчава тревожна информация за миналото и пристрастията на Обама. Успокоително е все пак, че мястото на действие не е Съветска Русия или Венецуела.

Между другото, в ложето на марксизма, в сатенени пижами се въргалят и Кърк Дъглас, Барбара Стрейзънд, Анжелина Джоли, както и половин Холивуд. Предполагам, че само една нощ в режимните бараки на някой лагпункт би ги върнала към действителността...
цитирай
5. анонимен - Изключителна трагедия за България ...
18.02.2009 19:31
Изключителна трагедия за България е,че самообявяващите се за десни са зле прикрити расисти.С това позорят не само себе си,ами цялата ни страна.За другото може да си разтягате до утре локуми-терористи,марксисти и тем подобни,плод на болното ви въображение.Обаче уродливия ви расизъм с много приказки не можете да скриете.Тая ваша голяма уста може да ни изяде главата и затрие малката ни държавица.Англосаксонците не са руснаците,които може да плюеш когато си искаш.Без никакви последствия.Това тепърва ще го изпитате на собствения си гръб.
цитирай
6. gantree - @ Tull
18.02.2009 20:00
Ще бъда там.


@ анонимен 5
Ти ли си "изключителната трагедия за България"?
цитирай
7. tull - Отговори
18.02.2009 20:29
Divini, Gan, ще се радвам да се видим. До анонимен и Dagma - да, нямаше крайна левичарска, антиглобалистка група, която да не подкрепи Обама. Най-големите лицемери и безвкусни, неграмотни глупци са именно холивудските звезди. те са невежи и прости хора, които не знаят какво говорят.
До анонимен от 18.48 - предупреждавам те да спреш да ругаеш, иначе ще те трия. Разбирам, че те дразня, но се сдържай. Написал си несериозни неща, не заслужаваш отговор. До анонимен от 19.31 - Рейгън беше грубо обиждан, че е второкласен и глупав акттьор, Тачър беше обиждана в левия печат rи от БиБиСи. Клинтън и жена му бяха ругани и обвинявани, че лъжат, Блеър беше наричан "пудел на Буш", Буш беше заливан с ниагарски водопади от помия и мръсотии много години. Както виждате англокасонците могат да бъдат обиждани безнаказано. Но критиците на Кремъл свършват неизменно зле - Политковская, Литвиненко и пр. Ето че грешите. Не знам за какъв расизъм говорите.
цитирай
8. анонимен - Политковская и Литвиненко са ру...
18.02.2009 21:02
Политковская и Литвиненко са руснаци,а не българи.И обратното-БиБиСи,американските и британски журналисти са си американски и британски журналисти.Това което те си позволяват,едва ли ще се преглътне лесно от чужденци-драскачи.Лейди Тачър беше издействала съдебно решение срещу едни мемоари на бивш свой министър.Отпечатаха ги полулегално в Австралия,Франция,може би и Германия.Тя се мотивира уж с държавна тайна.В други времена разправата с тоя неин служител щеше да е друга(знаем за Ми5 през втората световна война),но тя водеше камапания срещу бившея съветски съюз и не можеше да си позволи нещо повече.Имаше критики на Грийн Пийс срещу Елисейския дворец за атомните опити.Техният кораб "Рейнбоу Уориър" беше взривен.Имаше и загинали.Нова Зеландия залови френските командоси,убили тия природозащитници по заповед на френските политици.Франция наложи санкции на Нова Зеландия и терористите-агенти на френските тайни служби бяха амнистирани и освободени.Имаха дългогодишна затворническа присъда.Както виждаш не само русите използват тия методи.Знаем и как беше отстранен Джон Кенеди от власт,тъй че и там се използват по-твърди средства когато някой прецени че се налага.И накрая,никой в беге не хулеше Клинтън,Буш старши и младши.Може би щото не са черни.Ако пишете по тоя начин в Америка,такъв грандиозен скандал ще стане че думи нямам.
цитирай
9. анонимен - Разумът надделява
18.02.2009 23:06
Много съм любопитен как същите тези левичари посрещат новини от сорта:
"САЩ изпращат още 17 000 войници в Афганистан"
Очевидно разумът надделява над предизборните обещания.
Поздрави от "ниската земя".
цитирай
10. анонимен - 18:48
18.02.2009 23:26
кое точно е обидно в което съм написал? Но трии, като се налага и не ти отърва да отговориш. Ако Буш поема цялата слава за след 9/11, трябва да поеме и цялата отговорност за преди това и за самия 9/11, когато беше президент от 8 месеца. Несериозноте неща си ги написал ти - какво общо има Никсън? Обама бе избран от милиони американци, а не от някаква мистериозна световна левица в която според теб са всички позволили си да критикуват Америка. И мисля че огромното мнозинството гласували за Обама не са ги чували тези хора за който пишеш.
