Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2008 16:52 - Izborite
Автор: tull Категория: Политика   
Прочетен: 6966 Коментари: 31 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2008 17:35


Няколко неща за изборите: вчера обикалях из Manhattan и Brooklyn - имаше големи опашки пред бюрата. Победата на Обама е несъмнено внушителна, историческа и очаквана. За парви път представител на черните става прес.
Загубата на десницата е голяма и доста унизителна, но не е разгром, както сега сигурно ще викат милиони леви медии и хора по света. Американците с право на глас към 1.7.07 са 227 719 424 според този site: http://regulations.justia.com/view/100328/. Според АП за Обама досега са гласували 62 509 207, за МcCain - 55 438 509, т.е. около 117 млн са гласували от имащите право на глас. Не знам колко са гласували за други кандидати, или колко са невалидните гласове, или колко са регистраnите избиратели.Но това е ясно:  от имащите право на глас са гласували около 51.5%,  а за Обама са гласували САМО около 27% от имащите право на глас американци!!!  Това са фактите, драги разпенени от възторг левичари!  

Току-що по CNBC  съобщиха, че в "ужасните" години на Буш, само от 2004-08, американците, които правят повече от 200 хил долара на година се е удвоил. Т.е. голяма част от средната класа се е удвоила!

 И така О. бие М. с 52-46%, или с малко повече от 7 млн гласа. Това е убедителна победа, но не е разгром на десницата.Но е факт, че О. успя да мобилизира огромни части от населението. Толкова много хора не са гласували от близо 100 години.  Демократите обаче вече командват напълно и двете камари на Конгреса. Все пак не успяха да постигнат 60 сенатори в Сената, което би им дало вазможност да прокарват закони.  Преди малко съабщиха, че Ал Франкен (Д) е загубил с много малко срещу Norm Coleman (Р) за Сената в Минесота. ФРанкен е комедиант бивш, много спорна лява личност, Coleman  е достоен човек, който създаде много тревоги на Кофи Анан и UN.
Всички леви в света сега се радват - тоvа е нормално. НО също се радват и един милиард muslims, които изобщо не са известни с любовта си към Америка. Според мен, най- вероятно страната ще завие наляво, защото О. е ляв, въпреки, че сега се държи като центрист. Освен това шефовете на Конгреса са много леви и ще го принудят да баде ляв. Но човек се променя - затова О. може да баде втория Клинтън - прагматичен и разумен прес. Ако не, О. ще баде втория Carter - най-големия ляв провал на Америка.

Малцинствата, особено черните нямат никакво право вече да се представят за жертви, за онеправдани. Вече от Небраска поискаха да бадат премахнати законите за affirmative action (привилегиите за черните). За какво са тези закони, след като черните вече имат президент!
Сега всички казват, че света е различен. Да, така е, но светат е и същиа - с фин и икон криза, с ислямски терор, с бедност.

Най-важното е, обаче - Обама да успeе, да бъде успешен президент. Защото всички нормални хора губят, ако Америка губи.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - Хубава му е победата на Обама
05.11.2008 19:33
Желаем много успехи по причините, изтъкнати в последното ви изречение :)
цитирай
2. gantree - @
05.11.2008 21:26
Привет, Tull
И Близкият Изток, и Хамас, и Иран, дори Кастро и Чавес би следвало да са доволни сега. Устата им е затъкната. Получиха каквото искаха. Според мен Обама няма да бъде "успешен" президент. Ако направи дори само малка част от онова, което заявяваше преди изборите, ще се провали с гръм и трясък.
цитирай
3. анонимен - Обама
06.11.2008 11:27
Тулчо,

Мамин сладък републиканчо,

Американчо осемнайсто поколение от българските 90 години,

Прав си само в едно - дано Обама да бъде добър президент за Америка и за нейната икономика, защото иначе всички губим. Нека бъде реформатор, който ще се запомни с добро и задълго.

Нека обаче Обама да бъде надгробният камък за всички малоумни неоконсервативни и антикомунистически дядковци и чичковци, чието време изтече.