цитирай
11. tull - Привет на Ниската Земя!
19.02.2009 08:09
Обама успя да увеличи войските в Афганистан защото прехвърли части от Ирак, където положението се подобри драматично. Отлично развитие са продължаващите удари от безпилотни американски самолети по границата Афг-Пакистан. Преди дни бяха убити 12 души при такъв удар. Явно Обама иска, като Буш да ликвидира Бин Ладен, който може би се крие там, и да ликвидира възможно повече терористи. Тук Обама успешно се учи от Буш, трябва да се признае.
цитирай
12. tull - До анонимен от 21.02 ч
19.02.2009 08:29
Явно съм засегнал левите ви чувства, но няма значение. В "Липсващата връзка" няма нищо невярно. Рейгън беше обругаван по целия свят, много шумно тук, от комунистите. Сега бг комунисти ругаят Буш-младши. Буш-старши също, заради Панама. Буш-младши беше заливан с ниагарски водопади от помия и мръсотия по целия свят, включително и в Бг. Вие знаете ли да четете? Ако, да, може би знаете, че Буш-младши беше обругаван по целия свят, както и тук. Ако не знаете да четете, тогава ще научите това сега от мен. Вече дори и Обама започват да го критикуват, но само десните медии в САЩ, както и някои десни световни медии. Тони Бленкли, десен журналист от "Вашингон таймс" преди дни писа, че Обама с образователния си план иска "да взриви" образованието, както неговия приятел Ейърс навремето буквално е "взривявал" здания. Шон Ханити от Фокс нюз, заяви, че Обама е "безчестен", защото каза, че познава бегло Ейърс, което естествено е лъжа. А за французите сте прав - тези ужасни лицемери двигат шум до небесата за човешките права, а през 50-те избиха един милион алжирци, после, в центъра на Париж през окт 1961 избиха 200 /!/ души от мирна про-алжирска демонстрация.
Не знам за какъв расизъм говорите.
цитирай
13. tull - До анонимен от 23.26
19.02.2009 08:54
За връзката с Никсън съм писал по-горе - вехтите американски левичари, застаряващите наркомани и хипита от Haight-Ashbury, Сохо и The Ballroom, които живеят още с Удсток и Лятото на любовта, комунистическите университетски професори, които странно защо не бяха победени в Студената война, вечните антивоенни миролюбци, сега преустроени като антиглобалисти и антикапиталисти, зелени и пр. Всички те са от времето на Никсън и едва сега дойде звездната им мечта - един от тях, макар и много по.млад, стана президент на САЩ! Познавам лично десетки от тях. Естествено, останалите са мнозинство - 69 млн. души, които гласуваха за Обама. За връзката Обама - Ейърс чети в "Непознатият Барак Обама".
И осем месеца не са равни на осем години. Преди осемте месеца на Буш от 2001г., имаше осем години на Клинтън, нали? Има доста сведения, че на Клинтън са му предлагали Бин Ладен на тепсия, но той не проявил интерес. Най-малко две книги има точно за това. Но няма никакъв смисъл да се започва blame game. Основното, огромното, което никой не може да отрече е - Буш разгроми /почти/ тероризма, /затова сега Обама може вече да не говори за "борба с/у терора", освободи две страни, в които макар и много трудно започва демокрация, макар и от местен вид. И най-важното - Буш опази Америка от терор осем години. На 12 септ. 01, ако някой беше казал, написал, че следващите осем години в САЩ няма да има никакъв тероризъм, щяха да го помислят за луд.
Въпреки, че Обама започна лошо /икон му план е общо взето безразборно, соц. харчене/, нищо не се знае - може да бъде успешен президент. Ще се разбере след 2 години.
цитирай
14. sparhawk - Здравейте
19.02.2009 14:11
материалът е интересен, но това, разбира се, е една гледна точка. Един американски учен, чието име в момента ми убягва, обвини десницата в САЩ, че лицемерно напада левичарските екстремисти, които припознаха Обама като свой, а мълчи за крайнодесните протестантски фундаменталисти, които от години наред са добре приети в Републиканската партия, докато тайно се опитват да подменят Конституцията с библейски теократични закони, напободяващи Шериата. Става дума за хора като Гари Норт например, които са изключително злокобни фигури за една демократична страна - отровният двойник на крайната левица е именно крайната десница.
Що се отнася до холивудските звезди, действително те понякога са повърхностни хора, но ако света таи някаква обич към САЩ, то е заради тях, а не заради консервативните южняци, които подлагат на съмнение достиженията на науката, но без да имат някакви научни обосновки за това, а буквално тълкувайки Стария завет.
Що се отнася до Буш, няма да хващам тази тема, но аз не приемам тезата, че републиканците нямат абсолютно никаква вина за огромните дефицити и криза. У нас БСП също се оправдава вече 8 години с Костов за всяка несполука. Това е несериозно.
Надявам се моето мнение да не ви е засегнало - то не е продиктувано от лоши чувства, смятам, че и вие подобно на мен сте привърженик на либералната демокрация. Просто имаме различни виждания за най-доброто за нея.
Поздрави!
цитирай
15. анонимен - анонимен от 21,02
19.02.2009 16:43
Пак съм тука!
Не знам откъде ги намираш тия левичари и марксисти в Америка?Точно Америка е последната страна където дори с лупа едва ли ще открием подобни дяволски изчадия.Те нямат една реална социалистическа/ социалдемократическа партия.Вече двеста години ги управляват едни и същи две партии.Само с една повече от комунистическия съветски съюз.Но това е техен проблем и не е моя работа да им се бъркам в работите.Те нямат никакви условия и причини за леви партии и движения.Левите партии в Европа и дори комунистите ги роди самият капитал.Който тук е крайно агресивен,безогледен,неспазващ никакви правила и незачитащ интересите на останалите съсловия в обществото.Да се говори.че Демократическата партия в Америка е лява и просоциалистическа е толкова нелепо та думи нямам от изненада.
А извинявай,обаче Рейгън и двамата Буш бяха оплювани много повече от собствените си западни съюзници отколкото у нас преди и след 1989г. Вярно,че Петко Бочаров редовно плюеше по Рейгън.А в ранната пролет на 1989г говореше за Буш-баща,че дясното управление на запад било временно явление. Една дясна,консервативна вълна,която тъй както заляла запада така щяла да се оттегли.И отново щели да спечелят "левите,прогресивни"движения в света.Още не мога да забравя тая негова теза по радиопрограма "Христо Ботев" в едно политическо предаване.Другите бяха далеч по-сдържани от него.

Нямам леви чувства,нямам и десни чувства колкото и да го е яд някой.Обаче това хулене по Обама намирисва на най-обикновен расизъм.Тъй като той още не е управлявал за да има някакви критики и опоненти.Други причини за такова плюене освен един примитивен расизъм просто няма.Аз не желая тоя расизъм на някои десни да се свързва с името на България и да позори нашата страна.Да не говорим каква ни е ползата от цялата работа.Да хулиш сега Белия дом е все едно преди 1989г да плюеш по Кремъл.Не е особено разумно и не носи никаква полза на никой от нас.Цитираш някакви американски критици.В 1968г там беше убит Мартин Лутър Кинг и очевидно не всички янки са скъсали напълно с дълбоко вкоренения си расизъм.Тъй че тия писания не ме учудват.Обаче той си е техен човек.Това което драскат не излага по никакъв начин България.Съвсем различно е когато това се пише в днес.бг
цитирай
16. анонимен - Sergo
19.02.2009 16:57
Ot mnogo godini jievya v America i potvarjdabvam, ceh daskarev e napalno prav. Demokratite silno oleviaha poslednite godini, naprimer chetete knigata na Zell Miller, A National Party No More. Amerikanskata leviza e kraino liava, Obama e nai-leviat president sled Carter. Religioznata desniza savsem ne e tolkova silna, kolkoto amerikanskata leviza, t.e. demokraticheskata partiya. Cheta statiite na Daskarev ot godini i mislia, che toi otlichno poznava amerikanskta politika. Loshoto e, che samo toi zashtitava v Bulgaria amerikanskata desniza.
цитирай
17. анонимен - Магдалена
19.02.2009 17:12
Чудя се на горните критикари. Ако искате с нещо да оборите Огнян Дъскарев, направете го с факти и доказателства. Както той доказва тезата си в предговора към книгата. Един го ругае, че лъже, без никакви доказателства, друг го обвинява в расизъм, без никакви доказателства, трети отиде на "Рейнбоу Уориър", неизвестно защо. Анонимният от 16.43 пък обича американските демократи, които са си чисти социалисти. Иначе защо всички леви европейски партии подкрепиха Обама. Калфин и Станишев също са влюбени в него. Не казвам, че Дъскарев непременно е прав, но с ругатни и без доказателства не се прави теза.
цитирай
18. анонимен - От Милен
19.02.2009 17:26
Огняне, предполагам ще те интереcува, че тази вечер в 9 PM ЕТ - по мои сметки това ще е утре на обяд в 12 по БГ време гост на Лари Кинг ще е Ann Coulter.

Ето тук: http://edition.cnn.com/CNN/Programs/larry.king.live/

Успех на представянето на книгата! На "Де зората" вече е обявено и се стягат посетители.
Поздрав

Милен
цитирай
19. анонимен - Това за Джими Картър, че бил &quo...