Лека нощ, Тул.
цитирай
4. tull - Obama
06.11.2008 14:33


http://dnevnik.bg/show/?storyid=577294#comments

Тази статия е типичната левичарска заблуда - Америка е виновник за световните беди. Сега на власт в Америка е наи-после човек, които признава именно това.
Снощи бях на Wall Street - там пазарите рязко паднаха - Dow загуби 5%, Nasdaq падна с почти 100 точки. Това, явно е отговор на избирането на краино левия Обама. Всички финансисти, с които говорих, изразиха силни опасения, че Обама ще бъде катастрофа за Америка. "Вижте как пазарите реагираха на Обама" - казаха ми те. Но, аз мисля, че трябва да изчакаме първите назначения на О. Днес маи ще имаме нов финансов министър. Трябва да изчакаме, според мен, поне 3-4 месеца след 20.1.09, за да видим какво ще прави О.
Впрочем, очакваите, до началото на пролетта на 09, една изненада за Обама в БГ!
цитирай
5. анонимен - Лъжите на Тул
06.11.2008 15:52
Впрочем Тул лъже както прави често.
Борсовите индекси се сриват от доста по-отдавна, Тул. Забрави ли? Те не се сриват по причина на икономическата политика на Обама, а поради тази на Буш - най-некадърният президент в историята на САЩ.
Финансите трябва да се притесняват за собствените си портфейли, защото те определено трябва да изтънеят. В крайна сметка те носят голяма отговорност за кризата, а не американския народ.
цитирай
6. tull - Istinski komunist
06.11.2008 18:53
http://www.vsekiden.com/?p=40959

Това е интервю на един истински комунист. Това е нивото в Бг, комунистическо. Този Карасимеонов беше преподавател в АОНСY НА БКП. Това може, това говори.
За анонимният комунист горе: икономиката при Буш не беше лоша до 15 септ, началото на фин криза. Доказателство за това е че хората тук продължават да живеят нелошо. Аз живея тук в US нелошо, всичките ми приатели и познати живеят добре. Естествено има и много проблеми, но савсем беше е прав McCain като каза, че основите на амер икон са здрави - няма голяма инфлация, няма голяма безработица. Наи-нормалното, е, обаче, американците като всички хора по света да са постоянно недоволни от икономиката. Затова думите на МcCain не бяха посрешнати добре, особено в пред избори. Пазарите бяха на-високи именно при Буш - през окт м.г. Dow надхварли 14 хиляди! Наи-високото ниво изобщo някога на Dow! До лятото на тази година Dow беше над 12 хил - пенсиите и спестяваниата на хората, които са в акзии бяха прекрасни.
Вярно, е, обаче, че на 15 септ започна тежката фин криза, за която Буш, разбира се, може да бъде обвиняван. Но да не забравйме, че има i нещо, което се казва свободен пазар, а тои не се влияе от никаква власт.
Не съм иконимист и може и да греша в подробностите. А днес Dow и Nasdaq продължаваt да пада стремглаво - може би заради Обама, които каза, че ще удвои capital gains tax (основниа дамък за бизнеса), ако доиде на власт?
Но ти си комунист, като Карасимеонов и затова си изхабих думите и времето.
цитирай
7. gantree - @
06.11.2008 20:11
Привет, Tull.
Не му се връзвай на този, смешен е.
Кой ще е новият финансов министър? Не съм мернал никъде новината.

Поздрави.
цитирай
8. sparhawk - напълно съм съгласен с проф. Карасимеонов за...
06.11.2008 20:26
"Либерална Америка, която стои зад Барак Обама – това са онези среди, свързани с големите гладове, с градската средна класа, с университетските среди, не възприеха мисионерския подход, догматично консервативния, проторелигиозен подход в политиката на Буш, свързана с най-ретроградните слоеве в обществото. "
Не може реднекс да определят бъдещето на човечеството. Това са много диви хора.
цитирай
9. tull - Спархаък, това е цитат от Фин Тимес. ...
06.11.2008 21:31
Sparhawk, spored F Times polovinata ot izbiratelite sa glasuvali za McCain. Te "divi" li sa? Ти не знаеш ли, че за Обама гласуваха малцинствата, които са наи-необразованата част, а i наи-дивата от американците?Вярно е, че интелигенцията гласува за Обама, но тя е левичарска и ако зависеше от нея, Берлинската стена никога ниамаше да падне с всичките огромни последствия от това.
Именно заради "дивите" американзи, обаче, падна стената. Eto statia stara za tova: http://oshte.info/004/000105/09/0109/03.htm
цитирай
10. tull - Gan,
06.11.2008 21:36
tuk se govori, che gubernatora na New Jersey, John Corzine shte bade fin min. Sashto se tvardi, che shefa na Federal Res v NY, Tim Gaitner mozhe da zaeme tozi post. Obama dnes e zapochnal konsultazii s CIA i FBI za naz sigurnost. Utre shte dava preskonferenzia.
Pozdravi
цитирай
11. gantree - @ Tull
06.11.2008 22:28
Тук в новините съобщиха за този, от Фед, а за държавен секретар - Джон Кери или Бил Ричардсън.