19.02.2009 17:48
Това за Джими Картър,че бил "ляв" са едни абсолютни глупости с които не мога по никакъв начин да се съглася.Картър и Збигнев Бжежински сринаха комунизма в Източна Европа.Те измислиха тезата за човешките права.Никой републиканец преди тях не се беше сетил.Ричард Никсън водеше преговори с руснаците.Беше в Москва и генсека Леонид Брежнев беше във Вашингтон.По това време имаше и съвместен космически полет Союз-Аполо.

С идването на власт на Картър и демократите, руско-американските отношения рязко се влошиха.Картър замрази всички търговски и други договори с руснаците.На практика ги отмени. Радио Свободна Европа излъчваше по цял ден и нощ остри коментари срещу източния блок.
Джон Кенеди беше готов да използва ядрено оръжие срещу бившите комунистически страни през Карибската криза.

Това което пишете за "лявата" уж демократическа партия абсолютно не отговаря на истината.Тая "лява"партия започна виетнамската война и войната в Косово.На сегашните младежи се внушават едни абсолютно неверни,лъжливи представи за неща случили се неотдавна.
цитирай
20. анонимен - разликата между лъжи и факти
19.02.2009 18:33
Магдалено, а къде са фактите на Дъскарев? И какво доказва. Отдавна се разбра че Обама и Аиърс не са били приятели. Шон Ханити бил казал - че той от къде знае? Той освен лъжи друго не казва. Това дето демократите били социалисти дори не смешно. До Дъскарев - аз къде съм казал че Клинтън няма вина, а? Айде стига с тия комунистически номера 'а вие що биете негрите'. Но да не забравим кой създаде Усамата и по чие време мина през лагер на ЦРУ. Рейгън май беше, а?
цитирай
21. sparhawk - 16
19.02.2009 21:48
А за Републиканската партия казват вече, че е party of theocracy... игрите с етикетите вървят и от двете страни!
цитирай
22. анонимен - Дъскарев
19.02.2009 23:54
ти си боклук, ти си ционистки-американски боклук, това си ти.
цитирай
23. анонимен - #Обожанието и истерията достиг...
20.02.2009 01:02
#Обожанието и истерията достигнаха до кресчендо#-to na obojanieto i isteriyata okolo princesa Diana. Ne e nov phenomen v masovata psihoza-psihologiya

Ekaterina
цитирай
24. анонимен - Музикален поздрав от Ниската земя
20.02.2009 01:25
Разпуснете малко, има и по-весели неща,
например тази грузинска песничка, посветена на любовта им към ПутиН

http://www.youtube.com/watch?v=sGNes5KS8hA
цитирай
25. tull - До Магдалена
20.02.2009 11:47
Благодаря ви. Елате на представянето на "Непознатият Барак Обама"
цитирай
26. tull - До Милен
20.02.2009 11:50
Милене, благодаря за информацията за "Непознатият Барак Обама" в "Де зората". Ще се радвам да се запозная с някои от форумците от "Де зората" на представянето на книгата, ако дойдат.
Поздрави и бъди здрав!
цитирай
27. tull - По-горе
20.02.2009 12:00
някой написа, че Картър сринал комунизма в Изт. Европа. Вярно е, че Бжежински е анти-комунист и беше яростно нападан от комунистите, но той е ляв и си остана такъв. Като ляв, Бжежински сега е много удобен на световната левица. За разлика от Кисинджър, Бжежински често атакува Америка, което не му прави чест. Най-големият провал за Америка през миналия век, безспорно се казва Джеймс Картър. Няма по-слаб, по-провален и негоден президент от него. Освен това той безчестно нападна собствената си страна, която беше във война! Картър направи това на получаването на някаква нобелова награда. Комитетът по тези награди, който умишлено му присъди тази награда, когато САЩ бяха във война, се опозори завинаги. Но позорът, е най-голям, естествено за Картър. Безчестието му е огромно, защото е бивш президент. Човекът, който събори комунизма е най-големият герой на миналия век. Защото събори чудовищно силна системе без капка кръв и изстрел. Всички знаем името му. А това, че Картър е сринал комунизма е общо взето, най-нелепото нещо, което съм чувал от началото на годината. Картър е огромен провал, но все пак има и заслуги - установи човешките права като държавна политика и така се противопостави на съветския блок. Бойкотира олимпиадата в Москва. Но с политиката за човешки права докара на власт Хомейни и моллите. Това, както разбирате, е огромна грешка на Картър и Бжежински, с огромни сегашни последствия.
цитирай
28. tull - Sparhawk
20.02.2009 12:13
Серго, който живее в САЩ по-горе пише, че християнската десница няма особено голямо влияние. Аз също съм живял доста години в САЩ и потвърждавам това. Вярно е ,че има CBN, The Bible Belt, Джери Фалуел /покойник/, Пат Робъртсън. Но има и Били Греъм и Рик Уорън, нали? Всъщност разбирам неприязънта ви към християнската десница в САЩ. Те са консерватори, които вярват в Христос, вие може би сте атеист. Обикновено атеистите са с леви убеждения, които харесват Обама. В това няма нищо лошо, разбира се.
Но сега говорим за крайната американска левица, т.е. комунистите, които са влюбени в Обама. В него са влюбени и всички световни левичари, вкл. Станишев и Калфин. Путин и Медведев също го харесват. Изглежда и иранските молли и Ахмадинеджад също го харесват. Както и Хамас.Това имам предвид. А то не говори добре за Обама. Несъмнено Буш и републиканците имат вина за икон. криза. Нали бяха на власт осем години. Естествено е хората да ги свързват с лошото икон. положение сега. Това е основната причина за победата на Обама. Но икон криза съвсем не е толкова голяма, както при Картър. Рейгън наследи много по-лоша криза от сегашната. И се справи отлично, с десни мерки. Обама сега иска с крайно лява икон. политика, кейнсианство, да се бори с кризата. Мисля, че ще се провали. Но това е дълга тема.
Поздрави!
цитирай
29. анонимен - За Ann Coulter
20.02.2009 12:19
Мерси - и на теб!
В момента Ann Coulter разнищва някаква болнаво лява заместничка на Лари Кинг (радвам се, че не трябва този все пак авторитетен човечец да се гърчи в подобна роля). Онази пресича всяко второ изречение на Coulter, злобее, размахва ръце и я пита например дали било вярно, че консервативните жени имали средно по повече оргазми от останалите...
Ann с очарователна усмивка й потвърди, че това е самата истина - но няма да издавам сега аргументацията й. Записвам интервюто и се надявам да мога да го кача на Google Video - ако стане ще съобщя за всеобща полза.
цитирай
30. tull - Е, Лари Кинг
20.02.2009 12:32
е легенда. При него са били буквално всички най-известни хора на планетата. Дори и Милошевич, който разговаряше с Кинг на доста добър английски.
Запиши интервюто, ще го гледам с интерес. Благодаря.
цитирай
31. sparhawk - tull
20.02.2009 12:38
Не съм атеист :) Не одобрявам обаче да се меси религия и политиката, не харесвам и догмите. Самата Колтър, която цитирате, според мен е изключително крайна. А разговора за крайната десница и крайната левица според мен е свързан. И двете партии обвиняват своите опоненти, че са в плен на екстремисти. Въпроса е до каква степен това е вярно, колко процента са "комунистите" в Демократическата партия и колко са крайнодесните religious right в републиканската, кои имат повече влияние върху ръководството на партиите, кои прокарват закони, които биха могли да ограничат правото на свободен израз и свободно изразяване. За съжаление като, че ли няма безпристрастен анализатор на тези въпроси, тъй като Републиканците сравняват Обама с Ленин, а Демократите оприличават опонентите си на "християнски талибани". Според мен важното е да се оприличи коя от двете партии е залитнала повече в екстремната ниша на своя политически спектър и оттам да се избере по-умерената, по-близката до либералната демокрация.
Що се отнася до симпатиите на международните политически лидери, освен споменатите от вас, добро мнение за Обама имат и политиците от водещите либерални демократични държави - страните от ЕС, Австралия, Канада. По принцип според мен е по-добре да има мир, тъй като една голяма война ще отнеме много милиони животи и потенциално може да разруши биосферата. Вие не мислите ли така?
Поздрави.
цитирай
32. tull - Култър
20.02.2009 12:46
е доста крайна понякога. това е вярно. Но е изключително полезна. Като Майкъл Савидж и Раш Лимбо.Ръководителите от ЕС, Австралия /без Канада/ са леви. ЕС е общо взето социалистически. Меркел само на думи е дясна. Но в това няма нищо лошо разбира се. Не мисля, че Реп. партия е в пленв на екстремисти. По-горе Серго спомена книгата на Зел Милър. той е бивш сенатор от демкр. партия, който твърди, че партията е силно олевяла. Това е абсолютно вярно. Не знам за каква война говорите, че и голяма. Заповядайте на представянето на "Непознатият Барак Обама".
Поздрави
цитирай
33. sparhawk - Благодаря за поканата
20.02.2009 14:08
и за отговора. Аз лично не виждам нищо лошо в поведението на Австралия, ЕС и Канада и съм привлечен от центрисктите възгледи на партиите в ЕС, които намирам за най-балансирани. Войната, за която говорих бе хипотетична ескалация на едно трайно напрежение и недоверие между страните по света. Според мен това би бил краят на света, какъвто го познаваме.
Поздрави.
цитирай
34. анонимен - Аа то на Барак му е през оная работа ...