Поздрави.
цитирай
12. tull - Gan,
07.11.2008 02:54
da, taka se govori, sashto i za Holbrooke za darzh sekr.
Parvite dvama sa smeshnizi, Holbrooke ne e losh izbor.
Za 2-ta dni ot izbora na Obama, Dow padna okolo 950 tochki, Nasdaq padna s pobevhe ot 170 tochki.
Dobro posreshtane, niama shto
цитирай
13. анонимен - Хората не живеят лошо
07.11.2008 09:34
Тул,

Ще те помоля да се събудиш, драгинко. Комунисти тук, и в България, и на Марс има само в твоето калцирано в края на 89-та въображение.

Престани да лъжеш хората, че Dow пада заради Обама. Не си на нивото дори на пропагандист от 50-те. Чрезмерно жалък си в усилията да се слагаш (не)известно на кого.

Аргументът, че икономиката на Буш била добре до 15.09 и хората живеели добре са едни от най-ГЛУПАВИТЕ неща, които съм чувал. Ти наистина си мислиш, че хората са тъпи и ще се вържат на твоите плитки пропаганди. Е, няма! За да се срине една икономика се иска процес. Това не става за една нощ или за две седмици, а е резултат от поне няколко години натрупвания. Аргументът с хората, които живеели добре ми напомня на комунизма - и тогава хората живеели добре. Нали Тул?

Предлагам да напрегнеш сивото вещество и да не ставаш за смях на хората, а?

P.S. Твоето време отмина с избирането на Обама. И ти и подобните ти индоктринирани и скучни антикомунисти си отивате. Е, ще имате още една две спазми, но като цяло чао чао. Това е супер новина, нали Тул?
цитирай
14. анонимен - Новините на Тул
07.11.2008 09:39
Ега ти диалога.

ГанТри, който явно не може да прочете един вестник на английски, вика: "Тул, какво се чува? Кой ще бъде министър?"
Тул, който зяпа ТВ и все пач може да чете американски вестници важно заключва: "Ами държавен секретар може да е и Холбрук".

А бе бате специалисте по амерички политики, и ние четеме американски вестници. Нали си много вътре - кажи нещо различно! Явно обаче си една кръгла нула и в Америка, специалисте по америчката политика.

Ега ти смешниците сте това "консерваторите". Че и си вервате :-)))
цитирай
15. sparhawk - за пост # 9
07.11.2008 09:42
Не е съвсем така, както казвате, Tull. Аз съм наблюдавал картата на изборите с втория мандат на Рейгън - цялата е червена, без един щат. Заради него. Не са само южняците, които са го направили президент. Самият той е бил изключителна фигура, която дефинира собствената си партия и е над нея. Невъзможно силен президент, ярка личност, един от най-великите хора в историята на ХХ век. Не мисля, че при всичките си достойнства Джон Маккейн е от такъв калибър.
Обама е друг тип политик, той вдъхновява хората, дава надежда и обединява в себе си това, което хората "отвън" харесват в САЩ - идеята за свобода, демокрация, равенство - но не в комунистическия смисъл на думата, а пред закона, равенство на възможността да направиш всичко все едно от цвета на кожата си. Докато това, което предизвикваше неприязън в света са именно южняците, които по данни на хора които ги познават не са зли хора, но са много ограничени и олицетворяват тесногръдието, сковаността - а нали тъкмо като нейн контрапункт са се появили Съединените Щати. Впрочем разговорът е малко безмислен и аз само се надявам моето мнение да бъде потвърдено, а именно, че Обама ще бъде добър президент. Кой знае, може да убеди и вас.
цитирай
16. tull - Za anonimnia i Sparhwak
07.11.2008 14:59
Факт е, че Dow стигна наи-високата си точка при Буш. Ти мислиш, че американската икономика се е сринала? Това показва, че си невеж ляв пропагандист. Много е вероятно именно заради Обама да падат пазарите последните два дни. О. каза, че ще удвои capital gains tax, т.е. ако продаваш сега, ще платиш два пати по-малко данази. Но и вероятно е да падат, заради несигурността на избора му, или заради финансовата криза изобщо. Никъде не съм писал, че пазарите падат категорично заради Обама. Впрочем така мислиат Dick Morris, Chris Wallace, снощи го казаха по Fox News. Точно така мислят и 3-ма финансисти от Wall Street, с които говорих вчера. Абсолютно вярно е, че иконмиката се засили през вториа мандат на Буш - според CNBC от 5 Нов, хората правещи повече от 200 хил дол годишно се е удвоил. Т.е. това е средната класа. Освен това, предпочитам да вярвам на очите си - повтарям, всички около мен в US зивеят отлично. Американските медии твърдят именно, че един от Kerry,Holbrooke или Richardson мозхе би стане secr of state. Не се споменават други имена, засега. Това казват и коментаторите. Това казвам и аз. Ти знаеш ли нещо повече? Защо ругаеш. Нервен си, не би трябвало, нали си победител.По-спокоино.
Все пак да не би да си нервен, защото Dow падна с 10% zа двата дни след избора на Обама? Я помисли да не е заради това.Но наи-важното, поне за мен, е че аз нямам никакъв интерес да падат пазарите, дори и заради Обама. Защото част от пенсионните ми влогове и други спестявания са в акции, както на почти всички хора тук.