20.02.2009 17:17
Аа то на Барак му е през оная работа кой за какъв го смята.Кой го имал за ляв,кой за десен и кой какво си мислел за него.Българина има едно неадекватно високо самочувствие без никакво реално покритие. Той си мисли(и съвсем погрешно),че неговото мнение е най-правилно.И че някой на запад въобще се съобразява с него.Имаме едно напълно нереално, откъснато от света в който живеем мислене.Едни абсурдни теории,които само в днес.бг и останалите наши медии чета.И никъде не срещам в авторитетните западни.Сега тук някои нашенци като "разобличат"Обама и ето янките бунтове ще вдигнат срещу него.Оставката му ще искат.

А доколко са религиозни и добри християни американците е под въпрос.Аз съм атеист.Обаче тяхната религия не я признавам.За мен има само 2-3 християнски изповедания:католицизъм,източно православие и арменската апостолическа църква.
Протестантството е една ерес и се появява 16-17века след истинската вяра.

Много любопитно.Бжежински ляв.Тогава Източният блок,БКП и КПСС са били десни.Много странно как десният Рейгън се е борил срещу десните режими в Източа Европа.Това твърдение за Бжежински е много нелепо.То няма и реално,разумно обяснение което само доказва колко е нелепо.Бореца с комунизма Рейгън използваше тезата на Картър и Бжежински за човешките права.Точно тия човешки права сринаха източния блок,а не някаква дясна рейгънова политика.

За икономиката при Клинтън имаше десетилетие на бурен икономически растеж.Затова той беше и преизбран.После Буш-младши стана президент с 500 гласа по-малко от Албърт Гор,но с решение на Върховния съд.Два мандата харчи парите натрупани от Клинтън,когото лично аз не харесвам и не одобрявам.
цитирай
35. анонимен - поредна дезинформация
20.02.2009 18:17
Дъскарев отново си измисля - ' Рейгън наследи много по-лоша криза от сегашната'. А ще може ли някакво доказателство за това? Тия неща се мерят, има статистика и тн. Хайде сега посочи някакъв уважаван източник за това твърдение, ако обичаш. Щото нали никога не пишеш наизуст, ха, ха.
цитирай
36. анонимен - Шефа
20.02.2009 18:19
Бжежински беше и е ляв антикомунист. Има и такива - напр. Кенеди и Труман бяха от левия спектър, но бяха антикомунисти. Всички американски президенти имат заслуги за свалянето на комунизма, най-голяма - Рейгън, най-малка - Картър. Последният действително се счита днес за слаб президент.
Чета от години статиите на Огнян Дъскарев. Несъмнено той е десен журналист, специализиран в международните отношения. Не винаги съм съгласен с Дъскарев, но текстовете му са добре написани, понякога са като есета. Ругатните по-горе срещу него са абсолютно неприемливи. Дъскарев често го ругаеха и във форума на "Дневник". Та сигурно е свикнал. Но ругатните, естествено не са аргументи и не унижават Дъскарев, а ругателите му.
цитирай
37. tull - До Шефа
21.02.2009 08:53
Ругатните са без значение за мен. Е, не е приятно, но са без значение. ТКС!
цитирай
38. tull - До № 35
21.02.2009 09:17
Безработицата, заварена от Рейгън е около 7.2-7.6%. Сега е същата, но в 1981г. работната сила е била много по-малка. Инфлацията през март 1980г. е била 14.76%. Сега е практически нула. Лихвите са били около 15%. Сега са под 1%. При Картър икономиката е била много по-лоша от сегашната.
Ти обаче пишеш наизуст, /ако това си ти/, защото:
1/ По-горе написа, че Шон Ханити само лъже, /може ли един известен коментатор само да лъже?/,че "Усамата" минал през лагер на ЦРУ при Рейгън /това е доста голямо безумие/. Доказах ти с линка на Пентагона, че към 17 ян.т.г. от Гитмо са били освободени 415 души от началото на лагера, което е много по-малко от 600 души - твоята първа цифра, после я намали на 500 души. Но 415 е по-малко от 500. С този линк ти доказах, че дори и във военен затвор може да не се знае колко точно затворници има, защото в линка думата "приблизително" във връзка с броя на затворниците се повтаря десетки пъти. Ти написа, че Макейн проговорил във виетнамския затвор, което е също нелепа конспирация и изобщо не е доказано. Ти написа по-горе, че било доказано, че Обама и Ейърс не били приятели. Напротив, били са близки приятели - от хола на Ейърс, Обама започва да се рекламира като политик /1995-96/, двамата са работили във фондациите Chicago Annenberg Challenge and Woods Fund години. Двамата са съседи и са общували социално години. Обама отлично е знаел за миналото на Ейърс, но това не му е попречило да му бъде приятел. Президентът излъга м.г. като каза, че Е. е "само един човек, когото познавам от квартала".
Ти пишеш наизуст, не аз.
цитирай
39. анонимен - И какво от това?Може би в Америка ...
21.02.2009 09:49
И какво от това?Може би в Америка адвокатите са малко,та ще ставаме адвокати на Обама,Буш, Рейгън,Картър?Като чета някои хора тук каква важност и сериозност си придават ме напушва на смях.
И какво ако Обама се познавал с някой си Ейърс? Ето сега Даскарев ще уволни Обама.Събира компромати и улики срещу него и ще заведе дело във Върховния съд на Щатите срещу тоя мръсник Обама.Ще види той когато Даскарев го натика в пандиза и назначи следващия Буш за президент на неговото място.
цитирай
40. tull - "Непознатият Барак Обама"
21.02.2009 10:50
Издателят на книгата, Калин Манолов, ще я представи в сутрешния блок на БНТ /9-9.30/ на 23 февруари 09.
цитирай
41. анонимен - БГ Икономист
21.02.2009 13:59
Преди години се занимавах с международни икономически анализи и мога да потвърдя тезата на Огнян Дъскарев, че икономиката при Картър беше по-лоша от сегашната. Цифрите на Дъскарев по-горе са верни. Само бих допълнил, че лихвите по заемите бяха по-високи от 15%, бяха 20%, достигаха дори дори до 25%, което беше ужасно за икономиката и за всички, които искаха да вземат жилищни заеми. Друг е въпросът, че политиката на ниски лихви на Грийнспън, провеждана с цел да стимулира икономиката, доведе до ипотечния балон, който се спука. При Картър имаше и огромни опашки за бензин, но не той беше виновен за това, а арабите, които наложиха петролно ембарго над Америка заради подкрепата за Израел през войната от 1973г. Като цяло, при Картър, Америка беше по-зле от сега. Което не значи, че и сега е много зле.
цитирай
42. анонимен - Дъскарев,
21.02.2009 14:03
ти си един крайно десен мракобесник, на когото за съжаление дават думата в медиите. За съжаление намираш и издатели, които ти издават помиите, които сам избираш да превеждаш. Хубавото е, че си единствен бушист от най-долна проба в България. Сега си се захванал с Обама. № 39 с право ти се подиграва - кой си ти, че ще нападаш Обама???
цитирай
43. анонимен - За 42-ри от Мишо
21.02.2009 14:25
Огнян Дъскарев не прави нищо по-различно от стотици международни и български коментатори, които години се упражняваха да псуват Буш. Какво значи "крайно десен мракобесник" и "бушист от най-долна проба"? Защо един коментатор да не изразява мнението си? Нали България е демократична страна. Вярно е, че Обама е управлявал само един месец, но нали книгата за/против него е издадена преди изборите? И Обама вече успя да направи доста глупости. Най-голямата е социалистическия му план за възстановяване на икономиката, който със сигурност ще се провали. Сега новина е карикатурата в "Ню Йорк пост", представяща Обама като шимпанзе, пишещо икономически план. Ами да, плана на Обама все едно е писан от шимпанзе, толкова е социалистически. Най-отвратителното е, че принудиха вестника да се извини. Това е отвратително лицемерие - години наред представяха Буш като шимпанзе, като идиот, като глупак, сравняваха го с Хитлер и какво ли не. Някой да принуди някого/някоя медия да се извини на Буш?
цитирай
44. анонимен - Sergo
21.02.2009 15:49
Do No 42 - vie komunjagite savsem se razpasahte. Kato ste na vlast sega, da ne bi vchera da e bil 9-ti septemvri. Zashto Daskarev da ne pishe kakvoto iska i da prevezhda kakvoto iska, mrasna komunisticheska izmet? Dobre, che ima chobek kato nego v komunisticheskata Bulgaria da se opalchi na kominiagite, koito lajat i majat za America kakto si iskat. I razbira se, che pri Carter beshe mnogo po-losho ot sega. Az sam zhiv svidetel, zashtoto sam v America ot 1971. I sega e losha ikonomikata, no togava beshe dva pati po-losha. Eiiii, vie komuniagite sram niamate, naglezi mirizlivi! Neshtastna Bulgaria!!
цитирай
45. анонимен - що е процент
21.02.2009 18:12
Дьскарев, ти май не знаеш какво е процент - ако работната сила е по-голяма и безработните сега са повече. Дефлацията е истински симптом на рецесията - има стоки но хората не пазаруват и цените падат. Икономиката буксува. Само тотален пън като теб си мисли че дефлацията е добро нещо.