=================
Sparhawk, разбирам аргумента ти за Reagan, но тои не би дошъл на власт, ако не бяха rednecks, дивите американзи, които ти презираш. Това е много неправилно, да не кажа по-силна дума. Но каквото мисля, съм го казал в статията. Обама наи-вероятно иска да въведе социализъм от западноевропеиски вид в US. Това може и да не е лошо за много американци, но ще бъде края na nai-свободния капитализъм (емблемата на Америка), или на дивия капитализъм, както го наричат противниците и поддръжниците.
=============
цитирай
17. sparhawk - Tull
07.11.2008 18:09
Според мен е добре да стане това, което е най-добро за мнозинството американци. Ако то изисква по-леви европейски мерки, няма лошо, още повече, че в Западна Европа начело почти навсякъде е десницата - включително във Франция, Германия и Италия.
А rednecks, презирам е доста силна дума, но не мога да симпатизирам на хора, които горят книги, както понякога правят те. Това според мен е изключително неправилно и връща цивилизацията в средните векове.
цитирай
18. tull - Sparhawk
07.11.2008 20:46
prav si, che dori evropeiskata desniza iska sozializam, ili sozialna darzhava, ako tova zvuchi po-dobre. Tova razbira se vazhi za zialata evropeiska ploticheska klasa, osven britanskata. Tova razbira se znachi, che evropeiskata desniza e mnogo podobna na amerikanskata leviza. Tova razbira se znachi, che evropeiskata desniza (zapadnata)e izklyuchitelno falshiva i ne e desniza v istinskia smisal na dumata. Tova razbia se znachi, che samo v America ima istinska desniza. Tova razbira se znachi, che Obama e kato arvanov i Stanishev, koito iskat sashtoto kato evropeiskata politicheska klasa.No az ne znam koe e po-dobro - nai-svobodnia kapiyalizam v na-chistia mu vid, ili socialisticheskata darzhava (socialnata). Zhiviah godini i pri dvete darzhavi, no ne znam koya e po-dobra
цитирай
19. sparhawk - не мога да се съглася
07.11.2008 21:53
че слагате Сергей Станишев и Георги Първанов до Обама и Саркози. Те са си бивши комунисти, разликата е от Мъглиж до Париж. И да искат, не могат да са на това ниво.
цитирай
20. gantree - @ sparhawk
08.11.2008 07:29
Разликата не е толкова голяма, колкото ти се струва. И въобще не става дума за нивото. Никой тук не сравнява нивото, тоест - Мъглиж и Париж. Пьотеринг подкрепи Първанов за вторият му мандат, ако не си забравил. И то без изобщо да е необходимо да прави това, тъй като резултатът и без него беше три към едно, 75% на 25%.
цитирай
21. sparhawk - Gantree
08.11.2008 10:39
Това е съвършено неизбежно. Сред европейските партии има компромис, че винаги се подкрепят срещу представители на крайната десница. Реакцията срещу Волен Сидеров е идентична с тази срещу Йорг Хайдер и Жан-Мари Льо Пен.
Иначе чисто технически, твоят резултат е от втория тур. На първият мисля беше 64% на 22%.
цитирай
22. gantree - @ sparhawk
09.11.2008 13:27
Ето, след последните ти думи в коментар 21 можеш да се върнеш отново, и да прочетеш твърдението си в коментар 19. Предполагам, сам ще видиш противоречието си - в единият случай "те са си бивши комунисти", а в другия тези същите "неизбежно се подкрепят".

Да, 75% на 25% е от вторият тур. Три към едно. Числата от първият тур, които цитираш, не са ли също три към едно? Защо при такъв внушителен резултат от първия тур да е неизбежно лидер от ЕНП да подкрепя един български комунист? Къде е тук неизбежността? Три към едно си солиден аванс откъдето и да го погледнеш.
цитирай
23. sparhawk - Така е
09.11.2008 17:30
но партиите в Европа считат крайната десница за най-опасното движение в политиката и непрекъснато са против него, дори да подкрепят леви партии.
цитирай
24. gantree - е
09.11.2008 19:11
радвам се, че си видял това противоречие.
Сега остава само да уточним "крайна десница" ли е АТАКА и Сидеров, или е стопроцентова крайна левица. Всичките им политически действия и изявления във и извън парламента са с крайно-ляв и по същество радикален антидемократичен профил. Особено в антитурското, антициганското, антиеврейското, антиамериканското и антиевропейското им говорене - това си е стопроцентов живковизъм. Какво е дясното, та чак и крайно-дясното в АТАКА, според теб?
цитирай
25. sparhawk - Един от основните проблеми на
10.11.2008 10:01
българският политически живот е, че той се крепи на мимикрията. Ето например десницата. Гледайки на повърхността един чужд анализатор може да каже, че тя е стигнала дъното си на президентските избори през 2006 година, след което е започнала да се въстановява, макар и с нова десноцентристка партия - ГЕРБ. Ако човек порови в нещата обаче може да стигне до извода, че ГЕРБ са много странен десен субект, а ако порови още и в старите партии може дори да се стигне до извода, че у нас не е имало истинска десница, а цялата е била създадена от бивши комунисти.
Та - по подобен начин стоят нещата и в "Атака". Тя си изповядва възгледи, сходни с тези на крайната левица, във вестника и харесват Уго Чавес и така нататък. Но понеже се води националистическа, това технически я поставя сред крайнодесните партии. Още повече, че антиеврейското говорене минава за Хитлеров патент.
Оттам и нейното място в крайнодесния спектър, макар и на хартия.
цитирай
26. анонимен - Dano da e ot 20-te procenta
10.11.2008 23:58
"Милиет": Барак Обама ще доведе до разруха САЩ и бедствия на света, според българската пророчица Баба Ванга

10 ноември 2008 | 15:45 | Агенция "Фокус"



София/Анкара. Според предсказание на българската пророчица Баба Ванга, която преди 18 години позна, че Америка ще има черен президент, Барак Обама може да отвори път за упадъка и разрухата на САЩ, пише електронното издание на турския вестник “Милиет”. Избирането на Барак Обама за президент на САЩ беше посрещнато от много американци като една надежда. Първият цветнокож президент беше изборът и на 50 милиона бели американци, които не бяха доволни от политиката на Буш. Пресата писа, че Обама е надеждата на Демократическата партия в условията на финансова и икономическа криза. 18 години, преди да бъде избран обаче, българската предсказателка Баба Ванга е предрекла, че черният президент ще дойде на власт с лозунга за промяна, но точно обратно на предполаганото той няма да донесе мир на света, а големи бедствия.
Баба Ванга е била посещавана дори от нацисткия лидер Адолф Хитлер по време на Втората световна война, а в съветската епоха и от служители на съветското КГБ /Комитет за държавна сигурност/. Тя почина на 84 години през 1996 година.
Приживе Баба Ванга е направила следните предсказания за САЩ: “44-ият президент на САЩ, след Джордж Буш ще бъде черен. Това ще бъде последният лидер на Америка, защото кратко след като дойде на поста си страната ще изпадне в голяма икономическа криза. Ще възникне неразбирателство между северните и южните области. Индонезия ще изпадне в безредици. Ще започне трета световна война.”
80 % от предсказанията на българската пророчица Баба Ванга досега са се сбъднали. Тя предсказа потъването на подводницата “Курск”, атаката срещу кулите близнаци в Ню Йорк, избирането на Владимир Путин за президент, пише вестникът.
цитирай
27. sparhawk - предсказа и
11.11.2008 08:35
избирането на Венци Йосифов за кмет, ако се не лъжа. Според мен е тъжно, ако хора от 21 век разчитат на такива методи, за да прогнозират бъдещето.
цитирай
28. gantree - @ sparhawk
11.11.2008 19:04
Остави ги чуждите анализатори. И не ги подценявай, те не пасат трева. Нещата в АТАКА са еднозначни - тя е откровена крайна левица. За Хитлер се подвеждаш, според мен. Неговата партия и идеология са национал-социалистически. Има ли социализъм - не можем да говорим за десница, нито пък за крайна такава.
цитирай
29. gantree - @ Tull
11.11.2008 19:48
Разговорът преди малко ми хареса. :))
цитирай
30. tull - Ган
11.11.2008 20:43
Благодаря. Ако има клип ще го постна тук.
До скоро!
цитирай
31. gantree - @ Tull
12.11.2008 13:12
Ще има клип, да.
С ден-два закъснение ги пускат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tull
Категория: Политика
Прочетен: 1966159
Постинги: 144
Коментари: 2933
Гласове: 3430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930