"Признанията" на Маккейн са описани в книгата му - след тях е опитал самоубийство. За Гитмо - цитат от теб - "много по-малко от 500 са освободени" - после даде две цифри - 415 -530. За втората май забрави, а? За приблизителното - ако кажа че числото пи е "приблизитено" 3.1 означава ли че не знам коя е следващата цифра? Ти твърдиш че НИКОЙ не знае колко са минали оттам, което е абсурно.
цитирай
46. анонимен - за Маккейн - май продължаваш да не пишеш наизуст,а?
21.02.2009 18:42
цитат от теб "Ти написа, че Макейн проговорил във виетнамския затвор, което е също нелепа конспирация и изобщо не е доказано."
цитат от уики-то (има линкове за доказателства там)
Оn August 1968, a program of severe torture began on McCain.[45] He was subjected to rope bindings and repeated beatings every two hours, at the same time as he was suffering from dysentery.[33][45] Further injuries led to the beginning of a suicide attempt, stopped by guards.[33] After four days, McCain made an anti-American propaganda "confession".[33] He has always felt that his statement was dishonorable, but as he later wrote, "I had learned what we all learned over there: Every man has his breaking point. I had reached mine."[46][47]
цитирай
47. tull - Отговори
22.02.2009 08:13
До БГ Икономист - прав сте за лихвите при Картър. Но предпочетох да цитирам най-ниската цифра, защото лихвите са били доста различни.
До Мишо - добре е, че припомнихте историята с карикатурата. Доста лицемерно. Аз ще припомня друго - Обама се опита в началото да влезе в Белия дом през прозореца. Сбъркал го с вратата, защото е голям Е, случва се, но ако беше Буш щяха да завалят международни подигравки. Но в този случай къде са подигравките?
До Sergo - благодаря ви за думите! Наистина. Но, бих ви помолил да не използвате силни изрази в блога ми. Ненужно е. Сигурен съм, че разбирате.
До 45 и 46 - никъде не съм писал, че дефлацията е добро нещо. Но инфлацията е още по-лошо, защото ти бърка пряко в джоба. За втората цифра в Гитмо /530/ - аз я цитирах, въпреки, че можех да не го правя. Направих го защото искам да съм максимално обективен, дори и за теб. това е общо взето горната граница, но е според, доколкото си спомням на някакви правозащитници, т.е. левичари. Основните цифри са на Пентагона. Според тях, по-малко са били освободени - 415. Ти два пъти писа две цифри 500-600. Кога съм твърдял, че никой не знае колко са минали оттам? Никога. За Макейн - ами че аз знам за това, което си цитирал, от години. Подписал е нещо като, че е "престъпник", който избива невинни виетнамци. Но, м.г. в амер медии започнаха да се появяват съобщения /напр. в NYT/, че Макейн е съобщил военни данни на виетнамците, че е извършил предателсдтво и пр. Такива като тебе ги разпространяваха. Това имах предвид. И какво, цитираш ми уикито, за да ме разобличаваш? Забавен си. Но защо написа наизуст: 1/ Доказано било, че Обама и Ейърс не били приятели. Написа много наизуст, че аз дори "лъжа" за това. 2/ Ханити само лъже 3/ "Усамата" бил в лагер на ЦРУ при Рейгън /това е доста безумно, дори и за теб/
цитирай
48. анонимен - Някой
23.02.2009 09:44
Издателят на книгата "Непознатият Барак Обама" току-що я представи по БНТ. Предговорът на Огнян Дъскарев, който е и преводач, е много интересен. Тази мания по Обама наистина започва да омръзва. Ще си купя книгата, да видим, може да е четивна.
цитирай
49. анонимен - 500
23.02.2009 19:16
Дъскарев, почвам да се повтарям, но явно няма как. Според данни на Пентагона (линк има в първата ни дискусия) 61 човека са 11%. С помоща на простото тройно правило (ти си хуманитар човек, но сигурно си го чувал) стигаме до числото 555 за 100%. Повтарям, това са данни от официален брифинг на Пентагона. Как това число е 'много по-малко от 500' както твърдеше в началото? За твойта сметка - обясних ти вече защо е занижена. Пропускаш хората който са докарани там по-късно. Сбърка и е време да спреш да увърташ а да си признаеш.
За Маккейн - аз говоря за 'признанията' му за военни престъления. Не ми приписвай неща, които не съм казал. Идеята ми беше че всеки може да се признае за виновен ако е подложен на мъчения, като в Гитмо.
За Айърс - аз нямам какво да доказвам. Това че са работили в една фондация и са били съседи нищо не значи. Ти не си близък приятел (каквото и да значи това) с всичките си съседи и колеги по случайна работа, нали? Имаш ли ти доказателства за повече от това, а?
цитирай
50. анонимен - lolokoporet451
30.07.2011 02:07
Maki…as always, great post here.
цитирай
51. анонимен - revi147ewmortg
05.08.2011 01:53
WoW! Thank you very much for that enlightening article
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1960500
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031